Atitudini

Democrația ca „golăneală”

   Dacă România ar fi doar un câmp plantat cu cereale, Florin Vasile Cîțu ar fi fugărit de proprietari cu […]

 

 Dacă România ar fi doar un câmp plantat cu cereale, Florin Vasile Cîțu ar fi fugărit de proprietari cu săpăligile neputinței, stropit cu pesticide, iar găurile în care ar vrea să se ascundă ar fi rapid umplute cu apă rece de izvor. Căci Florin Cîțu este pentru finanțele României și ale românilor la fel de dăunător ca rozătoarele pentru câmpul de grâu năpădit de maci.

În prima lună de guvernare PNL, Banca Națională a României a cheltuit un miliard de euro din rezerva valutară a țării pentru a păstra la un nivel acceptabil cursul valutar, excitat de declarațiile și acțiunile iresponsabile ale actualului ministru de finanțe.

Și, totuși, se șoptește cu sfială pe culoarele lumii bancare, niște băieți deștepți și bine informați din interior au câștigat milioane din fluctuația cursului leu-euro, fie și cu doi, trei sau patru bani. În doar o lună de guvernare a PNL, sub bagheta magică a aceluiași Florin Cîțu, deficitul bugetar al României pe 2019 a fost dus la peste 4% din PIB, deși putea fi foarte bine păstrat la sub 3%, așa cum cere UE mai ales rudelor sărace.

În doar o lună de la preluarea guvernării de către PNL, Florin Cîțu a reușit să se împrumute în numele nostru la dobânzi-record. Trebuie să ne amintim că Florin Vasile Cîțu a primit aviz negativ din partea comisiilor economice ale Parlamentului, atunci când au fost audiați posibilii membri ai cabinetului Orban. Dar, cu toate acestea, a fost numit ministru.

Luni, în Senat, a fost adoptată o moțiune simplă împotriva ministrului de finanțe. Acesta, însă, a declarat imediat că nu demisionează din funcție decât dacă i-o cere partidul. Iar partidul nu doar că nu i-a cerut-o, dar l-a mai și mângâiat pe creștet, l-a pupat părintește pe fruntea din ce în ce mai lată și i-a spus că e bine așa, că trebuie să continue.

Și va continua, căci până și președintele Iohannis încă I-ul (va fi Iohannis al II-lea de-abia după ce depune jurământul pentru noul mandat) a spus că moțiunea simplă care l-a sancționat pe Cîțu a fost „o golăneală a PSD”. Cam asta au ajuns instrumentele democrației în ochii președintelui României: „o golăneală”. Căci, oricum am da-o, o moțiune simplă, asemeni unei moțiuni de cenzură, cum este cea care a adus PNL la guvernare, este un instrument constituțional și democratic în România. Sau era, până să devină, oficial, „o golăneală”.

De ce? Pentru că nu-i place domnului președinte și nu-i place mai ales rezultatul. De-aia este, așadar, „o golăneală”.

Măria Ta, iartă-mă că îți deranjez marșul triumfal spre hăul istoriei, dar mai are cineva voie să aibă și alte păreri decât ilustra-ți persoană?

Mai avem voie să deschidem gura, să vorbim rostind cuvinte ce nu-ți sunt favorabile? Mai avem voie să scriem ceva ce nu te preamărește și nu-ți înalță satuie în fața fiecăreia dintre casele luate cu banii din meditații?

Nu, serios, mai are sens să ne zbatem să te învățăm democrație sau s-o lăsăm baltă, ca să nu fim catalogați drept golani?

Știi, Măria Ta, ce tocmai ai făcut? I-ai trimis pe pesediști în Piața Universității, îndreptățiți din ce în ce mai mult să cânte, legănându-se, „Imnul golanilor”.

Ironie istorică, știu. Dar o ironie amară, tristă, sufocantă. După 30 de ani de la Revoluția din 1989 ne întoarcem la huliganii lui Ceaușescu și la golanii lui Iliescu. Poate că atât putem suporta libertatea, ca națiune…

                                                                                                     Patrick André de Hillerin

Sursa: „Libertatea

 

                                Nota redacției „Justițiarul”:

Pregătiți-vă de cea mai cruntă dictatură, fiindcă asta vă așteaptă! Se înșală amarnic cei care cred că vor urma cinci ani de chiul, vacanțe de lux și fanfaronade, la fel ca în primul mandat al acestui ticălos infatuat. Nu! Acum se va schimba Constituția, se va renunța total la suveranitatea și independența României, se vor pierde drepturile și libertățile cetățenești, colonia va fi jefuită la sânge de „partenerii” din UE și NATO, se va îngloda în datorii la cămătarii sioniști internaționali și bomboana pe colivă va fi dezmembrarea, separarea Transilvaniei și a Banatului de țară.

Nu se va putea opune nimeni, fiindcă după „guwernerul” lui, serviciile secrete, armata, justiția și restul instituțiilor de forță subordonate total acestui antiromân feroce, va urma și „parlamentul meu”, pe care vrea să-l grăbească prin alegeri anticipate, „pe repede înainte”, până nu se deșteaptă românii ca să realizeze spre ce dezastru va duce dictatura acestui idiot manevrat de forțe ostile României.

                                                                                                   Marius Albin Marinescu

1 Comment

  1. razboi

    si te intrebi cum de le vine unora ideea sa contruiasca o bomba sau un kalasnikov. uite asa! sunt un om pasnic dar foarte inventiv. ma gandesc ca tzepusa lui Tepes era foarte originala! Va imaginati un batz de un asemenea calibru bagat in curul astora si expusi asa intr o piata sa si acopere femeile ochii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.