Observator

Despre circ. Circul alegerilor europene și al referendumului

  Iohannis rîde adesea de Vasilica, și rîde pe bună dreptate. Mai rîde și Vasilica de Iohannis, tot pe bună […]

 

Iohannis rîde adesea de Vasilica, și rîde pe bună dreptate. Mai rîde și Vasilica de Iohannis, tot pe bună dreptate. Noi, rîdem de amîndoi. Azi am rîs pe rupte, nu mi s-a mai întîmplat de foarte mult timp asta. Am văzut o parodie inspirată dintr-o emisiune a unui post TV de  limbă spaniolă, un trucaj video reușit, în care Iohannis  îndemna românii să se ducă și să voteze DA la un referendum ale cărui întrebări, stabilite de el, nu le știa!

Am rîs pînă mi-a pierit rîsul. Noi rîdem, în loc să plîngem.

                                                               *

Nu am scris nimic pînă acum despre alegeri și referendum. Poate veți crede că din cauză că nu am TV și nu sînt informat. Vă înșelați, sînt mai informat decît voi – de cînd au început cele două campanii, mi-am tocit nervii ascultînd ore întregi la Radio România Actualități  mesajele transmise poporului român de o serie de trădători și de corupți  de o serie de mincinoși patentați, ascultînd clișee adresate parcă numai alegătorilor cretini.

Dacă eram vigilent, aș fi făcut o listă completă cu cei care și-au prezentat programul și cu imbecilitățile pe care le-au debitat. Nefăcînd asta la timp, scriu acum ce mi-a rămas în memorie.

A apărut din nou la rampă UNPR-ul lui Gabi Oprea, apărătorul „interesului național”. El nu candidează, a pus în fruntea listei doi patrioți, Ilie Năstase și Anghel Iordănescu. Într-adevăr doi patrioți care și-au dovedit patriotismul pe terenurile de sport. Dar și Gigi Becali a fost un patriot. Să trimiți în parlamentul european doi sportivi care au avut tangențe doar cu mingea (mică sau mare) este o batjocură la adresa poporului român – nu comentez mai mult întrucît din punct de vedere sportiv îi apreciez prea mult pe acești steliști.

A reapărut din nou la rampă Victor Ponta. Atu-ul lui în alegeri? Ca prim-ministru a ajutat Republica Moldova și l-a pus pe lista candidaților pe prietenul lui Iurie Leancă, fostul prim-ministru de peste Prut, ca să se poată realiza reunirea celor două țări române!  Cît de proști ne crede? Oare dorința de reunificare a foarte multor români o poate el rezolva în parlamentul european, care nu are nici o astfel de atribuție?

PMP-ul îl scoate din nou la rampă pe Traian Băsescu, trădător și corupt. Pe Eugen Tomac nu îl acuz de altceva decît de lipsă de minte.

Odioasă este campania desfășurată de Alianța 2000 USR+PLUS. Ei, niște trădători dovediți în scurtul timp de la înființare, vorbesc despre patriotism! Dacian Cioloș – cel mai bun prim-ministru al României! Alți membri ai lor de pe listă, cei mai buni miniștri ai României! Ei au cea mai bună listă de candidați pe care îi poți întîlni pe stradă, întrucît lor nu le este frică să coboare între oameni! Au cei mai buni oameni întrucît candidații lor cumulează 76 de ani de studii făcute în occident – ei bine, mie exact de asta îmi este teamă, cei cu potențial care au făcut studii în occident, au fost recrutați de serviciile din acele țări (cum se petrecea odinioară la Moscova, dar nu numai acolo – Petre Roman, de pildă ar putea să ne spună mai multe, și mai știu alți cîțiva).

PNL, într-un mod absurd, difuzează zilnic un discurs ținut la Constanța de Ludovic Orban, care nu candidează la europarlamentare. El vorbește despre ce va face PNL după ce va cîștiga alegerile parlamentare viitoare din țară, a început în avans campania electorală pentru acestea. În ce privește alegerile europarlamentare, după ce anunțau că vor zdrobi PSD-ul, se pare că au realizat că este cam greu și deja anunță că acestea vor fi falsificate.

Nu mă refer la alte partide, nici măcar la PSD (și nu fiindcă l-aș iubi). Marile partide candidate enunță faptul că UE și NATO sînt unica noastră șansă, după care vorbesc despre patriotism, creștinism, familia tradițională, drepturi și bunăstare, adică ceea ce ne este interzis de UE și de NATO. Dacă toți apără familia tradițională, de ce a eșuat referendumul?

Dintre candidații independenți, mă refer doar la George Simion. Vrînd să aflu mai multe despre el, m-am interesat peste Prut, la un bun prieten cunoscător al oamenilor și al politicii – mi-a răspuns doar atît: „Nu este de votat, mai multe cînd ne vedem”. În țară, am aflat de la prietenul Ion Iofciu că George Simion și sprijinitorul său Teodor Mărieș sînt oamenii unor servicii secrete.

Dacă ar fi să mă pot duce la vot, aș vota ori Partidul Socialist al lui Constantin Rotaru, un partid prigonit permanent, ori pe independentul Peter Costea.

                                                                        *

A apărut în Justițiarul un articol interesant: Liberalii domină topul celor mai bogați candidați de la alegerile europarlamentare

Constatăm că dintre primii 35 de candidați la europarlamentare, cei mai bogați sînt (conform declarațiilor de avere) doi europarlamentari: Norica Nicolai (580.000 euro) și Siegfried Mureșan (563.000 euro).

Al treilea este Traian Băsescu (504.000 euro). La el însă averea este explicabilă, încă dinainte de 1989. Nu este vorba numai de banii obținute prin aducerea în țară de blue-jeans și casete video porno, de whisky și de cartușe de Kent. Gurile rele spun că el a fost trimis de DIE la Anvers pentru a se ocupa de traficul cu arme și cu pietre pretioase. Și cine știe, poate că și în acest domeniu, existau (ca pe vremuri, la Alimentarea, scăzăminte la brînză) scazăminte. Așa că i-or fi rămas niscaiva kalașnikoave și diamante.

Urmează în listă alți europarlamentari, Adina Vălean (324.000 euro), Cristian Bușoi (307.000 euro, dar vedeți și veniturile soției!), Marin Jean Marinescu (246.000 euro), Daniel Buda ( 240.000 euro), Iuliu Winkler (174.000 euro).

Dintre candidații noi, sar în ochi Rareș Bogdan (565.000 euro), Clotilde Armand (360.000 euro), Victor Ponta (194.000 euro, la care se adaugă și economiile soției sale, europarlamentara Daciana Sîrbu, de doar 170.000 euro – probabil că au costat-o mult saloanele de cosmetică și de masaj), Carmen Avram (138.000 euro, dar adăugați veniturile soțului, Adrian Ursu!).

Nu dragostea de țară sau apărarea intereselor acesteia îi mînă în lupta pentru parlamentul european. Nu, îi mînă venitul fabulos pe care îl obțin lunar și pensia la fel de fabuloasă.

O înțeleg pe Rovana Plumb, are de plată un credit de 800.000 euro (oare care bancă i-a dat fără garanții acest credit?) – vrea să ajungă „acolo” pentru a putea să își achite datoria.

                                                                      *

Am ajuns și la referendumul lui Iohannis, inutil și stupid. El știe că trebuie să voteze DA, în rest nu a înțeles nimic, dar nu este de mirare.

M-am rupt de mult de problemele juridice, dar ieri am discutat mult timp cu un bun prieten care încă este în activitate.

Din păcate, marii juriști români (ca și marii istorici români) se duc treptat. În locul lor, cresc buruieni.

Citiți ce înseamnă „vot imperativ”, interzis de Constituție, și spuneți-mi ce ați înțeles.

Eu sînt de acord cu cele două întrebări pe care le-a formulat pentru referendum Iohannis, fără să înțeleagă nimic.

Ceea ce cere el prin referendum ar presupune însă modificarea Constituției, adică să limiteze parlamentului sau guvernului desfășurarea unor activități constituționale – dar el nu aceasta a cerut poporului român. Și-a făcut și el o campanie electorală timpurie inutilă și idioată.

                                                                                                         Dan Cristian IONESCU

1 Comment

  1. Adrian

    Apropos de oameni scoliti in occident, in cartea Doctrina socului este prezentat cum tinerii din Chile (socialist) sunt scoliti la Chicago, pentru ca apoi sa aplice politicile liberale. Au fost atat de indoctrinati, incat la intoarcere au distrus tot ce facusera predecesorii chilieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *