Lichele

Dan Tăpălagă, lingător de clanțe și „influencer” al propagandei globaliste

  Pe Dan Tăpălagă l-am cunoscut în luna iunie a anului 2000 la București. Klaus Iohannis tocmai câștigase alegerile de […]

 

Pe Dan Tăpălagă l-am cunoscut în luna iunie a anului 2000 la București. Klaus Iohannis tocmai câștigase alegerile de la Sibiu și se instalase pentru prima oară în fotoliul de primar al orașului de pe Cibin. Tăpălagă scrisese în anul 1997 un articol în ziarul „Ziua de Ardeal”, unde îi acuza pe soții Iohannis de trafic internațional cu copii şi era emisă ipoteza că aceşti copii au devenit „piese de schimb” în bănci de organe. Cum eu urma să apar în emisiunea „Senzațional” a lui Dan Diaconescu, de la postul de televiziune „Tele 7 ABC”, cu dezvăluiri despre proaspătul primar al Sibiului privind nu doar traficul de copii al soților Iohannis, ci și furtul de case cu acte false și uz de fals al acelorași soți Iohannis, m-am decis să mă întâlnesc cu primul acuzator public al celor doi soți.

De ce eram așa pornit pe proaspătul primar? Simplu, mă aflam în plin proces de evacuare cu spațiul primei și singurei biblioteci publice din România cu capital privat, al cărei proprietar eram, împreună cu fiica mea. Detalii aici: Ce-ai cu Iohannis, dom’le? Deci, practic, eram în „legitimă apărare”, mai ales că descoperisem că imobilul din care urma să fiu evacuat fusesese obținut, împreună cu încă unul, la fel de mare și de ultracentral, prin fals în acte și uz de fals de către o gașcă de escroci, din care făceau parte și soții Iohannis împreună cu soacra noului primar sibian. Klaus Iohannis venise la biblioteca mea exact în urmă cu an, atunci fiind inspector școlar, împreună cu complicele Baștea Ioan, ca să-mi spună că ei deveniseră proprietari peste noapte și că noua chirie, cu mult mai mare decât cea pe care o plătisem până atunci statului român, va fi stabilită de soții Iohannis, lor urmând să le și achit lunar banii respectivi. Deoarece, ulterior, nu am fost de acord cu chiria exorbitantă stabilită de cei doi soți hrăpăreți, Klaus Iohannis personal m-a dat în judecată, solicitând evacuarea mea.

Nu mai știu de unde făcusem rost de numărul de telefon al lui Dan Tăpălagă, dar nu a fost greu de aflat în Sibiu unde făcuse facultatea de jurnalism, el fiind din comuna sibiană Axente Sever, localitate lipită de „celebra” Copșa Mică. Am vorbit la telefon și a acceptat să ne întâlnim. Pe vremea aceea, Dan Tăpălagă locuia deja la București într-un apartament situat în Pasajul Victoria, împreună cu proaspăta soție, o tânără și frumoasă avocată. Ulterior am aflat că a părăsit-o pentru o băbătâie urâtă din Ministerul Justiției, care o fi fost ea bătrână și boccie, dar i-a asigurat oportunistului relațiile și cariera ulterioară!

În timpul întâlnirii cu acesta, două lucruri m-au frapat la alunecosul personaj, care de pe atunci era plin de sine, un infatuat cu aere de vedetă, deși era încă un neica nimeni de care puțini auziseră în anul 2000.

În primul rând, m-a surprins că începuse să se dezică de cele scrise cu mânuța lui în anul 1997. Cică nu era chiar așa, articolul a conținut exagerări și Iohannis nu ar fi chiar așa de ticălos. Mai mult, mi-a dat de înțeles că articolul a fost scris la ordin cu scop de șantaj. „Ziua de Ardeal”, ziarul care găzduise articolul lui Tăpălagă, era o franciză de la „Ziua” lui Sorin Roșca Stănescu, „tăticul” șantajiștilor de presă zis „Nașul”, publicația zonală fiind condusă de la Cluj de alți trei mari șantajiști: Liviu Man, Aurelian Grama și Octavian Hoandră. Primii doi au și fost arestați pentru șantaj prin presă, dar taman tartorul șantajiștilor, Octavian Hoandră a scăpat, el deținând probe compromițătoare despre procurorii și polițiștii care i-au săltat pe colegii lui.

Parvenitul Hoandră, originar și el de pe meleaguri sibiene, din Tălmaciu, a fost mentor în ale șantajului prin presă și model de îmbogățire pe banii politicienilor sau oamenilor de afaceri pentru Dan Tăpălagă, Liviu Alexa și Rareș Bogdan. Dețin dovezi și am martori privind șantajul lui Octavian Hoandră asupra următoarelor persoane: primarul sibian Klaus Werner Iohannis în anul 2000, înainte de alegeri și imediat după acestea, grecul Dimitrios Samaras – există înregistrarea audio a tentativei de șantaj –, director general la „Sometra” SA Copșa Mică și inginerul silvic Robert Blaj, director în mai multe rânduri la Direcția Silvică Sibiu.

Revenind la articolul scris de Tăpălagă în anul 1997 despre adopțiile de copii la grămadă, demarând propriile mele investigații, m-am convins că faptele comise de soții Iohannis erau mult mai grave decât cele scrise în „Ziua de Ardeal”, fiind vorba de implicarea într-un grup de crimă organizată specializat în traficul de internațional de carne vie. Singura exagerare a fost acuza cu băncile de organe. Eu nu am scris niciodată că acei copii traficați de soții Iohannis și complicii lor ar fi fost destinați băncilor de organe umane. Nici nu aveau cum, fiind prea mici pentru ca organele lor să fie compatibile cu ale adulților, doar dacă ar fi fost crescuți, ascunși departe de ochii autorităților în mijlocul întinselor păduri canadiene virgine, în scopul unei sacrificări ulterioare pe bază de comandă fermă susținută de bani grei. Nu am deținut niciodată probe pentru așa ceva și de aceea nici nu am scris!

În al doilea rând, m-a surprins și mi-a dat de gândit afirmația lui Dan Tăpălagă că el este un fel de „far călăuzitor”, de la care „iau lumină” alți jurnaliști din presa românească, promotori ai globalismului și susținători ai intereselor străinilor în România. Îl întrebasem unde lucrează și mi-a răspuns că la posturile de radio Europa Liberă și BBC, secția română. I-am spus că nu mai ascultă nimeni Europa Liberă, BBC sau Vocea Americii, după mai bine de zece ani de la schimbarea regimului, fiindcă posturile de radio românești au libertatea toală să vorbească despre orice, cenzura fiind dispărută de un deceniu. Replica lui a fost că emisiunile lor nu sunt pentru marele public, ci pentru unii jurnaliști români așa-ziși „formatori de opinie”, fripturiști care au prins burse în străinătate, ca și el (Tăpălagă a fost bursier „Freedom House”), în special în Germania, Franța și SUA, respectivii ziariști având datoria de a prelua subiectele și de a promova respectivele idei proaspăt lansate la posturile de radio străine prin articole proprii, ei fiind „răspândaci” propagandistici. Atunci, la începutul noului secol, propaganda dirijată din exterior nu era așa vizibilă ca acum, când rolul „căsuțelor poștale” de la posturile de radio Europa Liberă și BBC a fost preluat de SRI.

Dan Tăpălagă, cel care-i acuzase în anul 1997 pe soții Iohannis ca fiind furnizori de carne vie pentru bănci de organe, a devenit din anul 2015 pupincurist oficial al cuplului prezidențial, el fiind primul care i-a dedicat ode stafiditei Carmen Iohannis și cel care a solicitat public înființarea instituției primei doamne, după model american. Interesant este că și Rareș Bogdan, celălalt discipol al lui Octavian Hoandră, a devenit pupincurist oficial al președintelui Klaus Werner Iohannis.

                                                                                                Marius Albin MARINESCU

3 Comments

 1. P.D.

  Dle. Marinescu,

  Sunt un cititor frecvent al publicatiei si v-am citit si acest recent articol – multumesc.

  Daca inteleg bine, cred ca s-a strecurat o eroare de “typing” (vezi randul 3 din primul paragraf – anul corect cred ca trebuia sa fie 1997 nu 2007, asa cum apare) ; din context reiese ca D.T. a scris respectivul articol initial in 1997 si ca in 2000 se cam dezicea de cele scrise atunci.

  Sper ca observatia mea desi poate neglijabila este totusi utila .

  Toate cele bune si mult succes .

  • justitiarul

   Aveți dreptate, am corectat și vă mulțumesc mult!

 2. un mizantrop

  Fenomenul national “Coriolan Draganescu”, “pupat Piata Endependentii”, marca inregistrata, santaj reusit, la fel ca Marian Munteanu la vremea lui si mai nou, useristul dezlantuit (!) cand nu doarme, Gotiu, senatorul Gotiu…Mare Caragiale, dar si securitatea vesnic neadormita, iertata fie-mi alaturarea pacatoasa! pe de alta parte, stau si cuget, cu ce, naiba, il aveau la mana, pe bune, astia de le-a iesit si nu s-a bagat DNA-ul pe fir?! Sa fi fost “recrutati” dinainte si santajul sa fi fost o operatiune “specifica”, sau, e ceva extrem de grav ce stiu ei si n-am aflat noi, atat de grav incat au fost lasate in public si vehiculate la vedere aceste informatii cutremuratoare despre, totusi, presedintele tarii, niciodata negate sau infirmate…Sa nu trecem cu vederea o alta operatiune de santaj la Iohanis, dinspre “Justitie”, unde avem, deja, un grup organizat pe interese, incepand cu “muntele”, continuand cu “zeita”, apoi cu Tarcea cea inegala cu ea insasi si sfarsind cu telalul din fruntea PG. Toti astia l-au “servit” pe Iohanis si el le-a “multumit” intepenindu-i in fruntea justitiei. Nicio nemernicie din partea numitilor nu poate stirbi stima si admiratia Dulapaului, care “nu stie si nu-l intereseaza”…
  P.S. Se contureaza tot mai mult imaginea presedintelui golem, construit de securitate (de aici si de aiurea), din materiale reciclabile si proptit in scaun ca executant necartitor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *