Cap limpede

De ce trebuie oprit Iohannis? Bilanț parțial al acțiunilor antinaționale

         Bilanț Klaus Werner Iohannis după cinci ani de președinție antiromânescă: – Iohannis a sabotat în mod […]

 

       Bilanț Klaus Werner Iohannis după cinci ani de președinție antiromânescă:

– Iohannis a sabotat în mod activ și continuu timp de aproape patru ani guvernarea legitimă a statului și interesele României.

– S-a opus tuturor legilor inițiate de partidul câștigător al alegerilor, care puneau statul român în avantaj în relație cu corporatocrația suprastatală și transnațională și care aduceau un plus de beneficii pentru România și cetățenii săi.

– A condus campania de demonizare pe model nazist a lui Liviu Dragnea, potențialul său rival direct la președinția României, pe care l-a eliminat băgându-l la pușcărie, spre a fi dat ca exemplu și ca represalii la comandă externă pentru politica pro-românească spre care acesta îndreptase partidul pe care l-a condus.

– A instigat la dezordine socială și a îndemnat, în stradă, la răsturnarea in forță a guvernului legitim.

– A suspendat Constituția de facto, prin încălcări repetate și refuzul să intre în limitele ei, sfidând deciziile CCR.

– A blocat guvernarea prin refuzul semnării decretelor de numire a miniștrilor propuși de prim-ministrul în funcție.

– A sabotat pentru interesele sale personale, de grup și ale altor state, interesele României în relațiile internaționale.

– A umilit și insultat sentimentele profunde ale unui important segment din populația României, numindu-i „fanatici religioși” pe cei care au altă înțelegere despre orânduirea și rostul vieții și nu-i împărtășesc „viziunea” progresist-globalistă în a cărei cămașă de forță vrea să înghesuie o societate românească în general atașată valorilor tradiționale și național-conservatoare.

– A sfidat în calitatea de președinte al statului, apreciind că ar fi o comemorare și nu celebrare, Centenarul Marii Uniri, lipsind de la ședința comună a Parlamentului, dar fiind prezent la Zilele Unității Germane.

– În calitate de responsabil al politicii externe a României i-a ignorat constant pe românii aflați sub ocupație ucraineană.

– A refuzat să participe la ceremonia din parlament care marca aniversarea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara.

– A refuzat să se întâlnească cu reprezentanți ai tinerilor basarabeni veniți pe jos la București pentru a cere Unirea; ba mai mult, a spus că basarabenii și românii sunt două popoare diferite.

– Este decorat, ca președinte al statului român, de reprezentanții altor state, printre care de cancelarul Germaniei, „pentru merite și servicii deosebite aduse statului german”.

– Și-a asumat trecutul nazist al Grupului Etnic German în calitate de președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, căruia primarul Iohannis, aflat într-un uriaș conflict de interese i-a predat patrimoniul Grupului.

– Are o agendă externă ascunsă, departe de interesele de suveranitate ale României, agendă pe care nu o supune dezbaterii publice și aprobării Parlamentului.

– A susținut permanent interesele străinilor, ale multinaționalelor, refuzând să semneze pentru promulgare și întorcând în Parlament legi favorabile românilor, dar care afectau corporațiile străine, ca  legea offshore, legea dării în plată sau Codul silvic.

– A instigat și continuă să instige la război civil prin mesaje agresive de inspirație fascistă, prin care amenință și îndeamnă la dispariția unui partid politic românesc și implicit a celor cel puțin șase milioane de cetățeni care îl susțin și se regăsesc în politicile social-democraților.

– S-a implicat în mod activ după trei ani de sabotaj a guvernării, încălcând Constituția, în răsturnarea guvernului legitim degajat de o majoritate rezultată din alegeri libere.

– S-a implicat în mod activ după înlăturarea guvernului, la formarea unui alt guvern fără nici o legitimitate, susținut de partide minoritare politic și de politicieni care au trădat votul cetățenilor ce i-au trimis în Parlament și a unor formațiuni politice parlamentare care nu au trecut prin procesul electoral.

– A readus la putere și guvernare politicieni și partide politice „băsiste” rejectate de societate în mai multe rânduri de alegeri.

– A blocat continuu instigând grupuri de presiune împotriva reformelor din Justiție, care repuneau a treia putere în stat în drepturile sale de echilibru cu celelalte două și decongestionau aparatul de justiție de ingerințele ilegale și neconstituționale ale serviciilor secrete și scoaterea lor totală de sub influența politică.

– A refuzat numirea de ambasadori în mai multe state, izolând astfel țara pe plan extern.

– A refuzat numirea de șefi titulari, preferând interimate la instituții importante ale statului, inclusiv Armata.

– A sabotat în interes personal (el însuși având dosare penale fiind dovedit ca infractor, unele închise convenabil de către ICCJ) sau al unor grupuri de interese interne și externe numirea șefilor de Parchete, în așteptarea înlăturării neconstituționale a guvernului legitim și plantarea la șefia Parchetelor a unor șefi loiali structurilor oculte ilegitime de putere care l-au cocoțat la Cotroceni printr-o fraudă electorală și îi sprijină toate abuzurile de putere și ilegalitățile.

– A anunțat în repetate rânduri, pe ton amenințător, „resetarea statului”, fără dezbatere publică, fără să prezinte vreun proiect, fără ca nimeni să știe ce înseamnă asta, în condițiile în care singura posibilitate de a schimba structural organizarea statului este prin schimbarea Constituției, nu doar prin revizuirea ei. Ceea ce ar deschide periculos calea largă atât pentru eliminarea articolelor care prin conținutul lor securizează statul în forma sa de „stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, cât și pentru construirea unei republici prezidențiale croită după chipul său, dar după voința ocultei care l-a făcut președinte.

– Și-a trădat în repetate rânduri jurământul de credință față de Popor, Țară și Constituție, depus la primirea mandatului de președinte.

Bun… știm toate câte s-au intâmplat, dar mai ales câte vor urma să se intâmple dacă acest sinistru personaj, o fantoșă a unei oculte, își va continua președinția absolut dezastruoasă pentru statul român încă cinci ani de aici incolo, la Cotroceni.

Ne place sau nu, la alegerile prezidențiale, strâmbatul din nas că… politica „ne pute” și neimplicarea in actul alegerii nu este o opțiune.

                                                                                                    Petre CĂLUIAN

Actualizare: Au mai fost adăugate completări ale cititorilor, lista rămâne deschisă!

18 Comments

 1. Marian

  – în calitate de responsabil al politicii externe a României i-a ignorat constant pe românii aflați sub ocupație ucraineană
  – a refuzat să participe la ceremonia din parlament care marca aniversarea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu țara
  – a refuzat să se întâlnească cu reprezentanți ai tinerilor basarabeni veniți pe jos la București pt a cere unirea; ba mai mult, a spus că basarabenii și românii sunt două popoare diferite.

 2. Ionela Ionescu

  Hei, hei, stie cineva daca domnul Hellvig se afla in cadrul mandatului unu , in detasare prelungitoare a mandatului unu sau si-a inceput mandatul doi la SRI, si daca da, cum ?

 3. alex

  Este un bilant catastrofal, criminal, la adresa statului roman! Si totusi mai este in viata, fara nici cea mai mica jena! Cum e posibil? Pai e posibil, deoarece romanii dorm in papuci, indragind caracterul de sluga! Uneori ma intreb daca faptele de eroism de- a lungul istoriei noastre milenare, au fost facute de romani sau nu! Dumnezeu stie sigur!

  • Mihai

   Asta pentru ca Romania nu e Republica Parlamentara. Astfel de hoituri nu ar mai trena cursul normal al unei tari si nu ar maia vea atat de multa imposrtanta. Presedintele ar trebui sa fie ca in Germania. Rol decorativ,La noi au ajuns presedintii sa fie jucatori. Mai importanti decat parlamentul si guvernul la un loc. O mizerie!

   • Anne Ban

    Era primul lucru de făcut, pt a i da pesta mana bolovanului!

 4. Flori

  Cine voteaza Iohanis este tradator de tara ca sinel! Este complice la distrugerea tarii!

 5. Ionel

  A refuzat numirea de ambasadori în mai multe state izolând astfel țara pe plan extern.
  A refuzat numirea de șefi titulari, preferând interimate, la instituții importante ale statului, inclusiv Armata.

 6. catalin

  DE CE NU VOTEZ IOHANNIS:
  1-COLECTIV;
  2-NU RESPECTA CONSTITUTIA;
  3-NU RESPECTA JUSTITIA;
  4-A CONTINUAT DEZBINAREA ROMANILOR INCEPUTA DE ” PETROV “;
  5-NU RESPECTA VOTUL OAMENILOR;
  6-NU A FACUT NIMIC IN CAZURILE DE TRAFIC DE CARNE VIE,CU TOATE CA ERA INFORMAT DE SRI;
  7-NU DORESTE O LEGE A RASPUNDERII PENALE A MAGISTRATILOR;
  8-NU PRIMEAZA INTERESUL CETATEANULUI ROMAN IN FATA INTERESULUI PROPRIU;
  9-A CREAT O INCERTITUDINE IN SOCIETATEA ROMANEASCA PRIN MINCIUNI DE GENUL ,,NU MAI SUNT BANI DE PENSII SI
  SALARII”;
  10-A INCERCAT SA DISTRUGA UN PARTID POLITIC PRIN ORICE MIJLOACE INCLUSIV FOLOSINDU.SE DE TAGEDII GEN
  COLECTIV, CARACAL,SAU ACCIDENTUL RUTIER PETRECUT RECENT.
  11.A INCERCAT SA BLOCHEZE REFUZAND SA SEMNEZE LEGEA 230/2016 DE RECUNOASTERE A LUI AVRAM IANCU CA EROU AL NATIUNIII ROMANE.

  Kleine Klaus, ai vrut sa fii mare dar ai devenit mic la suflet iar dimensiunea ta politica se apropie de ZERO.Un comportament politic primitiv, cu o exprimare deficitara si sablonata pe cateva idei fixe.Ai Indus ura si dezbinare in randul cetatenilor Romaniei si ai blocat “pas cu pas” initiativele executive ale guvernului si actiunile legislative ale parlamentului.Ai reusit sa blochezi tara si societatea pentru o perioada de cinci ani.Ai sfidat legile tarii si Constitutiua Romaniei depasind de multe ori prevederile legale.Vocea ta de robot, cu inflexiuni metalice genereaza reverberatii malefice si induce stari cerebrale deviate de la normalitate.Ai propagat ura, dispretul si ai anatemizat un partid politic, cand tu trebuia sa fii mediator si neafiliat nici unui partid.Ai acumulat avere prin cumpararea a sase case cu bani proveniti din surse oculte , unele dovedite in instanta ca fiind achizitionate cu rea credinta si cu nerespectarea legii.Ai fost primul barbat al tarii care a sfidat hotarari judecatoresti.Ai sfidat si acuzat de incompatibilitate si de incompetenta autoritati ale statului roman : parlamentul, guvernul, Curtea Constitutionala.Ai boicotat referendumul pentru familie prin neimplicare ca mediator intre parti.Te-ai detasat complet de problemele sociale ale cetatenilor si nu ai venit cu propuneri si actiuni concrete pentru indreptarea lucrurilor.Nu ai fost un catalizator al dezvoltarii armonioase ci mai degraba al distrugerii si neantizarii statului roman.Te-ai plimbat pe banii tarii fara a raporta tarii rezultatele vizitelor tale.Ai fost cel mai costisitor presedinte al Romaniei.Si intr-un final apoteotic ai blocat tara si intreaga societate, ai discreditat-o in lumea europeana jucand rolul de lacheu al Germaniei si Frantei.Acesta este rezultatul “lucrului bine facut” conceput de tine si realizat intocmai si la timp.Ai adus tara le ZERO justificand astfel tenebroasa ta cugetare : PUNCT SI DE LA CAPAT!

 7. româncă

  Nu știu ce, sau cine a ajutat la spălarea creierelor românilor, de-am ajuns în asemenea hal! Dacă le-am găsit scuza că sunt tineri și sunt ai noștri, acum cinci ani…acum nu mai au nici o scuză! Au trăit și au văzut cu ochii lor enorma eroare pe care au făcut-o, aducând în fruntea țării lor, un dușman! Un exponent al urii viscerale, gata să încaiere românii între ei…gata să pună copiii să-și renege părinții, frații să se dușmănească!

 8. Draghia

  HITLERISTUL TREBUIE TRIMIS DIRECT IN FATA CURTII MARTIALE. CEAUSESCU A FOST IMPUSCAT PENTRU CA A SCOS TARA DIN MOCIRLA,DIN EVUL MEDIU,NAZISTUL ASTA INCEARCA SA O DUCA DIRECT IN EPOCA DE PIATRA.

 9. vacariu

  CORECT !

 10. Budica Stancu

  Nu s-a interesat de romanii cu situatii deosebite sa-i aduca in tara!Cum fac americanii!SSa-i elibereze din inchisorile straine sa negocieze.
  Sa rada natural ,nu fortat!
  Sa aiba bunatate ,sa faca macar 5 gratieri pe an!
  Sa uite ca e neamt!
  Sa aduca tezaurul din Rusia .
  Sa vorbeasca cu Putin .
  Sa ne lase in pace sa recunoasca ca , a speculat existenta Dinastiei de Hohhenzeller ca sa fie presedinte.!

 11. Vasilache l

  Sper ca A U R, Alianța pentru Unirea Românilor să rezolve și să garanteze cu tinerețea și entuziasmul lor ca asemeni opozanți ai națiunii române să nu mai ajungă la conducere.

 12. YATOU

  CUM MAMA NAIBII SA SCAPAM DE ACEST PERSONAJ JIMBAT si URAT DE TOATA LUMEA …CARE NE DUCE TARA LA PIEIRE??NU-L VREA NIMENI SI IESE A DOUA OARA…CINE-L VOTEAZA, DECI?CINE TRAGE SFORILE??? O TARA INTREAGA NU POATE VENI DE HAC UNUI PERSONAJ NOCIV POPORULUI ROMAN?VAI ,VAI CA IMPOTENTI MAI SUNTEM!

 13. Incopetenta, badarania si prostia isi soun cuvantul, in cazul nemtalaului !

 14. Horeiciuc Dorel

  Jos cu neamțu, nea distrus ca nație, nea distrus pădurile și încă continua, și romanii din diaspora nu văd că ei o duc bine, nu ca noi care avem o pensie de 1000 roni, după 46 de ani de muncă, și multe altele. Nici nu-l mai pot privi, el este președintele celor bogați nu și celor necăjiți

 15. barbaroz

  nu ma mai intereseaza “de ce”.
  ma intereseaza “cum?”. stiu o metoda.
  JWK este un invingator……care a demonstrat.
  romanii au pierdut prin neprezentare.
  din pacate nu e sport. …”ai invins, continua!…ai pierdut…….continua!” LA FIX.
  la revedere peste 5 ani. intre timp, somn usor natiune.

 16. Octavian Constantin

  Toate astea le stim,dar ce facem ??.Strategia lui a fost eficienta.Suntem dezbinati,ne uram unii pe altii findca gandim diferit iar el ne sfideaza pe toti.Este o situatie ce nu mai poate fi tolerată dar lipsa de curaj,comoditatea si ignoranta multora ii da garantia ca ne domina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.