Editorial

De ce iubesc România

    „Pentru ce vrei să faci lucrurile așa cum trebuie, tu nu vezi că ăstora nu le pasă de […]

 

 

„Pentru ce vrei să faci lucrurile așa cum trebuie, tu nu vezi că ăstora nu le pasă de nimic?” „Pentru România !” „Cine e România?” România sunt cei care m-au ajutat necondiționat ca să fiu ceea ce sunt. Care au făcut la fel cum fac eu acum, iar unii încă o mai fac.”

Cu cât mai mulți oameni disprețuiesc faptul că iubesc țara asta, cu atât o iubesc mai mult. Nu pentru murdăria din Biserică, ci pentru sfințenia din ea. Nu pentru cei care o conduc acum, ci pentru cei care pot să o conducă altfel și o vor face. Nu pentru basme identitare cu daci și centre ale lumii, ci pentru bogăția de cultură populară și elevată creată de oameni de aici. Nu pentru complexații care se dau mari cu ce știu în fața celor mai puțini știutori, ci pentru cei care darurile și munca lor să se reverse asupra oamenilor din jur, indiferent de ura și înjurăturile, sau chiar de scuipatul în obraz pe care uneori le primesc.

Nu cred în internaționalisme ideologice, spirituale, elitiste sau combinări de trei luate câte două, indiferent de rolul pe care l-au avut în crearea și dezvoltarea statului român, ci cred în identitatea și demnitatea unor oameni între alți oameni de pe lumea asta. Aici este România, nu altceva, o țară tolerantă cu toți cei care îi sunt cetățeni loiali.

Iubesc România pentru că o cunosc în toate cotloanele ei cu locuri și oameni. O iubesc pentru că descopăr mereu spații noi de frumusețe într-un univers parcă nesfârșit. Iubesc România pentru că pot gândi cel mai bine în limba acestei țări. O limbă în care se poate vorbi cu dragoste și hotărât și simplu. Iubesc România pentru oamenii corecți, pentru oamenii dăruiți, pentru oamenii frumoși din ea.

Am văzut 25 de ani de martiriu al oamenilor din țara asta, distruși mental de comunism și încercând să învie, să lupte, să se schimbe pe ei înșiși. Să se nască, verb reflexiv. Unii au reușit, pentru alții a fost prea târzie libertatea. Îi iubesc pe toți.

Fiecare la locul nostru să facem tot ce putem pentru țara noastră acolo unde suntem. Și va veni momentul să nu ne mai fie rușine de acestă țară pe care o iubim. Se va transforma prin  eforturile noastre.

Curând va veni vremea celor care nu sunt atașați țării lor doar pentru bani. Nimeni și nimic nu ne poate opri.

                                                                                                      Virgil IORDACHE

 

 

 

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *