Atitudini

Declarațiile ministrului Irimescu, bomboana pe coliva producătorilor agricoli români

    Sindicatul Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România a luat act de declarațiile iresponsabile ale domnului […]

 

 

Sindicatul Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România a luat act de declarațiile iresponsabile ale domnului Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, referitoare la infestarea cu E-coli a brânzei de vaci produsă de fabrica „Lactate Brădet” și că aceasta s-ar putea să fie posibila cauză de deces pentru nou-născuții din județul Argeș. Conform informațiilor noastre, acel lot de brânză depistat de autorități cu E-coli a fost produs la unitatea respectivă în data de 22 februarie 2016. Ori acei nou-născuți din județul Argeș au decedat înainte de livrarea produsului brânză proaspătă de vaci pe piață. Nu există o legătură între lotul incriminat cu mare tam-tam și îmbolnăvirea bieților copilași cu sindromul hemolitic-uremic.

Aceste afirmații grave ale unui ministru, fără a avea dovezi concrete, afectează producătorul român într-un mod ireparabil și este dreptul nostru să ne întrebăm dacă nu cumva au fost făcute cu scopul precis al distrugerii a ceea cea mai ramas din acest sector vitregit, al procesatorilor români de lapte? Se dorește ca românii să devina doar consumatori ai lactatelor importate, iar produsele noastre românești să dispară de pe piață? Politicile din ultima perioadă ale ministrului Agriculturii ne determină să credem că se urmărește distrugerea agriculturii românesti și a sectorul său zootehnic. Nu era suficient că „prin grija”  domnului Neață Gheorghe, director în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, s-a încurajat fraudarea banului public în detrimentul majorității crescătorilor de animale, dar în favoarea „locotenentilor” săi? Mai trebuia și acțiunea aceasta de compromitere a procesatorilor români de lactate?

Domnul ministru Achim Irimescu, prin spusele dânsului, fără a avea cunoștințe în domeniu și fără a se consulta cu un specialist, a adus grave prejudicii producătorilor români de carne și lapte, care oricum vând sub prețurile de producție din dorința de a nu dispărea complet de pe piață! În urma unor astfel de acuze, crescătorii de animale pot să închidă porțile fermelor și să lichideze complet efectivele de animale pe care le dețin. Este cu atât mai penibilă situația la care s-a ajuns, din moment ce ministrul a fost contrazis și de directorul DSV Argeș care a declarat cu toată responsabilitatea că brânza de vaci de la Brădet nu are legătură cu moartea nou-născuților!

În final, reiterăm întrebarea noastră legitimă: Ale cui sunt interesele pe care le reprezintă domnul ministru al Agriculturii? Ale noastre sigur nu sunt! La adresele noastre,  înaintate până în prezent, ni s-a răspuns, atunci când ni s-a răspuns, cu total dispreț, iar unii agricultori, colegi de-ai nostri, au ajuns să nu mai poată asigura cele necesare traiului în familiile lor. Să nu uităm că și ei au copii!

 

                                                        Marcel Andrei

Președintele Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *