Cadran international

De prin lume adunate și de România legate în vreme de coronavirus

                              STATELE UNITE ALE AMERICII Mai […]

 

                            STATELE UNITE ALE AMERICII

Mai țineți minte filmul din 2007 „Legenda vie” („I Am Legend”, titlul original) cu Will Smith în rolul tipului rămas împreună cu un câine lup ca singurii supraviețuitori într-un New York devenit pustiu după un virus care a răpus omenirea?

Când am văzut filmul, mi-am spus că așa ceva este imposibil și scenaristul are o imaginație bogată, niciodată nu o să apară un astfel de virus care să transforme metropola New York într-un oraș pustiu. (Dați click pe toate fotografiile pentru mărirea lor!)

Am fost naiv, nu m-am gândit că viața bate filmul, ca întotdeauna… Iată cum arată străzile din New York acum!!! Exact ca în film, mai puțin bălăriile. Fotografiile sunt preluate de pe site-ul domnului Daniel Roxin.

Actorul Will Smith avea în filmul „Legenda vie” un câine lup alături, ca tovarăș în singurătatea unei metropole fără locuitori.

Iată tot un câine lup în același New York pustiu, dar în zilele acestea, într-o mașină… Dacia 1300!

Pe pagina de Facebook Dacia 1300 New York au apărut mai multe fotografii, devenite în scurt timp „virale” – că tot trăim în zodia virusului! –, cu unicul autoturism Dacia 1300 din SUA în New York-ul pustiu de acum.

                                             GERMANIA

Presa germană anunța din luna martie că românii și polonezii sunt așteptați la culesul sparanghelului. Frankfurter Allgemeine Zeitung titra în 19 martie: „Nu va exista sparanghel anul acesta? Muncitorii sezonieri din România și Polonia au dificultăți să intre în țară. Ministrul Klöckner are în vedere chiar și zborurile speciale”

România condusă de vasalii fanarioți ai lui Merkel se conformează și expediază pe calea aerului sclavii în Germania în plină pandemie de coronavirus. Mii de viitori muncitori agricoli sezonieri străbat noaptea colonia în lung și lat ca să se îmbulzească apoi pe aeroporturile unde erau așteptați de avioanele nemților, sfidând starea de urgență instituită chiar de guvernatorul neamț Klaus Werner Iohannis. Restul românilor, condamnați prin aceeași  stare de urgență la detenție în propriile case, rămân doar cu miștocăreala.

Excelența sa Klaus Werner Strudel von Spargel are onoarea să vă invite în numele Excelenței sale cancelar Angela Merkel la Marea Sparanghelie în Germania. Masa și dansul de după programul artistic de pe ogoarele Vaterlandului vor avea loc la restaurantul Corona din Berlin. La final, participanții vor avea parte de pachete cu covizi proaspeți cadou. Vă așteptăm, dragii mei!

                                                           RUSIA

Ambulanțele rusești au păstrat simbolul „crucea roșie” pe ambulanțe.

România s-a aliniat „trendului” globalist și a înlocuit crucea roșie de pe ambulanțe cu steaua albastră în șase colțuri a lui David stilizată și toiagul cu șarpele încolăcit al lui Moise.

Se pare că simbolul crucii roșii a deranjat pe cineva, care s-a pus să deseneze noul simbol, căruia i-a spus «star of life» – «steaua vieții». Pe cine a deranjat crucea roșie? Povestea oficială spune că… vă rog să nu râdeți… cei deranjați au fost chiar cei de la «Organizația Crucii Roșii Internaționale» care au făcut o adresă către Serviciul Național de Ambulanță American, solicitând schimbarea logo-ului de pe ambulanță întrucât acesta putea genera confuzie în zonele de conflict încălcând astfel Convenția de la Geneva. Adică în zonele de război, ambulanțele ar fi putut fi luate drept… ambulanțe?

În fine, povestea merge mai departe, un șef de birou de la Administrația Americană a Drumurilor, pus în fața acestei dileme a venit cu ideea «stelei vieții» o stea albastră în șase colțuri, un par și un șarpe. Acum toată lumea e mulțumită nu mai există confuzii.” (Extras din articolul De ce a dispărut Crucea Roșie de pe ambulanţe și ce simbolizeză noua emblemă?)

                                                      ITALIA

Italienii, revoltați de lipsa de solidaritate a Uniunii Europene pe timpul crizei coronavirus, înlătură simbolul UE de pe numerele de înmatriculare ale autoturismelor.

„Corriere della sera” despre „Mafia lemnului din Transilvania”:

Doar guwernerul Orban se face că plouă ca să nu-l supere pe Gerald Schweighofer, austriacul coleg cu Iohannis de lojă masonică și tartorul defrișărilor din România. Costel Alexe, ministrul Mediului a organizat chiar o conferință de presă pe 14 aprilie a.c. în care-i mințea cu tupeu pe români, citez: „Zilnic este lansată și alimentată o avalanșă de mesaje toxice pe rețelele sociale. Au un singur scop: să inducă catastrofa ecologică din pădurile românești. Este un asalt de afirmații  mincinoase împachetate în adevăr. Am ajuns la o stare de dezinformare națională. Am ajuns ca orice camion cu materiale lemnoase este considerat ilegal. Fără nici cea mai mica dovadă că acolo se zice că s-a produs ilegalitate, fără vreo confirmare de la autorități.” Deci cum ai spus, nene, „afirmații  mincinoase împachetate în adevăr”?  Recunoști, din prostie și agramatism,  că totuși sunt  adevărate semnalele de alarmă disperate despre defrișarea completă a munților României. Gura păcătosului adevăr grăiește!

                                                    BULGARIA

Bine ați venit în Bulgaria!

                                              ROMÂNIA

După ce au pus lacăt pe biserici, de Florii au fost închise și cimitirele, milițienii păzind să nu intre nimeni și nici să nu părăsească decedații incinta.

– Buei, n-ai completat bine declarația pe propria răspundere, nu scrie intervalul orar și scopul deplasării. Iar voi, buei gloată, vă amendez pe toți că sunteți grup mai mare de trei persoane! Tu, moșule, ce mai cauți pe stradă acum că-i trecut de orele treisprezece? Ia să vă amendez eu pe toți ca să vă intre mințile în cap!

           Corona

Trei microbi și cinci bacterii,
Dintr-o ușă de spital,
Se uitau precum hingherii
Către virusul gripal:

-Cin’ te crezi, tu, scârbă mică
Și cu nume ca de bere,
Nu pricepi, la o adică,
Că noi suntem la putere?

Tu nu știi, virus tembel,
La câți le-am făcut noi felu’
Cu și fără portofel,
Trimițându-i către Bellu?

Hai, dispari, cu noi nu ține!
Nu mai fă atât tam-tam,
Că sărim cu toți pe tine
Și-o să plângi după Wuhan.

     Poezie preluată de pe Facebook, autor necunoscut

Vorba unui amic: „România bășcălia”.

                                                                     Culese de Cosmina BARBU

1 Comment

  1. gigimutu

    ce tare e poezia!!!
    bre nea virusache, da liber la oameni, iohane, ca nu mai e pericol, minca-te-ar cainii!!!!
    si pe orbanlau!!!!

    baga-v-as sparanghelu intre ochi!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.