Colimator

De ce Sibiul a rămas singurul județ fără persoane infectate cu virusul COVID-19?

      Cîteva întrebări inocente la vreme de pandemie 1) Cum a fost posibil ca Sibiu să ajungă la […]

 

    Cîteva întrebări inocente la vreme de pandemie

1) Cum a fost posibil ca Sibiu să ajungă la această oră unicul județ din țară fără vreun caz oficial recunoscut de infectare cu virusul COVID-19?

2) Este adevărat că explicația reală e faptul că în județ aproape nu se fac testări, fapt confirmat și de mărturia sub protecția anonimatului a unui medic de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu făcută pentru ziarul Libertatea de azi?

3) Este adevărat că testele sunt „parcimonios” distribuite de șeful DSP Sibiu, Gabriel Budescu?

4) Este adevărat că motivul principal este orgoliul președintelui Klaus Iohannis și dorința sa ca noul Scornicești, Sibiul, să fie campion național în lupta antivirus?

5) Este adevărat că un al doilea motiv major pentru înregistrarea halucinantei situații e teama președintelui Iohannis, a vicepremierului Raluca Turcan și a fostului ministru al Sănătății, Victor Costache, că o înmulțire a cazurilor ar putea conduce la rechiziționarea spitalului Polisano din Sibiu, așa cum s-a întîmpla deja la Cluj, bunăoară?

6) Este adevărat că un al treilea motiv major e faptul că în județul Sibiu companiile multinaționale lucrează duduind, activitatea lor putînd fi, însă, afectată în cazul apariției oficiale a coronavirusului?

7) Este adevărat că cel puțin un sibian infectat cu coronavirus ar fi fost transportat la un spital din Cluj pentru a nu fi raportat în județ, și se vehiculează că nu ar fi singurul asemenea caz?

8) Este adevărat că reprezentanții Spitalului Militar din Sibiu au depus o plângere penală pe numele unui medic care, în urmă cu două zile, a îndrăznit să posteze, pe pagina de Facebook a președintelui Iohannis, o serie de acuzații la adresa managerului spitalului, dr. Florian Moga, cum că ar refuza testarea personalului medical în condițiile existenței unui caz confirmat de coronavirus și că din spital lipsesc echipamentele de protecție?

9) Este adevărat, în fine, că motivul pentru care românii nu cunosc nici acum componența „Grupului de Suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României” – iar Hotărîrea din 2017 a Comitetului pentru situații de urgență care reglementa acest aspect e de negăsit – e acela că majoritatea sunt specialiști ai serviciilor secrete, ceea ce nu ar da deloc bine nici în plan intern nici, mai ales, în plan extern?

                                                                                           Bogdan Tiberiu IACOB, inPolitics.ro

 

4 Comments

 1. gigimutu

  va dau eu explicatia,

  pai la iohanel acasa nici virusii nu intra!!!

 2. nu are 5G…?????

 3. io

  asta este din gama: sa moara si capra vecinului

  in primul rand nici nu ar fi trebuit sa se ajunga in situatia asta sa inchizi un oras pentru una doua cazuri, o tara pentru 150 de decese… asta este lipsa de proportii… daca lumea nu este isterizata intr-un loc asta ar trebui sa fie exemplu pentru restul care par bolnavi de ipohondrie
  sa pui pe butuci economia pentru ce !!!???? pentru ca trebuie sa opresti restul lumii a functiona intrucat unii sunt mai nenorocosi decat altii?!
  cand miscarea se opreste si viata se opreste
  chiar nimeni nu realizeaza asta?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.