Atitudini

Denunț penal împotriva magistraților care au exercitat boicotul din CSM

                                        […]

 

                                         Domnului procuror-șef

                        Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Subsemnatul PEIA Ninel, Președinte al Partidului Neamul Românesc, domicialiat în Oraș Voluntari, Str. … Nr. …, Județul Ilfov, născut la data de 07.10.1969 în localitatea Brastavățu, Județul OLT, CNP: …, prin prezenta formulez:

                                                  DENUNȚ

penal, în condițiile prevăzute de art. 290 ncpp împotriva numiților:

1)      BĂLAN Mihai Andrei, Judecător

2)      CHIS Andrea Annamaria, Judecător

3)      MATEESCU Mihai Bogdan, Judecător

4)      DEAC Florin, Procuror

5)      BAN Cristian, Procuror

6)      SOLOMON Nicolae Andrei, Procuror

7)      TOADER Tatiana, Procuror,

pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu prevăzut de art. 279, alin. 1 ncp în condițiile circumstanței agravante prevazută de art. 77, alin. 1, litera a, ncp (săvârșirea faptei de trei sau mai multe persoane împreună).

În fapt, susnumiții, judecători și procurori, sunt membrii aleși, cu activitate permanentă ai Consiliului Superior al Magistraturii care, după validarea acestora, au drepturile și obligațiile de serviciu prevăzute în legea specială (Legea 317/2004 actualizată)

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii își desfășoară activitatea în cadrul colegial conform dispozițiilor legii, atât în Plen cât și în cadrul secțiilor (pentru judecători sau procurori).

Printre altele, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (componența celor două secții, membrii de drept și reprezentanții societății civile) se desfășoară în prezența a cel puțin 15 membrii (art. 27 alin. 2, din Legea 317/2004)

Potrivit art. 29 alin. 5 din Legea 317/2004 actualizată, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (în expunerea prevăzută de art. 27 alin. 2) adoptă valabil, cu votul majorității celor prezenți (minim 15 membrii) hotărâri privind cariera magistraților.

În acest context, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost valabil convocat în zilele de 20, 24 iunie 2019 și 01, 03 iulie 2019 pentru validarea rezultatului concursului pentru numirea procurorului șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, concurs care a avut loc în perioada 15.05-18.06 2019 și pentru numirea candidatului admis (cu media peste 9,90) respectiv a doamnei procuror Florea Adina în funcția de procuror șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Prin neîndeplinirea expresă (explicită și nejustificată) a atribuțiilor de serviciu prevăzute de legea specială (Legea 317/2004 actualizată), atribuții detaliate și nuanțate, potrivit celor expuse (competenței), magistrații menționați mai sus au premeditat și au urmărit atât blocarea numirii în funcție a procurorului șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, cel mai bine plasat (confom mediei de concurs) cât și împiedicarea bunului mers al instituției cu consecințe grave și adesea imprevizibile.

De altfel magistrații împotriva cărora se îndreaptă prezentul denunț, au avut dese luări de poziție (publice sau nepublice), a căror finalitate nu a fost nici măcar disimulată obstrucționarea funcționării unei secții foarte importante a Parchetului General, secție prezentă în lege și care are ca scop realizarea efectivă a independenței judecătorilor și a imparțialității procurorilor, prin îndepărtarea amenințărilor cu dosare penale la adresa magistraților care nu confirmă (nu susțin) anumite fapte,  rechizitorii, etc. sau nu au o poziție obedientă  față de înțelegerile cu serviciile secrete (protocoalele secrete sunt un exemplu grăitor). Influența, presiunea pe care o exercită cei ascunși după cuvântul secret trebuie identificată, izolată și mijloacele lor limitate cât mai drastic. Ca să nu ne limiteze ei libertățile noastre. Este esențial dacă vrem să ne păstrăm tradițiile, să supraviețuim valului de nivelare comportamentală impus de globaliștii progresiști și nu numai.

Poziția de frondă a magistraților, judecători și procurori, care refuză îndeplinirea dispozițiilor legale de a participa la ședințele Plenului Consiliului Superior al Magistraturii contrar voinței celor care i-au ales pentru acest organism, este suprapusă până la identitate cu cea a unor opinii politice promovate de unele formațiuni, ceea ce califică această atitudine ca una evident politică, prin nesocotirea dispozițiilor instituționale privind separația puterilor în stat și interzicerea impusă magistraților de a se manifesta politic.

Dincolo de consecințele de natură juridică, constând în vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale instituției (Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție), faptele magistraților menționați mai sus sfidează ordinea de drept și voința alegătorilor prin refuzul explicit de a participa la ședințele Plenului Consiliului Superior al Magistraturii și de a vota în cunoștiința de cauza.

Faptele magistraților sunt de neconceput într-un stat de drept și pot provoca pe lângă consecințele arătate, nemulțumiri ale masei magistraților și chiar tulburări de stradă.

Date fiind gravitatea faptelor rog soluționarea cu celeritate a prezentului denunț.

4.07.2019                                                                                  Jurist Ninel PEIA                                                                                                                         Președinte – Partidul Neamul Românesc

 

 

3 Comments

 1. gigimutu

  Pai domnule Peia,

  dumneavoastra uitati ca acestia, domnii si doamnele magistrati, ei sunt dumnezei in tara asta, ei taie si spanzura, lor nu le poate face nimeni nimic? de ce va mira ce fac unii dintre acestia?
  cascavalul sa fie cat mai gros, pentru ei, si in rest, liniste si pace!

  • Camy

   Nimeni nu le face nimic acestor mafioti numiti judecatori PT CA NOI POPULATIA ACCEPTAM ASA CEVA. CE-AR FI SA NU MAI ACCEPTAM ??????

  • Marian

   dumnezei sunt securiștii. magistrații ăștia nu sunt decât sclavii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *