Lichele

Delirul fascist al lui Klaus Iohannis și PNL: Desemnarea lui Ludovic Orban la funcția de premier!

  Împăratul roman nebun Caligula plănuise să-l numească consul pe Incitatus, calul său, căruia îi construise un grajd din marmură […]

 

Împăratul roman nebun Caligula plănuise să-l numească consul pe Incitatus, calul său, căruia îi construise un grajd din marmură și fildeș și care era servit de o armată de slugi, ca un adevărat împărat el însuși. N-a reușit, pentru că, aflând, senatorii l-au scăpat de suferințe pe nebun, făcându-i de petrecanie. Povestea se repetă sub privirile noastre, în rolul lui Caligula fiind Klaus Iohannis, iar în rolul calului Ludovic Orban, în aplauzele unei mari părți a poporului român, care chiar își dorește iapa drept Premier! Asta trebuie să rămână în istorie ca simbol al guvernării Iohannis!

Care sunt faptele? Art. 103 (1) din Constituție spune: „Președintele României desemnează un candidat pentru funcția de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.”; art. 89 (1) din Constituție spune: „După consultarea președinților celor două Camere și a liderilor grupurilor parlamentare, Președintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare și numai după respingerea a cel puțin două solicitări de învestitură.

Cum interpretează Klaus Iohannis și calul lui ce spune Constituția? Au hotărât ei singuri, în grajd, cum să fie anticipatele, cu mult înainte ca situațiile descrise de Constituție să aibă loc: îl punem pe cal până nechează tot Parlamentul și facem un Parlament de vaci! Și au început să mugească toți boii că Parlamentul să fie de vaci!

Mai limpede: Degeaba spune Constituția că Președintele îl desemnează pe primul-ministru „după consultări cu partidele parlamentare”, în scopul stabilirii unei majorități care să și voteze desemnarea. Degeaba spune tot legea supremă că e nevoie să cadă „două solicitări”, adică nu o singură solicitare repetată. Degeaba la prima „consultare” s-a și format o majoritate parlamentară care să asigure trecerea propunerii în Parlament. Degeaba vacile din PNL care susțin mârțoaga au și declarat că nu vor vota chiar ele însele, că „susținerea mârțoagei” pentru ele înseamnă că n-o vor vota de fapt, deci susținerea” înseamnă că „vor vota contra”! Plăvanul și calul merg înainte, susținuți de la spate de garda pretoriană a gorilelor din statul paralel!

Am mai văzut și capre râioase cu coada ridicată, cum se spune în popor, că Constituția nu interzice, că plăvanul își poate numi calul prim-ministru, că așa au învățat ei la ferma animalelor. Norocul nostru tot cu romanii, jurisconsulții lor care, dându-l pe Caligula și prevăzând că va veni Klaus, au spus: „actus interpetandus est potius ut valeat quam ut pereat”, adică „legea (constituția) trebuie interpretată în sensul producerii efectelor ei și nu în sensul neaplicării ei”; sau „qui dicit uno, negat altero” – „atunci când se afirmă ceva, se neagă contrariul”; sau „nulla presumtio sine lege” – „prezumțiile legale sunt limitate de lege” și atâtea minuni ale științei regine a dreptului! Behehe, domnilor, acum ați înțeles?

Evident că lucrurile sunt așa de clare, încât și proștii proștilor le pricep bine. Aici este vorba despre altceva, despre fascizarea României, despre forțarea Constituției și a poporului român să-l aplaude pe CALIGULA că-și pune CALUL PRIM-MINISTRU. Europa aplaudă și ea, acolo vacile votează de mult aliniate-n staul: în România statul de drepta ajuns la perfecțiune. Uraaaa!

                                                                                                    Aurelian PAVELESCU

4 Comments

 1. justinianus

  Bine ca ati dat “lectii” de drept roman, dle Pavelescu, astia aplica doar formule gen “Klaun uber alles” sau “Unio Trium Nationem uber alles”. Pentru ei Constitutia conteaza mai putin, asa cum ne “descinta” marele juristconsult judetean Zegrean!

 2. Geta

  Există un singur mod prin care Orban poate fi “satisfăcut” şi anume parlamentarii să facă şedință în care în loc să-l respingă să-l REALEAGĂ pe din nou ministru 😀 dar asta NU exclude răspunderea PENALA a lui Orban pt.cele 25 de ordonanțe ilegal adoptate 😀 în plus doar aşa se poate dovedi că nu e nici un blat PSD-PNL chiar şi Ciolacu ar face dovada că e un adevărat PSD-ist nu doar o conservă securistă cum spun gurile “rele”. Hai Ciolacule să te vedem cum votezi pt. REINVESTIREA lu’LUDOVIC AL-2-LEA …să vadă lumea cum guvernează țara spre dezastru mult dorit de Johannis şi gaşca lui 😀

 3. gigimutu

  solutia e simpla,

  calul impuscat, Caligula suspendat, pa si pu, v-am salutat!!!

 4. Augusta

  Aurelian PAVELESCU, asta nu e fortarea Constitutiei, e violarea Constitutiei!!!
  Chiar nu exista nimeni in tara asta in CCR, sa-i opreasca pe banditii astia?
  Ce fel de raspundere mai au oamenii astia, daca niciunul nu mai apara Constitutia, asa rea cum e. Ca nu e buna de nimic, decat sa fie aruncata la gunoi.
  Niste blestemati sunt cu totii! Sper sa crape pe rand pana la unul, toata sleahta de ticalosi care fug de raspundere. E strigator la cer ce se intampla si nimeni nu le pune nicio piedica!???

  Justitiarule, daca va pasa de cititorii revistei, va rog sa nu mai publicati nimic, daca nu se face nimic! Nu este posibil sa fim otraviti lent, citind aceste lucruri infioratoare! Cautati solutii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *