Atitudini

De ce-i iubesc sibienii pe sașii care-i jefuiesc și îi umilesc?

           Motto: „Cei ce nu-şi pot aminti trecutul sunt condamnaţi să-l repete.” (George Santayana) Sunt sibian și-mi repugnă umilința concetățenilor […]

 

         Motto: „Cei ce nu-şi pot aminti trecutul sunt condamnaţi să-l repete.” (George Santayana)

Sunt sibian și-mi repugnă umilința concetățenilor mei cu slană pe creier și spirit de turmă, care se fac preș în fața celor 60 de sași valizi care mai sunt în tot orașul, pe care i-au făcut șefi, directori, consilieri locali și județeni.  Nu a contat că unii erau fără școală, neisprăviți sau proști grămadă, ei aveau marele „merit” că s-au născut sași în țara românilor. Așa au ajuns consilieri locali în anul 2004 un clopotar de la biserica evanghelică și o femeie de serviciu, în lipsa unei baze de selecție, majoritatea sașilor sibieni emigrând, aici au rămas doar bătrânii, puturoșii, oportuniștii și cei cu misiune de la serviciile secrete germane (BND/Stasi), aceleași lichelele trădătoare care făceau joc dublu și își turnau coreligionarii la Securitate. Au rămas genetic cu „abilitățile” acestea de pe vreme imperiului austro-ungar, când pentru Viena, Sibiul (Hermannstadt cum îl numeau ei) din marginea împărăției reprezenta „Ochiul și urechea” cu care spionau românii de dincolo de munți. Nu râdeți, fiindcă Austria a participat la evenimentul Sibiu – capitala culturală a Europei din anul 2007 exact cu exponatele din fotografiile de mai jos: ochiul și urechea! Totul a fost un mare kitsch, niște eșavodaje hidoase care înfățișau organele umane respective. Am înțeles, fără echivoc,  că Sibiul a reprezentat pentru ocupanții austro-ungari „ochiul și urechea” Imperiului, adică exact sintagma cu care era numită în batjocură Securitatea, mai precis acea parte a ei care se ocupa cu poliția politică și delațiunea.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Iată niște titluri din presa locală a anului 2007: „Austria ocupă Piața Mare” și „Imperiul la Periferie. Urme Austriece în Sibiu”. Iar aici un citat despre expoziția din centrul Sibiului: „1691 – 1918. Două secole de dominație austrică în Transilvania. Piața Mare va fi locul de desfășurare al «forțelor» culturale ale Austriei care intră în Programul Sibiu Capitala Culturala Europeană 2007 cu cea mai grandioasa expoziție întâlnită în oraș până acum. Evenimentul austriecilor aduce în centrul istoric al Sibiului patru instalații urișe ce înglobeaza patru simboluri universale. Cele patru instalații ( un ochi, o gura, un nas, o ureche) atrag atenția în mod simbolic asupra urmelor lăsate de austrieci în Sibiu între 1691 și 1918. Instalația Ochiul, Urechea si Gura vor fi expuse în Piața Mare, iar Nasul în Piața Mică.”

După ce sașii le-au luat românilor cu japca imobilele în care aveau locuințele, liceele, școlile, grădinițele, Filarmonica și un cămin de bătrâni (declarând FDGR-ul succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German și primarul Iohannis retrocedând imobilele solicitantului, adică președintelui Iohannis de la FDGR: Jaf imobiliar la Sibiu, retrocedări ilegale către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German), drept recunoștință că au fost jefuiți și ca o slugărnicie suplimentară, sibienii insistă să fie conduși de sași și l-au înlocuit pe „tătucul” Klaus Werner Iohannis cu „mămuca” Astrid Fodor. Aceasta provine, ca şi Klaus Werner Iohannis, de la Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR).  Aprigă femeie, nu doar săsoaică infatuată, ci și văduvă după un ungur țanțoș odinioară, aceasta a devenit un adevărat zbir cu funcţionarii primăriei, pe care-i tratează la fel cum pe vremuri un vătaf îşi tiraniza slugile. Cel puţin aşa se plâng unii din slujbaşii aflaţi sub directa coordonare a doamnei Fodor.

Mulți se miră de ce insistă sibienii să aibă primăriță tot o săsoaică și după ce Klaus von Strudel a fost numit Gauleiter peste colonia România, deși sașii rămași în Sibiu sunt în număr infim, doar 1.561 de locuitori, fiind depășiți numeric de maghiari (2.169 de locuitori în municipiul Sibiu), conform ultimului recensământ (vezi tabelul cu populația Sibiului pe etnii).

Populația Sibiului pe etnii. Click pe imagine pentru mărire!

Populația Sibiului pe etnii. Click pe imagine pentru mărire!

La fel, sunt persoane care se întreabă de ce aceiași sibieni au acceptat ca echipa de fotbal să se numească F.C. Hermannstadt (numele german al Sibiului), din moment ce nu este rodul unei afaceri private, ci e susținută financiar din banii lor, ai contribuabililor sibieni, prin intermediul primăriei săsești a orașului? Trebuie să fii naiv ca să crezi că numele F.C. Hermannstadt, cu care a fost botezată echipa de fotbal sibiană, a fost ales „întâmplător”, tocmai acum când au devenit fățișe intențiile secesioniste ale unor ardeleni și bănățeni, iar Sibiul se află poziționat imediat după Cluj și Timișoara ca propagandă secesionistă pentru așa-zis „independență” a Transilvaniei și Banatului! Spun „primărie săsească” nu pentru că primărița este săsoaică, dar și majoritatea în Consiliul local o au tot sașii din FDGR, ei fiind votați în număr mare de puținii sibieni care votează la alegeri, adică „oastea” disciplinată a votanților minoritari etnic și a cozilor de topor românești, mituiți cu posturi în Primărie și societățile comerciale subordonate acesteia.

Explicația este simplă și vine din educația primită în unele familii de sibieni, culmea, nu la cele cu vechime în orașul Sibiu de multe generații, ci la unele venite din Oltenia sau Moldova, când cu industrializarea intensivă a orașului. Veneticii aceștia au devenit cei mai mari susținători ai sașilor și ei sunt cei mai fanatici „patrioți locali”, primii care pledează pentru secesiune, pentru așa-zisa „independență” a Transilvaniei. Românii sibieni cu ștate vechi nu votează cu sașii, deoarece cunosc din relatările bunicilor umilința la care au fost supuși românii sibieni de către sași, nu doar până la Marea Unire din 1918, ci și după aceea, în special pe timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când Sibiul devenise stat în stat, fiind subordonat Berlinului, nu Bucureștilor și grupările paramilitare de sași terorizau românii din oraș. La Sibiu a rămas împământenită denumirea de „Calea vacii” pentru carosabilul noroios destinat românilor pe Corso, strada ultracentrală pentru promenadă, unde trotuarele aparțineau doar plimbăreților sași, chiar și după pietruirea străzii și ulterior asfaltarea ei.

Cât de mult ne-au iubit sașii de-a lungul zbuciumatei istorii a Transilvaniei? Citiți aici un text scris de marele patriot român Vasile Stoica din Avrigul Sibiului, un ardelean care a fugit din imperiul austro-ungar ca să lupte cu arma în mână alături de frații români pentru Marea Unire: Propaganda mincinoasă despre armonia dintre sași și români este departe de adevărul istoric

Și acum, sașii sibieni emigrați în Germania îndeamnă la secesiune prin intermediul internetului pe forumurile sibiene și pe site-urile publicațiilor locale, la comentariile de pe marginea articolelor. Ei doresc cu ardoare ca România să fie dezmembrată și Transilvania „independentă” să intre sub zona de influență germană a reclăditului imperiu habsburgic, austriecii având în mână frâiele economiei românești la ora aceasta (finanțele – băncile și resursele energetice – petrolul și gazul). Statul german încurajează și el discret dezmembrarea României, toate materialele de propagandă secesionistă (așa-zisul steag al Transivaniei independente, tricouri cu mesaje secesioniste, brelocuri, autocolante pentru mașini cu indicativul „Transilvania” și fanioane) sunt produse în Germania și aduse în Ardeal de agenții lor de influență.

Agentul de influență Mircea Dăian, din Mediaș, cu steagul Transilvaniei „independente” pe care l-a cumpărat din Germania, aşa cum singur recunoaşte în dialogul cu un separatist de etnie maghiară.

Agentul de influență Mircea Dăian, din Mediaș, cu steagul Transilvaniei „independente” pe care l-a cumpărat din Germania, aşa cum singur recunoaşte în dialogul cu un separatist de etnie maghiară. Click pe fotografie pentru mărire!

Detalii aici: Saşi corciţi şi români trădători militează pentru dezmembrarea României

Da, cunosc mentalitatea de slugi ale sașilor întâlnită la mare parte din sibieni, deoarece printre astfel de bătuți în cap m-am născut, am crescut și am îmbătrânit. Așa sunt educați parte de sibieni în familiile lor, de mici: să-i admire pe sași și să creadă că și ei au devenit „civilizați” datorită influenței săsești, de aceea sunt superiori celorlalți români din alte zone ale țării, de care e musai să se separe.

                                                                                                                       Marius Albin MARINESCU

 

11 Comments

 1. Petre Cojoc

  L-am preluat si postat odata si o mai fac odata! Vreau sa vad daca ma blocheaza si pe mine, cu toate ca am mai fost si eu blocat, dar pentru o perioada mai scurta!

 2. IQ100

  Cu maxima durere in suflet, iti spun explicatia cea mai logica si cea mai simpla: se pare ca multi romani ardeleni sunt asa cum ii caracterizam folcloric noi, ” miticii”: inceti la minte.Deci victime ideale ale Complexului Stockholm.

 3. Cristian

  De la început spun că sunt Sibian de câteva generații (din afara cetății, să mă înțelegi mai bine). Am citit o doar o parte din tot ce ai scris și sunt de acord doar dacă văd partea goală a paharului. Dar prefer să mă uit și la partea plină a paharului. Dacă spui că ești Sibian eu te cred pe cuvânt, dar de ce nu treci și punctele pozitive (sau încearcă să faci o analiză SWOT)? Menționează, te rog, și ce au lăsat sașii pe teritoriul Sibiului. Cât de mult a avansat Sibiul datorită lor.
  Mă întrebi dacă vreau independență pentru Transilvania? DA, vreau. De ce??? pentru că în alte regiuni ale țării se pare că lumea nu a evoluat așa de mult precum am evoluat noi cei din ardeal. (No offense pt ceilalți români. vorbesc în general). Suntem conduși de olteni și așa ne merge. Bucureștiul singurul oraș mare din sud cu putere economică mai mult consumă decât produce (mai există acolo și Constanță, Pitești, etc…). Cred că ește de acord cu mine că județele din centrul țării sunt motorul economiei românești. DA, m-am săturat de hoți de Teleorman, etc…. Vreau ca Transilvania să fie INDEPENDENTĂ și să nu mai țin în spate 5 olteni care nu vor să lucreze… sau care nu au să lucreze.

  Iar referitor la femeia de servici care a ajuns în funcție înaltă…. Mai vezi și tu cine ne guvernează…. nu mai zi că este singura promovată pe nedrept… Trăim în România, iar aruncatul cu rahat în alții ne ocupă tot timpul.

  Nu vreau să sune a critică, vreau doar să spun că nu am văzut decât analize ale problemelor, dar de la nici unul dintre cei ca tine nu am văzut o soluție. Vreau să spun: HAI SĂ ÎNCERCĂM SĂ FIM MAI PRACTICI ȘI SĂ CĂUTĂM SOLUȚII….

  O zi frumoasă.

  • justitiarul

   Cum poți să spui că „suntem conduși de olteni”, când patru ani a fost premier clujeanul Boc, președinte e sibianul Iohannis, șeful SRI este sălăjanul Hellvig și șefa DNA este sibianca Kovesi? Explicațiile tale sunt croite exact după discursul separatist al lui Sabin Gherman. Până și tâmpeniile cu „motorul economic ardelenesc” este luată de la mincinosul ăla, care face abstracție că județele Covasna și Harghita sunt printre cele mai sărace din țară! Iar în Ardeal, doar Clujul realizează venituri mari, restul sunt frecții! Probabil nu ești român, chiar dacă ai aparent un nume românesc. Mai toți evrei și-au ascuns identitate sub nume de împrumut românești, ungurești și germane. Un român nu poate să fie atât de ticălos încât să solicite dezmembrarea țării care aparține neamului său de milenii. Deci, ori ești un alogen care urăște românii din toți rărunchii sau un nemernic de trădător cumpărat cu bani. Ar mai fi și varianta că ești pur și simplu un imbecil cu creierii spălați de propaganda antiromânească, fără discernământ, fără cultură generală și lipsit de elementare cunoștințe de istorie, dar și de instinctul de conservare care-i dictează oricărui om inteligent că poporul de care aparține reprezintă spiritul său identitar, numitorul comun cu alți oameni apartinând aceleiași culturi, cu o moștenire comună genetică și având repere morale asemănătoare. Nu exclud nici ipoteza aceasta ultimă, adică să fii un simplu idiot, căzut pradă manipulărilor dușmanilor României.

   • IQ100

    cristian e ‘influencer” globalisto-sorosist , posibilal al aripii ssi-ste anti romanesti; ca orice ‘raspandac” da si el mai departe ce a primit

  • IQ100

   ce spuneam..complexul Stockholm??sau agentura de-alui sabin gherman…haha ha sunteti condusi de mitici hahaha ..DE AFARA (de carpati) SE VEDE INVERS.Coldea, Maior, Helvig, Ciolosz, Johannis, Kovesi, Leonard Orban, Nicusor Dan, cat a fost, RCS-RDS, RTV Rares Bogdan, TOT Grupulde la cluj, Andrea Vass, Vasile Dancu, Augustin Lazar, dna Haineala, MITICI????..mai ,fratilor vitregi, aia care sunteti vitregi!!!NOI ‘am strigat “vrem sa ne unim cu tara!’????de ati ajuns azi CAL TROIAN (pion otravit) pt “occidentalizare”=globalizare=aneantizare? Noi l-am avut pe Maniu, agent englez care a promis maghiarilor una ,de si-o revendica azi dar pe urma a dat si el “spiritul transilvan” pe impartialitatea miticista ca tot romanul?Serios, daca stramosii nostrii stiau ca Transilvania ne va costa, a la longue, cand papusarii malefici vor fi invartit roata istoriei, distrugerea romanismului si extra carpatic, cred ca nu mai treceau (manati de interese “anglo franceze”) Carpatii in veci !!!

 4. Anton

  Sunt sibian si simt la fel ca cel care a redactat articolul. Dorinta asta de a placea unei minoritati e suspecta. Am avut pe scara sasi care te tratau cu ms-dosul si cand îi salutai!

 5. Bunica

  Pentru ca sunt romani, chiar “daci”.

 6. Nae

  Nu incerc sa-mi comentez prostia. Stiu ca sunt prost si ma mandresc cu ai mei!

 7. Costin

  Îmi poate spune cineva de ce statuia lui Gheorghe Lazăr este ascunsă într-un colț de piață încă de pe timpul primarului KVI? Și de ce acolo se plasează cabinele WC la concerte?

 8. popescu

  Tara este condusa spre dezastru de-o gasca transilvaneana de peste 15 ani. Tot ce fac astia este doar jaf si distrugere! Asa se explica cum toate regiunile tarii ramin in urma, pt ca toti banii sint deturnati spre asa numitii “civilizati si avansati” transilvaneni, care aveau doar dreptul de-a folosi drumul vacii si care, astazi, se simt obligati sa ne dea noua lectii de occidentalism, desi occidentul lor a disparut inca din 1914, iar ultimile urme au fost sterse din 1945. Bucurestiul produce 25% din pib-ul tarii si primeste inapoi sub 1%. Unde sint banii acestia care nu se vad, deloc, in nici o regiune, daca nu in Transilvania?! Am fost in Sibiu, inca de acum zeci de ani, dar l-am considerat o mizerie de oras, datorita oamenilor lipsiti tocmai de mult laudata lor civilizatie, de care fac atita caz de-ai crede ca sint detinatorii vreunui patent de inventatori ai acesteia! Sibiul s-a dezvoltat cu banii dati de pampalaul de Nastase, altfel ar fi ramas jaful cunoscut din trecut.
  Cine sint nemtii scrie in istorie, unde au avut ocazia sa se caracterizeze singuri! Si astazi cea mai corupta tara europeana este Germania, unde dispar zeci si sute de miliarde fara consecinte! Presa lor este plina de astfel de cazuri, asa ca cei curiosi sa indrazneasca s-o citeasca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.