Colimator

Decăderea neamului românesc: Țara este condusă de un președinte neamț și un premier ungur

                        Externalizarea puterii Statutul de semi-autonomie avut de Principatele […]

 

                      Externalizarea puterii

Statutul de semi-autonomie avut de Principatele Române a fost multă vreme pentru turci una dintre cele mai eficiente metode de a împăca şi capra şi varza. De multe ori turcii se amestecau în alegerea domnitorului şi reuşeau să înscăuneze un domnitor-telecomandă care devenea chezaşul plăţii birului. Ştiau ei ce ştiau: domnitorul local vorbea pe limba localnicilor, avea aceleaşi apucături ca şi aceştia şi ştia cum să pună problema când era vorba de biruri. În general sistemul le-a funcţionat, dar aveau şi probleme. Se mai nimerea câte un domnitor vertical care constata că birul e prea mare şi se revolta. Uneori câştiga, alteori o sfârşea tragic. Indiferent de rezultat, în general birurile scădeau. Pentru ca apoi să urce treptat.

Pe măsură ce Imperiul Otoman a degenerat, la fel s-a întâmplat şi cu „oasele domneşti” de-aici. Ultima „suflare” adevărată (dar nu prea românească) a fost a lui Dimitrie Cantemir care s-a aliat cu Imperiul Rus în Războiul Ruso-Turc(1710-1713). Era cât pe-aci s-o sfeclească dacă n-o ştergea la ruşi. Astfel, turcii au schimbat foaia şi n-au mai permis alegerea domnitorilor, fiind numiţi direct de Marea Poartă. Pretendenţii la tron au început să supraliciteze. Dar treburile au scăpat de sub control când prinţul Ştefan Cantacuzino s-a aliat cu prințul Eugeniu de Savoia, astfel încât domnia românilor sub turci a cam luat sfârşit.

Aşa au intrat în scenă fanarioţii, grecotei străini de ţară care aveau un singur rost: acoperirea datoriilor făcute pentru mituirea sultanului şi-apoi căpătuiala. Un adevărat blestem pentru cele două Principate. Atât de iraţionali erau fanarioţii încât, de câteva ori, a intervenit inclusiv Sultanul pentru ca birurile să nu intre în zona iraţională. Spre exemplu, Ahmed al III-lea a plătit el însuşi o parte a datoriei lui Nicolae Mavrocordat pentru a mai coborî jugul asupra populaţiei române.

Abia în 1822 s-a scăpat de beleaua fanariotă, iar apogeul domniilor pământene s-a terminat odată cu Alexandru Ioan Cuza. După, ne-au adus casă regală străină care a supervizat tranzacţionarea noastră spre ruşi. Abia sub comunişti am scăpat cu Ceauşescu. Şi s-a văzut cât de rău a sfârşit-o. După acest accident, în fruntea ţării n-a mai fost acceptat un român pur, fiind preferaţi alogenii. Din 2014 s-a trecut din nou la zodia nefastă a „domnitorului străin”. Se impune un dobitoc fără nicio legătură cu noi care execută întocmai ceea ce-i cere stăpânul. Iar neamţul ce putea face mai mult decât să pună un prim-ministru ungur?

Mă întreb totuşi, chiar atât de dobitoci suntem? Chiar atât de retardaţi încât să nu mai fim capabili să găsim români? Oameni buni, sunteţi proşti? Dacă România e ţara românilor, de ce n-o conduce un român? Doar puşcăria e pentru români? Gândiţi-vă bine, în special voi, tineri sau mai bătrâni retardaţi care „tefeliţi” zi şi noapte, oare dacă ţara se numeşte România, de ce nu-s români la butoane? Aţi mai întâlnit vreun român? Mai sunt români în ţara asta?

                                                                                                             Dan DIACONU

P.S. Exerciţiu pentru boi:
– Germania e condusă de nemţi
– Franţa e condusă de francezi
– Polonia e condusă de polonezi
– Ungaria e condusă de unguri
– Până şi Bulgaria e condusă de bulgari
Dacă n-aţi înţeles cum stau lucrurile, înseamnă că sunteţi retardaţi şi trebuie să mergeţi la doctor.

    Sursa: Trenduri economice

 

4 Comments

 1. Ionela Ionescu

  Mai tinem noi minte vremurile pe cand functiona UNIO TRIUM NATIONUM, cand trei minoritati conlocuitoare au decis ele trei impreuna ca romanii (majoritarii) nu au voie sa absolut nimica, nici macar sa locuiasca in orase sau sa-si faca biserici din caramida si piatra ci numai din lemn si paie ?
  Ne apropiem rapid de acele vremuri…. dacat ca se va aplica unei Transilvanii extinse pana la Marea Neagra, cu capitala la Bucuresti.
  Romanilor nu li se mai permite azi ceva , maine inca ceva, pana cand nu li se va mai permite nimica.
  Esti roman si faci agricultura de succes ? Ti se da foc la grajduri sau la cultura.
  Ai un restaurant al tau sau un magazin ? iti va fi inchis fiindca ai 50 de bani lipsa in casierie.
  Vrei un credit ? il primesti doar daca te ruineaza in loc sa te dezvolte.
  Vrei sa te implici in gestionarea tarii tale ? nu se poate.
  Vrei devii Presedinte al tarii tale ? nu, nu e pentru tine.

  • ioan chiz

   foarte bun rezumat al trecutului

 2. gigimutu

  il salut calduros pe iohanel si pe orban cu traditionalul salut alupigus!!!!!

 3. CrisB

  As mai preciza ca dintre atitea nemti si unguri, bravi si de calitate, la noi au ajuns dintre putinele lor lichele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.