Puncte de vedere

Denigratorilor mei

  Pe 29 august se împlinesc 3 ani de cînd am început să postez on-line. Primul text, apărut în „NapocaNews”, […]

 

Pe 29 august se împlinesc 3 ani de cînd am început să postez on-line. Primul text, apărut în „NapocaNews”, a fost lunga scrisoare deschisă adresată lui Klaus Iohannis prin care îl acuzam de trădare după promulgarea legii nr. 217/2015. Primul comentariu primit de mine a fost insultător – fără legătură cu subiectul, comentatorul, dîndu-și seama din text că nu iubesc PSD-ul, m-a acuzat într-un mod ireverențios de acest lucru.

În acești 3 ani, am postat în diferite părți sute de articole care au fost preluate de zeci de publicații on-line, de site-uri, de bloguri, atît din țară cît și din străinătate. Întrucît nu mai am parti-pris-uri, toate partidele la care țineam fiind ucise, pretind că am fost în fiecare scriere a mea obiectiv. Da, scriind adevărul, am fost dur dar, cum spunea Eminescu, „el e crud, acest adevăr, dar numai el folosește”.

Am primit în decursul acestui timp multe critici – din partea unor PSD-iști (care nu au realizat că eu am criticat toate partidele din parlament), din partea unei feministe dar cel mai des (și mai insultător) din partea unor slugi ale satanei care se pretind apărători ai creștinismului. Unde a fost cazul, am explicat ce s-a interpretat greșit din textul meu. Unde era vădită rea-credință, nu era cazul să răspund.

În ziua de 2 oct. 2015 am făcut un test și am scris un articol în care îi sfătuiam pe creștini să citească Evangheliile. Am primit un singur răspuns: „Maestre, E o viziune prea ateista asupra Ortodoxei, parca citesc din Adevarul fosta Scanteie.”. Am înțeles, nu era pregătit să afle adevărul. Dar totuși, să consideri text ateist un text care cheamă la citirea Evangheliilor, este cam exagerat. În rest, nu mi-a răspuns nimeni și din păcate în acest fel am încheiat mai multe colaborări. Acest articol a apărut pe net doar în cartea mea, culegerea cu articole publicate și articole respinse.

În primăvara acestui am postat pe „Justițiarul” un serial în 7 episoade intitulat „Biserica lui Hristos și biserica oamenilor”. Am primit multe critici. Cel mai frecvent comentator a fost „Cristian” care (spre deosebire de „nimic-sunt” și de „Florin”) a fost foarte decent și a dovedit multă cultură în domeniu, iar „Emanuel” a cerut site-ului să nu mai publice serialul!

Apoi, săptămîna trecută, am publicat articolul despre post, după care cel despre Constantin Brîncoveanu.

La cel dintîi articol, „nimic-sunt” este din nou pe fază”. Îi explic faptul că dacă au fost pustnici care în pustie se hrăneau cu rădăcini și cu lăcuste, sînt oameni care nu pot trăi fără carne. Iar din faptul că eu am scris că am nevoie de carne, lucru pe care nu l-am aflat din Biblie ci l-am învățat din proprie experiență cu mult înainte, el a tras concluzia că sînt îmbuibat. Îl anunț că eu dimineața mănînc una sau două înghițituri, după masa la fel iar seara la fel – asta este toată masa mea pe o zi. Iar în ce privește dacă proorocul Ilie a fost hranit o dată sau de două ori pe zi, de unul sau de mai mulți corbi, îl sfătuiesc să citească mai multe ediții ale Bibliei în limba română (eu am 4) – va avea surprize.

La ultimul articol, constat că toți postacii, după modul în care mi se adresează, par să fi fost colegii mei de la grădinița la care eu nu am fost.

Sînt multe de răspuns lui”Constantin”, plecînd de la interpretarea sa greșită din Ioan 8.7 (conform căreia nu ai voie să critici pe nimeni, fiindcă toți oamenii sînt păcătoși – ceea ce este de asemenea discutabil; eu interpretez în sensul de a nu arunca cu piatra în cei care au păcatele pe care le-ai avut tu, adică dacă în tinerețe ai săvîrșit unele păcate minore, specifice vîrstei, asta nu înseamnă să nu îi critici pe criminali, pe trădători, pe corupți), trecînd pe la faptul că în afară de ridicarea unor mănăstiri și biserici superbe nu știu ce alte fapte bune a făcut Constantin Brîncoveanu, trecînd și pe la faptul că între Cantemir și Brîncoveanu a existat într-adevăr o mare dușmănie dar, așa cum discutam cu un prieten, Cantemir nu a fost un mare domnitor ci a fost un mare om de știință (mi se pare că a fost primul străin primit ca membru în Academia de la Berlin) – după mine, oamenii de știință sînt sinceri, nu știu să mintă, și terminînd cu Ștefan cel Mare care a fost un mare patriot, un mare conducător de oști (dar trei sferturi dintre luptele sale nu au fost cu turcii și cu tătarii ci cu creștinii – cu moldovenii ortodocși ai lui Petru Aron, ucigașul tatălui său pe care l-a învins în două lupte, luîndu-i tronul, cu muntenii ortodocși, cu ungurii și polonezii catolici), un mare diplomat, dar nu un sfînt; păcatele sale pentru care nu știu dacă Dumnezeu l-a iertat sînt sintetizate cel mai bine de cronicarul Grigore Ureche: „de grabă vărsătoriu de sînge nevinovat”, iar acest păcat al uciderii unor nevinovați, era urmarea unui alt păcat, pe care nu îl mai menționez.

„Nenea Iancu” se pare că stăpînește domeniul mai bine decît mine. Dar eu știu că aga Bălăceanu a venit cu trupele austriece nu în calitate de conte al habsburgilor, ci în calitatea sa de emisar al lui Șerban Cantacuzino pentru înființarea unei alianțe anti-otomane în această parte a Europei.

„Ion Susai” pune capac la toate, îmi spune că sînt idiot și termină cu „Tot ce ai scris sunt numai prostii. Cine stie ce pui de catolic corporatist securist mai esti si tu …? sau platit de ei …” Dacă el se face că nu înțelege, nu am de gînd să îl lămuresc.

Ei bine, este evident că puiul de Susai nu este cititor al „Justitiarului”, întrucît în acest caz ar fi știut cine sînt. Prietenii minciunii (și dușmanii adevărului), găsind acest articol, s-au mobilizat cu toții să mă atace.

Eu citesc foarte atent comentariile lor, le interpretez atît pe acestea cît și pe postaci. Nărozii nu fac la fel cu textele mele. Dacă ar fi făcut-o, și-ar fi dat seama că atunci cînd sînt provocat, eu nu mă potolesc ci mă îndîrjesc. O să le pară rău că m-au provocat.

În primul rînd, să precizăm un lucru. Mulți vorbesc despre credința noastră străbună. Dar știu ei ce înseamnă aceasta? Nu, nu știu. Credința noastră străbună nu este ortodoxia, ci este credința apostolică, adică este credința pe care au adus-o apostolii (în cazul nostru Sf. Andrei) bazată pe cuvintele Mîntuitorului din Evanghelii. Adusă în Scitia Minor (adică Dobrogea), într-un mod greu de explicat în lipsa unei minuni, aceasta a trecut Dunărea în actuala Muntenie, astfel încît pe vremea prigoanelor pe acest pămînt s-a vărsat sînge martiric atît în Dobrogea, martirii de la Niculițel (Zotic, Atal, Camasie și Filip) sau de la Halmyris (Murighiol – Epictet și Astion) dar și în Muntenia (Sf. Sava Gotul).

Apoi, cuvintele Mîntuitorului au fost tălmăcite, răstălmăcite, denaturate de așa zișii sfinți părinți.

Cînd am citit că satana și-a pus de mult oamenii în fruntea bisericilor creștine, am înțeles de ce în lumea creștină se întîmplă cele mai mari nenorociri, de ce Dumnezeu și-a întors fața de la noi. Satana și-a pus oamenii (desigur, nu a reușit pe toți) în fruntea bisericii, aceștia i-au denumit sfinți părinți pe cei care au schimonosit Evangheliile (Sf. Ioan Gură de Aur, cel care a arătat că drumul spre mîntuire este pocăința, nu spovedania, nu este pomenit nicăieri cu aceste vorbe ale sale), iar azi satana are cohorte întregi de postaci slugi ale ale.

C’est toi qui l’a voulu, Georges Dandin!

Nu am sfătuit nicidată, pe nimeni, să mă provoace! Dar unii nu vor să înțeleagă asta. Bine, slugi ale întunericului, facă-se voia voastră. O să scriu despre lucruri care nu ați vrea să fie aflate.

Există în Noul Testament un verset (din prima epistolă către Timotei a Apostolului Pavel) care denunța minciuna bisericii asupra pretinsei taine a hirotoniei. Citeam acum mai mulți ani că Biserica Catolică, stînjenită de acest verset, se gîndește să declare epistola falsă. Dar în timp ce catolicii se tot gîndeau, BOR (expresie a inteligenței tipic românești!) a tăiat coada pisicii si A FALSIFICAT în sec. XXI Noul Testament, nu o dată, ci de de două ori, prin Biblia on-line dar și prin Biblia generalului de securitate Bartolomeu Anania. Românii vor afla mîine cum.

Biserica spune că oamenii au nevoie de un intermediar între ei și Dumnezeu – altă minciună! În Predica de pe Munte, Mîntuitorul spune foarte clar că oamenii au legătură directă cu Dumnezeu, fără nici un intermediar.

Și despre aceasta, dar și despre alte minciuni ale bisericii, tot mîine.

Măi slugi proaste ale satanei, ce v-a trebuit să mă provocați!

                                                                                  Dan Cristian IONESCU

 

10 Comments

 1. Ion Susai

  Punctul dvs de vedere este unul subiectiv iar “articolul” se potriveste ca nuca-n perete. In plus intra in contradictie cu alte articole publicate pe site de alte persoane.Ati avut trei cititori si va simtiti important.
  Dumnezeu sa va binecuvanteze !

 2. Vasile

  Eu v-am lasat o replica la articolul in care v-ati propus sa combateti invatatura Bisericii despre consumul de carne in post. Incepand apoi sa va citesc replica la replica mea in care talmaceati Biblia cu calcule matematice mi-a mirosit imediat nu a carne, caci era o zi de vineri, ci a sectarism. Si atunci cautandu-va numele pe internet l-am gasit pe un singur site unde, mai in josul paginii, ciripea bucuros un porumbel sub un nor scaldat in razele soarelui. O imagine familiara, desi va marturisesc ca nici pana in ziua de astazi nu stiu exact carei secte ii apartine ‘copyright-ul’. Acum ca stiu cate ceva despre apartenanta dumneavoastra va inteleg si motivatia de a ataca ortodoxia. Pana aici va inteleg deci. Unde deveniti incoerent insa este articolul de mai sus. Ma intreb daca este vorba doar de de-acum banalul tupeu nesimtit pretutindeni intalnit astazi sau de ceva ce tine de sfera patalogicului. Concret, cum va puteti tangui ca sunteti denigrat in acelasi articol in care va permiteti sa denigrati eroi?! Este bun-simt elementar si logica sanatoasa (de care deci nu dati dovada) ca atunci cand insinuezi ca esti tratat incorect sau pe nedrept sa nu ai aceeasi atitudine la adresa altora!

  PS. Sloganurile astea cu slugile satanei le exersati la sedintele de secta?

 3. adria

  Este extrem de regretabil că ‘Justițiarul’ lasă acest spațiu să fie folosit ca o tribună de către Dan Cristian Ionescu ca să-și refuleze antipatiile și ura viscerală vis à vis de Biserica Ortodoxă în special. (Însuși amănuntul că-și scrie numele de familie în majuscule arată caracterul egocentrist al autorului – nu suferă să fie contrazis.)

  Aceste atacuri de cea mai joasă speță ar trebui să fie postate pe un forum de discuții nu să se lăfăie pe acest site pe care îl discreditează astfel.

  Argumentele pe care Dan Cristian Ionescu le folosește acum sunt exact cele utilizate de reformiștii luterani împotriva Bisericii Catolice și care au declanșat războaie religioase sângeroase în Vest.

  Acești reformiști au tipărit nenumărate ‘versiuni’ ale Bibliei — în special în Țările de Jos, și le-au pus la îndemâna vulgului. Fiecare a devenit liber să interpreteze Biblia cum îi convine, cum se pricepe sau cum i se potrivește. E ca și cum o persoană fără nici o pregătire în domeniul tehnic citește despre rachetă și și-o construiește singur.

  Este o simplă coincidență faptul că toate țările luterane (Olanda, Norvegia, Suedia, Islanda, Danemarca, Finlanda) au fost printre primele unde, datorită mediului permisiv, a înflorit mișcarea homosexuală și ‘inovații’ precum femeia pastor?

  P.S. Voi reveni, în măsura timpului disponibil, cu contra-argumente la acuzațiile pe care Dan Cristian Ionescu le aduce lui Brâncoveanu.

  • justitiarul

   Numele tuturor autorilor sunt scrise cu majuscule de căre tehnoredactor, acest tip de semnătură fiind utilizat și la alte publicații, nu doar la noi!

   • adria

    Scuze. Oricum, judecând după titlul pompos “Denigratorilor mei” și după cum reacționează imediat ce este criticat, îmi mențin afirmația că este un egocentric.
    Domnule redactor, unele dintre articolele semnate Dan Cristian Ionescu nu-și au rostul pe acest site. Ca de pildă preferințele gastronomice ale dânsului (îi place carnea si este împotriva postului ca rânduială bisericească) și denigrarea, absolut afară din context, a lui Brâncoveanu.
    Cât despre atacurile împotriva Bisericii Ortodoxe, bazate pe ceva experințe personale nefericite sau din auzite (bârfe), nu face nimănui un serviciu, cu excepția celor care vor să ne dezbine și mai mult.
    Chiar nu mai aveți altceva de publicat? Cui îi dă ‘justiție’ acest gen de articole ? Ele nu fac decât să-i îndepărteze pe unii dintre cititorii dumneavoastră fideli care vă împărtășesc multe din ideile expuse. Nu vă lăsați orbit de sentimentalisme ieftine si sfătuiți-l pe prietenul dumneavoastră care este așa de prolific în arta scrisului să-și deschidă un cont pe o rețea de socializare și să-și mute acolo frustrările. Domnia sa aplică întocmai rețeta diversiunii descrisă în articolul publicat pe 24 august a.c. “Cine se află în spatele protestelor #REZIST & Chiloțăreală”.

 4. Nicolae

  Acest mare denigrator al Bisericii lui Hristos, care merge cu viteză maximă în direcție greșită, nu are studii de specialitate nici în Istorie și nici in Teologie.
  Prof.Costel Neacșu

 5. IQ100

  Dl Dan Cristian Ionescu se pare ca nu a relizat ce a fost cu adevarat crestinismul.Primul globalism de succes fabricat si implemenat cu forta de Sus in Jos, si cu sabia la propriu,de catre niste… necrestini, ca sa ma exprim elegant.
  In rest, text tipic crestin: lung, diluat, redundant si cu “argumente” nu rationale, ci biblice.E adevarat pt ca scrie in Biblie si Biblia e adevarat pt ca este Cuvantul lui Dumnezeu.Unde scrie ca e Cuvantul lui Dumnezeu?In Biblie, desigur.Superb sau ce??
  Uitand ca Biblia este 60-70% Torah, cartea sfanta a altei religii, predecesoare.numai zic de unde e luata si Torah, ca o sa ziceti ca sunt “pagan”.

 6. adria

  Citat din articolul “Denigratorilor mei”: “Și despre aceasta, dar și despre alte minciuni ale bisericii, tot mîine.”
  Mulțumesc că m-ai avertizat. Nu mă voi obosi să-ți citesc articolul viitor pe această temă.

 7. hussar

  IQ100, aha, paradigma dumitale se (re)gaseste pe blogurile ‘liber cugetatorilor’.
  doar doua chestii..
  ‘crestinismul s’a impus cu sabia’
  ‘Torah e furata din scrierile sumeriano/egiptene’
  subiectele aste doua sint demontate si fumate de multa vreme, nu dezvolt acum pe lung.

 8. Emanuel

  Stergeti va rog mizeria asta de articol .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *