Puncte de vedere

De ce face abstracție UE de faptele penale ale Laurei Codruța Kovesi?

                    Din rezervorul cu genii juridice  Caut și astept o explicație  […]

 

                  Din rezervorul cu genii juridice

 Caut și astept o explicație  credibilă la o întrebare simplă: De ce țările importante din Uniunea  Europeană și Statele Unite ale Americii nu zic nimic despre abuzurile și chiflele enorme  din prestația DNA și a Laurei Codruța Kovesi?

 1. Își mai amintește cineva ce fel de proiect și cu ce fel de consilieri a fost inființat DNA-ul?
 2. Oare de ce s-a ajuns la bănuiala că  Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea ar fi cetățeni străini?
 3. Demonstrațiile de susținere pentru Laura Codruța Kovesi sunt ciudate. Dacă ar avea  loc la Paris, la Bruxelles, la Londra ar mai fi de înțeles. Oamenii nu știu ce a făcut Codruța în România. Dar susținerea fierbinte, chiar și de către niște partide, plus un public stîrnit, poate fi  înțeleasă și ca o formă de lașitate. Să scăpăm de Kovesi cu o promovare la Bruxellles (tentativa a mai fost). Nu ne  strînge puțin  conștiința că împingem în fața  Europei un profesionist mediocru care să repete abuzurile de la București? Și, în loc să fie o cinste pentru România, peste doi-trei ani să ne alegem  cu un mare dezastru? Am putea fi mîndri că ne-am adus contribuța la distrugerea unui proiect european?
 4. Își imaginează cineva că bruma de caracter și coloana vertebrală  a Codruței Kovesi vor conta enorm în prestația sa ca procuror european? Și, biata de ea va cerceta în sfîrșit EADS și Microsoft, OMW si  Holzindustrie Schweighofer?  Sau Bulgaria,Letonia, Croația si Grecia  îl vor vedea pe Dracu în ciorba lor?
 5. Cu ce argumente  îngroapă Germania și ceilalți susținători europeni  afacerea cu aducerea lui Nicolae Popa  pe bani privați? Și cea cu gențile și cu mașina? Și mărturiile mincinoase?
 6. Cîte dintre dosarele de la Ploiești  ticluite de  Lucian Onea și de Negulescu-Portocală au la pupitrul de comandă  mîna procurorului șef al  DNA?
 7. Cum se explică faptul că la Cluj-Napoca, de unde a fost și vechiul și de unde vine și noul director SRI nu au existat dosare spectaculose de corupție? Doar un  amărît de surogat de primar! Tunurile de la Cluj-Napoca  le depășesc cu mult pe cele de la Ploiești și Oradea.
 8. De ce nu se revotă nimeni în legătură cu audierea  doamnei Carmen Iohannis pe ușa din dos și după tergiversări inacceptabile?
 9. De ce SRI nu dezvăluie nici un abuz al DNA? Nu cumva dacă se sparg (încep să vorbească) Codruța Kovesi și DNA, am putea  afla mai multe despre afacerile de corupție din SRI și despre cîți bani au plecat  de la ANRP cu această destinație?
 10. Mă lasă rece dezvăluirile despre poșete, transmise din  exil de Elena Udrea. Poama regimului Băsescu cere dreptate  după ce s-a  amestecat în toate mizeriile acelor ani și și-a făcut plinul. Declarația de avere a Coanei Joițica este un  inventar  șocant de politician profitor și parvenit pe termen scurt.De la moșia de la Nana, la Bogdan Buzăianu,de la  numirea lui Kovesi la afacerile necurate ale lui Cocoș,făcute după fusta ei, toate put.
 11. Un val de ură dă să-l înece pe Liviu Dragnea. Resentimentele au luat asemenea proporții încît nimeni nu mai vrea să vadă dovezile. Necidecum să mai cerceteze ce s-a petrecut în regimul Băsescu și cum au fost pierduți pe drum de procurori și Vasile Blaga, și Adriean Videanu, și Anca Boagiu, și Traian Băsescu, și  Florian Coldea, și Sorin Blejnar, și Daniel Moldoveanu.
 12. Cît din imaginea pozitivă a Laurei Codruța Kovesi în țările  din Vest  vine  și din efortul  celor  5.000 de firme de lobby înscrise la  Bruxelles? Și, cît  de la agățații noștri prin presă și cancelarii?
 13. Dacă  Uniunea  Europeană are nevoie de așa procurori deștepți și profesioniști, de calibrul Laurei Codruța Kovesi, de ce nu-l ia și pe „strălucitorul” Augustin Lazăr?
 14. De ce  PSD-ul nu învață nimic din scandalul internațional provocat de Legile Justiției și nici din  tentativa de  ascensiune a Laurei Codruța Kovesi?

                                                                                                          Cornel NISTORESCU

 

2 Comments

 1. IQ100

  ‘In jurul tau e multe/nu intelegi nimic/Si te crezi in caruta /cand te trezesti in lift” .E un cantec hip hop al carui refren , sinonim lozincii “injuratura care uneste”, NU i-l doresc unei anume Doamne; ar insemna sa aibe parte de interes si de iubire…

  • un mizantrop

   Sau – De ce, la ce? Pai, nu pricepeti, bre?! eu tot ii mai doresc sa fie iubita de poporul chinez…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *