Colimator

De ce nu au loc patapievicii, pleșii și boii de Eminescu?

  Au început iar să o dea de gard cu Eminescu. Nu le ajunge că l-au scos practic din programa […]

 

Au început iar să o dea de gard cu Eminescu. Nu le ajunge că l-au scos practic din programa școlară. Că până în clasa a opta copiii fac doar doua poezii: „Lacul” și „Ce te legeni”. Nu le ajunge nimic. Din când în când îi apucă să dea cu pietre în Eminescu.

Și Patapievici, și Pleșu, și Boia, și Djuvara și dracu să îi ia pe toți cei care mănâncă rahat despre Eminescu, mai nou vor să îi belească imaginea coborându-l printre noi. Coborându-l în realitatea cotidiană. Că a fost curvar, că i-au plăcut banii, că se certa cu lumea, că a fost om ca noi, că bla-bla-bla.

Nu, bă nesimțiților! Nu, bă Patapievici, Djuvara, Boia, Mooia și dracu’ să vă ia care oți mai fi, NU, Eminescu nu a fost om ca noi. Și voi stiți foarte bine că nu a fost om ca noi, pentru că voi l-ați citit înainte să-l denigrați. Și stiți și ce a scris el. Sau, și dacă a fost om ca noi, nu asta contează.

Contează ce a scris el, nu mârșăviile împrăștiate de voi.

Contează că a fost românul absolut, care tocmai de asta și pentru că a vrut să spună adevarul despre români, a fost omorât ca un câine.

Au băgat șase ani mercur în el, după ce l-au scos nebun, și când au văzut că tot nu moare, i-au crăpat țeasta. Scurt! Tocmai de aia Eminescu NU e om ca noi toți, nu poate fi coborât printre noi.

Ciufutul ăla de Patapievici tot zice că Eminescu o să piară în negura vremurilor. Păi da, măi șoarece electrocutat, pentru că voi îl condamnați la a pieri. Pentru că, repet, în prezent, copiii până în clasa a opta fac doar două poezii de Eminescu: „Lacul” și „Ce te legeni”. Nu au auzit de „Scrisoarea a treia”, de celelalte Scrisori nici nu se pune problema.

Eminescu are poezii cu adevărat reprezentative pentru poporul român, pentru sufletul românului, dar nu, alea nu se fac la scoală.

La scoală se vrea introducerea orei de educație sexuală! Eminescu e expirat, că asa vrea să inducă intelectualul de carton, în mintea copiiilor, în cadrul programului de tembelizare.
Și, din păcate, părinții nu-și dau seama să îi pună pe copii să îl citească și să îl înțeleagă pe Eminescu.

Citindu-i pe boii ăștia care aruncă cu pietre în Eminescu, îmi vin în cap două versuri din cântecul „Eminescu”, cântat de Doina si Ion Aldea Teodorovici, care explică tot, inclusiv de ce au murit ei:
„De ne ești și frate și părinte
Atunci nimeni nu ne poate minte,
Eminescuuuu, Eminescuuuu”.

                                                                                                     Cristina LEORDEANU

9 Comments

 1. georgeta dulgheriu

  S-a ales praful de tot in Romania post-ceausista !

  • Virgil Petcu

   Felicitări Dna. Cristina Leordeanu. Minunat comentariu !

 2. Rorsrach

  Bravo . Trebuie luata mereu aceasta atitudine mai ales impotriva lui Patapievici .

 3. Aș vrea să nu mai aud de acești boi, de aceste lichele antiromânești ca Pleșu, Patapievici, Boia, Liiceanu, Giuvara și alți neicanimeni, trădători de țară.

  • vivi

   Plesu a inventat expresia “talent moral”. Asta il defineste si la fel pe toti cei parveniti si oportunisti. Cum poti fi moral si talentat in acelasi timp? Simplu: te cheama Plesu, Dinescu sau orice alt parvenit sau oportunist al culturii si nu numai a culturii…

 4. TITUS B

  Patapievici despre români…
  “Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.63)

  “23 de milioane de omuleti patibulari (buni de spanzurat)” (din “Politice” de H.R. Patapievici, editia 1996, pag 53)

  “Un popor cu substanta tarata. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare, ochi mohoriti, maxilare incrincenate, fete urite, guri vulgare, trasaturi rudimentare.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, editia 1996, pag. 34) –

  “Romanii nu pot alcatui un popor pentru ca valoreaza cit o turma: dupa gramada, la semnul fierului rosu.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, editia 1996, pag. 64)

  “Romana este o limba in care trebuie sa incetam sa mai vorbim sau… sa o folosim numai pentru injuraturi…” (din “Politice” de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.64)

 5. Gavriil

  Păi, da. Să nu vă fie frică că vă face concurență. Păi, acolo, în Nemurire e loc pentru toți… care au talent. Pentru ceilalți, nu e loc nicăieri.
  Apropo, Eminescu nu a fost politician. A fost o persoană particulară. Discutați despre un om care nu mai poate să se apere. Cum să o numesc? Calomnie? Insultă? Defăimare?

 6. Stefan

  Din pacate acest curent antinational a patruns pana si in programa facultatii de istorie din cadrul univ. Buc. Exista pe acolo profesori, al caror nume nu il retin, dar voi cauta cursurile si le voi publica, pentru a-i demasca, ce au burse soros si in contrapartida propovaduiesc idei si curente sovine, dezmembrarea statului national unitar roman samd.
  In scoli vor sa introduca educatia homosexuala, sub umbrela asa zisei tolerante, pentru a fi pe plac curistului dovedit patapievici. Pai suntem toleranti bai oparitilor dar cand acesti poponari infecti vor ataca copii pe strada, in parcuri samd, transformandu-se in pedofili, ce facem? Dam vina pe organele mi ca nu isi fac treaba!? De ce vrem sa crestem de acum inainte generatii de dezaxati, sub aspectul tolerantei? Poponarul e un om bolnav, nu unul special. Trebuie ajutat sa isi inteleaga boala si sa se vindece, nu urcat in care alegorice cu ocazia marsului diversitatii.

 7. valentina

  Eu sunt dintr-un sat din apropiere de Chișinău. Am facut școală pe vremea sovietică și am avut în programa școlară Scrisoarea a III a lui Eminescu.
  Iar prietena mea, acum 25 de ani, își învăța fetița de nici 3 ani, Somnoroase păsărele. Drept căea nu prea ținea minte, și cînd o ruga cineva să recite o poezie, ea spunea Vrăbiuțele vor nani .
  Acum nu mai e nimic la fel, nici măcar valorile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *