Colimator

Despre calitatea de cetățean în România

  ADRIAN NĂSTASE, fost premier al României, fost ministru de Externe, fost președinte al PSD, fost președinte al Camerei Deputaților, […]

 

ADRIAN NĂSTASE, fost premier al României, fost ministru de Externe, fost președinte al PSD, fost președinte al Camerei Deputaților, președinte al Fundației Europene Titulescu, profesor universitar (și lista ar putea continua, netulburată, pe încă o pagină):

Conform deciziilor lui Ionuț Matei și ale lui Băsescu, nu voi putea vota nici anul acesta. Asta nu înseamnă că îmi este indiferent ce se întâmplă la aceste alegeri. Ca de obicei, vă îndemn să mergeți la vot. Indiferent de vârstă. Dar tocmai pentru că îmi pasă, sper că nu veți lăsa capitala țării pe mâinile lui Nicușor Dan. Dacă nu ar fi candidat, probabil că imaginea lui ar fi rămas una de legendă, sugerând o persoană capabilă să rezolve toate problemele – atât de dificile – ale Bucureștiului. În momentul în care a decis să candideze, au ieșit la lumină toate mizeriile ipocriziei sale. De aceea, nici PNL nu prea îl mai susține. El rămâne «sedus si abandonat»…”( Adrian Năstase, pe blogul personal, 23 septembrie 2020)

…și…

ION MIGDAL, zis MIGDALE, fratele lui Fane Spoitoruʹ, prieten bun cu CÂINE, din Parcul Copiilor și mai ales cu Vali Capone, care „deține puterea acolo, la piață…”:

Victor Ciutacu: „Dumneavoastră cu Vali Capone… susțineți candidații dreptei la aceste alegeri? Că încerc să mă lămuresc asupra preferințelor dumneavoastră politice…”

Ion Migdal: „Vali Capone e prieten bun cu fratele meu, cu Fane, cu mine… eu îl știu, eu îl apreciez… eu merg… nu știu cine v-a informat așa de repede… să-l ajut pe Ciucu ăsta… Eu am făcut 10 ani… vă dați seama că am executat… uite că el stă liber, bravo lui, bravo!” (despre Vali Capone este vorba, n.n.)

Victor Ciutacu: „Îl respectați și pe Nicușor Dan…”

Ion Migdal: „Ce Nicușor Dan, domʹne? Eu îl respect pe Capone!

Victor Ciutacu: „Doar n-o să țineți cu Ciucu și cu Firea?”

Ion Migdal: „Eu n-am nici o treabă… atât mi s-a spus … de Ciucu, nicidecum de Nicușor Dan, nu…

Victor Ciutacu: „Daʹ drepturile electorale vi le-ați recăpătat după ce v-ați liberat?”

Ion Migdal: „Dacă am dreptuʹ la vot?”

Victor Ciutacu: „Da, da…”

Ion Migdal: „Păi am votat și la pușcărie, domnuʹ Ciutacu…”

Victor Ciutacu: „N-ați avut drepturile electorale interzise, suspendate?”

Ion Migdal: „Nu, nu, nu…”

Victor Ciutacu: „Și, dă curiozitate, la pușcărie ați votat la fiecare scrutin, cât ați stat acolo?”

Ion Migdal: „Da, am votat, da… am ieșit pe hol, să votăm!” (fragment din interviul de la ROMÂNIA TV, emisiunea lui Victor Ciutacu, 22 septembrie 2020)

                                                                           *

Suntem, așadar, în septembrie 2020.

Adrian Năstase a ieșit din închisoare pe 21 august 2014. Ultima oară a făcut închisoare pentru șantaj (adică pentru faptul că a fost înregistrat când îi spunea lui Octavian Crețu, trimisul DNA-ului și al fostului consul al României în China, Ioan Păun, că dacă acela va mai continua cu minciunile, doamna Irina Jianu va destăinui și dânsa ceea ce știe despre el, respectiv faptul că este, ce surpriză! un „ofițer acoperit” neglijent care vorbește pe la petreceri despre această „calitate” a sa. Iar Adrian Năstase a subliniat: „…și-atunci îl voi decredibiliza- nu am altă șansă…”) dar și pentru faptul că ar fi primit „foloase necuvenite” de 700 000 de dolari pentru materiale importate din China (în fapt, acuzația a fost că A DAT nu că A LUAT, iar banii despre care Ioan Păun spunea că i-a primit de la fostul premier nu erau 700 000 de dolari, ci, oarecum la plesneală, 120 000 de dolari… Și tot întâmplător, deși erau probă la dosar, erau dolari tipăriți cu câțiva ani mai târziu față de data presupusei infracțiuni… dar onorata instanță n-a avut nici o problemă cu faptul că nu era la Moscova ci la Leningrad, nu era limuzină VOLGA, ci era bicicletă SPUTNIK și, în fine, că nu i s-a dat ci i s-a luat!). Patru ani de închisoare s-au dat pentru ceea ce ați citit mai sus! Adică, pe românește, pentru mai puțin decât nimic!

În schimb, Ion Migdal cel care a stat 10 ani la închisoare pentru trafic de droguri, votează în draci și a votat, așa cum spune cu mândrie, TOT TIMPUL!!! inclusiv cât a stat în „cantonament”!

Opinia politică și alegerea lui MIGDALE, dictată de Vali Capone, contează. Căci el este CETĂȚEAN.

În timp ce fostul premier al României mai are vreo doi ani până să redevină CETĂȚEAN. El nu are drept de vot și opinia lui politică nu contează.

De ani de zile, însă, România zice că e bine așa, căci hei! e democrație și „justițea” cea independentă și cu ochii legați funcționează brici!

                                                                                                               Luminița ARHIRE

P.S. Numai pentru cunoscători: Adrian Năstase a primit de la „onorata instanță” cei 118 650 dolari care au fost probă în Dosarul Zambaccian. Fostul premier n-a vrut să-i primească, declarând că nu-i aparțin. „Onorată instanță” a fost însă mai încăpățânată, a insistat și a triumfat!

1 Comment

  1. Georgeta

    Sunt niste JAVRE ORDINARE la conducerea ţării chiar si cei care manevreaza VOTUL cetaţenilor si nu lasa LIBER VOTUL DEMOCRATIC al poporului..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *