Cadran international

Demonstranții jefuiesc biserici și distrug icoane în Chile!

  Santiago, Chile: Italia Plaza, a fost folosită timp de trei săptămâni ca principal loc de adunare pentru manifestațiile de […]

 

Santiago, Chile: Italia Plaza, a fost folosită timp de trei săptămâni ca principal loc de adunare pentru manifestațiile de masă

Protestul a degenerat după ce un grup cu fețele acoperite de glugi a început să jefuiască biserica La Asuncion aflată în zonă

Mobilierul bisericii, orga și picturile religioase au fost scoase în stradă și distruse

O creștere propusă a prețului tarifelor de metrou a stârnit o serie de proteste antiguvernamentale care au lăsat  în urmă cel puțin 20 de oameni morți. Mii de oameni s-au adunat în apropiere de piața Baquedano cunoscută și sub numele de Italia Plaza sau Plaza de la Dignidad, care a fost folosită timp de trei săptămâni ca loc principal al protestelor în masă.

Dați click pe toate fotografiile din fotoreportaj, de mai jos, pentru mărire!

Mulțimea a scandat, a purtat pancarte și a fluturat steagurile naționale chiliene, în timp ce alții au aprins luminile pe telefoanele lor mobile. Dar, la scurt timp, protestele au degenerat, deoarece un grup mare de protestatari cu glugă au început să jefuiască biserica din zona La Asuncion și au eliminat aproape toată iconografia din interior.

Biserica La Asuncion.

Au fost fotografiați târâind mobilierul bisericii, statuile lui Iisus, pânzele religioase și alte iconografii prin ușile clădirii istorice înainte de a le da foc.

Doi protestatari scot orga din biserică.

Multe podoabe religioase au fost târâte în afara bisericii și apoi incendiate. Manifestanții care aruncau pietre s-au confruntat cu poliția anti-proteste la scurt timp după ce biserica a fost jefuită. Autoritățile au răspuns la fel de agresiv cu tunuri de apă și gaze lacrimogene.

Doi manifestanți pe stradă cu o statuie furată din biserică.

De asemenea, s-au observat fum si flăcări la sediul din apropiere al Universității Pedro de Valdivia, deși nu se știe dacă protestatarii au aprins acel foc, deoarece autoritățile au spus că încă investighează cauza.

Multe dintre manifestațiile din ultimele 22 de zile au început relativ pașnic, dar acum se pare că acestea devin din ce în ce mai violente.

Un bărbat sparge pavajul ca să procure „muniție” în timpul ciocnirilor.

Tulburările au început luna trecută, în urma unei creșteri a tarifului de metrou, care i-a determinat pe studenți să înceapă a sări bariererele rotativă (turnicheți) în semn de protest, dar nemulțumirea s-a amplificat și s-a răspândit la nivel național cu o gamă largă de cereri.

Cererile includeau îmbunătățiri ale educației, asistenței medicale și a unui sistem de pensii criticat pe scară largă într-una dintre cele mai bogate țări din America Latină, dar considerată și cea mai inegală din punct de vedere social.

O studentă în vârstă de 17 ani, Ginette Perez, care s-a alăturat mulțimilor care au inundat străzile în această săptămână, a spus: „Încă nu am obținut nimic, așa că vom continua să protestăm.

Președintele Chilie, Sebastian Pinera, a anunțat la începutul săptămânii trecute măsuri pentru a spori securitatea și a adoptat sancțiuni dure pentru vandalism, în urma protestelor de lungă durată care s-au soldat cu cel puțin 20 de morți. Se estimează că alte 2.500 de persoane au fost rănite în cadrul protestelor, care au determinat anularea a două reuniuni internaționale importante programate la Santiago.

https://videos.dailymail.co.uk/video/backup/2019/11/09/6869002316128077660/960x540_MP4_6869002316128077660.mp4

Domnul președinte Pinera este așteptat să-și refacă cabinetul și să anunțe o creștere a salariului minim.

Manifestant cu o cutie-torță care împrăștie fum colorat.

Manifestanții aruncă cu pietre intr-o secție de poliție în timpul unui protest în apropierea stației de metrou Baquedano pe 8 noiembrie în Santiago, Chile.

O scurtă pauză între atacuri.

Multe dintre manifestațiile din ultimele 22 de zile au fost pașnice, dar acum se pare că acestea devin din ce în ce mai violente.

„Lucha!” scrie pe baricadele protestelor, „Luptă!” în limba spaniolă.

Aruncatorii cu pietre se ciocnesc cu poliția specială anti-revolte, la scurt timp după ce biserica a fost jefuită. Un manifestant folosește o praștie profesionistă împotriva autorităților. Este o arma mortală, care poate omorî un om până la o distanță de 70 de metri.

Poliția a răspuns utilizând tunuri de apă pentru și gaze lacrimogene pentru a împrăștia mulțimea de protestatari.

Aceaștia au încercat să se apere folosind panouri de fier ondulat și totodată acoperindu-și fețele ca să nu riște arestări ulterioare.

Demonstranții au aruncat cocktailuri Molotov către poliție.

Un protestatar cu fața acoperită cu o mască de gaz aruncând o fumigenă spre polițiști.

Președintele Chilie, Sebastian Pinera, a anunțat la începutul acestei săptămâni măsuri fara precedent pentru creșterea securității și întărirea sancțiunilor pentru vandalism.

                                                                               Traducere și adaptare Cosmina BARBU

Sursa: Daily Mail

 

3 Comments

 1. alex

  Manifestarile pasnice de la inceput au deviat in manifestari huliganice, vandalisme, incendieri, etc. Nu inteleg ce-au avut cu bisericile si bunurile lor! Cred ca in randul manifestantilor s-a infiltrat o grupare care sa deturneze manifestatia de la scopul ei!

  • Marian

   cred că e vorba de ANTIFA, miliția rezistentă a lui Soroș

   • Constantin

    Da, asa este in mod sigur. Neomarxistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *