Atitudini

Denigrarea României: Ilie Năstase vs Radu Jude

  Când vine vorba despre demonizarea României și a românilor, avem de discutat pe două planuri: gafele „omenești” și defăimarea […]

 

Când vine vorba despre demonizarea României și a românilor, avem de discutat pe două planuri: gafele „omenești” și defăimarea metodică, programată, calculată.

Să luăm cazul Ilie Năstase. Năstase este, fără discuție, unul dintre puținele personalități românești recunoscute global. Când spui Năstase, spui România. Ce face Năstase se reflectă asupra României, atât în bine, cât și în rău.

Întreb: cui i-a folosit circul și bătaia de joc din jurul surprinderii sale băut la volan? Legii și ordinii? În niciun caz. Spun unii că dacă era în SUA sau alte părți, era „legat și împușcat”. Nimic mai fals! În SUA și în Occident, imaginea celebrităților este protejată, chiar atunci când greșesc, tocmai datorită impactului social pe care îl au respectivele persoane.

Recent, a fost mediatizat cazul producătorului american Harvey Weinstein. Acuzat de chestii mult mai grave decât Năstase, Weinstein a fugit de lege și într-un final s-a predat la o secție de poliție. A fost scos de-acolo demn, cu capul sus, dar cu mâinile legate, într-o filmare de câteva secunde. Își poate închipui cineva că nu a fost negociat fiecare detaliu al predării sale între autorități și avocații lui Weinstein? Bineînțeles că nu.

În schimb, la noi, vajnicii apărători ai șoselelor au scos cu forța și brutalizat o persoana de 71 de ani, general în rezervă și unul dintre puținele repere sportive ale țării. Totul în fața unei camere video, difuzată apoi peste tot. Prilej pentru ca deontologicul cotidian „Adevărul” să titreze cu o voluptate ieșită din comun că „Năstase s-a făcut de râs la nivel global”. Ca „argument”, sunt produse cinci propoziții apărute pe internet despre Năstase. Culmea, străinii au scris acele propoziții cu mai multă decență decât a făcut-o chiar jurnalistul de la Adevărul. Nici vorbă de „făcut de râs global”. Pare-se că niște oameni mici țin morțiș să-i aducă pe toți la nivelul lor. Să scuipe pe ei, așa cum sunt și ei scuipați, la rândul lor. Azi e Ilie Năstase, ieri au fost Hagi, Beligan, Adrian Păunescu, Marin Moraru, etc.

Ilie Năstase a greșit fără îndoială. Omenește.  A încălcat legea. Ar fi trebuit să-și primească pedeapsa și atât. Ar fi meritat discreție pentru cât a adus ca imagine și nu numai, pentru țara asta. Se puteau găsi soluții, dar nu s-a dorit. Dacă Năstase nu și-a putut apăra demnitatea, trebuia să i-o apărăm noi, „căci cu ce măsură veți măsura, cu aceeași vi se va măsura”.( Luca 6:38)

                     Pe alt plan, avem cazul Radu Jude

Radu Jude se ocupă cu demonizarea românilor. Metodic, calculat, rece. El alege mereu acea versiune a istoriei în care românii sunt vinovați. Nu există nicio nuanță. Niciun dubiu. Radu Jude se simte obligat „să ne arate bârna din ochii noștri”.  În fiecare an. Mereu. Fără oprire. Nu se știe cine i-a încredințat această misiune. Poate că Radu Jude se simte vocea conștiinței naționale sau cine știe, poate doar vrea și el să-și plătească ratele. Cum o fi să accepți bani veniți din buzunarele poporului „rasist, homofob și antisemit”? Dacă Radu Jude este „părintele” care trebuie să educe „poporul”, mă întreb ce metodă pedagogică e aceea în care copilul e abuzat și înjurat, inducândui-se constant mentalitatea că el este perpetuu vinovat pentru tot ce i se întâmplă? Așa-și educă el copilul de-acasă?

În orice caz, Radu Jude este premiat pentru munca lui. Este apreciat. I se cere părerea. Nu vezi un articol rău despre el. Facebook-ul nu ia foc. Se vorbește despre el în străinătate. Ne-am obișnuit. Dacă îndrăznești să spui că totul nu este alb sau negru, ești catalogat ca „fascist”, „rasist”, „antisemit”, dușman al poporului.

Din câte știu, când pleacă pe undeva, Ilie Năstase apără România și românii, nu lasă țara să fie călcată în picioare. Dar unii și alții îl distrug, deși n-a greșit mai mult decât a făcut-o oricare dintre noi. Radu Jude ne mistifică istoria, ne maculează prezentul și ne compromite viitorul pe banii noștri. Și totuși nu e deranjat nici cu o pană.

Și acum răspundeți-vă la întrebarea: elita care conduce țara asta e românească sau nu?

                                                                                                                            Mihai ȘOMĂNESCU

PS. În caz că nu e clar, respect Ilie!

Sursa: activenews.ro

Nota profesorului Ion Coja: Nu cunosc cine este acest Radu Jude, aud prima oară de el.  Dar l-am auzit și văzut la DIGI Tv pe Cristian Tudor Popescu comentând cu satisfacție incidentul! Nu știu dacă va ajunge la Ilie Năstase cuvîntul meu de susținere, dar pentru  cititorii acestui site țin să le ofer comentariul următor:

Ilie Năstase se identifică atât de bine cu noi, românii pe care i-a reprezentat atât de convingător, încât și-a atras adversitatea tuturor celor care ne dușmănesc pe noi, românii! Ne dușmănesc din adâncul micimii lor sufletești, al unor minți degenerate, deviate de la exercițiul bunului simț și al rațiunii de spectacolul eșecului lor personal, zi de zi trăit. Indivizi care se bucură să afle sau să inventeze motive care să scadă din valoarea celor care au ajuns să bine merite gloria și adulația publicului. Invidia, neputința de a-și accepta mediocritatea, le schimonosește nu numai reacțiile și gândurile, dar și chipul lor devine expresia neîndoielnică a răutății, a diavolului care s-a cuibărit în cutele anatomiei lor otrăvite. Ins posedat de însuși Necuratul, mi-a venit să zic a nu știu câta oară văzându-l pe acest CTP cum comenta ultima ispravă a celui care ne-a încântat și ne-a făcut fericiți de atâtea ori pe mai toți românii!

Nu chiar pe toți, precum se vede! Au fost printre noi și nefericiți care, iată-i, au găsit în sfârșit ocazia să-și arate arama coclită a lipsei de aderență la valorile comunității în care hazardul nemilos i-a adus pe lume! Suflete blestemate, care merită mai presus de orice compătimirea noastră! Sinceră compasiune, Cristian Tudor Popescu! Handicapul vostru, infirmitatea sufletească de care suferiți din născare probabil, trebuie înțeleasă: dizabilitatea de care suferiți este cea mai dureroasă dintre toate. Și trebuie tratată ca atare! Ce este de neînțeles este că vi se oferă ocazia să vă exibați hăul sufletesc fără nicio cenzură a bunului simț!

 

2 Comments

  1. dan radulescu

    Evident ca Nastase a fost vanat ( si nu e greu deloc, deoarece la 72 de ani Nastase a ramas copil ). Exista insa in contextul globalizarii un plan diabolic de distrugere a identitatii nationale a popoarelor , deci si a poporului roman. Printre altele, exacerband tarele ( reale sau inventate) si minimizand sau discreditand performantele sale in toate domeniile. Planul este conceput afara , de catre ” globalisti ” si pus in practica in tara de catre slugile lor. Din nenorocire structurile statului roman, care ar trebui sa ne protejeze, au fost virusate de statul paralel ( mafiot, cum zicea tartorul lor basescu, ” deep state “, cum ii zic americanii si cu care se lupta Trump ). De aceea slugile din politia romana ale statului mafiot l-au vanat pe Nastase. De aceea slugile din presa statului mafiot nu contenesc cu denigrarea a tot ce este autentic romanesc si valoros in toate domeniile. Amintiti-va de atacul incalificabil al alogenului patapievici la Eminescu, la cultura romaneasca si la istoria Romaniei . Amintiti-va suvoaiele de mizerii revarsate de propagandistii securisti ( c.t.p. , banciu, turcescu s.a. ), asupra lui Gheorghe Hagi a Simonei Halep sau Nadiei Comaneci. Tot ce este romanesc , trebuie maculat, astfel incat tinerei generatii ( care in scoala nu mai face istoria patriei, ci istoria ” ism-elor “, fiindca si educatia a fost virusata de aceiasi criminali ! ) sa-i intre bine in cap ca apartine unui popor care nu merita nimic altceva decat sa fie sluga multinationalelor, fara sa-i treaca prin cap ca are drepturi, la ea acasa !

  2. alex

    Mi-am raspuns cu mult timp in urma, d-le Șomanescu! Tara, dupa lovitura de stat din decembrie’89, a fost condusa de alogeni! De la ei nu trebuie sa ne asteptam sa simta romaneste! Parerea mea de rau, este ca natia romana doarme! Toleranta e buna dupa caz, dar in cazul agresiunii economice, politice, militare, mediatice, etc, toleranta noastra este prostie d-le! Totusi, am sa strig din toti rarunchii: afara cu alogenii din tara noastra, afara cu lichelele cocotate in cele mai importante scaune la conducerea tarii! Desteapta-te romane!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.