Tribuna democratiei

Despre justiție abuzivă și un procuror protestatar

                                        […]

                                          

Sunt o simplă justițiabilă și mă adresez domnului procuror protestatar, bărbatul nebărbierit din fotografia de pe scările Curții de Apel București, cel care privește înspre dreapta și vrea „Justiție independentă”:

                                                   Stimate d-le procuror,

(Care reclamați o JUSTIȚIE INDEPENDENTĂ și care ați omis să vă menționați numele alături de numele judecătorului pe lista cu dosarele judecate la camera preliminară a Judecătoriei Sectorului 6 în data de 22.10.2018.)

Subsemnata, în calitate de parte vătămată în dosarul 10488/303/2018, căreia dumneavoastră (în numele „’Independenței de magistrat’”) v-ați permis să-i încălcați drepturile legitime refuzând administrarea probelor indubitabile prin care se poate dovedi fără tăgadă atât vinovăția intimatului P.I. , cât și abuzul în serviciu și favorizarea făptuitorului de către organul de cercetare și procurorul investit cu supervizarea cercetărilor, vă transmit că NU VĂ PERMIT, în calitate de ființă umană și cetățean cu drepturi fundamentale legitime și drept la demnitate, să-mi încălcați DREPTURILE ȘI INTERESELE LEGITIME, în numele independenței Justiției, independența pe care o asimilați/substituiți deciziilor discreționare, abuzului în serviciu, favorizării/salvării făptuitorilor, a superiorilor și a confraților de breaslă. 

Cele spuse sunt valabile și pentru dl. judecător cu care conlucrați pe speța din dosarul menționat. Am venit cu mare încredere pentru înfăptuirea dreptății la camera preliminară a Judecătoriei Sectorului 6. Pentru că nicio Instanță de judecată nu m-a dezamăgit până acum, spre desosebire de Secția 22 Poliție și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, instituții care au reușit să se autodecredibilizeze în fața mea ca cetățean prin soluțiile vădit injuste, nelegale și netemeinice dispuse și prin intimidările foarte grave la care au recurs.

La primele două termene, mi-ați inspirat încredere atât dumneavoastră, cât și dl. judecător. Credeam că sunteți magistrați tineri, animați de valorile de ADEVĂR, DREPTATE și ECHITATE și de dorința de a înfăptui Justiția cu orice preț. Dincolo de orice context ori interese colaterale valorilor de dreptate și adevăr. V-am respectat. Am venit în fața dumneavoastră așa cum vine orice om de bună-credință în fața unei Instanțe de judecată. Cu gândul și speranța că acolo sunt niște slujitori ai dreptății, un fel de trimiși ai lui Dumnezeu care să vegheze asupra neîntinării unor valori nobile de DREPTATE și ADEVĂR. Și să restabileasacă dreptatea și adevărul, pervertite în mod strâmb și nelegiuit de oameni care, probabil, slujesc alte interese și alte valori decât cele pentru care au depus un jurământ.

În data de 22.10.2018, m-ați dezamăgit și nu m-ați respectat, d-le procuror. Și dumneavoastră, și dl. judecător. Ați încălcat legământul cu aceste valori nobile. Și ați făcut pact cu MINCIUNA. Cu ABUZUL și NELEGIUIREA. Cu INFRACȚIUNEA. Motiv pentru care mi-ați pierdut încrederea și pentru care NU VĂ MAI PERMIT să decideți asupra drepturilor mele.

Pentru că am ales să cer RECUZAREA dumneavoastră și a colegului dumneavoastră judecător. Îmi cunosc drepturile. Și am învățat să reclam în mod perseverent și ferm ocrotirea drepturilor mele și ale semenilor mei. Am învățat acest lucru direct de la Strasbourg (CEDO) și de la Geneva (ONU). Și vă transmit că, DA, sunt mare fan al mecanismului UPR (Universal Periodic Review) al HRC (Human Rights Council). Și mă interesează foarte tare acest mecanism de monitorizare a modului în care sunt ocrotite și respectate drepturile omului în instituțiile din România. Și am învățat și cum să raportez abuzurile de acest gen. Da, am învățat chiar acolo, într-o sală a ONU, unde au loc sesiunile UPR. Și, DA, am mai învățat că pot raporta și singură aceste lucruri și pot cere STATULUI român, în mod clar și răspicat, să-mi respecte drepturile și să nu mă intimideze pentru acest drept fundamental. Și mai sper sper ca, într-o bună zi, să învețe acest lucru oricare cetățean al acestei țări. Și nimănui să nu-i mai fie teamă să-și reclame drepturile legitime.

Și încă un lucru, d-le procuror! Eu nu doresc nici să vă intimidez, nici să fac presiuni asupra justiției. Vreau DOAR să-mi exercit în mod REAL drepturile! Și doresc să încredințez ocrotirea lor DOAR unor magistrați care nu-și încalcă jurământul depus și care pot privi drept în ochi, cu o conștiință curată, atât reporterul, cât și părțile procesuale. Și, mai ales, ÎL pot privi pe Dumnezeu, la Judecata de Apoi, fără vina și  fără teama de a-L fi trădat!!

RESPECT DEPLIN și mulțumiri magistraților integri! Am ieșit și voi ieși în stradă pentru o JUSTIȚIE INDEPENDENTĂ REALĂ! Dar nici magistrații (in special procurorii) să nu uite că și cetățenii au dreptul la demnitate și că dumnealor sunt cei care trebuie să înfăptuiască Justiția cu demnitate și stăruință pentru adevăr și dreptate! Dincolo de orice alte constrângeri sau interese de moment, colaterale actului de justiție!

Și nici dl. Augustin Lazăr să nu uite acest lucru! Pentru că, DA, și dumnealui m-a dezamăgit, (asemenea d-lui Prim-Procuror de la Parchetul de pe langa Judecătoria Sectorului 6) și mi-a dovedit că uită că DREPTATEA trebuie înfăptuită cu prioritate. Și nicidecum favorizarea sau salvarea confraților de breaslă!!

                                                                                                                   Așa să ne ajute Dumnezeu!!

                                                                                                                        Ileana RUSENESCU

                                                                                                                     Profesor (neafiliat politic)

 

1 Comment

 1. Teodor Ghitescu

  Nu numai independenta justitie rezolva problemele INJUSTITIEI din ultimii 30 de ani.
  1. In primul rand toti absolventii de drept ar trebui sa cunoasca si sa aplice principiile fundamentale de elaborare a actelor normative (juridice) NU SA LE INCALCE, asa cum s-a intamplat in elaborarea CONSTITUTIEI si mai ales a revizuirii ei in 2003, prin manipulare in masa, transformand aceasta norma juridica fundamentala, in cel mai ANTIROMANESC, ANTIDEMOCRAT SI AUTODISTRUCTIV instrument juridic. Iata o scurta analiza, a ceea ce ar trebui sa faca invatamantul superior juridic, toti magistratii: https://www.academia.edu/34214373/CONSTITU%C5%A2IE_PENTRU_DEZVOLTARE_DURABIL%C4%82_VERSUS_CONSTITU%C5%A2IE_PENTRU_PRIVILEGII
  Cu o constitutie antijustitie nici un alt act normativ nu poate avea continuturi pentru dezvoltarea durabila a tarii si relatii de normalitate interna si externa.
  2. Invatamantul superior juridic trebuie sa se ancoreze la filosofia de varf actuala a cunoasterii, filosofia sistemica si nu la scolile juridice din evul mediu. Ar trebui sa puna accent pe fundamentarea ştiinţifică a elaborarii normelor juridice, ceea ce ar dinua semnificatie ANALFABETISMUL FUNCTIONAL JURIDIC, la nivel inalt, mai ales in sfera puterii legislative si executive;
  3. Sa fie eliminate din toate normele juridice, incepand cu Constitutia, a tuturor prevederilor antinationale (cum sunt: vinderea pamantului stramosesc către straini – care ne va transforma in chiriasi in propria tara, multipla cetatenie – prin care companiile transnationale si oligarhia internationala transfera bogatiile noastre in tarile lor, etc.), antidemocrate (desființarea dreptului la proprietate publica și in consecință a dreptului cetatenilor de a o exploata exclusiv in interesul public, pentru prosperitatea tarii si cresterea bunastarii tuturor nu doar a unor privilegiati), obligația justitiei de a se implica in aflarea adevărului nu doar a analiza informatiile furnizate de parti, eliminarea oricaror restrictii privind probele de adevăr, atata timp cat ele pot fi demonstrate ca autentice, etc;
  4. Introducerea juratilor ca instrument de diminuare a subiectivismului decizional al judecatorului, etc.
  Analfabetismul functional si presiunile exercitate asupra corectitudinii actului de justitie, face ca prin sentintele antiromanesti, antidemocrate, Romania sa mearga din rau spre mai rau iar cetatenii sa-si piarda orice speranta de prosperitate.
  Am si eu personal, suficiente probe in sustinerea celor afirmate de autoare in articolul prezentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.