Lichele

Dar pe Cîțu ăsta l-a controlat cineva la cap? 

  Facem noi haz de necaz cu „împăiatul”, şi cu „briantinatul”, alias Atotmutul şi Lukovidul, dar toboganul afundării ne paşte. […]

 

Facem noi haz de necaz cu „împăiatul”, şi cu „briantinatul”, alias Atotmutul şi Lukovidul, dar toboganul afundării ne paşte. De Paşte!

Tot mustăcind aşa din dosul împărtăşaniei de la domiciliu, ne alegem cu popularizata privire fixă. Şi uităm să mai observăm ce e în jur. Păi, stimabililor, vă spun eu: e Spitalul 9!

Faza cu acordul între Vela şi Patriarhie a fost bucăţică ruptă din D’ale Carnavalului: nimeni nu era cine trebuia să fie şi nimic nu era cum trebuia să fie. Poliţişti deghizaţi în popi împărţind Paşti în pahare de plastic de unică folosinţă, Lumina Sfântă distribuită în avans, de la orele21:00, ca să aibă credincioşii trei ore de bucurie în plus… Aferim! Avem şi noi apostolii noştri de secol XXI!  Apostolii de la secţia de magnetizaţi Obregia. Care rescriu Noul Testament inspiraţi de revelaţiile lui COVID 19.

Şi cum nu putea să lipsească martie din post, a băgat şi Preşedintele, supraveghetorul suprem, capul în poză: mârâieli, reproşuri, revizuire, nori de ploaie acidă. Ceea ce i-a prilejuit apostolului Vela memorabila explicaţie: „PSD e de vină! Punea la cale, pentru noaptea de Înviere, diversiuni şi dezordini ca la 10 august. De-asta…”.

Mare dramaturg balamucul ăsta! Şi prolific! Pentru că azi, pe scena sa, printre transfuzii la mansardă şi paturi cu hamuri, am mai avut parte de o reprezentaţie excepţională. De data asta cu jucăuşii de la secţia de agitaţi. În rolul principal, Florin Cîţu.

Cu cămaşa de forţă trimisă la exorcizare  (cum se ştie, diavolul transcende epiderma în ambele sensuri), domnul Cîţu s-a simţit liber să ne arate încă o dată că da, el este omul potrivit aflat la locul potrivit.

Cu o oră înainte, lansase mult aşteptata platformă  de într-ajutorare a IMM-urilor, www.imminvest.ro. La nici 15 minute, serverul s-a blocat. Domnul Cîţu, într-un monolog excepţional, furios şi coerent ca la balamuc, a explicat: „Probabil aceleași personaje care arunca cu noroi în tot ceea ce face Guvernul au atacat site-ul IMM INVEST. Nici eu și nici românii onești care au acum nevoie de aceste resurse nu ne așteptam la o asemenea ticăloșie”.

Întreb, amuzat de spectacol dar şi îngrijorat de abaterea de la regula obligativităţii purtării cămăşii de forţă în cazuri de mare risc: pe Florin Cîţu, când a ajuns unde a ajuns, l-a controlat cineva la cap?

                                                                                                    Contele de Saint Germain

2 Comments

  1. Petru Marcel Oprean

    Mai putem spune ceva, este mai rău ca la balamuc!

  2. RaduD

    Este conform obiceiului american (cu origini în cel englezesc de fapt) patentat de mult: gaseste alti vinovati! Acum prezidentul american a decretat ca este evident ca virusul provine din China “deoarece toata lumea stie asta!” – Fabulos, Nu?! Intotdeauna altii sunt de vina!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *