Cap limpede

Democrație de tip Iohannis

  Nenumărate îmbrățișări, pupături și felicitări pentru o victorie discutabilă. Guvernul Orban a trecut ca și demolarea Guvernului Dăncilă. Cu […]

 

Nenumărate îmbrățișări, pupături și felicitări pentru o victorie discutabilă. Guvernul Orban a trecut ca și demolarea Guvernului Dăncilă. Cu lucrături. Tensiunea în societate a fost introdusă cu motopompa de la Cotroceni, trompeții de serviciu au amplificat înjurăturile și țipetele, PSD-ul a făcut greșeli cu ghiotura (culmea, unele nesancționate de public și presă!) și astfel s-a ajuns la formarea unui guvern liberal. Monocolor și mono-mental. Și trecut cu șapte voturi de la Pro România și cinci, de la PSD. Ce-i cu acestea? Sunt cutremure de conștiință sau rezultatul unor strîngeri cu ușa.

Cu totul întîmplător, cu o zi înainte de votul din Parlament, Victor Ponta a aflat că dosarul său legat de Turceni-Rovinari va începe de la zero. Victor Ponta, gălăgios nevoie mare și pentru un bec ars, n-a protestat. S-a purtat ca un pisicuț. Nici măcar nu a anunțat că i-a dat afară pe cei care au votat guvernul Orban, un guvern care urma să fie scos cu forcepsul (Klaus Iohannis pe post de moașă). Un amic îmi zice că îi bănuie pe Ponta și pe Tudose de o scenetă mediocră. Nu i-a dat afară, dar i-a rugat prietenește pe cei mai apropiați din Pro România să voteze trecerea guvernului Orban. De ce? Din interese naționale, căci măruntele interese personale și cele legate de libertate nu se spun în public. Și prietenii lui Victor Ponta au votat, lăsîndu-l pe președinte să mimeze onestitatea și caracterul.

De ce a fost fluturată redeschiderea procesului lui Victor Ponta taman în preajma unui vot atât de important? Iaca așa, din dorinţa de a nu-l lăsa pe președintele Iohannis cu buza umflată și din plăcerea sadică de a-i adresa lui Victor Ponta un semn de avertisment. Nu votezi? Binomul te halește!

Cam aceeași regulă a funcționat și în cazul lui Dan Barna. Cîtă vreme a fost folositor în mobilizarea valului #rezist, dosarele lui Dan Barna au dormit în colbul DNA-ului. Cum a ridicat nasul și cum era nevoie de sprijinul său, operațiunea „firme pentru persoane cu disabilități” a fost reactivată. Și să-l vezi pe Dan Barna ce pledoarii pentru guvernul Orban mai scoate, adăugînd și povestea cu anticipatele, fără să știe că le va admira doar de pe marginea cazanului la Judecata de Apoi.

Un lucru asemănător trebuie să fi fost şi la originea dosarului de la Braşov al lui Călin Popescu Tăriceanu. Dosarul său semnalat din Austria, după ce va fi fost respins de Senat în varianta penală, a fost pus la păstrare. Și nu-i exclus ca binomul să fi încercat să-l readucă în discuție.

Nu cunosc dedesubturile deciziei luate de cei cinci pesediști. Dar experiența mea cu lumea politică românească îmi spune că n-a fost vorba de o decizie de conștiință, ci de influențări de același tip. O listă cu numele celor din PSD şi Pro Românaia care au răspuns la comanda de a susţine guvernul Orban este elocventă.

Avem un guvern Orban făcut din combinații? Avem! Eu l-aș socoti contrafăcut pe baza unei comenzi. Ce poate face el? Cam tot ce își dorește președintele! Închis SIIJ, numit procurori la toate parchetele decapitate, demolat CSM în actuala formulă, numit „comisarul meu” european, schimbat șefii celor două Camere și tot ce mai încurcă la instalarea unui complet regim Iohannis. Unul discreționar. N-o fi cumva periculos? Cît a fost guvern PSD, orice numire sau schimbare de lege era contestată cu mare tărăboi. Acum, după încropirea unei majorități iluzorii, alcătuită și pe bază de frică, toate sunt bune și democratice!

Abia acum sunt argumente pentru proteste. Numai că n-are cine să le facă. Iar cînd vor începe, vor fi puse pe seama rușilor sau a celor din pușcării și tratate cu bastoane și lacrimogene în cantități duble.

Ocuparea tuturor funcțiilor și posturilor de decizie cu proști, cu acoperiți și cu impostori, nu indică decît incapacitatea lui Klaus Iohannis și a bietului PNL de a coabita democratic cu alte forțe politice. De acum, democratic este ca ai lor să fie peste tot, indiferent de cîte ori se împiedică pe oră și cîte abuzuri și gafe produc. Abia acum vom afla ce poate PSD-ul. Dacă este partid de luptă sau adunătură de oportuniști.

                                                                                                         Cornel NISTORESCU

 

2 Comments

  1. gelu

    Romania anilor 2010-2019 se afla in situatia Republicii Populare Romania anilor 1945-1964 condusa de alogeni. Acum e condusa de o increngatura de alogeni germani, unguri, evrei, francezi atunci era condusa de comunistii de origine evreiasca ce ocupau functiile cheie in aparatul de partid si de stat si Securitate. In aceea perioada a fost meritul lui Gheoghiu Dej care i-a indepartat pe alogenii din conducerea statului. Perioada continuata de Ceausescu sub conducerea careia Romania s-a dezvoltat intr-un ritm fara precedent industria si agricultura. In Dec. 89 securistii l-au impuscat pe Ceausescu dupa care sub acoperirea si complicitatea SRI s-a furat si distrus tot ceea ce generati i de romani au construit bun in acea perioada. Dupa indrumarile altui alogen Petre Walter, fiul activistului comunist Ernst Neuländer, care a declarat cum ca industria romaneasca e un “morman de fiare vechi”. Cu alte cuvinte singura perioada in care Romania s-a dezvoltat dupa al doilea razboi mondial a fost numai perioada in care la conducerea tarii sau aflat in proportie covarsitoare politicieni comunisti sau socialisti romani. Dupa Dec. 89 dreapta s-a aflat la guvernare 17 ani timp in care s-au dat cele mai mari furturi din avutia nationala, economia a fost mereu pe descrestere economica. In timpul guvernarii dreptei s-au privatizat colosii industriali pe 1 dolar. Sub conducerea stangii 13 ani de zile Romania a fost mereu pe crestere economica deci dezvoltare.

  2. alex

    Cred , mai degraba , ca sunt o adunatura de oportunisti, PSD-ul asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.