Pamflet

Despre competență și profesionalism cu Ludovic Orban

  Reporter: „Domnule premier Ludovic-Întâiul și Orban-cel-Bun, doresc ca astăzi să omagiem activitatea dumneavoastră guvernamentală exemplară, precum și echipa formată […]

 

Reporter: „Domnule premier Ludovic-Întâiul și Orban-cel-Bun, doresc ca astăzi să omagiem activitatea dumneavoastră guvernamentală exemplară, precum și echipa formată din specialiști FANTASTICI (așa cum bine spunea domnul ministru Cîțu Vasilică Florin, nu demult, că pe români îi așteaptă «LUCRURI FANTASTICE») precum și să aduc prinosul nostru de recunoștință și pentru oamenii numiți de dumneavoastră, pe înalte criterii de competență, în diferite posturi de demnitate publică sau prin instituții ale statului!”

Ludovic-cel-Bun, de profesie premier: „Da, recunosc… românii, pe bună dreptate, au așteptat și au salutat acest reviriment istoric! Această insurecție a bunului-simț! Dacă e să o luăm chiar cu modesta mea persoană… Păi, să ne amintim că doamna Violeta Vijulie, o femeie de toată nădejdea, spunea despre mine:  «…Nu cunosc vreun om, orice meserie sau ocupație ar avea, care să fi umblat mai mult această țară și să fi dat mâna cu mai mulți oameni decât Ludovic Orban. Acesta este secretul care îl face cel mai bun premier pe care l-a avut România după 89 și unul care se înscrie cu mândrie în frumoasa linie a premierilor liberali de la Brătieni încoace.» (Violeta Vijulie, pe pagina ei de FACEBOOK, 25 mai 2020).

Păi, nu? Au strâns Brătienii atâtea mâini? Au ciupit ei atâtea mămăițe de obraz? S-au spart ei în figuri pe manele? S-au dai ei în tiribombă? Și-au pus ei un clop de 1,2 metri pe țeastă? Au făcut oare poze cu maimuța? Nimic din toate astea… Gândiți-vă, bunăoară, doar la excepționala mea putere de muncă… deoarece în aceeași perioadă în care dădeam mâna cu atâta amar de popor, eram angajat al SC Revicond Canaltech, din Mureș! Zi după zi, cu noaptea-n cap (e doar o expresie populară…), plecam din București, dădeam fuga până în Mureș, semnam condica, îmi îndeplineam atribuțiunile de serviciu ca angajat și abia apoi hoinăream prin țară, la strâns de mâini… Și mai greu mi-a fost atunci când, fiind așa un consultant de succes, m-a angajat concomitent cu Revicondul din Mureș și soțul doamnei Trăilă din București (o femeie minunată, brătiancă veche, cu ascendență in PEDELEUL lui Petrov), pentru ca să-i dau consultanță juridică prin telefon… Și-am reușit! Muncesc și noaptea! Mai ales la Ordonanțe de Urgență, și nu mă plâng!

Reporter: „Da. Întreaga țară vă admiră curajul și dârzenia în lupta cu PESEDEUL și cu impostorii lui neșcolarizați! Aș propune să ne spuneți câteva cuvinte despre unul dintre cei mai elevați, și, în același timp, unul dintre cei mai iubiți miniștri ai cabinetului Orban-cel-bun, domnul Ion Ștefan de la Dezvoltare…

Ludovic-cel-Bun, de profesie premier: „Desigur. Ar fi de spus că pentru domnul Ion Ștefan cititul este o mare provocare… dar să nu vă închipuiți că omul nu acceptă provocarea… ci, dimpotrivă! Dânsul a avut remarcabile intervenții în Parlamentul României! Vă pot recomanda discursul extrem de incisiv și articulat din 8 iulie 2020, când ministrul nostru cel vrednic s-a luptat pe viață și pe moarte cu un text mai amplu decât se aștepta și a reușit cam așa:

«…Fiecare răspunde pentru lips…lipsa de performanță și ne…e…erealizările lui… totuși vă mulțumesc că-mi dați ocazia să prezint Parlament…tului munca mea din ultimile lu… opt luni. Am scos la iveală mata…praz…lâcurile făcut… făcute ani de-a rândul de PSD… Urmează ulti… utili… tățile de bază… și cinci sute șaptezeci și noi… cinci sute saptezeci și nouă de contracte de finanțare în cele mai sărate… sărace zone ale României. Am finanțat treizeci de cămine studențești care tat… tăt… totalizează … și avem finanțari și la univertiz… universi… tatea Dunărea de Jos din Galați… sau la Universitatea Ploești și gaze… din Ploiești… și cinci pationa…re am rea… reli… reziliat! Administrația PSD o s-o înlocuiesc cu una bazată pe meritro…crație și pe reste… res… pectul legii și a cetățeanului!»

Cred, în calitate de premier al României, că e timpul să admitem deschis: chiar dacă un om nu știe să citească sau să scrie, asta nu înseamnă că nu poate fi un bun ministru liberal al Dezvoltării!

Reporter: „Da, aveți perfectă dreptate! Să vorbim puțin acum și despre competențele domnului Laurențiu Baranga, numit de dumneavoastră șef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor…”

Ludovic-cel-Bun, de profesie premier: „A, da! și el… tot un băiat de excepție. Da’ i-au dat greu la Bacalaureat. Inuman i-au dat. Cred că un pesedist a făcut subiectele. Adică d-alea, știi, cu analiză matematică, ehe!… nu s-au gândit că dânsul, fiind strungar, n-ar avea cum… L-au rănit, săracu’, în sufletuʹ lui! Că nici omenie nu mai există. El era foarte capabil, dar a avut un moment de rătăcire, așa cum a și declarat în fața procurorilor, căci între timp și-a adus aminte cum și-a falsificat diploma de Bacalaureat:

«Cu privire la acuzaţiile aduse declar faptul că a existat un moment în viaţa mea când am avut un moment de scăpare, luând o decizie neinspirată, constând în aceea că prin intermediul unei persoane al cărei nume nu mi-l amintesc am reuşit să obţin o diplomă de bacalaureat din care să rezulte că am urmat cursurile liceale şi am obţinut diploma de bacalaureat. Menţionez că acea persoană m-a asigurat de faptul că obţinerea diplomei de bacalaureat va fi legală, întrucât urmasem cursurile liceale de 2 ani şi o şcoală profesională.»

Vezi? El a crezut, bietul, că e legal să cumperi diplome de Bacalaureat… n-a știut că nu e voie! Și, oricum, se vede treaba că omul a reușit în viață după aceea. Că, v-am spus doar, era capabil… De exemplu, uitați câte a făcut Baranga între 2007 și 2011: a terminat, cu succes, Universitatea Ecologică din București, un curs postuniversitar la Academia de Poliție, pe urmă și-a luat un doctorat la Universitatea Valahia Târgoviște, a căpătat un Certificat de cercetare științifică al unei universități în Irlanda, ca să nu mai spun de Colegiul Național de Apărare, care era O-BLI-GA-TO-RIU! apoi a frecventat și cursurile postuniversitare psihopedagogice ale Universității din Pitești… Cum să nu predea, în aceste condiții, la Universitatea Titu Maiorescu din București? Că dânsul e lector la Valahia și conferențiar la Titu Maiorescu! Însă, deoarece avea și timp liber, așa, ca un hobby de week-end, s-a calificat în mediere, în evaluare de competențe profesionale, în management simplu și management de proiect, în formare profesională, în… TOATE CU DIPLOMĂ! Astea nu puteau trece neobservate… dânsul era pentru viața cetății cam așa cum a fost Adrian Mutu -BRILIANTUL pentru fotbal… E normal că l-au luat la Guvern în 2009. Dar și el, om serios, nu s-a oprit din studiu, ci s-a mai calificat și în promovarea și facilitarea strategiei UE, devenind apoi înalt funcționar public!!!

Și-acum spuneți-mi: care ar fi motivul pentru care un cetățean care n-a făcut decât doi ani de liceu și a ratat Bacalaureatul, să nu poată conduce Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor? Aud?

Reporter: „Excelentă pledoarie , domnule prim-ministru, pentru adevărata competență! În încheiere, aș vrea să spuneți câteva cuvinte și despre Eduard Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică, o figură luminoasă a perioadei COVID, de care populația își va aduce mereu aminte!”

Ludovic-cel-Bun, de profesie premier: „Nu am de declarat, la toate răutățile pesediste care s-au vehiculat în mod absurd despre dânsul, decât atât: Pesediștilor inculți, analfabeți și incompetenți! dacă unul care a fost șomer conduce Guvernul României, dacă unul care nu știe să citească este ministru, dacă unul care n-a făcut decât doi ani de liceu și n-are Bacalaureatul, conduce totuși, cu înțelepciune, Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor, atunci DE CE MAMA DRACULUI unul care a făcut totuși, doi ani de facultate, până să fie exmatriculat, nu poate fi consilier de stat în România? Eu atât am avut de spus!

Reporter: „Vă mulțumesc din suflet, domnule prim-ministru! Acum, după ce am vorbit cu dumneavoastră, aproape că mi-e jenă că am luat licența la Facultatea de Tehnologia Sudurii, din Reșița, din a patra încercare! Trebuia să fiu mai realist în legătură cu cariera mea!”

Ludovic-cel-Bun, de profesie premier (optimist): „Nu fi trist, tinere! Cu Tehnologia Sudurii, mai ales dacă ai făcut cursurile la seral, ești pregătit oricând să devii ministru de Interne!

Și cu asta, gata! Că, la cât îți place să stai de vorbă, ai fi în stare să mă întrebi și de studiile vicepremierului Raluca Turcan!”

                                                                                                       Luminița ARHIRE

1 Comment

  1. gigimutu

    ba, da numai incompetenti

    pe linie la conduceri, pai mai bolnavilor de la peneleu, sunteti nebuni? cacaciosilor!!!!
    pe cind la arest cu toti falsificatorii astia? ca de nu, parca vad ca vor fi promovati prin functii mai bengoase, ca asa-i la noi!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.