Abuzuri

De ce ţi se închide contul de Facebook?

  În primul şi-n primul rând din cauza ta. Ştiu că FB joacă în liga neomarxist-tefelistă a corectitudinii politice, însă […]

 

În primul şi-n primul rând din cauza ta. Ştiu că FB joacă în liga neomarxist-tefelistă a corectitudinii politice, însă cei care reuşesc să-ţi închidă contul o fac utilizând instrumentele banale ale serviciului. Cea mai comună este falsa raportare a contului. Cum funcţionează: tefelistul, împreună cu vreo câţiva prieteni de-ai săi se află în lista ta de contacte şi, de pe pagina profilului tău raportează că cel care scrie nu eşti tu. De-aici urmează nebunia: FB se apucă să-ţi ceară acte de identitate, facturi de gaze, poze cu tine şi cu actul în mână şi alte asemenea aberaţii de-a dreptul deranjante.

Cont raportat de comunitatea LGBT și blocat pentru o lună.

Cont raportat de comunitatea LGBT după cinci luni de la postarea acestui comentariu în luna mai 2017 și blocat în octombrie (!!!) de administratorii facebook pentru o lună. Click pe imagine pentru citirea textului.

Rezultă aşadar că, pentru a preveni posibilele blocări ale contului, trebuie, în primul rând, să-ţi periezi bine lista de prieteni. Nu mai da accept oricui şi, în loc să-ţi formezi audienţa cu prieteni, permite-le celor care-ţi cer prietenia şi pe care nu-i cunoşti doar să-ţi urmărească profilul şi postările (follow).

În cazul în care ai fost bloct de către FB nu te apuca să le timiţi acte de identitate! Nu da curs solicitărilor lor de verificare a identităţii. Nu faci altceva decât să-ţi completezi singur cu informaţii dosarul pe care-l ai la securitate! Fă-ţi alt cont în care să ţii seama de cele ce ţi-am spus în legătură cu lista de prieteni şi ia-o de la zero. Sau, dacă într-adevăr ţii la contul tău actual, lasă-l mort pentru câteva săptămâni (timp în care nu intri pe fb sau intri cu un user diferit de pe alt device şi dintr-o altă reţea!) şi apoi reintră pe el. O să vezi că te lasă (doar sunt interesaţi de public). Fă-ţi curăţenie în linişte şi abia apoi reporneşte-ţi activitatea.

badita

Comentariu din ianuarie 2016 la fotografia de mai sus și raportat de haita cenzorilor progresiști în octombrie 2017 pentru închiderea contului!

Comentariu din ianuarie 2016 la fotografia de mai sus și raportat de haita cenzorilor progresiști în octombrie 2017 pentru închiderea contului!

Ţin totuşi să vă spun că modalitatea de protecţie pe care am descris-o nu vă protejează total de atacurile de corectitudine politică din ultima vreme. Operaţiunea masivă de blocare a conturilor „incorecte politic” pute de la o poştă a securism ordinar şi-ar trebui să primească o replică pe măsură. Problema este că lupta e inegală. În timp ce noi funcţionăm ca utilizatori normali, care-şi exprimă punctele de vedere fix ca nişte oameni, băieţii cu trese lucrează profesionist: manipulează zeci, sute sau uneori mii de conturi false simultan (li se permite asta de către zukerbergul de la CIA) şi, pe lângă noi, ei sunt un fel de supraoameni ai reţelei sociale. E ca şi cum Robin Hood ar fi nevoit să se lupte cu un descreierat care manipulează de la distanţă drone ucigaşe telecomandate. Degeaba bietul nostru arcaş e dibaci, el nu-l va vedea niciodată pe ucigaşul aflat la sute sau mii de kilometri depărtare.

Soluţia solidă pe termen lung este abandonarea Facebook în favoarea unei reţele sociale imposibil de cenzurat. Nu vă gândiţi la VKontakte pentru că nu e altceva decât un facebook rusesc. Adică aceeaşi Mărie cu alt serviciu secret în spate. Alternativa nu poate fi decât o reţea socială total descentralizată şi imposibil de cenzurat. Aşa cum am spus în ultimele postări, mă gândesc din ce în ce mai serios să încep un proiect în domeniul ăsta. Nu ştiu dacă va ieşi ceva, dar n-a murit nimeni din încercări.

Până la noi veşti, faceţi-vă totuşi curăţenie în lista de prieteni. E, pentru moment, cea mai simplă metodă de combatere a atacurilor rudimentare.

                                                                                                      Dan Diaconu

Nota redacției „Justițiarul”: Fotografiile, facsimilele și comentariile la acestea sunt adăugate de noi.

 

NU SECUREA, FACEBOOK, ESTE VINOVATA, CI CALAUL CARE O MANUIESTE

In august 2015, ministrul german al  Justiției, Heiko Maas, trimite o scrisoare rețelei Facebook pentru a cere o mai bună aplicare a cartei sale comunitare, astfel incat suprimarea mesajelor rasiste sa se faca cu celeritate.

Peste 2 luni, in octombrie 2015, Angela Merkel intervine personal si  ii cere lui Mark Zuckerberg ca Facebook să cenzureze și să ștearga comentariile deviaționiste și să blocheze conturile celor care se opun politicii imigraționiste a guvernului. Angela Merkel declara: “Nu este numai datoria Statului să intervină când comentatorii cheamă la proteste pe rețelele sociale, dar și compania trebuie să facă ceva împotriva unor astfel de manifestări.”

Aproape concomitent, aparent fara nicio legatura cu mesajul transmis de Merkel lui Facebook, Parchetul din Hamburg incepe anchetarea unei plangeri “pentru incitare la ura rasiala” , depusa impotriva a 3 directori locali ai Facebook. Cei 3 sunt acuzati ca “au incurajat difuzarea unor incitari la ura si a unor materiale pasibile de pedeapsa”!

In 2016, guvernul german infiinteaza in structura Ministerului de Justitie, condus de socialistul Heiko Mass, un departament special care are drept sarcina monitorizarea retelelor de socializare, depistarea comentariilor care “indeamna la ura” (rasiste si islamofobe) si stergerea lor. Lui Facebook i se cere sa colaboreze neconditionat cu acest department, condus de Anetta Kahane – o fosta informatoare STASI.

In noiembrie 2016, Mark Zuckerberg este chemat in judecata  de procuratura orasului Munchen, fiind acuzat de “complicitate si instigare la ura rasiala”!  Colaborarea intre Facebook si Departamentul nou infiintat nu era atat de buna pe cat si-o dorea guvernul german.

De la Strasbourg se face auzita vocea lui Martin Schultz, presedintele Parlamentului European, care face apel la realizarea și implementarea la nivel european a unor legi dure, care să stopeze răspândirea apelurilor la ura si a știrilor false, in retelele de socializare.

Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene,  intra in actiune si Comisia Europeana descopera brusc ca Facebook a ascuns adevarul in privinta preluarii WhatsApp, asa ca trece compania pe lista neagra, pentru incalcarea legislatiei antimonopol! Daca va fi gasit vinovat, Facebook risca o amenda de 1% din venituri!

Pe 5 aprilie 2017, cabinetul cancelarului Angela Merkel  inainteaza Budestagului un proiect de lege “care prevede amendarea retelelor sociale cu pana la 50 de milioane de euro daca nu inlatura rapid sau daca nu blocheaza accesul la stiri false, la continut xenofob si la continut care incita la ura.”

In mai 2017, Google, Facebook, Twitter, YouTube si Microsoft semneaza Codul de conduita al Comisiei Europene, gest prin care se angajeaza sa blocheze, sau sa suprime in 24 de ore mesajele care incita la violenta si ura. In comunicatul Comisiei Europene se spune : “Companiile IT sustin efortul depus de Comisia Europeana si Statele membre ale UE pentru a face fata provocarii care consta in a ne asigura ca platformele on-line nu ofera posibilitatea propagarii virale a mesajelor ilegale care indeamna la ura, in mediul on-line. Ele impartasesc astfel….RESPONSABILITATEA  COLECTIVA SI ONOAREA DE A PROMOVA SI FACILITA LIBERTATEA DE EXPRESIE in lumea on-line.”

Iunie 2017 –  Politia federala germana anunta ca  a procedat la o serie de perchezitii coordonate la domiciliul a 36 de persoane care au publicat pe Internet comentarii care incita la ura. Aceasta operatiune a fost o demonstratie de forta menita sa-i descurajeze pe cei care posteaza/publica mesaje contra refugiatilor si a imigrantilor. “Faptul ca numeroase mesaje care indeamna la ura continua sa fie publicate, arata necesitatea ca politia sa actioneze. Societatea noastra nu va tolera un climat de teama, de amenintari, de incitari la violenta si de alte fapte pedepsite de lege, care au loc in strada sau pe Internet.” –  declara directorul politiei federale, Holger Munch.

Bundestagul voteaza legea “care prevede amendarea retelelor sociale cu pana la 50 de milioane de euro daca nu inlatura rapid sau daca nu blocheaza accesul la stiri false, la continut xenofob si la continut care incita la ura”.

Pe 23 august 2017, cu o luna inaintea alegerilor legislative din Germania, Facebook anunta suprimarea a zeci de mii de conturi ale utilizatorilor germani! Ele erau banuite ca ar fi raspandit “stiri false sau cu continut inselator.” ! Mai mult, Facebook anunta ca in afara “Centrului de stergere” din Berlin (700 de angajati), va deschide  cat de curand, la Essen, un al doilea “centru de stergere” cu 500 de angajati! Colaborarea dintre Facebook si guvernul german este acum ireprosabila.

Iulie 2017. Conformandu-se  “Codului de conduita” al Comisiei Europene, Facebook declanseaza si in Romania campania de combatere a distribuitorilor de stiri false si a mesajelor care incita la ura.

Octombrie 2017 –  La noi,  in plina campanie de suspendare, blocare  si stergere,  toti, dar toti, au ajuns la concluzia ca singurul vinovat este  securea, Facebook, care, de capul ei, taie capete in dreapta si stanga!

                                                                                                Bogdan CALEHARI

10 Comments

 1. precup florin

  ….din 10 septembrie am fost blocat de…nu se stie cine….sincer sa fiu imi este sila de acesti golani si destrabalate care n-au alteva mai bun de facut decat sa blocheze pe cei care spun lucrurilor pe nume…cred ca solutia ar fi sa-i …bag in ma-sa pe toti si sa ma retrag ,nu merita efortul de a mai pierde vremea cu acesti pierde vara care te tot plictisesc cu cererile lor de „prietenie” si care de fapt sunt ..”actionari” la golaneala numita SRI sau cum s-or mai fi numind si cre isi „rezolva ” cica problemele de fidelitate si .tacere „linistitoare” prin intermediul acestei retele create de cei in slujba degradarii si discreditarii dar si a dreptului la libera atitudine si exprimare , numita faceboock…tuturor toate cele bune si poate ca n-ar fi rau -cei care stiti ca aveti sanse si posibilitati sa va impuneti -sa cereti socoteala destrabalatilor care sunt administratori de pagini si care cu sigurantza sunt mancatorii de rahat si slugarnicii golanilor din structurile golanesti numite servicii de informatii ,pentru cel mai mic prejudiciu cauzat ,sumele solicitate pentru afectarea reputatiei ,imaginii si incalcarea altor libertati fiind stabilite incepand -cu cel putin-de la 500.000 de euro ;numai asa canaliile acestea destrabalate care-si spun administratori vor putea fi distruse si facute sa inceteze planurile si actiunile lor ticaloase .

 2. Senin Soare

  Va salut!
  La mine este o situație incredibila:
  mi-au tot blocat conturile, unul după celalalt – cred ca vreo 10, fiindcă eu nu le trimiteam actele xeroxate cerute de ei, dar îmi făceam imediat alt cont cu același nume și cu aceeași poza de profil – pentru ca în final să-mi invalide e ambele numere de smarphone; practic nu mai pot să-mi fac un nou cont pe Facebook, mi se cere sa folosesc un număr de telefon valid…
  Am schimbat numărul de telefon, dar a doua zi mi l-au invalidat…
  Habar n-am cit va dura „nenorocirea” asta!
  E amuzant, nu?

  • Adi

   Salut și mie la fel mi se int !!! Ai reușit in final sa îți recuperezi contul vechi ? Eu am trimes poze normale după documentul meu , trebuiesc xeroxate ? Am încercat sa skimb 10 nr de tel , cred ca problema e sa skimbi telefonul ca după tableta observ ca nu îl inkide numai când îmi conectez parola pe tel vechi mi-l blokeaza !

 3. Malus Dacus

  Domnule Dan Diaconu,
  De unde ati dedus dvs. ca VKontakte e Facebook rusesc, cu servicii de spionaj rusesti in spate? Legea ca orice firma de IT este obligata daca i se cere sa furnizeze date NSA-ului (nu CIA-ului) asa-zisul program PRISM nu exista decat in SUA. VKontacte este administrata de o firma din St. Peterburg si are pente 100.000 de utilizatori. Orice cenzura, orice scurgere de informatii, orice incercare de supraveghere, ar duce la disparitia imediata a retelei deoarece utilizatorii cauta la VK exact ceea ce nu ofera FB.
  Ca sa nu fiu acuzat ca sunt agentul rusilor, eu nu incurajez pe nimeni sa-si faca cont la VK, eu personal nu am cont la VK, desi mult romani au deja cont pe aceasta retea ruseasca. Cautati in duckduckgo.com sau swisscows.com (nu goagal) „Facebook alternatives with focus on privacy” si o sa gasiti multe variante.

 4. eu nu sant nici persoana publica, nici nimic si totusi luna de luna cineva imi blocheaza totul facebook,messenger fara nici un motiv doar daca unei curve nu-i convine un comentariu dar pt.astea eu platesc la banditii upc un abonament baban.CE SE POATE FACE CA ACESTI ORDINARI SA NU NE MAI BLOCHEZE DEGEABA???

 5. Băiatul Iadului

  Ce se poate face?!? Cont pe http://www.tecunosc.ro 😉😉😉 Eu acolo am cont și… n-am probleme . Românismul meu nu mai „deranjează” pe nimeni (de fapt, doar niște Nimeni 😉😉😉 pot fi deranjați de românism, nu?!? Doar cei care urăsc dreptatea, și vor ca ea să dispară, sînt deranjați de românism{dacă stai să analizezi situația în detaliu… automat ajungi la concluzia asta}).

  • Ea

   Cum spuneam sunt alte rețele de socializare mai bune facebookul nu merge ar trebui sa se inchida

 6. Ea

  Facebook trebuie sa se închidă de tot sunt alte rețele de socializare mai bune decât Facebook cine e de acord cu mine sa se închidă Facebook!

 7. Ea

  Nu îți mai face Facebook o sa ai foarte multe necazuri cum am avut eu din cauza facebookul ui mai bine sar închide de tot sunt foarte multe reclamații la facebook

 8. gigimutu

  domnilor si doamnelor,

  nu va mai faceti conturi pe facebuci, e un RAHAT, si cei care aveti, stergeti-le, dati-i in masa cu tot cu porcaria lor, gasiti-va alte ocupatii, ei cistiga bani grei de pe urma lincezelii voastre pe porcaria aia de ”retea de socializare”, care e o retea de spionaj, nu de socializare!!!!!!
  am auzit ca mark zuckerberg e agent cia, asa ca, acolo se duc datele voastre de pe facebuci!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *