Atitudini

De ce dezinformați și panicați lumea, domnule Streinu-Cercel?

     Scrisoare deschisă către profesorul Adrian Streinu-Cercel Domnule profesor, încetați declararea deceselor din cauza Covid 19. Încetați sa numerotați […]

     Scrisoare deschisă către profesorul Adrian Streinu-Cercel

Domnule profesor, încetați declararea deceselor din cauza Covid 19. Încetați sa numerotați cadavrele pentru că deveniți dezgustător. Încetați să vă mai jucați cu termenii medicali, să jonglați cu cuvintele, să manipulați populația. Gata!

Click pe imagine pentru mărire!

Am înțeles, trebuie să raportați decese/infectări/izolări dar nu săriți calul. Da, nu-mi face plăcere să vorbesc așa cu un profesor pentru care am avut un respect deosebit până în urmă cu câteva săptămâni, dar ne jigniți inteligența cu sfaturi de genul „spălați-vă pe mâini cu apă și săpun”, „spălați-vă în nas cu apa fără săpun”.  Oricât ați insista cu spălatul să știți că din nas nu ajungeți la creier, nu reușiți să ne spălați și pe creier.

În calitate de specialist, comunicator și membru al comitetului, trebuie să luați toate măsurile ca statistica privind informarea publica să fie modificată în sensul că trebuie să corespundă realității, persoanele decedate din alte motive raportat la datele înscrise în Certificatul medical constator al decesului să nu mai apară „decese Covid19”!

Click pe imagine pentru mărire!

Ele trebuie să apară pe statistică la persoane infectate dacă au fost confirmate pozitiv și nu la decese.
Este foarte important ca populația să fie corect informată mai ales de către specialiști.

Click pe imagine pentru mărire!

Așa cum populația este sancționată daca nu respectată măsurile impuse de autoritati, tot așa și autoritățile, printre care și dumneavoastră ca specialist, vor fi sancționate dacă se va dovedi că măsurile dispuse nu au protejat populația sau au distribuit informații false.

Click pe imagine pentru mărire!

Poate ne ajutați puțin cu anchetele alea epidemiologice, să aflăm și noi ce măsuri ați dispus pentru protecția medicilor. Numărul medicilor infectați este din ce în ce mai mare și nu ne explicăm din care motive.

Aceasta scrisoare deschisă este un apel la responsabilitate. Așa cum medicul are datoria să-și îngrijească pacienții, așa și avocatul are datoria să apere cetatea și poporul în caz de pericol. Dezinformarea cu scopul de a crea frica/panica este un pericol pentru cetățeni.

                                                                                                  Avocat Cosmina CERVA

18 Comments

 1. internetul versus cercel

  Citeam pe undeva, Cercel e bagat in multe afaceri dubioase. In plus de asta, nu trebuie sa fii un geniu sa-ti dai seama ca omul bate campii cu gratie. Amesteca adevaruri cu jumatati de adevaruri. In era internetului e foarte simplu sa primesti un raspuns la intrebari de genul: dezinfecteaza sau nu spirtul, ba chiar poti obtine formula chimica a etanolului cu toate aplicatiile sale, inclusiv medicale. Deasemenea sunt foarte usor de obtinut informatii despre ce este un virus, cum actioneaza, de ce e periculos si o alta sumedenie de informatii cu care opereaza acest Cercel. Nu ma refer la facebook unde e plin de prosti, dar sunt accesibile o droaie de site-uri publice oficiale ale diverselor state, medici, baze de date cu semnaturile si analizele altor virusuri, comparatii, ipoteze. Volumul mare de date, face greoaie disemniarea informatiilor, dar cu ocazia asta, mi s-a trezit apetitul de a invata chimie, de a opera un microscop. Asa ca poate una din armele impotriva sarlatanilor este si studiul personal, informarea din toate sursele disponibile si rezonabile. E cu adevarat mizerabil ce fac televiziunile in perioada asta. Ma enerveaza si denumirea acestui virus: Noul Virus, parca e reclama branduita la sampon 3 in 1. Acum si in formula transmisibila prin aer. Jet bai tiriplicilor ca nu ne-am nascut toti cu tv-ul in creieri, nu toti suntem morti dupa mall-uri si nu toti asteptam salvarea de la acesti lideri vanduti intereselor straine.

  • Dima

   Directorul inst. Pasteour explica intrun interviu ca acest virus nu a fost modificat el fiind unul banal. Daca v-ati cmparat microscop n-o sa vedeti niciun virus pentru ca nu exista, nu il vede nici cel mai performant microscop care se numeste Titan si vede in prioni.

 2. justinianus

  Dna Cerva, cu toata consideratia: daca se ineaca un bolnav gr IV de cancer, ce scrii pe certificat? Daca cineva aplica lovituri cauzatoare de moarte unui diabetic, ce scrii in act?

  • Malus Dacus

   @justinianus – Foarte simplu:
   Pacient recuperat de cancer gr IV, mort prin innecare.
   Pacient vindecat de diabet, mort din cauza loviturilor cauzatoare de moarte.

  • ioanca

   Păi îi facem rapid un test, de genul aici, https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2020/04/01/alerta-teste-pentru-coronavirus-infectate-cu-noul-virus-ancheta-in-europa/ și îl trecem la infectați, să fie cât mai mulți și panica cât mai mare… .

  • Lucian

   D-le Justinianus, cu toata consideratia: care este „inecul” aici?
   S-a intamplat cumva acest inec la 1-2-3 zile dupa moarte???
   Nu e evident si pentru tine ca oamenii aceia ERAU MURIBUNZI din alte cauze, testul pentru COVID-19 fiind facut pentru a stabili o cauzalitate ARTIFICIALA?

   Golania asta nu e noua: interpretarea unei ASOCIERI ARTIFICIALE drept CAUZALITATE!

 3. lucian

  cu ce se ocupa un avocat, azi?
  de palmaresul sau?
  este un articol dirijat.
  nimeni nu trebuie sa fie mai bun, decit propunerea peneleului ptr functia de ministru a sanatatii.

 4. gheorghe

  Mortii conteaza, nu supravietuitorii.
  Periculozitatea acestui fenomen aducatoir de moarte nu consta in cati rezista – sa fie sanatosi! – ci in cati oameni pierdem.
  Altfel, nici nu are sens sa vorbim despre agentul ucigas Wuhan – care nu este un virus ci o otrava biologica, mai perfid actionand decat veninul de sarpe.
  Cand numarul zilnic de morti va depasi 10 mii sa vedem ce critici si cui aduceti!
  Sint un critic ferm impotriva lui Streinu – un jidan profitor si de graba vorbitor imbarligat… dar primul aspect care trebuie infruntat este numarul de morti.
  Si asa, multi mor de coronavirus si nu vor apare in evidente fiindca nu u apucat sa fie testati.
  1 din 5, asta este pragul de moarte: la 20 mil de 9presupusi) romani, inseamna 1 milion.
  Pregatiti-va si cu mass-media ca o sa inebuniti de frica!

  • Malus Dacus

   Omule, bati campii! Vii cu teorii halucinante, fara nicio baza stiintifica. Actiunea de a teroriza lumea fara motiv nu intra sub incidenta penala? Satui de Streinu Cercel si de alte gunoaie globaliste, oamenii au inchis tembelizorul si au ajuns pe aceasta publicatie.. si dau de Gheorghe care baga vorbe!

   • roby

    foarte bine zis !

 5. Lucian

  Cercelu-Strein era puscariabil inca din 2006, de pe vremea „aviarei”, alta psiho-pandemie pentru speriat prostii:

  “Intr-un prim val al pandemiei, adica in primele 4 – 5 luni, se pot imbolnavi pana la 4 milioane de romani, iar 2 milioane dintre acestia vor muri. Oamenii trebuie sa stie ca ne asteptam la un virus foarte agresiv”, a declarat, ieri, in cadrul unui seminar, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase “Matei Bals”.

  Ce avem noi aici? (tot D-na Cerva ne poate ajuta cu incadrarea juridica)
  Raspandire de informatii false, as zice eu, adica exact ceea ce vaneaza acesti criminali la cetatenii simpli in aceste zile! Poate chiar si terorism, de ce nu!

  Acelasi personaj sinistru ne terorizeaza astazi cu cele 10 saptamani de incarcerare la domiciliu, cu Valul II in toamna etc… Oameni buni, cat mai toleram unor astfel de politruci si mafioti sa ne decida vietile?

 6. Lucian

  Ieri in Italia: 1844 de morti (din TOATE cauzele)
  Sursa: https://www.italiaora.org/

  Anul trecut: 1773 de morti / zi
  Sursa: https://www.istat.it/it/files//2020/02/indicatori-demografici-2019.pdf

  Concluzie:
  EXCES de mortalitate = 71 / zi !!!

  NUMAI 71 de decese sunt imputabile Coronavirusului!!!
  De fapt, nici acestea toate, pentru ca trebuie scazuti cei omorati prin incarcerare in casele lor de regimul tiranic militaro-sanitar din Italia (alte boli, foame, lipsa de assistenta, suicid etc.)

  Sa fim seriosi, nu mor mai multi de 30-40 pe zi in Italia de virusul „ucigas”!
  Prostii n-au decat sa continue sa creada cifrele de 800-900 / zi, propagate de autoritati si presa aservita!

 7. Lucian

  Se mai poate adauga si decedatul #71, un alt caz la fel de revoltator!

  Femeie, 53 ani, jud. Hunedoara. Pacienta internata în data de 17.03.2020 pe Sectia de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, Pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. Contact cu cazuri confirmate cu COVID-19, motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30.03.2020. Decedată în 29.03.2020.

  Sarmana femeie, testata pe motiv de „contact” si „imbolnavita” cu COVID-19 la 1 zi dupa decesul de CANCER!

 8. satan exista

  Fac apel catre cei de buna credinta care isi permit financiar sustinerea unui proces,sa l dea in judecata pe acest mason spurcat strain de neam cu nume de strain;sunt si declaratiile cu aviara,sunt si declaratiile cu spirtul si cate or mai fi;daca stam asa si doar constatam,el nu face decat sa rada de populatie si sa si continue vorbele desarte.

 9. val

  Pana in 12 Aprilie virusul afectase 1,805,149 oameni din 210 tari.; decese – 110,149; insanatositi – 412,766 https://self-isolation-corona.blogspot.com/2020/04/remdesivir-drug-that-doctors-think-may.html

 10. Gabriel

  In sfarsit vad o voce justa. Chapeau.

 11. Romeo

  Acești indivizi care conduc Rominia, din funcții politice, la fel și toată clasa politica care conduce dezastruos aceasta tara, care a dat lumii întregi oameni capabili, trebuie sa plece sau înlăturați și judecați pentru tot ce au făcut și pentru ce trebuiau sa facă și nu au făcut. Prin toate legile care au fost date în timpul pandemiei nu au făcut decit sa adinceasca și mai mult rana lăsată de durerea pierderilor de vieți în aceasta perioada. În loc sa vorbească cu dragoste și cu multa empatie poporului, ei pun și mai mare robie pe umerii populației. Iar acest individ Cercel este virful de lance al clasei politice. Implicat în tot felul de afaceri farmaceutice dubioase, el ne spune cum sa ne spălăm??
  Romania este în impas, nu datorita virusului, ci datorita politicienilor care o conduc, care au favorizat toate companiile străine și au distrus economia romineasca. Trebuiesc judecați de crima împotriva statului Roman și a cetățenilor romini

 12. Nicolae

  Am fost „scutiți” de învierea lui Isus, în decembrie vom fi „scutiți” și de nașterea Lui. „Stați în casa”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *