Colimator

Dacă nu depune Moțiune de cenzură, PSD devine complicele gravei încălcări a Constituției de către Guvernul Orban

  La începutul lui 2019, deplîngeam absența dezbaterilor la Legea Bugetului. Acum, la finele lui 2019, privind în urmă la […]

 

La începutul lui 2019, deplîngeam absența dezbaterilor la Legea Bugetului. Acum, la finele lui 2019, privind în urmă la acest moment, îmi vine să exclam: „Doamne, prost eram!” Speram la începutul lui 2019 că viitorul Buget, cel pe 2020, va fi dezbătut pe larg în România zisă și democratică.

Ei bine, Guvernul Ludovic Orban a decis să-și asume răspunderea pe Legea Bugetului. Un fapt unic în istoria României moderne, nemaiîntîlnit nici măcar în realitățile marqueziene din Caraibe, un incalificabil atac la adresa democrației, o gravă încălcare a Constituției. Îmi imaginam eu că va fi posibil un asemenea atac la adresa democrației, o asemenea sfidare pe față a Constituției?

Dar nu numai atît.

Bugetul, așa cum a fost el dat publicității, confirmă victoria Generalilor din Camarila lui Klaus Iohannis asupra societății românești. Se taie masiv de la Sănătate, de la Educație, de la Dezvoltare, pentru a se da cu nemiluita instituțiilor de forță din Sistemul care i-a adus lui Klaus Iohannis victoria la prezidențiale fără să fi mișcat un deget în calitate de candidat.

 Incredibilele creșterile cu care s-au pricopsit instituțiile de forță ale țării sînt și ele un atac la democrație. Și așa instituțiile de forță sînt mari consumatoare de bani de la Buget. Să le dai în plus față de anii anteriori în condițiile unui Buget bazat pe depășirea limitei de deficit, e un act de iresponsabilitate națională.

Că Guvernul își îngăduie un asemenea atac la democrație mai poate fi înțeles. Guvern marionetă al Președintelui, Șeful Generalilor din instituțiile de forță, guvernul Orban face ce știe el mai bine: Încalcă Legea fundamentală, pune la colț democrația. De neînțeles e însă lipsa de reacție a partidelor politice parlamentare.

PMP și ALDE, două formațiuni al căror program se reduce la bacșișul de portar de hotel, au fost satisfăcute cu posturi în guvern și în fruntea regiilor bănoase pentru ibovnice și nepoți. După o mică bombăneală, USR a renunțat să mai protesteze. Și-a spus cuvîntul spaima lui Dan Barna de diversiunea Oli Ardeleanu regizată de Servicii.

Dar PSD? Ce face PSD, principalul partid de Opoziție ? PSD șovăie să depună Moțiune de cenzură la o asemenea sfidare a democrației. Poziția incredibilă a PSD poate fi explicate în multe feluri: De la spaima de anticipate pînă la căcăcioșenia care definește acest partid în ultimii ani sub conducerea lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și mai nou Marcel Ciolacu.

Firește, liderii partidului vor continua să aducă mii de argumente în sprijinul deciziei de a nu depune Moțiune de cenzură. Nici unul dintre ele nu va reuși să ne convingă că un partid de Opoziție se poate abate de la misiunea sa principală : Cea de a veghea la respectarea democrației.

Depunerea unei moțiuni de cenzură e singura modalitate de a avertiza Guvernul Generalilor lui Klaus Iohannis că atacurile la adresa democrației nu rămîn nesancționate. Dacă PSD nu depune Moțiune de cenzură, Guvernul Meu Doi va fi încurajat să meargă mai departe pe cale guvernării timp de un exclusiv prin asumarea răspunderii. Altfel spus, prin punerea Parlamentului între paranteze.

Dacă nu depune Moțiune de cenzură, PSD devine complicele gravei încălcări a Constituției de către Guvernul Orban.

                                                                                                                Ion CRISTOIU

Sursa: cristoiublog.ro

 

1 Comment

  1. gigimutu

    pai pesedeul deja de mult este complicele lui iohanel and company!!!!

    tradare tradare de trei ori tradare!!!! sarmanii oameni, la coada la carne si la brazi!
    somn usor, Romania!

    iohanis de craciun este porcul cel mai bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *