Cadran international

Dacă Trump are dreptate și a câștigat cu adevărat alegerile?

  În America lucrurile stau foarte rău. Societatea este profund divizată și radicalizată, între cele două tabere – republicanii trumpiști […]

 

În America lucrurile stau foarte rău. Societatea este profund divizată și radicalizată, între cele două tabere – republicanii trumpiști și democrații lui Biden – nefiind nicio cale de reconciliere pentru decenii. Credibilitatea instituțiilor este compromisă – de la președinție la justiție, de la camerele parlamentare la serviciile secrete, de la poliție și instituțiile anti-discriminare. S-au instaurat ura și violența la nivelul întregii societăți. Mass-media este compromisă și ea, abandonându-și în totalitate orice deontologie. Cum s-a ajuns aici?

Evident, din cauza Partidului Democrat și statului subteran care, după câștigarea alegerilor de către Trump în 2016, nu i-au recunoscut acestuia legitimitatea. Trump a fost hărțuit cu o virulență fără margini, în mod mincinos. Acuzațiile de colaborare cu rușii și procedura demiterii au ocupat întregul mandat, iar complicitățile instituțiilor de forță în demersul de „hăcuire” a Președintelui au fost teribile: executarea generalului Michael Flynn de către Departamentul de Justiție, cu probe false, va rămâne în istoria neagră. Comportamentul majorității covârșitoare a mass-media, de susținere și propagare a falsurilor, a adeverit în ochii multor americani teoria conspirației: că SUA este condusă de o conspirație împotriva democrației.

Care este concluzia acestui tragic episod? Că Partidul Democrat acceptă democrația NUMAI când este el la putere. Adică, este nedemocratic.

Se-ntoarce acum roata, oare, când Trump îi acuză pe democrați că au furat alegerile? Și nu oricum, ci solicitând verificări legale? Pentru că Trump n-a încălcat până în prezent nicio lege, contestând rezultatul votului în competiția cu Biden prin proceduri legale. Ei, bine, NICI ASTA NU ARE DREPTUL SĂ FACĂ! Democrații vor ca Trump să-și recunoască înfrângerea și gata. Biden s-a și instalat în spate cu un panou ilegal de „Președinte ales”, funcție care nu există, dorind subminarea lui Trump, care rămâne Președintele SUA până la 20 ianuarie.

Dar, de ce nu spun, oare, democrații: dle Trump, dacă ai suspiciuni de fraudă, să se cerceteze, punem și noi la dispoziție tot ce ne cer instituțiile, SĂ FIE TRANSPARENȚĂ, CĂ AȘA ESTE DEMOCRAȚIA? De ce această presiune uriașă ca Trump să-și declare înfrângerea? Cu CNN-ul căzut într-o tragică isterie, împreună cu cea mai mare parte a mediei americane?

De aceea este legitim ca americanii și mare parte a cetățenilor lumii să spună: e clar că democrații au fraudat, vor să ascundă! Trump are dreptate, a fost victimă în mandat, este și acum! Cu atât mai mult cu cât Președintele Comisiei Federale Electorale a declarat că alegerile au fost „ilegitime”, iar Procurorul General au autorizat anchete penale în toate statele!

Informațiile despre furtul alegerilor prin softul Dominion și votul prin poștă livrate de avocații lui Trump, sunt cu atât mai grave. Este posibil așa ceva, o fraudă masivă în SUA, adică o adevărată lovitură de stat împotriva lui Trump? Prin comportamentul lor, de demonizare și presiuni uriașe asupra lui Trump, să-și recunoască necondiționat înfrângerea, democrații și estalishmentul nu fac decât să se auto-acuze în fața populației.

Și dacă, la final, se va dovedi că Trump a avut dreptate din nou? Că alegerile au fost fraudate? Imposibil, vor spune unii, pentru că trăim în epoca post-adevăr, adică poți avea dreptate și atunci când minți. Nici vorbă. Pot fi două consecințe: prima, instaurarea democrației, a doua, distrugerea democrației în SUA pentru o lungă perioadă de timp.

                                                                                               Aurelian PAVELESCU

8 Comments

 1. gheorghe

  Pentr naivi,,, asta este finalitatea democratiei si multipartitismului – diviziunea sociala.
  Daca nu reuseste ideologia politica), atunci reuseste idiotizarea populatiei de la varsta gradinitei – anti-educatie, anti-cultura, anti-guvernare (legiferarea pacatelor!), … multumita acelorasi promotori, sionistii globalisti.

 2. realitatea nv

  softul de numarat voturile apartine unei corporatii financiare a barosanilor din Skull & Bones (Bush, Clinton, Obama si co.) in care sunt bagati si ofiteri in rezerva din Cia si pentagon. astia sunt oamenii care conduc lumea, au mii de miliarde in gestiune. Toata aceasta mascarada cu alegerile din sua e conceputa de serviciile israeliene, trebuie sa se incheie cu razboiul dintre sua si china.

 3. cornelius

  Excelent articol al “avocatului mic cu capul mare” ( dixit basescu) !!!

 4. IQ100

  URSS.2
  Uniunea Sovietrica Ailalta, cum ziceam noi odinioara.
  Din pacate, acum E LA EI ACASA>

 5. IQ100

  DACĂ le-a câștigat???
  Normal ca le a câștigat.
  Darcsi Ponta le castigase si ALDE avusese pragul si Dragnia a fost demonizat si incarcerat pe nashpa .
  Trump are ce a tolerat.Sau, mai degraba, a mimat si el lupta ce o mimeaza azi la noi PSD.2
  Ala din Deal inca se lupta cu PSD.1

 6. wind

  “Pot fi două consecințe: prima, instaurarea democrației, a doua, distrugerea democrației în SUA pentru o lungă perioadă de timp.” Care democratie ?! Cu sistemul lor electoral si coruptia invelita-n foite de ciocolata murdara ? Ar mai fi de adaugat ca nu exista o natiune americana (persoane legate de aceeasi etnie,cultura,trecut istoric et cetera..extrage toti urmasii imigrantilor europeni si vezi ce ramane),ci doar cetateni americani, ceea ce e cu totul altceva. Apoi, sa fim seriosi, cine nu-i capabil sa-l onoreze pe G.Washington, well, nu va fi in stare sa aiba si mai ales sa merite un viitor.

 7. sancho panza din c-ta

  indiferent cine iese presh, america intra in turbulente si recesiune. rasa galbena a cumparat tot deep state ul american.
  daca nu sunt desfiintate corporatile si eliberata piata pt mica concurenta, daca nu sunt nationalizate bancile totul e fumigena.

 8. In America sua,se da batalia,pe ultima suta de metrii,pentru viitorul omenirii.Din pcv. al globalistilor SUA trebuesc impinse,de voe de nevoe in caruta lor cu victime.Globalistii sant constienti ca fara SUA putere lor se diminuiaza atingand performante apropiate de zero.Globalismul(un sistem economoc imaginat de jidanimea lumii)este un organ saprofit.El trebue sa se bazeze pe o forta militara de prima marime si SUA,prin suprafata ei si organizarea ei militara reprezinta tocmai dezideratul globalistilor saprofiti.Numai de trunchiul acestui arbore urias ei globalistii pot supravietui.Si din fricire trupa Presedintelui Trump,normal la capatana,spre deosebire de Biden,stie acest lucru si le da peste freza borfasilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.