Observator

Demisiile cadrelor medicale de teama coronavirusului au demonstrat și ele că teoria ghermanistă a superiorității ardelenilor este o tâmpenie

  Medicii și asistentele care și-au dat demisia, speriați de virusul COVID-19, sunt de la spitalele din Orăștie, Deva, Arad […]

 

Medicii și asistentele care și-au dat demisia, speriați de virusul COVID-19, sunt de la spitalele din Orăștie, Deva, Arad și Timișoara. Adică din Ardeal și Banat, nu sunt moldoveni și nici olteni! Din contră, la Suceava, care a devenit focarul infecției cu coronavirus și orașul cu cei mai mulți decedați raportați ca fiind cauzați de această epidemie, nu a clacat și demisionat nimeni. Mai mult, alți moldoveni, medici în Iași, au venit ca voluntari la Suceava, să se alăture luptei împotriva coronavirusului.

Bine, ar fi o tâmpenie să susțin, în contrapartidă la aberațiile „ardelenistului” secesionist Sabin Gherman și ale prozeliților săi, că ardelenii și bănățenii sunt lași și lipsiți de sentimentul uman al solidarității față de semenii aflați în suferință. Nu, nu am să fac asta, dar vreau să subliniez că dacă „dezertorii” ar fi fost de la spitalele din Craiova, Râmnicu Vîlcea, Bacău sau Botoșani, imediat propaganda secesionistă ar fi speculat această coincidență ca să clameze iarăși „superioritatea morală a ardelenilor” față de ceilalți români!

Sunt sibian, carevasăzică ardelean. Mama era născută la Iași, tata la București. Mama intrase prima pe listă la facultatea de matematică de la Iași, tata a terminat ca șef de promoție școala militară de infanterie de la Sibiu și numele său se află scris cu litere aurite pe placa de marmură cu șefii de promoție din toți anii, aflată la comandament lângă drapelul de luptă al unității. Au murit tineri amândoi, mama la 58 de ani în primavara anului 1996, tata în toamna anului 1995, la 62 de ani, vârsta mea de acum. Deși decedați de atâta amar de timp, răspândacii propagandei iohanniste împrăștiau ofense mincinoase despre ei, nu erau suficiente calomniile și injuriile difuzate pe seama mea, ca urmare a dezvăluirile pe care le făcusem despre toate ticăloșiile comise de idolul lor.

Am copilărit și am trăit toată viața la Sibiu, cu excepția studiilor postliceale și superioare, pe care le-am urmat și absolvit în București. Ani de zile am combătut prin publicațiile din rețeaua „Justițiarul” fudulia imbecilă și antiromânească a celor care susțineau superioritatea ardelenilor și bănățenilor față de restul românilor din celelalte zone ale țării. Toți acești detractori ai Neamului Românesc erau secesioniștii care  susțineau separarea Transilvaniei și Banatului de restul României, apăruți ca ciupercile după ploaie în urma propagandei ticăloase desfășurate de Sabin Gherman și ciracii lui.

Sabin Gherman a fost primul duşman declarat al românilor de dincolo de Carpaţi. Doar românii ardeleni – de fapt ardelenii români, fiindcă în viziunea ăstuia ardelenii reprezintă un popor! –   sunt de o calitate superioară, restul românilor din alte zone fiind „resturi”, în sensul de deşeuri!  Conform teoriilor ghermaniste, oltenii, moldovenii, dobrogenii şi bucureştenii (numiţi zeflemitor „mitici”) sunt nişte români inferiori celor din Ardeal şi Banat, fiindcă nu au avut cinstea să se „civilizeze” sub cizma austro-ungară şi nici onoarea să slugărească ungurilor care-i umileau şi persecutau pe românii transilvăneni. Dacă străbunii tăi nu au fost umiliţi sau de-a dreptul omorâţi de jandarmii unguri cu pană de cocoş la pălărie, înseamnă că nu exişti sau nu eşti suficient de civilizat, adică îndobitocit, mai pe şleau! Aşa că nu ţi-ai câştigat dreptul să stai în genunchi lângă masa urmaşilor grofilor şi să le mănânci firimiturile din palmă, aşa cum face sabinul cel sfătos!

Cea mai tare dintre teoriile ghermaniste este cea privitoare la pacea şi bunăstarea care domneau între toate naţionalităţile conlocuitoare din Transilvania, până la marea Unire din 1918, când au venit valahii cei cotropitori ca să strice fericirea românilor ardeleni, care vâsleau pe râurile de lapte şi miere, atunci când nu erau la hore sau cules de flori cu fraţii lor unguri, secui şi saşi, cei care au creat acel „Unio Trium Nationum” în care se prevedeau privilegii doar pentru ei, românii fiind excluşi şi consideraţi o etnie inferioară fără drepturi politice şi sociale. Drept pentru care neica Gherman le cântă acum „Batalioane române treceţi Carpaţii înapoi”, la solz de peşte, aşa cum a învăţat el în Craiova oltenilor denigrați de el, unde a făcut facultatea. Aşa de bine se înţelegeau românii ardeleni cu cei din „Unio Trium Nationum” (ungurii, saşii şi secuii), conform „tezelor” ghermaniste, încât e mai mult ca sigur că Horea, Cloşca şi Crişan au fost valahi infiltraţi în imperiu ca să strice armonia dintre grofii unguri şi iobagii români. La fel, Avram Iancu probabil că era un „mitic” pripăşit prin Apuseni, care s-a revoltat, sătul de prea mult bine şi prea multă egalitate în drepturi cu ungurii.

Sabin Gherman şi alţi trădători încearcă să convingă poporul că nu există România şi nici românii, ci doar ardeleni, bănăţeni, olteni, moldoveni, etc. Cu asta se ocupă mercenarul Gherman, cât este ziua de lungă: blamează Romania, aruncă cu noroi în istorie, ne batjocoreşte morţii căzuţi la datorie pentru unificarea tuturor românilor şi manipulează omul simplu din Transilvania, inducându-i ideea că ardeleanul este harnic, bun şi drept, iar ceilalţi români sunt leneşi, răi şi corupţi! Toţi ticăloşii fac politică la Bucureşti în detrimentul Transilvaniei, aşa zbiară ghermanul din toţi bojocii! Până şi de aici se vede reaua-intenţie, deoarece în Parlament sunt şi o grămadă de ardeleni, care nu s-au dovedit cu nimic mai buni decât ceilalţi politicieni, unii dintre ei fiind condamnaţi definitiv la închisoare pentru nemerniciile comise! Nu mai vorbim că acum România este condusă spre dezastru de un trio de ardeleni alogeni: Iohannis (președinte), Orban (premier) și Hellvig (șef SRI).

Însă solidaritatea poporului român, în întregul său, nu este observată de cozile de topor! Aceștia nu spun că în apărarea Roşiei Montane din Transilvania cele mai mari proteste au avut loc chiar la Bucureşti, în capitala hulită de el, „miticii” sărind în sprijinul fraţilor ardeleni! Iniţial, Sabin Gherman milita intens pentru autonomie, dar acum a dat-o la întors şi cică susţine o „independenţă financiară”… Aiurea, praf în ochii naivilor!

Nu am fost unicul luptător cu teoriile false ghermaniste și nici singurul care am scris despre infatuarea nejustificată a unor ardeleni. Iată ce scria și clujeanul Traian Stoica:

Elita intelighenției românești vine din Moldova și Oltenia, marii inventatori sau scriitorii clasici cunoscuți de acolo provin. De aceea și sunt ținute în primitivism aceste zone, ca să nu mai apară alți isteți care să încurce planurile ocultei de dezmembrare a României.

Ardeleanul, deși se consideră superior celorlalți români, mai harnic și mai cinstit, în realitate este mai lent în gândire și acțiune, comod, «ocoș», infatuat fără temei și lesne de satisfăcut, dar din păcate doar material: case musai cu etaj, mașini bengoase, restaurante de fițe, călătorii exotice peste hotare și… cam atât, mațul să fie plin, iar orgoliul fiecăruia saturat. Spiritualitatea, ideile nobile, idealurile filosofice, altruismul, onestitatea, generozitatea față semeni, gândirea și sensul vieții nu-l interesează, deși marele filosof Emil Cioran era din Rășinari, la doi pași de Sibiu.

Gena trădării este cea mai puternică în Ardealul cel «civilizat» – divorțuri, abandon familial, escrocherii în detrimentul partenerilor de afaceri, politicieni secesioniști, dar și mentalul oamenilor de pe stradă… Dacă-i iei deoparte și-i întrebi de Ardeal și restul României, vei găsi un număr enorm de «ardeleniști» care vor separarea de țară, că cică Bucureștii jefuiesc Transilvania și Banatul, deși este o aberație, o teorie falsă, dar ei o iau de bună, că așa «o zâs» ’telectualul Sabin Gherman de la Cluj și gata, ăsta este argumentul suprem că așa este! Vă spun din capul locului că sunt clujean, concetățean cu Sabin Gherman, Rareș Bogdan și restul șlehtei secesioniste. Deci, nu sunt oltean, moldovean sau „mitic” din București!” (Articolul complet aici)

                                                                                                Marius Albin MARINESCU

11 Comments

 1. gheorghe

  Nu exista ardelean care sa nu se “traga” din Moldova, acea Moldova care se intindea – si mai are ceva, inca… – pesgte Carpati, cum e cazul judetului Vrancea.
  “Inainte” era apa, apa, apa… –
  Aroganta vine din tampeala poftelor niciodata satisfacute iar atitudinea din prostia data/stimulata de ocupatia anti-romaneasca.

 2. ION ZAPOT

  Sunt trăitor în Transilvania, de peste 3 decenii, postarea în cauză este realitatea trecută și actuală, privind comportamentul de ,,făloși,, fără noimă, ai românilor din Transilvania. Excelentă prezentarea adevăratelor fețe, ale urmașilor fostelor slugi din imperiul austro și ungar.

  • Geo

   Vedeti cum si-au botezat tramvaiul din Arad, “IMPERIO”, in amintirea jugului “imperial”.

  • Augustin

   Respect!

 3. justinianus

  Don Albin, ma bucura faptul ca ati accentuat “beneficiile” odiosului Unio Trium Nationum asupra ardelenilor , de care am vorbit in toate postarile mele pe FB sau comentarii la ziare! In fapt am si denumit actuala guvernare a Romaniei, drept o reinstaurare a Unio Trium Nationum! Pentru acesti “romani” vanduti, rog sa recomandati un studiu istoric republicat in cadrul Centenarului, care oglindea soarta Romanilor din Ardeal,Banat si Bucovina, sub coroana maghiara , austriaca sau bicefala! Regret ca nu-mi amintesc exact titlul, dar sunt trei volume, iar numele autorului este Pacurariu, dar nu cel de azi, ci cel care a publicat cartea prin 1901-1907 si cu ajutor banesc din Romania!

 4. Nevasta-mea e asistenta cu o vechime de 38 de ani si lucreaza la program de 12 ore.
  Stiti care e protectia ei?
  Va spun eu: o masca primita pe baza de semnatura desi are probleme cu hipertensiunea, cu inima si cu un colon iritabil.
  Pe bani proprii si-a comandat o viziera de calitate pentru ca, putinele viziere aduse la spital, sunt casante si se distrug rapid.
  Daca se imput lucrurile si nu li se da echipament corespunzator, ii voi cere sa-si suspende contractul sau sa-si dea demisia. E singura solutie.
  Eu o vreau acasa vie si nevatamata si nu moarta pe altarul nazismului.

  Asa ca nu-i condamn pe cei care renunta din cauza ca nu au nimic cu care sa lucreze in conditiile actuale.

 5. Mihai Șerban

  Fiind ardelean, mă regăsesc și eu în articolul dvs., însă aș vrea să aduc o nuanțare importantă. Ardeleanul de etnie românească nu este nici atașat de pământul natal și nici de națiune în sensul identitar, acesta pur și simplu nu are conștiință etnică. Ardeleanul, în general, se definește „moral și istoricește” prin apartenența (supunere inconștientă!) la trecutul său de colonizat. Materialismul despre care vorbiți în articol, este rezultatul colonizării și persecuției papisto-egemonice la care a fost supusă Transilvania. Dar acest materialism, din păcate, predomină în toată țara, fiind o caracteristică fundamentală a victoriei ideologice cosmopolite împotriva conștiinței identitare și mentalului colectiv. Toată țara, prin diferite curente de influență, gândește/simte identitatea și raportul față de celălalt în contextul neo-colonial permanent, traducându-se în momentul de față prin curentul patologic de apartenență la proiectul totalitar, antinațional și antiortodox al U.E. România despre care vorbiți și pe care o proclamați (din patriotism) ca un tot unitar fondat pe tradiție, cultură și iubire de neam, din păcate, nu există! Ca spațiu comun, România aparține celor care au îmbrățișat curentul progresist „democratic” și individualist, nu pentru că acesta ar fi un model în sine, ci pentru că cei care au asimilat acest curent nihilist și genocidal reprezintă majoritatea covârșitoare a României actuale. Ca un rapel esențial și de bun simț, nu trebuie să uităm și, cu atât mai puțin, să negăm eșecul fenomenal al tradiției și conștiinței de neam la referendumul pentru familie, eșec care a oficializat ruptura definitivă și irevocabilă dintre cele două Românii. Prin urmare, lupta celor care încă mai cred în neam ca un tot unitar, dat fiind contextul și raportul real de forțe potrivnice, trebuie reconsiderată și deviată către esențialul dezvoltării ideologiilor identitar-ortodoxe independente de factorul fals-național și fals-popular. În fapt, dezvoltarea unei mișcări de restaurare ideologică bazată pe Uniunea Ortodoxă, dezvoltarea unei strategii de ruptură imediată și radicală cu sistemul centralizator actual și, totodată, dezvoltarea alianței supranaționale cu Frații ortodocși din Balcani și Rusia. În concluzie, înființarea și organizarea unei celule de criză internațional-ortodoxă, reprezintă singura ripostă politică serioasă la care se mai pot încrede oamenii, înrola ideologii sau intelectualii naționali-patrioți autentici. Restul este pierdere de timp pentru noi, neamul real, și timp de acțiune oferit pe tavă dușmanilor noștri, deopotrivă clasa dominantă și cărbuni acestora, neamul de sinteză.

 6. Un Roman adevarat

  Austria importa personal medical din Romania si Bulgaria,oare demisiile medicilor si asistentelor, in lant ,de la granita de vest a tarii sa aiba vreo legatura cu acest demers al austriecilor ?
  In Austria esti dotat corespunzator,ti se face testul Covid19 zilnic si esti platit conform situatiei de criza in care ne aflam,este un motiv suficient ca medici si asistente de la noi,care infrunta pericolul infectarii fara echipament de protectie,sa se reloce peste grantita?

 7. gigimutu

  bai da pentru nea ghermanica

  nu se gaseste asa, o pereche de catuse roz bombon?

 8. Stimate Maestre Mihai Cosmin Serban,

  Am citit tot, si articolul domnului Marius Albin Marinescu .
  Problema e cumplita , cred insa ca va urma o perioada de venire la realitate si de constientizare si a romanilor, nu doar a celorlalte popoare in general, datorita crizei corona dar si a crizei financiare care urmeaza dupa corona.
  In ultimul articol lung din National Journal, ce vi l-am trimis cu traducere , aveti observatia ca pentru batranii de peste 80 de ani cu corona, din Germania, nu mai exista tratamente si paturi in spitale intrucat spitalele nu dispun de suficienta aparatura si de locuri ca sa poata fi tratati emigrantii cei tineri mai intai, batranii doar daca raman locuri datorate emigrantilor tineri. Asa a ordonat guvernul merkelistilor. Locuri ce nu raman caci nu sunt locuri suficiente, de la bun inceput . Deci poporul de bastina, care a muncit o viata intreaga nu are voie sa traiasca peste 80 de ani .
  Dar limita aceasta se va scurta foarte rapid in noua sau noile stadii de asediu care urmeaza mereu – cu tancurile in strada – caci virologii anunta ca vor aparea virusuri noi in fiecare an, ca si pana acum
  Bancherii anunta ca nu vor mai putea fi asigurate niciun fel de pensii pentru generatiile ce muncesc acum .
  Deci noua ordine mondiala va face ordine , nu gluma, daca ii permitem .
  Corona e cea mai buna ocazie .
  Cred ca vine trezirea !
  Italia de Sud a intrat in razmerita . S-a dat foc unor cladiri , scrie FAZ -ul nemtilor

 9. Articolul d-lui director Marius-Albin Marinescu trebuie citit cu cîteva modificări redacționale: nu e vorba de „teoriile” nemernicului Sabin Gherman, ci de aberațiile antiromânești ale individului. Conform informațiilor mele, acest anti-român Sabin Gherman este țigan din comuna Zaul de Câmpie, județul Mureș, .
  Referitor la „spiritul” ardelenesc, d-l Mihai Șerban l-a descris exact. Sintetizînd cele consemnate de el, ardelenii au fost spălați pe creier de îndelungata și criminala propagandă hungaristo-catolică. Altfel spus, au fost transformați în niște zombi care, și acum, după 70 de ani de românism, se prosternează în fața Occidentului și a „civilizației” sale, marcate de mercantilism.
  Desigur, sunt și excepții, ca, de ex., marii oameni politici ardeleni care au luptat pentru unificarea Românilor, inclusiv voluntarii ardeleni din Războiul de Independență din 1877-1878 și din Primul Război Mondial. În rest, deși au fost totdeauna mai numeroși decît bozgorii, în loc să îi extermine, s-au supus și au răbdat secole să fie umiliți și însclavizați.
  Iar acum, din păcate, mulți acreditează propaganda nocivă „ghermanistă”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.