Fără categorie

„Cuviosul” deputat liberal Ioan Oltean a primit șpaga de 600.000 de euro în biserică

                                COMUNICAT DNA   Procurorii […]

                                COMUNICAT DNA

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de:

TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), în prezent deputat în Parlamentul României, (trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză), pentru infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

OLTEAN IOAN, deputat în Parlamentul României la data faptelor și în prezent, pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și trafic de influență.

În ordonanța de efectuarea urmăririi penale se arată că există date și probe ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 17.06.2010, suspectul Teodorescu Cătălin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafață de 61.857 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire unei persoane. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat, și totodată a facilitat obținerea unor avantaje patrimoniale pentru persoana beneficiară a sumei de bani.
Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011.
Persoana beneficiară a sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei ANRP, mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani nu reușise să obțină proprietățile revendicate, ceea ce condusese și la inițierea unui proces in instanță.
De asemenea, din probele administrate în cauză a rezultat că deputatul Oltean Ioan, care avea relații cointeresate cu cesionarul și cu președinta ANRP, și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului. În schimb numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii.

Suspecților TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN și OLTEAN IOAN li s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=6898

2 Comments

  1. C(l)inic

    Janghinosul dracului… niciodata nu mi-a inspirat incredere jigodia asta penala! Un libidinos si un imputit… parvenit de ultima speta!

  2. C(l)inic

    Cititi ce spune despre el cineva care-l cunoaste destul de bine:

    Nu m-am decis inca, daca sa felicit DNA-ul sau sa-l compatimesc… cele 600.000 euro spaga luata de Olteanu, sunt „floarea” cu care nu se face primavara… Lumea vorbeste ca acesta ar avea 250-300 milioane de euro in conturi din strainatate si mai putin in tara… ar avea diverse proprietati care nu figureaza pe numele lui. Cu ani in urma, in comunism, Olteanu era un biet invatator in Bistrita, iar sotia lui, Dorina, era farmacista la farmacia Policlinicii. In timp a facut la fara frecventa, facultatea de Drept si a ajuns jurist, asa l-a prins Revolutia. In tot acest timp, locuia intr-un apartament cu doua camere in fata statiei de autobuz de langa Hala Decebal, iar apoi s-a mutat in unul identic pe str. Crinilor. Copii nu a putut avea cu sotia, iar lumea vorbeste ca a facut o fetita cu o duduie, iar apoi a adoptat-o, fata are acum 21 de ani si ii seamana identic… la culoarea pielii. Cand era invatator si student la Drept, nu prea avea bani, asa ca sotia lui croseta fuste si pulovere pe bani, diverselor cliente, iar el facea tot menajul in casa pentru ca sotia sa poata croseta si sa castige bani. Revolutia l-a schimbat… el a prins „ciolanele” an de an si guvernare dupa guvernare… sotia lui s-a lasat de serviciu si s-a ingrasat foarte mult, fiica o respingea vizibil, dorind doar compania tatalui ei plin de bani… Basescu si Boc l-au promovat si mai mult asa ca a intrat in fel si fel de afaceri cu spaga si comisioane socant de mari. Tot el a avut grija ca Base sa numeasca presedinte la Curtea Constitutionala pe prietenul si colegul lui de partid, avocat din Bistrita, care pe langa faptul ca a promovat si a facut avocate la Bistrita, fel si fel de „legume”, a caror fusta nu acopera mare lucru iar decolteul ajungea pana la … Asa a scapat Base de multe probleme, cand acesta avea nevoie de pronuntarea CC… solutiile erau majoritatea in favoarea lui. Sprijinit de bunul lui prieten, mare sef pe tara la „2 si un sfert”, care acum e la Zalau… Oltean nu se mai temea de nimic, avea spatele total acoperit si putea face ce „doreau muschii lui”. Eu nu cred nici acum ca va fi condamnat… are metode sa scape basma curata… e uns cu toate alifiile, are bani si oameni puternici care sa-l scape…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *