Investigatii

Despre OLTCHIM, adevărul verde-n faţă!

Vrăjitorul Roibu şi licitaţia genială a activului “RAMPLAST”, asul din mâneca lui Gheorghe Piperea SECTIA RAMPLAST A COMBINATULUI OLTCHIM A  […]

Vrăjitorul Roibu şi licitaţia genială a activului “RAMPLAST”, asul din mâneca lui Gheorghe Piperea

SECTIA RAMPLAST A COMBINATULUI OLTCHIM A  SCHIMBAT SOARTA UNUI AS FOLOSIT DE GUVERN LA CACEALMA

CUM A FOST POSIBIL CA ADMINISTRATORII JURIDICI AI INSOLVENTEI OLTCHIM SA FACA O LICITATIE PENTRU O SECTIE A COMBINATULUI OLTCHIM FARA SA STIE CA ACEASTA ERA GAJATA DE ANI DE ZILE

Iată ştirea oficială, oferită presei de preşedintele Sindicatului Victoria, Corneliu Cernev, acuzat de presă şi de liderul Sindicatului liber Oltchim, Mihai Diculoiu, că face jocul Triunghiului ocult : Guvern – Administrator juridic Piperea (cu care susţine că este foarte bun prieten) şi PPC, acţionarul minoritar care a contribuit la starea de insolvenţă a Oltchim prin dreptul său de vot în AGA Oltchim:

„Conducerea Oltchim a demarat la începutul lunii octombrie negocierile cu Dynamic Selling Group, o firmă din Galaţi, care ar fi urmat să plătească 7 milioane de euro pentru cumpărarea activului Ramplast, producătorul de profile PVC deţinut de combinatul chimic. Gălăţenii s-au angajat să achite o parte din sumă, 4 milioane de euro, în termen de 30 de zile de la adjudecarea licitaţiei.

Producătorul de profile PVC din cadrul Oltchim lucrează din 2008, în sistem lohn (prelucrează materia primă), pentru compania din Galaţi. Imediat după anunţul de adjudecare a licitaţiei a apărut în presă informaţia potrivit căreia activul Ramplast nu putea fi vândut deoarece este gajat de patru ani unei societăţi din Cipru.”

Războiul mediatic dintre cele două sindicate ne dezvăluie manipularea și intoxicarea la care este supus publicul vâlcean și național. Cei doi lideri s-au încăierat și în tribunal – unde un proces a ajuns în fază de recurs ! – Diculoiu având câștig de cauza din partea instanței pentru prima fază. Cernev susține că Diculoiu a câștigat pe chestiuni de procedură și nu pe fond. Acesta, la rândul său, este și el acuzat de presă că a fost mână dreaptă a managerului Roibu și că ani de zile nu a luat nici o poziție tranșantă în interesul muncitorilor pentru ca Oltchim să nu ajungă la datoria imensă de peste 800 mil euro. Acesta și-a pierdut din credibilitate și în urmă atacurilor de presă de aproape un an de zile, prin care el și managerul Constantin Roibu sunt târâţi în mocirla argumentelor de conjunctura de ziariști specialiști în macularea imaginii unei persoane publice.

Constantin Roibu

Constantin Roibu

De fapt și aceștia, la rândul lor, sunt acuzați de presă fidelă încă lui Roibu, prin „Viaţa Vâlcii” și „Vocea Vâlcii”, ziare finanțate metodic de Oltchim prin metode legale sau nu, că au primit bani de la acționarul minoritar PCC pentru a-l denigra pe Roibu și Diculoiu. Sumele vehiculate sunt fantastice și, la scară județului Vâlcea sunt comparabile cu sumele investite acum de canadienii de la RMGR pentru promovarea proiectului de lege care se află în Parlament pentru începerea exploatării aurului de la Roșia Montană. Asta demonstrează că peste tot în România se aplică aceeași rețetă !

În labirintul acesta de minciuni prin omisiuni, de intoxicări și calomnii de presă, cetăţeanul simplu din Râmnicu Vâlcea și din județ se pierde foarte ușor. De obicei, în faza asta în care ceaţa se lasă prea greu peste Oltchim, apărea la Râmnic ministrul economiei, Varujan Vosganian, cu câte o poveste literară de succes, cu Hamlet, mai ales, pentru a ridica moralul cetățenilor promiţând toate drepturile din lume care vor fi satisfăcute rapid și, mai ales, credite din partea băncilor pentru ca Oltchim să aibă capital de lucru! Poveștile lui Vosganian nu s-au prea potrivit mai deloc cu realitatea, dar, avea farmec „băiatul” asta, știa să povestească și toată lumea rămânea un timp cu gură căscata. O acuzație însă a DNA-ului, bineînțeles, cam nefondată, a hotărât Comisia juridică din Senat, care a respins fază de cercetare a acuzațiilor asupra sa, l-a determinat să renunțe la acest rol, care îi permitea să exerseze metodic „fugile de Bach” în cabinetul sau de la Ministerul Economiei și s-a retras cu înțelepciune, cel puțin pentru un timp, ca simplu senator, lăsând acuzația fără precedent de subminare a economiei naționale să hoinărească până obosește pe străzile privatizărilor de unde domnia să s-a retras exact la timp.

Ce mai spune ştirea de mai sus despre Licitația Ramplast? Că marele avocat cu renume, Piperea, un nume extravagant pentru noi, românii, (poate ne-a costat și cam mult, ca orice avocat din lume în aceste vremuri) a fost în stare, la clasa sa, recunoscută chiar și de Antenă 3, să organizeze o licitație pentru vânzarea secției Ramplast fără să știe că această secție era gajată, după cum susține Cernev, de 4 ani. Cui? Unei firme suspecte din Cipru! Probabil una imposibil de numit, sau cel puțin invizibilă ! Domnul Cernev pentru care nu mai suntem chiar atât de amabili să băgam mână în foc și să publicăm tot ce spune, ne-am gândit, ar fi putut să-i șoptească prietenului sau Piperea că secția este gajata. Dacă nu a făcut-o, înseamnă că habar nu avea! Chestie pe care nu o garantez pentru domnul Diculoiu, care a tăcut mâlc! Nu mai contează! Asul Ramplast a fost ineficient. Cele 7 milioane de euro, destul de necesare Oltchimului, au rămas la firmă de la Galați. Avocatul Gheorghe Piperea, ilustrul, a comis o licitație descalificantă pentru orice idol al insolvenţelor, cum începuse să devină domnia sa în studiourile TV ale Antenelor.

Gheorghe Piperea

Gheorghe Piperea

Pentru orice om, cu un rest de bun simț, o asemenea gafă îl face să nu-l mai angajeze pe celebrul avocat să-l apere, nici pentru cea mai măruntă cauză comună. S-a încercat un timp prin trompeta de propagandă de la Sindicatul Victoria să se susțină că această inexactitate măruntă se va rezolvă, discutându-se cu firma misterioasă din Cipru și că aceasta va acceptă o negociere în ceea ce privește datoria Oltchim și va ridica gajul. Până la urmă, după cum observați în știrea de sus, tot Cernev a emis cu seninătate: Licitația Ramplast este profund ilegala și deci: anulată!

Dar iată că domnia să îşi continuă jobul de „purtător de cuvânt a ce trebuie să știe poporul” și ne anunță că această licitație va fi reluată. Nimeni însă nu l-a întrebat nimic în plus. De exemplu: cum de este posibil așa ceva? Nu mai contează, informația a ajuns unde trebuie, la cetățean! Populația suspicioasă s-a calmat! Totuși, ne întrebăm noi, din eroarea de a mai pune și întrebări care nu se pun: „Ce face posibilă reluarea licitației?” S-a plătit datoria către firmă X, din Cipru ? Această a renunțat, din senin, la banii care i se cuveneau și gajul s-a ridicat subit? Dar, când va fi licitația ? Nu se precizează nimic, dacă va fi mâine sau peste un an!

 – Niciodată, îmi spune liderul Diculoiu, de la Sindicatul liber, licitația a fost atât de ilegala că nu se va mai reluă niciodată. În secunda aia am și văzut pe fruntea „Maestrului Piperea”, cum îi spun anteniştii, inscripționat: Nu va mai face în viață lui licitații ! Toată afacerea cu Oltchim pare o cacealma și asul ăsta cu vânzarea Ramplast este o carte risipită la capitolul impresie artistică. Clar, asta nu este masă investitorilor, asta este masă de joc pentru propagandă!

Dar a mai rămas ceva. Flerul ne spune că ni se vinde o poveste și mai tare decât aia, somptuoasă, pe care ne-o spunea cu un surâs în plină vară cumătrul Vosganian! Să încercam episodul pilot: Vrăjitorul Roibu a externalizat legal Ramplastul, l-a legat de Oltchim cu niște conducte zdravene pe sub pământ, ca să nu fugă şi ca să nu vadă nimeni ce consumă și nu plăteşte și a pus-o pe handbalista Adina Meiroşu manager.

Adina Meiroşu

Adina Meiroşu

S-a împrumutat ca să obțină profit, pentru asta a gajat Ramplast-ul unei firme din Cipru, care de un an de zile, cel puțin, susține o gazetă: „este tot firmă fantomaa” a lui Roibu și acum această licitație „artistică” nu a fost decât artificiul prin care „ingineria” a fost deconspirata și – până la urmă – gajul s-a ridicat pentru că vrăjitorului i s-a garantat imunitate veșnică în față DNA-ului! Altfel, desigur, a două zi, „i-ar fi dat pe toți în gât”! Toate aceste informații se scurg în plan secund, subtil, pe lângă portavocea lui Cernev, întotdeauna, când se apropie de un grup de ziariști pentru declarații. Toate bune și frumoase: aflăm că noul ministru, Gerea,a hotărât că privatizarea va avea loc anul viitor nu se știe când, probabil după alegeri !

 În concluzie, politică Guvernului este o tragere de timp, evident din lipsă de soluții. Ce vor face angajații până când Soluția va veni singură și va bate la poartă Oltchimului și va spune: „Știți, eu sunt Soluția!”, nu știm a va spune!

 Cam asta este povestea „vrăjitorului Roibu” care îi tot vrăjește de la un timp fără să mai vrăjească nimic! Și tot asta va fi cacealmaua care se numește privatizare la Oltchim și asul irosit care a fost Ramplast-ul, contracarat din timp, în mod genial, de „vrăjitor” !  Concluzia: Oltchimul este vrăjit ! Asta este operă lui Roibu, când a plecat de acolo ! Ori se face bucăți tot până la ultima sferă de clor ori rămâne proprietatea Statului Român care îl pune pe picioare în maximum 2 ani cu profit, găsind din miile de manageri potențiali, după 24 de ani, unul singur în stare de treabă asta (desigur va avea nume de polonez) și va intoxica Europa în următorul cincinal cu produse chimice românești obligând firmele concurente să se predea , adică să dea faliment !

 (Va urma… povestea asta nu prea are sfârşit)

 

                                                                                                                         Lucian Ion MARIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *