Suntem cu ochii pe voi!

De ce a fost îngropat dosarul EADS?

      Îngroparea dosarului EADS: Ioan Ţiriac – Klaus Mangold – Gerhard Schroeder – Ioan Rus Recent, procurorii bavarezi […]

 

 

 

Îngroparea dosarului EADS: Ioan Ţiriac – Klaus Mangold – Gerhard Schroeder – Ioan Rus

Recent, procurorii bavarezi (Bavaria fiind şi landul german de unde sunt principalii sponsori ai lui Iohannis) au închis dosarul de corupţie EADS (afacere care i-a costat pe români 2 miliarde de dolari), căci n-ar fi găsit probe (ele ar fi fost de găsit, în România) şi că faptele s-au prescris, oricum!

Spusesem în „Imperium“, acum o jumătate de an, că suspecţii (Ion Ţiriac şi şmecherii evreo-germani) nu vor păţi nimic din partea DNA sau a altcuiva. Era evident, căci sunt de talie mondială, din preajma ocultei globale (şi Mangold, ca şi ex-cancelarul german Schroeder lucrează la propriu pentru clanul Rothschild, un stâlp puternic al guvernului mondial secret, reprezentat de mai multe organizaţii, precum Bilderbergul, Comisia Trilaterală ş.a.).

Iată, mă auto-citez, pe scurt, din „Imperium Anglo Saxono Judeo Massonicm“ (2016), despre afacere şi despre personajul central al ei („cel mai bogat român“):

 …

Fundaţia Hanns Seidel, apropiată Uniunii Creştin-Sociale, aripa bavareză a Uniunii Creştin-Democrate germane (a lui Merkel), a fost prima fundaţie politică germană ce a venit în România, în 1992. „Pe atunci nu prea era clar ce vor fundaţiile germane în România, existau temeri mari: vor să facă politică de partid, să influenţeze scena politica? S-a mers până într-acolo c-a fost nevoie de un decret guvernamental special pentru ca fundaţia noastră să poată funcţiona“, spunea preotul sas Jurgen Henkel, director al Academiei Evanghelice Transilvania din Sibiu, repatriat în 1990 din Germania şi devenit bun prieten al lui Klaus Iohannis, pe care l-a şi susţinut. Cum relaţiile cu partidele de centru-dreapta a fost preluată de fundaţia Adenauer, fundaţia Hanns Seidel s-a dedicat mai mult „colaborării dintre Poliţia română şi cea bavareză şi proiectelor interministeriale, s-a implicat activ în integrarea României în NATO, iar acum colaborează pe proiecte de securizarea frontierelor“, scria Cotidianul în 2006, adică fundaţia germană promova afacerea murdară a concernului EADS, ce a vărsat multe şpăgi (mite) spre oficialii români.

   …

De fapt, încă dintr-un interviu din februarie 2015, Ţiriac o ridica în slăvi pe „Kodruţa” Kovesi, care declanşa ofensiva împotriva PSD-ului lui Ponta şi care ar fi, zicea el, „neatârnată [politic], nici de o parte, nici de alta“. El îi era de fapt, recunoscător Codruţei, căci, fiind implicat în mai multe afaceri penale aflate în atenţia DNA, fusese lăsat în pace de procurori. Mai întâi era vorba de afacerea EADS, în care mai mulţi demnitari europeni, dar şi oamenii de afaceri Ion Ţiriac şi Klaus Mangold au primit, conform indiciilor publicate de Huffington Post, mită în valoare de peste 60 de milioane de euro de la compania europeană, pentru că au convins guvernul Năstase să semneze un contract mult supraevaluat, finanţat în start de UniCredit Ţiriac Bank. Şi tot Kovesi l-a lăsat în pace pe Ţiriac şi în afacerea „Stejarii Country Club“, când, în octombrie 2014, la o lună de la apariţia tv a lui Ţiriac de susţinere a lui Iohannis pentru preşedinţia ţării, un jurist apropiat PSD-ului sesiza Departamentul Naţional Anticorupţie despre fapta Elenei Udrea de a-i aloca lui Ion Ţiriac 8 milioane de euro din fonduri europene, pe când ea era ministru al Dezvoltării şi Turismului. Deturnarea fondurilor apărea din faptul că scopul lor, conform acordării de către Uniunea Europeană era „dezvoltarea turismului în Bucureşti“, dar, din proiectul lui Ţiriac, a rezultat un club sportiv şi de spa privat, ce serveşte luxosul său cartier rezidenţial Stejarii, localizat în nordul capitalei, în mijlocul unei păduri de stejari protejate, de 200 de hectare. Iar Elena Udrea s-a şi mutat într-unul din aceste apartamente din complexul construit de Ion Ţiriac, de unde a şi săltat-o DNA-ul pentru alte fapte penale, de această faptă, însă, legată de Ţiriac, iertându-o se pare.

Dacă pentru Ţiriac se fac intervenţii, de la cel mai înalt nivel, pe lângă procurorii şefi, vom întrezări răspunsul dacă luăm în seamă declaraţia fostului şef al Corpului de Control al guvernului, Valerian Stan, care relata despre intervenţiile făcute de fostul preşedinte Ion Iliescu pe lângă procurorul general al României, în dosarul penal al fiului lui Ion Ţiriac pentru consum şi trafic de droguri (a se căuta şi vedea materialul „Cum a fost spălat de cocaină Ţiriac junior). Pe scurt, probele au fost ascunse chiar de Parchetul General, procurorul de caz eliminat şi hăituit, iar când în 2007 s-a judecat dosarul, mai mulţi judecători s-au plâns Consiliului Suprem al Magistraturii că Parchetul General, condus atunci de Codruţa Kovesi, a refuzat 5 termene la rând să trimită instanţei probele solicitate. La cererea fostei ministru a Justiţiei Monica Macovei, inspecţia CSM a constatat că procurorii au fost înlocuiţi abuziv, că dosarul a fost apoi refăcut, că unii martori nu au [mai] fost audiaţi niciodată, iar declaraţiile a patru martori care îl incriminau pe Ţiriac jr. au dispărut. Mai mult, înregistrările incriminatorii au fost înlăturate pentru că nu ar fi fost validate de un judecător, deşi în anul 2003, când au fost efectuate, autorizarea interceptărilor o făceau procurorii. Totuşi, Parchetul General nu şi-a revizuit atitudinea protectivă faţă de familia Ţiriac, iar juniorul a scăpat de condamnare, deşi a încercat chiar şi să fugă din România când avea interdicţia de a părăsi ţara. Fiind prins de primii procurori de caz când voia să fugă, aceştia au fost opriţi de superiorul lor, Gh. Muscalu, să îl reţină pe Ion Al. Ţiriac (juniorul), spunându-le că ar „pune în pericol instituţia“ şi că „nici nu se pune problema trimiterii în judecată a lui Ţiriac“. Cum am văzut, Ţiriac s-a răzbunat pe Monica Macovei, mai apoi, în 2014, când i-a făcut propagandă negativă înainte de primul tur al prezidenţialelor.“

Cine l-a protejat pe Ţiriac şi pe familia lui şi a influenţat Justiţia? Legat de acest subiect, el spunea: „L-am cunoscut şi pe domnul Bush când era la CIA, l-am cunoscut şi pe domnul Maior când era la SRI. Sunt oameni, serviciile sunt oameni. Au vreo influenţă? S-ar putea întâmpla.“ Este evident că el a apelat şi la influenţa străină asupra celui mai înalt nivel al deciziei în România, iar în ceea ce îl priveşte pe George Maior, care a fost şeful Serviciului Român de Informaţii, acesta era membru al „Grupului de la Cluj“, al cărui patron şi mecena era, practic, Ion Ţiriac.

A spus apoi ceea ce susţinuse şi înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014, că Iohannis trebuie să fie un preşedinte „arbitru principal“, motiv pentru care România trebuie să devină republică prezidenţială, asemenea Franţei. „Dl. preşedinte – zicea Ţiriac – să se gândească: «E poate momentul să facă un referendum, poate românii ar vrea o republică prezidenţială!». Şi cu aia ai terminat totul… Şi atunci preşedintele numeşte un prim-ministru, dar e şi responsabil!“.

                      Grupul german de la Balc, prietenii evrei şi originea lui Ţiriac

De peste 10 ani, Ţiriac organizează „tradiţionalele“ împuşcări de mistreţi de pe domeniul său de vânătoare de 11.000 de hectare de la Balc, în Bihor, la care invită magnaţi europeni, preponderent germani, dar şi politicieni, totul desfăşurându-se într-o suspectă secretomanie la care participă, de regulă, circa 50 de invitaţi a căror identitate rămâne secretă mereu, în proporţie de 90%, ca şi discuţiile ce le poartă. Adevărul este că vânătorile sunt organizate de Ţiriac de mai mult timp, neoficial, cam din 2001, dar abia de la finele lui 2004 guvernul Năstase i-a concesionat pentru 10 ani domeniul cu păduri seculare dominate de un castel german.

vanatoare-balc

Principalul şi nelipsitul invitat la vânătorile de la Balc este prietenul principal al lui Ţiriac din grupul său de amici nemţi. Este vorba de Klaus Mangold, fost preşedinte al Daimler Chrysler, când această firmă, ca parte a transnaţionalei EADS, împovăra bugetul României prin afacerea securizării frontierelor. De fapt, vânătorile de la Balc ale lui Ţiriac au demarat o dată cu această afacere, în 2004, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase, de guvernarea căruia Ţiriac era foarte strâns legat. Aici, s-ar fi discutat detaliile afacerii, care azi este considerată una penală. Ion Ţiriac însuşi, Ioan Rus (mână dreaptă a lui Ţiriac, pe care l-a propulsat ministru de Interne în guvernarea Năstase), Elena Udrea, cancelarul Germaniei de atunci, Gerhard Schroeder, Bodo Hornbach şi Klaus Mangold sunt numele pe care ediţia germană a Huffington Post le-a legat de contractul privind securizarea frontierelor României, semnat în 2004 între trustul EADS şi statul român, dar finalizat în anul 2005, când la guvernare au venit PD-işti lui Băsescu şi liberalii. Contractul a fost unul păgubos, suma finală achitată fiind de 743 de milioane de euro, din care 60 de milioane era doar mita, care a trecut prin mâinile lui Ţiriac şi ale lui Mangold, partenerii de vânătoare de la Balc ai oamenilor politici potenţi, bancheri şi oameni de afaceri, printre care şi Franz Rauch, membru al bordului UniCredit Bank Austria (ce a finanţat iniţial statul român pentru a plăti contractul EADS, totodată banca către care şi-a vândut Ţiriac propria bancă), ca şi al austriecei Wienerberger, cel mai mare producător de cărămizi din lume, cu fabrici în România, la Sibiu, Cluj şi Dâmboviţa, deservite de roboţi.

Între timp, Klaus Mangold a devenit vicepreşedinte al băncii de investiţii Rothschild, adică al principalului clan de cămătari evrei globali, în contextul în care aceştia îşi măresc constant prezenţa în afacerile şi economia româneşti, iar Mangold ştie cum se trag sforile, la Bucureşti sau la Balc. De fapt, deşi „neamţ“, Mangold este evreu, la rândul lui (a se vedea mulţimea de evrei cu acest nume, ca şi studiul lui Peter Mangold, Origin of the Mangold Family Name, sau articolul Jewish surname din Metapedia, the alternative encyclopedia ori site-ul jewishdata.com, „the largest professionally compiled Jewish Genealogy resources“).

Cornel-Dan Niculae (Imperium Anglo Saxono Judeo Masonicum, Editura Carpathia Rex, iunie 2016)

3 Comments

  1. Patriot

    Trebuie arși de vii cei ce nu iubesc oamenii și tara asta ce a mai ramas din ea

  2. Dan Cristian Ionescu

    Domnule Cornel-Dan Nicolae, intr-o carte scrisa de mine, citind din trilogia dvs., mi-am exprimat parerea ca de fapt nu existati, ca sub acest nume lucreaza un grup de istorici, economisti, ofiteri de informatii patroti, si v-am urat ca Dumnezeu sa va ajute pe toti in ceea ce intreprindeti. Apoi, am aflat ca intr-adevar existati. Eu de abia acum am luat cunostinta de acest text. Avem preocupari 100 %o comune si cred ca ar fi bine sa ne cunoastem. Daca veti ajunge la acest comentariu al meu si sinteti de acord, contactul se poate realiza prin dl. Marinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.