Observator

De ce poartă Trump, Iohannis și Soros cravate de culoare albastră?

  Albastrul este culoare masonică, alături de galben (auriu). Albastrul este și un simbol biblic al evreilor, fiind singura culoare […]

 

Albastrul este culoare masonică, alături de galben (auriu). Albastrul este și un simbol biblic al evreilor, fiind singura culoare de pe steagul alb al Israelului

    Originea albastrului masonic este oarecum un mister …

 

Culorile sunt întrucâtva subiective pentru fiecare dintre noi. Diferite persoane văd culorile în mod diferit. Fiecare program grafic este afișat un pic diferit de monitorul computerului. Astfel, chiar și culoarea „albastru deschis” poate denumi o gamă largă de nuanțe sau tonuri, aparent de aceeași culoare.

Cei doi președinți, pe lângă cravatele albastre, schițeză și semnul masonic de recunoaștere: piramida.

Cei doi președinți, pe lângă cravatele albastre, schițeză și semnul masonic de recunoaștere: piramida.

Francmasonii au răspunsul la această întrebare: Albastrul Masonic reprezintă culoarea cerului decorat cu stele, baldachinul nebulos ce acoperă pe fiecare dintre noi. Dar oare de ce ei preferă totuși „albastru”? De ce nu violet sau roșu sau orice altă culoare din spectru?

George Soros și comisarul european Corina Crețu.

George Soros și comisarul european Corina Crețu.

Întrebare: Și ce nuanță exactă de albastru reprezintă Albastrul Masonic? Lumina, albastrul clar al zilei de vară, albastru închis înainte de furtună? Albastrul regal al cerului mediteranean? Sau ceva între ele?

Răspuns: Răspunsul la această întrebare ar putea fi pierdut pentru totdeauna pentru noi, excepția pentru cunoașterea mult pierdută (și recent redescoperită) a Khilazon. Mai multe despre Khilazon mai târziu în această pagină. (Nota redacției „Justițiarul”: Este vorba de o nuanță de albastru provenită dintr-un colorant misterios obținut dintr-o moluscă, Murex trunculus (potrivit Daily Mail), care a fost un animal marin cunoscut în Talmud sub numele de khilazon. Se pare că acest colorant reprezenta sursa culorii albastre biblice numită tekhelet în limba ebraică. Autoritatile evreiești din  Biblie purtau un tiv albastru la îmbrăcămintea lor oficială, dar colorantul utilizat atunci se credea pierdut în antichitate.)

                                                        ALBASTRU ȘI AURIU

Vedem culorile albastre și aurii utilizate în mod repetat împreună în natură, în scripturi și în procesul de a învăța de ce albastrul este o culoare sacră.

                                                         SOARE ȘI STELE

Cerul este albastru. Razele soarelui sunt de culoare aurie. Prin urmare, este ușor să vedem de ce culorile albastru și aur au fost asociate istoric cu Zeitatea (Dumnezeu, Creatorul, Atotputernicul, Arhitectul Suprem al Universului).

                                                      ALBASTRUL MASONIC

Vedem culorile albastre și aurii în mod repetat în masonerie, cum ar fi inelele masonice de aur, cu fundal albastru pentru însemnele lojei.

inel masonic

Vedem albastrul masonic pe decorurile lor, pe majoritatea covârșitoare a bijuteriilor masonice, ca să nu mai vorbim de steagurile lor, șorțurile și alte efecte masonice.

steag masonicsorțuri masonice

Există oare un singur răspuns ferm cu privire la motivul pentru care culoarea primară a Masoneriei se numește „albastru masonic”? Totuși, sunt un număr covârșitor de indicatori din întreaga istorie care ne conduc mai aproape de răspuns.

                                                      ALBASTRUL ÎN ISRAEL

Și Benjamin Netanyahu poartă cravată albastră, dar el este premierul Israelului, care are albastrul ca singura culoare de pe drapelul național.

Și Benjamin Netanyahu poartă cravată albastră, dar el este premierul Israelului, care are albastrul ca singura culoare de pe drapelul național.

Albastrul a fost o culoare sacră preoților din Israel în vremurile biblice. Culoarea este menționată în Vechiul Testament.

Exodul XXV, 3-4, unde Domnul i-a poruncit lui Moise să vorbească copiilor lui Israel, spunând: „Iată darul pe care îl veți lua de la ei; aur și argint, aramă, albastru, purpuriu, stacojiu, in subțire și păr de capră.”

În „Exodul” există numeroase referiri la culoarea albastru, și de asemenea regăsim culoarea în cărțile Bibliei: „Cronici”, „Esther”, „Ieremia” și Ezechiel”. Citim despre „lenjeria fină împletită cu albastru” și „faceți efodul din aur și albastru”.

Așa arată efodul.

Așa arată efodul.

Ce este efodul? Efod este o parte din îmbrăcămintea purtată de preoți în timpul serviciului religios, la vechii evrei. Este o tunică pentru spate și piept, ținută împreună pe umeri cu două cleme sau broșe de pietre de onix și fixată în talie cu un brâu din același material ca efodul. Efodul purtat de marele preot a fost bogat brodat în culori. Pătratul marelui preot era purtat pe partea superioară a efodului,. Astfel, în esență, aspectul efodului este asemănător șorțului.

                                                                                                Traducerea și adaptarea Simina BARBU

PS: Până și panourile ambasadei România din SUA, cu George Maior ca ambasador, ex-șef SRI și presupus mason, sunt albastre. La fel și site-ul președintelui Klaus Iohannis (musai în engleză: www.presidency.ro/) este saturat de aceeași culoare albastru-sionist! Parcă nu ar fi suficientă SITUAȚIA ALBASTRĂ, catastrofală, a coloniei România.

washington-2-620x350site_presedinte

Notă: Ilustrația la articol aparține redacției „Justițiarul”.

Sursă articol: https://www.masonic-lodge-of-education.com/masonic-blue.html

 

2 Comments

  1. IQ100

    Vedeti UEFA si UE……..

  2. Si nimic despre stelele de pe „umar” ???

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *