Cap limpede

Dan Diaconu: „Binele care învinge în producțiile Hollywood-ului e un bine dubios, maculat, care vine dintr-o cu totul altă zonă a existenței”

  Văd foarte mulți oameni postând dovezi ale fraudelor multiple din SUA. S-a furat acolo? Cu siguranță că da. Ceea […]

 

Văd foarte mulți oameni postând dovezi ale fraudelor multiple din SUA. S-a furat acolo? Cu siguranță că da. Ceea ce nu înțeleg la apărătorii lui Trump este credința naivă că „binele va învinge”. Asta provine – să-mi fie scuzată opinia – dintr-o deturnare culturală de tip Hollywood. Se uită însă că în mega-producțiile de-acolo, în care, într-adevăr, câștigă întotdeauna „eroul pozitiv”, e vorba de o formă dubioasă de pozitivitate: eroul e făcut pozitiv de firul narativ, datele de bază prezentate cu nonșalanță la începutul filmului arătându-l, de cele mai multe ori, ca un marginal dubios. Așadar binele care învinge în producțiile Hollywood-ului e un bine dubios, maculat, care vine dintr-o cu totul altă zonă a existenței. Iar acel „bine” într-adevăr învinge.

Știți care-i binele despre care vă vorbesc? Să luăm exemple de la firul ierbii pentru a înțelege. La noi „binele” de-acel tip este Iohannis care a învins ticălosul PSD în frunte cu Dragnia. Ce făcuseră nemernicii? Modificaseră legile justiției astfel încât procurorii și judecătorii să poată fi anchetați pentru ororile și ticăloșiile pe care, până atunci, le făcuseră cu nonșalanță și în sfidarea întregii țări; ridicaseră pretenții în fața multinaționalelor în vederea plății impozitelor datorate statului român, decimat de lipitorile „partenerilor” reprezentați de „grupul ambasadelor”; încercase să împingă în față producătorii români printr-o politică inteligentă (și cât se poate de „europeană”) de subvenții; transformase România într-unul dintre cei mai mari parteneri alimentar al Orientului Apropiat (mai țineți minte oile românești care luau calea Orientului?). Desigur, sunt mult mai multe „ticăloșii” care-au fost înfrânte de Plăvanul cățărat pe postul de erou de complezență. Binele este Clotilde care a furat ca scroafa voturile ticălosului Tudorache. Binele este Plicușor Ban, cel care-a scos-o, tot prin fraudă, pe „madam Pandele”. Înțelegeți fenomenul?

În Ungaria, „binele” va fi reprezentat de cei care-l vor învinge – tot prin fraudă – pe Viktor Orban, în Polonia de forțele actuale de opoziție. În Franța de Macron și-n SUA, desigur, de Biden. Și uite-așa ajungem la justificarea necesară cotropirii alegerilor americane. Într-adevăr, s-a furat, dar s-a furat pentru că poporul, prost cum îl știm, n-a votat ce trebuia. De-aceea a trebuit să intervină bagheta magică a statului subteran american pentru fraudarea alegerilor.

E paradoxal că în zilele acestea mă înjură foarte mulți suporteri de-ai lui Trump deoarece am spus apăsat că șansele sale de câștigare pe cale juridică a alegerilor sunt aproape nule. Mi-am luat înjurături groaznice de la cei mai înflăcărați susținători ai săi. Motivul? Le-am arătat cum funcționează lumea și nu se dezmeticesc.

Să mergem însă mai departe și să constatăm cum, în ciuda argumentelor lui Trump, viața e forțată să meargă în direcția statului subteran american. Au inundat rețelele de socializare o groază de „poze hazlii” și „clipuri umoristice” cu Trump pus în situații penibile la presupusa evacuare a sa din Casa Albă de către agenții de securitate. O mulțime de caricaturi cu Trump sub formă de șobolan, moț de rahat, iepure speriat s.a.m.d. Sunt instrumente de presiune care domolesc masele „pe limba lor”, transmițându-le că „Trump e mort”. Greu de crezut că se mai poate ieși dintr-un asemenea scenariu. Și, mai mult, e imposibil de crezut că, după ce se va anunța oficial că trebuie să părăsească postul, va mai ieși cineva pe stradă pentru el. Planurile sunt altele, iar lumea nu mai are răbdare.

Simt că vreți să mă întrebați despre ce e vorba. Ar fi trebuit să intuiți deja: victoria universală a „binelui” trebuie să se transforme într-o lume a binelui. Este pentru prima dată în istorie când „democrația adevărată” a ajuns omniprezentă. Însă ea, din păcate, în ciuda victoriei, e într-o oboseală istorică. Iar asta se observă peste tot: polarizarea extremă, economii disfuncționale, războaie care nu mai fac cinste prezentului și, peste toate acestea, „distrugerea planetei”. Așa-i că uitaserăți de cel mai important subiect: noi, prin viața noastră deșănțată și absolut greșită, ne distrugem propria planetă, iar așa ceva nu poate fi lăsat să se întâmple. Înțelegeți?

Așadar nu ne putem bucura de democrație întrucât ea e perimată, astfel încât o nouă societate trebuie să apară. Și ce societate poate să apară? Ei bine, a sosit vremea unui răspuns tranșant: o societate a eticii și echității, din care să fie eliminate toate distorsiunile pe care le-a indus democrația; o societate care să fie împlinirea supremă a sloganului „libertate, egalitate, fraternitate”. Ați înțeles? E vremea „marelui reset” despre care v-am tot vorbit încă de la criza trecută și care acum, cu ocazia întrunirii ideologice de la Davos va fi pusă pe tapet.

Ideea este subtil marketată. Noua lume va fi una a inteligenței. Într-adevăr, nu vom mai avea proprietăți, dar vom putea locui oriunde; nu vom mai avea mașini, dar la orice moment vei putea să-ți comanzi o mașină inteligentă care să te ducă unde vrei fără niciun ban; și, culmea culmilor, vom munci doar dacă vom vrea întrucât un venit minim garantat îți va permite să trăiești cum vrei tu. Iată civilizația! Iată adevăratul comunism!

OK, vă veți întreba acum cum vor fi toate acestea posibile? Ei bine, ele sunt posibile pentru că au mai fost posibile. Ați uitat de Uniunea Sovietică? Ați uitat de propriul comunism? Știu, actualul comunism va fi mai performant, deh, societățile s-au copt, tehnologia are alte capabilități, iar omul e suficient de îndobitocit și îngenuncheat astfel încât, din nou, se va lăsa cotropit de idealisme ieftine. Iar tranziția se va face fără asperități. Haideți să vedeți un exemplu.

S-a bucurat toată tefelimea planetei când Pfizer a anunțat că are un vaccin cu eficacitate de peste 90%. Nu și-a pus nimeni întrebarea cum de e posibil așa ceva. Cel puțin medicii, care au cunoștințele necesare, ar fi trebuit să-și pună întrebări serioase. Apoi, din nou, nimeni nu și-a pus întrebarea despre cum va fi transportat „vaccinul minune”. Întrebați-i pe cei care se pricep și veți afla cu stupoare că, la ora actuală, infrastructura de transport nu poate asigura resurse eficiente care să facă posibil transportul vaccinului la temperaturi de -80°C. Asta înseamnă că, la prețul imens pe care-l va cere Pfizer, se va adăuga un preț și mai mare al transportului. Adică efortul va fi atât de mare încât nu va putea fi suportat de către statele lumii. Dar oare, toată această nebunie, n-o fi doar un nor de ceață, menit a stârni confuzia?

Iată ce-a declarat Michael Osterholm, consilierul pentru știință al lui Biden: „un lockdown național de 4-6 săptămâni va face ca numărul cazurilor spitalizate să scadă la un număr manageriabil până când vom avea un vaccin”. Păi nu era vorba că vaccinul există? Vedeți cum n-ați înțeles? Anunțul celor de la Pfizer era menit doar inducerii optimismului la anunțul victorii lui Biden. De urmat, urmează pușcăria!

Așa cum acum Plăvanul a declarat la noi un lockdown mascat, urmând ca după alegeri să se instituie unul mai aspru decât în martie, la fel se întâmplă și la americani și peste tot în lume. Tefelimea imbecilizată trăiește cu speranța unui vaccin. Nu va fi scos atât de curând. Altele sunt planurile.

Dacă ați trăit în comunism, probabil știți că nu erau câini cu colaci în coadă. Se muncea mai abitir decât acum (era doar o zi liberă pe săptămână), iar oferta de bunuri scăzuse la un nivel sub-minimal. Casele nu aparțineau decât foarte puținor oameni, în rest toată lumea stătea în chirie la stat. Oamenii nu aveau pământ. Doar pe la țară era permis un maxim de 2500 mp. Niciun firicel mai mult. Am văzut vremurile acelea, nu ne-au plăcut. Probabil vă întrebați cum va fi posibilă reîntoarcerea. Aici este elementul pe care nu-l înțeleg cei mai mulți oameni.

Comunism este atunci când n-ai nimic în proprietate, nu când proprietatea aparține statului. Ei bine, cine va gestiona proprietățile, ale cui vor fi ele oare în noul comunism? Așa-i că nu v-ați prins? De ce nu vă uitați la țara care are cel mai mare număr de chiriași din UE. Am uitat, nu știți. Se numește Germania. O perioadă imobilele au fost ale municipalităților, după care au fost vândute unor mari corporații specializate în administrare imobiliară. Ei? „Zivilisation” – cum ar zice prostovanii care l-au votat pe Fritz. Sunteți surprinși să constatați că deja există? Modelul a tot fost încercat până la optimizare.

Și cum se va face tranziția? Simplu. Vi se va pune un impozit de 5-10% pe an din valoarea proprietății. Asta, la un apartament evaluat la 100 000 EUR va însemna o datorie anuală către stat de 5000-10000 EUR. Și va mai fi o șmecherie: marii proprietari, din rațiuni sociale, vor plăti un impozit minim, astfel încât să nu-l întoarcă spre chiriași. Frumos nu? Stați liniștiți, nu vă va confisca nimeni casa. O veți vinde singuri, vă veți ruga să v-o cumpere. Dacă aveți datorii la bancă, binefăcătoarea corporație v-o va prelua și vă va permite să stați acolo în chirie. Iar dacă toată lumea face așa, de ce n-ai face și tu? Doar suntem oi cu toții. Ca să nu mai vorbim că „se merită” să stai în chirie decât să ai bătăi de cap cu casa.

Mașinile? De asemenea vor deveni inutile. Deja Mucușor a anunțat că va mări prețul parcării în București pentru a se putea respira aer curat. Deocamdată, de la cei aproximativ 2 EUR/oră percepuți de „madam Pandele” la 10 EUR/oră. Că e „dă dreapta”. La fel vor crește și impozitele. Tot la un 10% din prețul mașinii, ajustat la „poluare”. Indiferent cum ai da-o, cel puțin un 1000EUR/an tot o să plătești. La care se vor adăuga costurile de asigurare, în prima fază tot pe-acolo. Îți vei mai ține mașină? Evident că nu. Vei circula, în prima fază, cu taxiul, iar apoi cu „autonoma electrică”. Ai idee cât de mult se va micșora mobilitatea ta? Ei bine, în acest fel natura se va regenera. Iar tu n-o să mai ai ce căuta acolo, decât dacă plătești la intrare bilet și te miști pe traseul marcat. Nu de alta, dar n-ar fi păcat să dai nas în nas cu drujbarii lui Schweighofer și să ți se strice tot fengshui-ul cu „natura sălbatică”?

Mă rog, sunt multe aspecte și chiar n-o mai întind. Dacă acum sunteți săraci și proști, atunci veți fi infinit mai săraci și infinit mai proști. O întreagă societate vă va ajuta să ajungeți acolo. Și dacă, din disperare sau „iluminare”, vă veți abate din drum, aceeași societate va fi bucuroasă să vă lichideze pentru binele ei. Asta-i minunata lume nouă!

                                                                                                        Dan DIACONU

Articole privind perspectiva sumbră a forțării cetățenilor să renunțe la proprietățile imobile și mobile:

Marea Resetare: Conspirația „BBB – COVID” iese la lumină

Vieți seci

Drumul către servitutea tehno-feudală

 

1 Comment

  1. Constantin

    Un articol excelent dar care începe, din păcate, cu exprimarea resentimentelor si chiar a urii fata de Trump! Înțeleg ca unul care a trăit zeci de ani in comunism sa nu priceapă ca nu orice capitalist este un dușman de clasa care suge sângele poporului! Trump se lupta cu cei pe care ar trebui sa-i critice dl Dan Diaconu pentru ca pe lângă faptul ca sunt putrezi de bogați, mai sunt si corupți si globalisti si anti-americani si eugenisti si psihopati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.