Atitudini

Da, românii încă mai au cîțiva eroi!

           Prin comentariul său la articolul  Polemici pe teme patriotice (I),  publicat în revista „Justițiarul”, cititorul […]

          

Prin comentariul său la articolul  Polemici pe teme patriotice (I),  publicat în revista „Justițiarul”, cititorul „Malus Dacus” m-a deturnat de la programul pe care mi-l făcusem și m-a obligat să scriu acest text. Da, românii au avut, și încă mai au eroi și după 1990, dar nu îi cunoașteți întrucît așa zisa noastră presă nu a scris și nu a vorbit despre ei. Mi-am asumat eu această obligatie morală: Români despre care nu scrie nimeni

Din nouă patrioți nominalizați, cinci deja nu mai erau printre noi: Români despre care nu scrie nimeni (II) În acest articol am mai menționat trei decedați, între timp s-a alăturat lor și Lorin Fortuna.

Sînt 11 scriitori și publiciști care și-au asumat toate riscurile pentru a scrie adevărul: Da! Nu ne este nici teamă și nici rușine că suntem patrioți!

Articol scris la moartea prietenului meu Oliviu Tocaciu: A mai murit un mare patriot, Oliviu Tocaciu

Aici printre pretinși dizidenți, de fapt agenți străini, mai gasiți și dizidenți adevărați: Disidenți români adevărați și cei inventați

Îl adaug pe Ioan Roșca din Piatra Neamț, sîntem prieteni de 10 ani.  În primăvara lui 1990 .după modelul Pieții Universității din București, a încercat același lucru la Piatra Neamț – a fost bătut, scuipat, înjurat. Bravo ție, popor român, cum te comporți cu patrioții! A emigrat în Canada  unde cu ocazia vizitei lui Iliescu, a aruncat în el cu ouă. A revenit în țara, a înființat site-urile „Piața Universitității” și „Procesul Comunismului”.  A avut o mulțime de initiative pozitive, toate blocate de acest stat corupt si parazitar.  Acum cîteva luni, la o emisiune a lui Miron Manega, a povestit pe larg despre eșecurile încercărilor sale: IMPORTANT – Experiența lui Ioan Roșca https://www.incorectpolitic.com/important-experienta-lui-ioan-rosca/ /

Îl adaug pe prietenul și camaradul Ion Iofciu, prieten de peste 20 de ani – un nebun, dar se pare că eu nu pot fi prieten decît cu nebuni ca mine.

L-am cunoscut prin internet pe dl. Vasilică Militaru, teolog și patriot, damnat pentru opiniile sale de cei care nu au avut timp să citească Evangheliile.

Tot pe internet i-am cunoscut pe Mihai Cosmin Șerban , autorul cărții „Manifest, Cartea neagră a României”, dar și pe Brăduț Florescu (primul trăitor în Franța, al doilea în Thailanda).

L-am cunoscut pe un tînăr (pînă în 30 de ani) care este o speranță pentru viitorul naționalismului românesc.Nu îi dau numele fiindcă nici el nu îl dă.

Îmi place cum scrie Ilie Șerbănescu, pe care nu l-am cunoscut personal niciodată

Citesc cu plăcere pe „Justițiarul“ articole semnate de Dan Diaconu și Luminița Arhire (asupra ultimei am mari semne de întrebare, stilul îmi pare prea bărbătesc, așa că sînt tentat să îi spun domn, nu doamnă).

Îmi mai plac Miron Manega, Petru Romoșan, site-ul „Lupul dacic” al Marilenei Florescu (deși, am să îi aduc, unele critici pentru involuția din ultimele luni).

Domnule „Malus Dacus”, România mai are eroi, dar din păcate prea puțini, insuficienți pentru o schimbare  în bine a țării.

Domnule „Malus Dacus”, îl puteți condamna pe Petre Țuțea pentru aceste vorbe: „Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi!”?

Petre Țuțea și-a cîștigat dreptul de a critica poporul român.

Domnule  anonim „Malus Dacus”, nu știți viața mea. Am cîștigat și eu dreptul de a critica poporul român (chiar dacă nu am făcut închisoare, deși în1990 oameni care nu mă cunoșteau au fost constrînși să dea declarații împotriva mea ca să pot fi arestat – dar nu s-a reușit) însă am 47 de ani de luptă continuă pentru adevăr, pentru dreptate,  pentru România.

Domnule „Malus Dacus”, înainte de a mă critica, ați realizat cumva palmaresul meu? Nu cred, fiindcă nu cred că  azi mai este în această țară cineva în viață care să fi strîns atîția ani de luptă, de sacrificii și de prigoană cîți am strîns eu.

                                                                                                    Dan Cristian IONESCU

9 Comments

 1. watcher

  Foarte buna lista, as completa-o cu:
  – Dan Puric
  – Radu Golban
  – Ioan Aurel Pop
  – Veghe Patriei (sistem)
  – Corvin Lupu / Cristian Troncota (sistem)
  – Constantin Cojocaru(…)
  – Justin Parvu(…)

 2. Malus Dacus

  Cred c-ati inteles gresit scopul comentariilor mele. Comentez de mult timp si v-am dat dreptate aproape de fiecare data. Va citesc articolele, chiar si pe cele care nu trateaza subiecte de larg interes. Paradoxal, m-a deranjat nu un articol semnat de Dan Cristian Ionescu, ci un comentariul dvs. la un articol al domnului Paul Ghitiu in care ii faceti pe romani lasi, hoti, neseriosi.. Nu am fost de acord, ba chiar am fost revoltat ca ati jignit tot neamul romanesc. Nu vreau sa ma repet, am spus atunci ce am avut de spus.
  Respect tot ce ati facut pana acum pentru Romania! Dar in momentul de fata nu putem sa ne asumam dreptul de a fi aspri si inversunati impotriva compatriotilor nostri, nu putem sa facem jocul dusmanului! Suntem atacati, nu cu bombe (deocamdata) ci economic si informational, suntem dezbinati cu buna stiinta, ni se pun la indoiala meritele, mostenirea materiala si spirituala.
  Va inselati cand spuneti ca suntem cateva zeci de patrioti! Suntem mai multi, dar cautam momentul oportun pentru a interveni. Nu suntem organizati va trebui sa-si asume cineva rolul de lider. Trebuie sa ducem si noi o lupta in secret, sa inventam metode de comunicatie si de recunoastere. Intr-adevar, nu suntem perfecti, problemele noastre principale cred ca sunt neincrederea si incapacitatea de organizare.
  Iesitul in strada nu-i o solutie, ei controleaza foarte bine multimile furioase, am vazut in Franta ce-au patit “gilets jaunes”. Din pacate nici votul nu-i o solutie, este furat!
  Eu nu ma consider in polemica cu dumneavoastra, din partea mea aveti toata sustinerea, atat timp cat va puneti cuvantul in slujba tarii.

 3. Este foarte contraproductiv să nu înțelegi sensul unei critici și să refuzi un constat absolut evident. “lasi, hoți, neserioși”, așa suntem azi, majoritari! Și totuși, să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste critici, dovadă că mai avem ceva bun printre noi. Mai rău era să fim arabi, jidani sau negri… Trebuie să facem diferența între o critică născută din dragoste și una din dușmănie. Dl Dan C. Ionescu îsi iubește țara peste măsură și a dat destul pentru a-și permite critica realității actuale, a românilor de azi! Ai putea să-i interzici unui părinte iubitor să-și critice copiii care rătăcesc? Bătrânul și înțeleptul D.C.I. ne poate critica din dragoste cât consideră că este necesar, iar noi, ca niște copii bine crescuți, avem datoria de ÎNDREPTARE !

 4. Mihnea

  Pe toate site-urile naționaliste operează celule contra-informative organizate. Aceștia se folosec de “secțiunea comentarii” pentru infiltrarea, deturnarea și anihilarea procesului de dezvoltare ideologică național-suverană/socio-populară, prin decredibilizarea autorilor și înăbușirea revendicărilor politice care emană din dezideratul “eliberării” țării de sub jugul iudaico-masonic. Pe lângă aceștia, tâmpiții din cotidian…

  Pseudo-naționaliștii paralizează astfel mediul “nației reale” creând confuzia la toate nivelurile de analiză prin ocultarea și reformarea constantă a realității. Calitatea și nivelul conștiinței naționale, cunoașterea sursei reale și centralitatea dușmanilor naturali, ca sumă întreagă este direct proporțională cu nivelul de înțelegere și de analiză rezultat din dezbaterea structurată.

  Continuitatea (structura) este elementul de bază în procesul de învățare. De câte ori intervine un superficial, un emoțional, un bolnav, prostul satului sau profesionistul manipulării, structura este amenințată.

  Domnul Dan C. Ionescu este un naționalist român de mare calibru, cult, are un caracter deosebit, este curajos, altruist și, deloc întâmplător, un mare iubitor de bucătărie românească – bineînțeles că are reculul și onestitatea necesară pentru a-și critica contemporanii!

  Într-un comentariu de săptămână trecută “Malus Dacus” se lăuda că are prieteni români?! Cum să se laude un român că are prieteni români?…

  Maestre, sănătate, izbândă și Doamne ajută!

 5. Malus Dacus

  Domnule Dan Cristian Ionescu, realizati acum raul produs? Realizati cum 3 cuvinte de ocara dinamiteaza un zid de cuvinte care unesc. Realizati cum dati apa la moara detractorilor neamului romanesc? Realizati ca va ironizeaza si va decredibilizeaza nume noi aparute in peisaj, citez ” Ai putea să-i interzici unui părinte iubitor (adica dvs.) să-și critice copiii care rătăcesc”. Ca s-au ridicat impotriva mea toti securicii de serviciu batjocurindu-ma si aruncand cu cuvinte jignitoare, va place?

 6. Dan Cristian Ionescu

  Domnule “Malus Dacus”:
  – nu stiu care sint cele trei cuvinte de ocara;
  – zidul de cuvinte care unesc, asa cum spuneti, este un zid de minciuni (“Le mur des mensonges”, cum era titlul unei carti despre razboiul informational intre serviciile britanice si cele germane in timpul razboiului) – daca spuneti ca minciunile ne unesc, ma puneti pe ginduri;
  – cei care iubesc adevarul sint detractori ai neamului romanesc? iar ma puneti pe ginduri, daca nu acceptam adevarul despre noi, cu bune si cu rele, nu vom putea iesi din impasul in care ne aflam;
  – nu mi s-a parut ca cineva dintre comentatorii care imi impartasesc opiniile m-a ironizat sau m-a decredibilizat;
  – si nici nu mi s-a parut ca ati fost batjocorit, si nici ca au fost folosite cuvinte jignitoare.
  Am scris despre tradarea, lasitatea si lenea romanilor din tara plecind de la multe experiente personale. O sa scriu cite ceva si despre acestea.
  Repet, ma puneti pe ginduri.

  • Malus Dacus

   Da, domnule Dan Cristian Ionescu, v-ati umplut de elogii pentru faptul ca i-ati facut pe romani: lasi, hoti, lenesi. Pe aceeasi comentatori nu i-am vazut sa va aprecieze cand ati scris alte articole patriotice, atunci cand eu am comentat de partea dvs. Verificati in arhiva! Iar eu m-am umplut de vorbe urate pentru faptul ca am am luat apararea romanilor, adica a demnitatii noastre ca natie. Dumneavoastra, chiar ma puneti pe ganduri!

 7. Dan Cristian Ionescu

  Nu m-am umplut de elogii, au fost unele comentarii din partea celor care imi impartasesc parerea. Si va anunt ca eu nu am postaci care sa ma laude – de ani de zile lupt singur.
  Daca refuzati sa vedeti adevarul despre romanii de azi, este problema dvs. – dar este evident ca asa cum vedeti problemele Romaniei, nu puteti ajuta la rezolvarea lor.
  Repetati ideea cu “vorbe urite” cu care v-ati fi umplut – eu nu le-am sesizat.
  In schimb, este semnificativ faptul ca eu va pun pe ginduri!
  Viata mea a fost pe larg expusa in multe articole din “Justitiarul Sibian” si din “Justitiarul”, cititorii curenti le cunosc – mi-am asumat si pacatele tineretii (pacate insa curente, minore, trufie, chefuri, femei), dar eu stiu foarte bine (si cititorii la fel) ce am facut pentru Romania.
  In schimb, nu stiu ce ati facut dvs. pentru aceasta tara. Cred ca ati gresit postind acest ultim comentariu – nu spun mai mult.
  .

  • Malus Dacus

   Nu inteleg cu ce am gresit in acest ultim comentariu…
   Ca sa va raspund la chestiunea cu vorbele urate care mi-au fost aruncate, puteti citi comentariul lui Mihnea pentru care ori sunt un securist ori mai degraba tampit din cotidian sau al lui Militaru Vasilica pentru care sunt o persoana insalubra.
   Poate o sa vina timpul sa va dezvalui identitatea mea, dar nu online, poate la o noua intalnire a patriotilor romani la Comana, daca o sa se mai faca, daca o sa mai veniti si daca o sa-l tina Dumnezeu pe Radu Theodoru in viata. Va asigur ca si eu ma zbat pentru Romania si o fac cu hotarare. Si nu prin comentarii pe internet, ce s-a intamplat in ultimele zile este o exceptie. Tatal meu, dar mai ales bunicul meu au facut mult mai multe decat mine pentru tara. Va pot arata medalii daca asta conteaza.
   Va asigur ca aveti parte de toata pretuirea mea si eu n-am lingusit niciodata pe nimeni, ca dovada daca ma supara ceva v-o spun verde in fata.
   Daca insinuati ca am vreo misiune operativa, va inselati. Sunt un cetatean simplu, care-si iubeste tara si atat.
   Si eu nu mai comentez pe marginea acestui subiect, indiferent daca mai scrieti despre mine sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.