Colimator

Demolarea statuilor în România începe la PESEDEU

  Motto: „Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, la începutul şedinţei Biroului permanent, că urmează să fie elaborat […]

 

Motto: „Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, la începutul şedinţei Biroului permanent, că urmează să fie elaborat un proiect de revizuire a Constituţiei pentru punerea în aplicare a rezultatului referendumului (pe tema FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE, n.n.) «Cred că astăzi vom avea un proiect de revizuire a Constituţiei pe tema referendumului», a afirmat Ciolacu. El a precizat, după şedinţa Biroului Permanent, că «a fost un referendum şi oamenii au hotărât ceva.(…) Noi o să venim cu un proiect de lege de revizuire a Constituţiei, un proiect al PSD», a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.”( G4 MEDIA.ro, 3 iulie 2020)

Un partid rău condus, cred eu, nu este cu nimic diferit de o clasă de liceu, izolată, cu profesori prost pregătiți și care nu se măsoară cu nimeni. De aceea profesorii când mănâncă, în pauza mare, sandvișul îngrijit ambalat, cred în sinea lor că sunt „performanți”… din această pricină, bucățica de pâine cu salam, rumenită la toaster, nu le stă în gât. Totul e bine și e sub control, căci BAC-ul pare să fie hăt! departe, iar faptul că examenul de maturitate al clasei nu testează elevii, ci nivelul de pregătire se stabilește cu buletine de vot împăturite de cetățeni și vârâte în fanta unei urne împodobite cu panglică tricoloră, nu pare așa o problemă spinoasă.

Elevii clasei noastre sunt, de! ca peste tot: unii foarte deștepți și studioși, alții niște isteți, dar șmecherași care iau tema de-a gata de la colegi, alții tocilari și grei de cap, iar alții doar loaze apte pentru repetenție, fără niciun drag de-nvățătură.

Numai că dirigintele și profesorii sunt proști. Și-atunci, nu mai are nici o importanță înzestrarea naturală a elevilor, nici eventuala lor sârguință, căci se vor lăsa pe tânjală cu toții. Cei mai buni și mai conștienți, nici măcar nu vor încerca să meargă la alte școli, înțelegând că mai peste tot e la fel, ci vor abandona pur și simplu, școala…

Îmi imaginez că și dacă justiția română ar fi o fecioară în a cărei neprihănire să cred cu tărie, iar nu dama asta de consumație, care s-a-ntins lasciv când cu procurorii de elită de la Ploiești, când cu băieții din servicii, când și cu unii și cu alții simultan, și atunci, zic, aș fi împotriva unei astfel de inițiative lipsite de creier. Căci mi-aș aduce aminte tot timpul cum niște chirurgi plasticieni, care mai montau VIP-urilor blonde, în pauza de masă, unele perechi de silicoane, într-un spital de stat, au fost puși sub acuzare și scoși automat din stabiliment… Numai că foarte curând a venit accidentul – sau ce-o fi fost acela – de la COLECTIV, și chirurgii-infractori au vrut să dea o mână de ajutor. Evident, n-au fost primiți, fiindcă – nu-i așa? – aveau interdicție de a lucra în „spital de stat”… și nu știu, o fi fost bine că s-a întâmplat asta, Românie intransigentă și pură?

Când inițiativa vine însă din partea PESEDEULUI, un partid pentru ai cărui lideri s-a reinventat , în plină „democrație” postdecembristă, pușcăria politică, e nu numai un lucru profund imoral, ci chiar o ticăloșie dintre cele mai rudimentare. E o barbarie.

Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Adrian Severin…

Cu Mircea Geoană n-a fost să fie, pentru că pe el l-au crezut procurorii că a primit de la Marian Vanghelie trei ceasuri, costând fiecare cât o garsonieră în centrul unei localități urbane medii, dar nu le-a trecut în declarația de avere deoarece era convins că valorează sub 500 de euro… Ca să nu vă mai amintesc de ambasadorul american, cel care a zis că Geoană e băiat bun… și e prietenul lor, ceea ce s-a și văzut mai târziu… deci n-ar fi avut cum… Ei, și așa știm de ce Geoană nu e „penal”, iar restul sunt.

Sigur, și Ponta Victor a fost la un pas de a fi „penal”, dar acesta, băiat prevăzător, și-a dat demisia întocmai și la timp ori de câte ori a fost nevoie.

Totuși… Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Adrian Severin…

Înseamnă că tu, PESEDEULE, recunoști, prin conducătorii tăi de astăzi, această justiție ca fiind una normală. Înseamnă că tu, PESEDEULE, o aprobi și nu vrei ca eu sau alții să mai discutăm despre monstruozitatea ei. Dar oare ce câștigi, PESEDEULE, dacă studenții din facultățile de stat nu vor mai putea avea profesori ca Adrian Năstase sau Adrian Severin? Înțelegi tu, oare, că pierderea nu este neapărat a celor doi?… sau măcar pricepi a cui anume este pierderea?

Cu oroare am privit cum, de la o vreme încoace, în țări așa numite democratice, cu sălbăticie și ignoranță crasă, niște fiare pe care nu știu de ce Dumnezeu le-a înzestrat cu darul vorbirii fără însă a le înzestra și cu rațiune, își profanau și-și demolau trecutul, răsturnând în praful revoluției lor deraiate statuile propriei identități. Am fost mirată că România, atât de atentă să copieze rapid orice vine din Occident sau de peste ocean, nu l-a tras încă pe Mircea cel Bătrân, cu arcanul, de pe calul lui de bronz.

Dar acum m-am liniștit… societatea românească, reacționează totuși, prin cei mai buni fii ai săi numiți Ciolacu și Marcel… căci la PESEDEU a început, de pe 3 iulie 2020, hei-rup-ul demolării statuilor.

                                                                                                                    Luminița ARHIRE

1 Comment

  1. Cetățean responsabil

    „Fără penali în funcții publice” temă pentru modificarea Constituției. Oficial poți fi înlăturat din politică prin aranjarea unui dosar bine ticluit. Viitor asigurat pentru urmașii urmașilor ……. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.