Atitudini

Dezordinea seculară și răspunsul creștin

    Vom auzi si citi multe despre secularism si „valorile seculare” anul acesta. Anul 2018 e un an simbolic […]

 

 

Vom auzi si citi multe despre secularism si „valorile seculare” anul acesta. Anul 2018 e un an simbolic pentru secularism din mai multe privinte. In mai se implinesc 200 de ani de la nasterea lui Karl Marx, propovaduitorul urii de clasa, si 50 de ani de la revolta studentilor parizieni impotriva ordinii sociale. Se va scrie mult pe marginea acestor subiecte pentru ca, la urma urmelor, ele au de a face cu lumea occidentala, si tot ce a marcat Occidentul se discuta – vrem nu vrem, ne intereseaza ori nu, e relevant ori nu – in toata lumea. August 2018, insa, va marca si 50 de ani de la invazia Cehoslovaciei de catre Uniunea Sovietica. Ramine de vazut daca imperialismul sovietic va primi aceasi atentie in mass media occidentala, dar e indoielnic.

                                       200 de ani de la nasterea lui Karl Marx

Cert e ca anul 2018 va vedea o multime de comentarii, carti, conferinte si simpozioane despre marxism, secularism, si contributia marxismului la secularizarea Europei. Efectele secularismului le vedem si simtim peste tot. Le putem eticheta, insa, cu un singur cuvint: “dezordine”, “hoas”, “dezorientare” ori cuvinte similare. Valoric, secularismul a falimentat. In anii 60 marxistii au abandonat proletariatul, devenind convinsi ca proletarii Secolului XX nu erau pregatiti pentru o revolutie impotriva capitalismului ori a democratiei traditionale, si diferiti de proletarii anului 1848 cind Marx si-a publicat Das Kapital, imensul compendiu in care si-a expus gandurile si obiectivele. In shimb, marxistii au imbratisat o alta revolutie, in fasa in anii 60, cea seculara, anti-crestina si sexuala. Dupa 50 de ani de revolutie sexuala si secularism ne aflam unde stim cu totii. De atunci am incercat sa traim fara Dumnezeu, o jumatate de secol de autodistrugere si dezordine seculara, caracterizata printr-o cultura nihilista, anarhista, anti-viata, anti-crestina, anti-familie, anti-casatorie, a mortii, hedonista, contraceptiva si intentionat anti-natalista. Hedonismul si haosul social au existat si in trecut. Dar ce diferentiaza hedonismul si haosul social al inceputului de Mileniu III de hedonismul din trecut, este ca daca in trecut o generatie hedonista a fost urmata de una care urmarea virtutea si firescul, in Occidentul zilelor noastre se produce o succesiune de generatii hedoniste care nu sunt succedade de generatii care urmaresc virtutea. In alte cuvinte, astazi o generatie hedonista produce o alta generatie hedonista, fara a se produce rectificarile naturale care tind sa aduca societatea inapoi la normalitate. Un ultim exemplu e Germania unde saptamina asta sindicatele au anuntat greve daca saptamina de munca nu va fi redusa la 28 de ore. Dupa cum se vede, munca nu mai este o virtute iar absenta muncii un indiciu al hedonismului. Putem chiar spune ca am inceput Mileniul III cu o generatie care percepe viata traita in conformitate cu natura umana ca pe o povara, o forma de exploatare de care generatia contemporana vrea sa se debaraseze si de care trebuie sa fie emancipata.

Care a fost raspunsul crestinilor la expansiunea fara precedent a hedonismului, secularismului si dezordinii seculare? Din nefericire, decenii la rind nu a existat o riposta. Au inceput sa reactioneze doar la inceputul Mileniului III. Anul 2017 a fost un an remarcabil in sensul acesta si nadajduim ca anul 2018 va fi la fel. Atit in America cit si in Europa, crestinii au reactionat cu declaratii si proclamatii remarcabile care merita sa fie cunoscute cu deamanuntul si discutate si comentate pe larg.

                                                  Declaratia de la Nashville

Prima declaratie impotriva dezordinii seculare a fost lansata de evanghelicii Statelor Unite in august 2017 cind peste 150 de lideri evanghelici au semnat o declaratie comuna numita The Nashville Decaration (“Declaratia de la Nashville”). Ea are 14 paragrafe si poarta numele orasului Nashville din Tennessee unde a fost adoptata. Fiecare paragraf enunta un adevar biblic privind sexualitatea crestina. Articolul 1 enunta definitia biblica a casatorie intre barbat si femeie si denunta, in termeni directi si categorici, casatoriile homosexuale, poligamia, si notiunea de casatorie ca un simplu contract de convietuire. Articolul 2 respinge relatiile sexuale in afara casatoriei si accentueaza castitatea pentru cei necasatoriti, si monogamia si fidelitatea in casatorie pentru cei casatoriti. Articolul 3 denunta transgenderismul si pronunta existenta a doar doua sexe, barbat si femeie, creati de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Lui. Articolul 4 afirma ca Dumnezeu l-a creat pe barbat diferit de femeie si pe femeie diferita de barbat, fiecare cu atributiile lui ori ale ei stabilite de Dumnezeu ca un dat biologic. Articolul 8 denunta homosexualitatea, respinge notiunea ca atractia sexuala intre persoane de acelasi sex este naturala ori intiparita in genomul fiintei umane de Dumnzeu, si incurajaza persoanele care se simt atrase sexual de persoane de acelasi sex sa practice castitatea si abstinenta. Articolul 10 declara parcticile homosexuale un pacat, si critica bisericile, confesiunile si congregatiile care accepta homosexualitatea ori o justifica pe baze biblice. Articolul 13 dezaproba transgenderismul si sugereaza persoanelor transgender sa-si accepte sexul biologic ca un dat din partea lui Dumnezeu. [Declaratia de la Nashville poate fi citita aici: https://cbmw.org/nashville-statement]

                                                      Declaratia de la Paris

Calea crestina ca alternativa a dezordinii seculare a fost  propusa si de Declaratia de la Paris, emisa in octombrie 2017 de un grup de eminenti filosofi crestini din Franta, Cehia, Ungaria, Polonia, Marea Britanie, Germania, Olanda, si Belgia. Ea are 36 de Articole si explica in mod riguros si lucid necesitatea reintoarcerii Europei la radacinile ei crestine si traditionale pentru a evita iminentul colaps secular. Declaratia afirma ca Europa e “casa noastra comuna”, dar ca secularismul o tenteaza cu o identitate falsa care ne ameninta pe toti. Europa falsa a secularismului e utopica si tiranica. “Propovaduitorii Europei false,” zic autorii, “sunt fermecati de superstitiile unui progres inevitabil,” si de convingerea ca “Istoria e de partea lor”. Dar se insala si la rindul lor insala si amagesc si pe altii.

Autorii afirma ca e de datoria lor si a tuturor europenilor care impartasesc valori traditionale sa “apere adevarata Europa” de cei care au “repudiat radacinile crestine ale Europei”. (Articolul 3) “Ne apropiem de capatul drumului”, adauga Declaratia. Europa are nevoie de “participarea activa” a europenilor in viata ei politica si civica. Autorii dezagreaza cu notiunea de “Statele Unite ale Europei” si propun o Europa formata dintr-o “comunitate de natiuni”, cu frontiere comune, dar cu civilizatii, traditii si limbi diferite. (Articolul 7) Declaratia critica structurile supra-statale europene pentru ca tind spre anihilarea statului national si a suveranitatii nationale. Mai mult ca orice, “adevarata Europa a fost marcata de crestinism” (“The true Europe has been marked by Christianity”). (Articolul 9) Crestinismul si mostenirea crestina comuna tuturor europenilor e singura ideologie ori credinta capabila de a uni Europa. (Articolul 9) Articolul 10 aminteste ca doctrinele egalitatii si a drepturilor omului au origini crestine. (“Christianitiy revolutionized the relationship between men and women, valuing love and mutual fidelity in an unprecedented way”)

Declaratia de la Paris dezaproba revolutia sexuala, hedonismul european, si ceea ce ea numeste “Generatia lui ’68”. “Europa falsa a zilelor noastre vinde emancipare, emancipare de oricare constrangere, libertate sexuala, de exprimare, si libertatea de “a fi tu insuti”. “Generatia lui ’68 vede in aceste libertati niste victorii ideologice asupra unui regim cultural trecut apasator”. (Articolul 14) Declaratia atentioneaza tinerii ca aceste libertati sunt efemere si distrug. (Articolul 15) Articolul 15 ataca frontal Generatia ’68, acuzind-o de destructivism iresponsabil. “Este datoria noastra sa spunem adevarul: Generatia ’68 a distrus dar nu a cladit“. Declaratia critica pornografia si restringerea libertatii religioase si de constiinta. Denunta multiculturalismul, globalizarea si deficitul democratic al Uniunii Europene. (Articolul 19) Institutiile europene sunt numite “o tiranie reala cu care ne confruntam zilnic”. (Articolul 19) Intelectualii Europei au devenit distrugatori ai civilizatiei europene in loc de a transmite generatiilor tinere “intelepciunea generatiilor trecute”. (Articolul 21) Autorii observa ca repudierea culturala a trecutului e la moda si persistenta in universitatile Europei.

Articolul 23 discuta iarna demografica a Europei. Materialismul, cultura mortii, hedonismul, avortul si autonomia personala sunt identificate ca fiind cauzele  principale ale declinului demografic.

Declaratia, insa, nu doar comenteaza si critica haosul secular al Europei dar propune si remedii. E nevoie de o noua clasa politica, formata din persoane care pretuiesc valorile traditionale si crestine. (Articolul 26) Politica multiculturalismului necesita sa fie eliminata. (Articolul 27) Egalitatea radicala, transformata de elita europeana in idolatrie, trebuie respinsa. (Articolul 29) Drepturile parentale trebuie pretuite si respectate. (Articolul 29) Liderilor europeni li se cere sa “calauzeasca cetatenii spre o viata virtuoasa”. (“Europe needs to renew a consensus about moral culture so that the populace can be guided toward a virtuous life”.) (Articolul 30) Casatoria naturala trebuie sa devina norma sociala de convietuire intre oameni. (“Marriage is the foundation of civil society and the basis for harmony between men and women.”) Chiar mai mult, autorii afirma ca “rolul nostru cel mai important in societate ca fiinte umane este sa fim mame si tati”) (Articolul 33) (“Casatoria si copiii sunt aspecte integrale ale oricarei viziuni pentru dezvoltarea umanitatii”) E nevoie de o cultura care sa aduca pe lume si sa creasca copii. Fara ei societatea nu are niciun viitor. (“A society that fails to welcome children has no future”) (Articolul 33) Declaratia de la Paris poate fi citita aici: https://thetrueeurope.eu/a-europe-we-can-believe-in/

                                Declaratia evanghelicilor si catolicilor

In decembrie, un grup de evanghelici si catolici americani au lansat o Declaratie similara, The Christian Way – A Statement by Evangelicals and Catholics Together (“Calea crestina – o declaratia comuna a evanghelicilor si catolicilor”) Ea poate fi citita aici: https://www.firstthings.com/article/2017/12/the-christian-way. In anii 90 un influent intelectual si vizionar catolic american, Thomas Neuhaus, a format un grup de intelectuali evanghelici, catolici si ortodocsi cu scopul de a face auzita in spatiul public vocea crestina privind valorile. Neuhaus a murit cu ani in urma, dar grupul pe care el l-a format a supravietuit. In prezent e format din 22 de intelectuali evanghelici si catolici americani care periodic publica declaratii care promoveaza valorile crestine in spatiul public.

Declaratia Calea Crestina e deosebit de convingatoare. Nu e structurata pe paragrafe ci pe subiecte, din care le mentionam pe cele mai importante si relevante. Declaratia sustine ca crestinismul nu trebuie privit ca o religie ci ca o „cale a vietii” („way of life”). A fi crestin inseamna a fi cetatean al statului secular dar si al Imparatiei lui Dumnezeu. Crestinii au obligatia sa atentioneze autoritatile cind incalca legile lui Dumnezeu. Societatea seculara practica “pacate sociale”, cum ar fi imoralitatea sexuala, avortul, pornografia, traficul de fiinte umane. „Pacatele sociale” nu ne-au eliberat ci ne tin „in chains, enslaves, and imprisons” („ne tin in lanturi, ne fac sclavi, ne tin incatusati”). Declaratia critica globalizarea si o asemuieste „Babilonului” din Apocalipsa, un sistem de guvernare globala sub autoritatea si puterea pacatului („a city ruled by sin’s power”). Statul asistential ne transforma in sclavi ai statului si hedonismului cu promisiuni de siguranta si fericire („another wordly power that seeks to enslave us with promises of security and happiness”).

Crestinii zilelor noastre sunt chemati sa asculte mai mult de Dumnezeu decit de statul secular. Crestinismul, indica Declaratia, nu e o „traditie maleabila” care se transforma si acomodeaza fiecare curent cultural ori ideologie seculara. Crestinii sunt chemati sa asculte de Dumnezeu mai mult decit de lume. („The Christian way prizes obedience to God, not relevance to the world”) Crestinismul e confident in invataturile lui Hristos si declara, chiar daca deranjaza alte religii, ca „exista doar o singura cale la Dumnezeu, calea prin Hristos”. Crestinismul e singura religie adevarata. (“Christianity remains confident in the truth on which it is founded”) Crestinii sunt chemati sa adopte si sa afirme aceasta convingere chiar daca sunt numiti ingusti la minte ori inapoiati. Statul si autoritatea seculara  nu sunt mesia si nici nu pot fi mesia. Singurul care ne poate izbavi de puterea mortii e Hristos, cel care ne da adevarata libertate, numita in Declaratie „freedom from the power of sin and death” („eliberare de sub puterea pacatului si a mortii”).

Crestinii sunt chemati sa se implice in viata publica a cetatii, nu pentru a promova doar interesele lor ci  pentru a asigura binele comun („for the sake of the common good”). Misiunea principala a crestinismului este „sa duca vestea cea buna a lui Iisus Christos la cei pierduti si sub puterea pacatului si a mortii”. Loialitatea crestinilor e in primul rind fata de Dumnezeu si loialitatea fata de statul secualar e secundara. („We are meant to serve God first and foremost, not men”) Dinamismul crestinismului deriva din integritatea si moralitatea crestinilor. In ce priveste „incluziunea” ca „valoare seculara,” Declaratia Calea Crestina o respinge: crestinismul e o religie care separa moralul de imoral, intunerecul de lumina, si le-a separat de la inceput. Crestinismul contemporan e incurajat sa ramina o religie care separa („Christians are called to be peacemakers. But the rebellion of sin turns against God’s peace into a sign of contradition. This means that until the end of this age, Christianity will be divisive”). Crestinilor nu li se permite sa fie doar spectatori ai istoriei ci agenti care o transforma in conformitate cu valorile crestine. Daca ateii si altii care dezagreaza cu crestinii sunt deranjati de mesajul crestin ori de Evanghelie, zice Declaratia, asta e irelevant. Crestinii sunt chemati sa ofenseze cu adevarurile biblice nu sa isi ajusteze doctrinele in conformitate cu „consensul moral al zilei”. Chemarea lor este sa „proclame adevarurile biblice” chiar daca ele ofenseaza pe cei care propovaduiesc pacatul si nu sunt interesati de calea mantuirii si a pocaintiei.

Cit despre prozelitism, Declaratia Calea Crestina e la fel de directa: crestinii adevarati vor continua sa faca proselitism si sa afirme ca exista o singura cale pentru a iesi din haosul social cu care ne confruntam – Calea Crestina. Doctrina asta se aplica si la nivel international. Secularismul acuza crestinii de imperialism cultural pentru ca propovaduiesc Evanghelia in toata lumea. Declaratia respunde ca adevaratii crestini vor continua sa propovaduieasca Evaghelia in toata lumea. („Christianity is a way of life both authored by and ordered by God”) Europa  e incurajata sa primeasca cu bratele deschise pe propovaduitorii Evangheliei din Africa si Asia.

                                           COPILASILOR, PAZITI-VA DE IDOLI!

Acestea sunt cuvintele de incheiere ale Epistolei Sfantului Apostol Ioan la 1 Ioan 5:21. Mai devreme in saptamina una din cititoarele noastre ne-a atentionat asupra faptului ca si in Romania se inmultesc programele de televiziune cu personaje homosexuale si prin care se incearca normalizarea sodomiei. Homosexualitatea este un pacat pe care Biblia il dezaproba deseori. E important si necesar sa ne pazim mintile si simtamintele si sa ni le pastram curate, atit noi cit si copiii nostri. Orice imoralitate sexuala e un pacat. Redam mesajul cititoarei noastre:

„Buna Ziua si An Nou cu liniste si mai multa intelegere! Va scriu pentru a semnala la un nivel cat se poate de mare un aspect legat de propaganda pro LGBT in Romania si sper ca Alianta Familiilor sa aiba impact pe o raza cat mai mare, macar din punct de vedere al informarii, asupra pastrarii unei mentalitati sanatoase cat mai indelungate a romanilor.

Este vorba de Serialul TV Anatomia lui Grey, in care este prezenta, in fiecare episod al seriei care se difuzeaza pe DIVA de 2 ori pe zi ( la 10 dimineata si la 7 seara), relatia de “iubire” dintre doua doctorite. Nu stiu de cand e prezent acest subiect in filmul acesta serial, pentru ca eu nu il urmaresc. Stiu doar ca se tot difuzeaza, ca s-au tot facut serii noi si ca e considerat unul din serialele la moda. Am prins cateva reclame la episoadele astea noi pe Diva, am prins cateva fragmente din film, in timp ce schimbam programele – si m-am uitat mai atenta pentru ca mi s-a parut ca nu inteleg bine din bucatile prinse asa, la intamplare. Din pacate, realitatea asta e: ca in fiecare episod, telespectatorii romani sunt infuzati cu relatia asta de tip homosexual, pusa la egalitate cu orice tip de relatie. Daca nu ma insel, inainte de Anul Nou si pe TVR 2 se difuza o serie (nu stiu exact care) – in care relatia asta era deja prezenta. Azi m-am uitat pe net la programul TV si am descoperit ca pe DIVA se difuzeaza de 2 ori pe zi, de luni pana vineri – si la ore foarte accesibile.

Va scriu si dumneavoastra inainte de a scrie la CNA in ideea ca vor fi mai multe voci care vor semnala problema aceasta. Poate ca si stiti deja de ea, nu stiu, dar mi se pare important sa se ia cumva atitudine in masa. Probabil ca multi dintre oamenii de bun simt din tara nu au timp sa stea la televizor sau pur si simplu nu sunt interesati de programele tv. Nici eu nu sunt mare consumatoare de tv. Dar cred ca este nevoie, pentru cei care stau in fata ecranelor, sa se semnaleze anomalia asta. E prea des, prea constant si prea prezent pe ecranele noastre.

Sper ca putem schimba cumva situatia aceasta sau cel putin sa o semnalam cat mai multi. Doamne-ajuta!

                                                                                                                    Alianţa Familiilor din România

 

12 Comments

 1. Voinea Sever

  Marea prostie a celor care, deşi adulţi, cred în basme cu personaje fantasmagorice de genul dumnezeu, dracu, shiva, ra, isus, kapu, baal, brahma, etc. este că au pretenţia comună cum că zeul lor este ZEUL SUPREM, restul sunt nişte intruşi nuli. Şi în îngustimea minţii lor, găsesc răspuns la orice întrebare: E CREAŢIA ZEULUI ! Cu el este binele – fără el este răul.
  În toată istoria lumii, indiferent de secol şi de orânduire, religia a segregat şi a rupt legăturile naturale între oameni, trimiţându-i la lupte fără sens pentru specia umană.
  Mai nou, folosindu-se de religii şi de mecanismele induse de acestea în relaţiie interumane, se manevrează opinia publică pe principiul ferestrei Overton, pentru a dezbina complet omenirea.

  • Jan Valjean

   Toti ateii care afirma asa ceva vor avea ocazia sa vada fiecare ce se intampla atunci cand mor,adica atunci cand cel mai aprig ateu tremura de frica Dumnezeului Celui Adevarat.Nu de frica de zei si dumnezei inventati de oameni.Sunt cunoscute experientele avute inainte de moarte ale unor atei universali precum Nietzsche si Darwin,frica lor ingrozitoare de moarte datorita faptelor si activitatii din viata lor ,cainta avuta pe patul de moarte.Despre Marx,Engels si Lenin,acesti atei homosexuali promotori ai materialismului feroce precursor al celor mai mari atrocitati din istoria omenirii,adica cele provocate de comunismul aparut din materialismul dialectic inventat de ei,nu merita sa-mi ucid vreun neuron degeaba.

   • IQ100

    Jean, Marx a întruchipat cealaltă varianta de atac asupra umanității. (nu îndobitocirea și supunerea prin creștinismul bună bun pt export la goim.Și Marx reprezenta o religie Oculta, un fel de satanism iluminat. El propovăduia discriminarea, ura sociala, războiul civil, anticrestinismul, antibudismul dar nu și anti… ma înțelegi.
    Cine face și desface toată istoria are ce face.

  • IQ100

   Cam asa ceva ceva. Cine a inventat religiile știe și sa le desfiinteze. Revin cu un comentariu mai amplu

 2. Alina

  1. Orice om se naste ateu. Apoi i se toarna in cap galeti de povesti, in functie de zona geografica in care traieste.
  2. De cîte ori vorbește un preot sau un credincios și face logica sau realitatea praf, mai moare un “înger”.
  3. De mii de ani credincioșii caută să-și justifice credința și nu dau semne că vor reuși vreodată.
  4. Voinea are dreptate. Dovada este on comentariul lui Jan.

 3. Pe mine mă miră prostia, sau amalgamul sustinut în aceste comentarii. Discuția nu este în jurul “religiei”, ci în jurul valorilor milenare versus cancerul secular care, la bază, are și el o doctrină filozofică și “spirituală”, doar că aceștia se închină altei entități… de o parte aveți binele, firescul și de partea adversă aveți docrtrina materialistă, adică “Vițelul de aur”! Așadar, ce naiba discutăm? Efectele doctrinei iudaice transpiră din toate încheieturile, pute de-a dreptul! Ce credeți că poate urma mai bun dacă, înaintăm în continuare prin negarea adevarului? Ateismul, nu este o opțiune personală, sau o dovadă a libertății de gândire, ci tocmai efectul pervers al Revoluției Franceze asupra Europei… de 2000 de ani jidanii duc un război împotriva bisericii, pe catolici i-au invins la Vatican 2, acesta fiind rezultatul celui de al-doilea război mondial, creștinii din Europa de Vest pierduseră războiul! A mai rămas Ortodoxia, aceasta supraviețuind (până acum…) la toate agresiunile externe pentru că, au fost externe! Acest lucru se datorează unei generații de oameni deosebiți la care, cei de astăzi, nu le ajung nici măcar pe la gleznă! Să vedem dacă Ortodoxia o să supraviețuiască agresiunii interne, săvârșită din naivitate de inși care, la vremea lor, au fost botezați Ortodocși… să vedem ce rămâne după această generație de rebeli care, ies în stradă să apere multinaționalele, veneticii și alte directive ale U.E. Vă îngropați neamul și mai vreți și statui….

  • IQ100

   unde iti dau un plus???
   adica stiu..sper sa ramana macar acolo, Universul sa stie ca ai rezonat cu Adevarul
   unde am alta parere este ca Binele Frumosul si Adevarul nu au fost servite cinstit de catre Saul din Tars,Constantin cel Ucigas et jusdem farinae, ci au fost implementate special pt.spalare pe creiere si anularea simtului critic.Plus punerea monopulului asupra Cunoasterii…
   Da, prin Ortodoxism s-a revenit catre valori reale, dar sub unica haina permisa: facutura crestina;( ma scuzi, sa crezi ca o fecioara e mama si reciproc , sau ca mortii invie e ca si cum ai crede ca Codruta -sic!-este bine intentionata).

   hastagii?pokemoni de Matrix..n@sol e ca ne omora si pe noi, astia care mai vedem si mai gandim

 4. M&M

  “Religia s-a nascut cand primul ticalos l-a intalnit pe primul prost.” – Voltaire.

  De atunci toti ticalosii rad de toti prostii care se lupta sa-si apere religia. Ciudatenia este ca nu se poate termina vreodata fenomenul acesta al religiilor, fiindca ticalosii s-ar plictisi.
  Totusi, pentru a iesi din cercul vicios construit de mult, se poate spera intr-o revolutie de tip “cui pe cui se scoate”, cu armele lor.

 5. Remus

  Nivelul comentariilor ateiste ne arată efectele amintite de Matache… Voltaire a fost și el un “tefelist” a acelor vremuri dominate de câștigul jidanimii asupra monarhiei engleze și, pe urmă, franceze. La 4 ani de la revoluție s-a dat un decret prin care, toată jidanimia din lume primea acte… ciudat, nu-i așa? Sunteți, din păcate, idiotii utili ai proprilor dușmani, ce ironie! Aduceți referințe slabe, se pare că întunericul își consumă resursele.

 6. Nicolae Iorga

  Cartofarul de Johanis se joaca cu destinele romanilor, vrea iarasi sa dezbine pe romani, auzi romani mei pai ailanti ce nu sant tot romani, ca doar cacareaza asat retardata de Johanis nici nu este un geniu si nici nu a facut nimic bun pt tara sau popor doar pozeaza pe victima si striga hoti striga jos penali deci hotul striga hotul el stie mai bine ca in romania hotul striga hotul si pozeaza in justitiar ca sa scape de parnaie pt trafic de copii organe si pedofilie pt fals in acte si case obtinute abuziv pt 1 milion de euro deturnati pt cravate cand erea doar primar in mod abuziv si pt chiri enorme de la banci pt imobile auzi 500.000 euro pe luna suna a mita pe fata pt un imobil identic mai mult de 50.000 euro nu exista media fiind 2000 euro de unde asa o chirie imensa mita pe fata de la Bnci pt imunitate in fata legii si gratieri. Johanis are senzatia ca poporul roman este retardat ca el si iar va iesi in strada pt el o nuliate absoluta.Cacareaza de Neamt acest Johanis, un retardat mintal. Mafia Sorosi Rezist si USR cu USB si toate ong cu PMP si PD cu sluga PNL au iesit la o reglare de conturi mafiote in stil mare ca in 1989 cand au destabilizat si distrus Romania si economia, ca si la mineriade si alte proteste facute de acest papusar Soros in toata Europa de Esta cu marionete ca Basescu Kioves Coldea Ghita Dragnea Johanis Ciolos..Soros a pompat mita electorala 6 milioane de euro cate 10 euro de protestatar pe zi..au iesit sorosisti la vanat penali cu Johanis hot de case falsificator traficant de organe copii pedofil anagramat si mutulica sclavul lui Basescu si penal de frunte in aliata USL PNL +PSD doi ani de convietuire pasnica si frateasca la furturi timisoara ciocul mic ca a dat centrul la tigannni gratis si clujul lui Dr. Lucan oricum Timisoara si Cluj sant orase de tiganiii si UNguri rahhhhat mare coruptie si tiggganie la greu. USL rezista Sorosi vrea autonomia ungurilor din ardeal si pe romani sclavi pe tigggani ii sponsorizeaza si ii ajuta sa puna mana pe ROmania vezi Iliescu Roman etc.Ciolos si Johanis au guvernat cu guvernul lor si a fost un guvern de incompetenti si nu au facut nimic bun doar au furat si ei si sau aliat si infratit cu PSD. Oricum Johannis Basecu si Ciolos cu Coldea Kioves Procurorul Portocala tipa urla zic jos penali dar ei au full de penali in partide si ei sant sefi coruptilor oricum cate aliate au facut cu PSD nui mai crede nimeni decat niste curve corupte la fel de pacatoase ca si PSD niste jegosi banii furati pt Cumintenia Pamantului dn Cilosi Johanis Basecu Coldea Kioves si Procurorule Portocala cele 80 de milioane de euro din care juma de la stat cand o sa le returnati statului si poporului acest furt grosolan de 40 de milioane de euro din donati de la oameni pt cumintenia pamantului si 40 de milioane de euro de la stat bani furati. Nu degeaba zic occidentali ca romani sant Gypppsi daca au ajuns sa-i conduca si sa-i manipuleze unguri si tigani. Anaf si smurd sant facute ca sa-i reincadreze pe corupti din vami odata cu desfintarea lor jumatate au ramas someri arabul raed arfat palestinian terorist prin smurd a incadrat acesti corupti iar Basescu prin anafa impreuna cu Johanis pedofilul analfabetul mutulica cu caravate de 1 milion de euro din bani publici cand erea doar primar furt abuziv. Din 1990-1993 codul penal civil comercial si toate legile au fos modificate favorizand infractori si in 2000 deja toata legislatia erea praf nu a iesit nimeni in strada sa protesteze si acum in 2018 dupa 20 de ani Johanis Sorosistul tipa urla , el care stia ca romani din occident de 30 de ani vin la vot de la 400km si fac 4 ore pe drum si stau 12 ore la coada ca nu este bine organizat votul in occident de peste 30 de ani doar la ultimele alegeri s-a dat seama saracul pana atunci a avut orbul gaini a fost o manipulare masiva autocare trenuri avioane din tara peste 60.000 impreuna cu Bica si Udrea manati de Basescu Tiganul Bercea Mondial seful lui Johanis ia spus sa faca scandal ca romani nu sant lasati sa voteze manevra securista stiuta decand turna la Anver si dupa ce Ponta avea in primul tur 10% mai mult a picat in al doila cu 30% doar prin aceasta marsevie Basista , Johanis si Basescu sitia de 30 de ani de situatia votului din strainate si nu au facut nimic deci complici calca pe cadavre daca ereau cistiti inainte cu celputin un an ar fi propus o lege si atunci ar fi facut scandal nonstop nu in ziua alegerilor ce mai ca la colectiv Johanis stia de 30 de ani doar a fost primar si inspector scolar de deficientele protectiei contra incendilor de slaba dotrare si pregatire a pompierilor politiei jandrmaeriei ambulantei spitalelor medicilor si de deficitul de cadre si salarizare si ce a facut a tacut deci complice stia ca in spitalele din romania o sa moara cei 100 de raniti de la colectiv si cu toate acestea nu a demis pe loc pe premier si ministri si sa instituie legea martiala si pe ranisti sa-i trasporte in occident a savurat moartea lor ca sa-si faca capital politic calca pe cadavre , a stii de o crima a ascunde a minimiza in sesmna complicitate.Johanis nu este decat marioneta lui Basescu si Sorosi ca si lingai de la Resist ei habar nu au ce vor si nu au lideri fac marsuri ilegale si protesteaza noaptea ca hoti legea este pentru toti sa obtina autorizatie si sa nu ute ca psd are 7 milioane de voturi si ciolanis si base doar 1 milion daca vin cu autocarele din valeajiului acesti mineri si unguri de timisoara si cluj nu inseamna ca reprezinta o tara zilnic trebuie sa vedem in toata tara peste 10.000 de protestatari in fiecare orasi nu toti asistati sociali USL adusi cu autobuze si trenuri la bucuresti adica maxim 800.000 bine ca real nu sant decat 80.000 maxim cei care ia facut 850.000 anul trecut au fost oameni pacaliti de ordonata 13 dupa ce au vazut ca Sorosi si BAsescu sant in spate si ca defapt USR PNL PD PMP PPDD PSD sant defapt mana in mana si tacit santn de acord au plecat ramnad in piata maxim 80.000 de oameni aia platiti de Johanis Bases si Sorosi care revendica si ardealul pt unguri si Ungaria mare juma din eei fiind maghiar si tigani, tigani ii sprijina pe maghiari ca stiu ca sant mai civilizati decat romanii mai destepti si sant sefi romanilor si ei tigggani revendica oltenia muntenia moldova si dobrogea la o adica sant dispusi sa o imparta cu bulgari sarbi ucrainieni rusi turci decat cu corupti jegosi inculti analfabeti de romani. Unguri nu ar cere autonomia daca romani ar demostra ca sant mai destepti corecti si muncitori decat elvetieni chinezi filandezi japonezi nu putori jegoase analfabete agramate dar cu doctorate si masterate , romani sant vazuti in occident exact cum sant niste medici politisti vamesi functionari publici puturosi corupti inculti abuzivi cersetori prosti anagramati analfabeti. Fa un test abordeaza 5 politisti sau functionari publici vezi daca sant corupti vezi daca vorbest perfect o limba straina si limba roman vezi daca stiu legea si apoi o sa mori de ras majoriate romanilor au BAC faculate master doctorat pe spaga si chiul nici unde este nu stie nici ce profesori a avut nici ce materi atunci ce pretenti sa ai si de ce sa nu vi se zica ceea ce santeti cersetori salbatici inculti agramati analfabeti incompetenti ce mai Gyyypsi. Cand se voteaza din 1990 pana azi legi ordonate ordine regulamente abuzive mafia traspartidica USL traieste FSN si PCR traiesc toti parlamentari indiferent de culoare politica fac front comun sa scoata pe penali dupa 10 ani sau chiar 30 de ani incep in an electoral sa guite, de ce Kioves il scapa pe Ghita pe Vntul pe Hexipharm etc pe Dr. Lucan pe Dr.Oprescu de ce de ce pt ca sant toti in aceeasi barca doar lupte de culise ei sant aceeasi familie unita si fericita familia politica multicolora traspartidica FSnista PCR securista, de ce nu s-a finalizat dosarul revolutiei al lui Visinescu Flota doamna Kiovesi domnule Johanis de ce toti parlamentari isi voteaza in unaminitate salari si pensi speciale si imunitati de ce ca sant toti rude si prieteni parteneri de afacer in aceasta mafie traspartidica numita partidul securistilor al hotilor partidul Coldea de ce Coldea nu este la puscarie pentru politie politica si spionaj fiind fost agent KGB ca toti politicieni si Kioves si acum Agent mosad si CIA. Nicolae Iorga Evreu ucis de inculti de romani. De ce Ciolos Johanis Kioves a promis ca va impozita biserica si va taia finatarea cluburilor de fodbal (patroni miliardari care nu platesc taxe si impozite, cine vrea fodbal nu are decat sa sponsorizeze fodbalul dar nu din bani publici sa dea fiecre din buzunar sau samareasca pretul la bilete stadioanele si galerile au ajuns armate personale si scndalagi in politia politica pe bani nostri pt mafia politica si de ce politia si jandarmeria sa asigure securiate eu daca fac o nunta sau imormantare cu 4000 de meseni legea ma obliga sa asigur eu securiatea si sa platesc firme de paza asa si cluburile de fodbal si biserica sa platesaca cate 4000 de badigarzi de la firme de paza nu din bani nostri abuziv iar cine vrea sa le dea bani sa dea el individula ca au mii de conturi cluburile si biserica asa ca sa se duca la banca fiecre fraier si sa le doneze anual sau lunar nu sa fim furati toti 10% din romani nu le place fodbalul sau au cluburi mici preferate la fel si la culte deci doar 40% tin cu cluburile mari sau biserica ortodoxa celaalte culte sau cluburi mici de ce sa nu primeasca bani sa nu uitam ca juma sau chiar mai mult din jucatori buni vin de la cluburi mici adica cluburile mari fura jucatori de la cluburi mici cu bani furati de la noi si ne rad la teve un Dragomir un copos un Becali si alti parveniti bisnitari afoni de fodbal si religie dar mari crediciosi si fodbalisti de Pleystesen.)biserici si preoti pedofili corupti securisti vor fi executati pe stadioane si ce au facut dupa alegeri au pupa au pupat mana popilor si lea dat de 10 ori mai multi bani si imuniate decat a dat PSD popilor si biserici Constantin Brancus ucis de salbatici de romani. V-am lasat saraci si prrrosti v-am gasit si mai saraci si prosti ce mai tiggganii asta santeti. toata planeta va stie criminali Matasareanu SUA pana in Dr.Lucan Japonia si Dr.Oprescu China.

 7. Nicolae Iorga

  Mafia maghiara
  Cartofarul de Johanis se joaca cu destinele romanilor, vrea iarasi sa dezbine pe romani, auzi romani mei pai ailanti ce nu sant tot romani, ca doar cacareaza asat retardata de Johanis nici nu este un geniu si nici nu a facut nimic bun pt tara sau popor doar pozeaza pe victima si striga hoti striga jos penali deci hotul striga hotul el stie mai bine ca in romania hotul striga hotul si pozeaza in justitiar ca sa scape de parnaie pt trafic de copii organe si pedofilie pt fals in acte si case obtinute abuziv pt 1 milion de euro deturnati pt cravate cand erea doar primar in mod abuziv si pt chiri enorme de la banci pt imobile auzi 500.000 euro pe luna suna a mita pe fata pt un imobil identic mai mult de 50.000 euro nu exista media fiind 2000 euro de unde asa o chirie imensa mita pe fata de la Bnci pt imunitate in fata legii si gratieri. Johanis are senzatia ca poporul roman este retardat ca el si iar va iesi in strada pt el o nuliate absoluta.Cacareaza de Neamt acest Johanis, un retardat mintal. Mafia Sorosi Rezist si USR cu USB si toate ong cu PMP si PD cu sluga PNL au iesit la o reglare de conturi mafiote in stil mare ca in 1989 cand au destabilizat si distrus Romania si economia, ca si la mineriade si alte proteste facute de acest papusar Soros in toata Europa de Esta cu marionete ca Basescu Kioves Coldea Ghita Dragnea Johanis Ciolos..Soros a pompat mita electorala 6 milioane de euro cate 10 euro de protestatar pe zi..au iesit sorosisti la vanat penali cu Johanis hot de case falsificator traficant de organe copii pedofil anagramat si mutulica sclavul lui Basescu si penal de frunte in aliata USL PNL +PSD doi ani de convietuire pasnica si frateasca la furturi timisoara ciocul mic ca a dat centrul la tigannni gratis si clujul lui Dr. Lucan oricum Timisoara si Cluj sant orase de tiganiii si UNguri rahhhhat mare coruptie si tiggganie la greu. USL rezista Sorosi vrea autonomia ungurilor din ardeal si pe romani sclavi pe tigggani ii sponsorizeaza si ii ajuta sa puna mana pe ROmania vezi Iliescu Roman etc.Ciolos si Johanis au guvernat cu guvernul lor si a fost un guvern de incompetenti si nu au facut nimic bun doar au furat si ei si sau aliat si infratit cu PSD. Oricum Johannis Basecu si Ciolos cu Coldea Kioves Procurorul Portocala tipa urla zic jos penali dar ei au full de penali in partide si ei sant sefi coruptilor oricum cate aliate au facut cu PSD nui mai crede nimeni decat niste curve corupte la fel de pacatoase ca si PSD niste jegosi banii furati pt Cumintenia Pamantului dn Cilosi Johanis Basecu Coldea Kioves si Procurorule Portocala cele 80 de milioane de euro din care juma de la stat cand o sa le returnati statului si poporului acest furt grosolan de 40 de milioane de euro din donati de la oameni pt cumintenia pamantului si 40 de milioane de euro de la stat bani furati. Nu degeaba zic occidentali ca romani sant Gypppsi daca au ajuns sa-i conduca si sa-i manipuleze unguri si tigani. Anaf si smurd sant facute ca sa-i reincadreze pe corupti din vami odata cu desfintarea lor jumatate au ramas someri arabul raed arfat palestinian terorist prin smurd a incadrat acesti corupti iar Basescu prin anafa impreuna cu Johanis pedofilul analfabetul mutulica cu caravate de 1 milion de euro din bani publici cand erea doar primar furt abuziv. Din 1990-1993 codul penal civil comercial si toate legile au fos modificate favorizand infractori si in 2000 deja toata legislatia erea praf nu a iesit nimeni in strada sa protesteze si acum in 2018 dupa 20 de ani Johanis Sorosistul tipa urla , el care stia ca romani din occident de 30 de ani vin la vot de la 400km si fac 4 ore pe drum si stau 12 ore la coada ca nu este bine organizat votul in occident de peste 30 de ani doar la ultimele alegeri s-a dat seama saracul pana atunci a avut orbul gaini a fost o manipulare masiva autocare trenuri avioane din tara peste 60.000 impreuna cu Bica si Udrea manati de Basescu Tiganul Bercea Mondial seful lui Johanis ia spus sa faca scandal ca romani nu sant lasati sa voteze manevra securista stiuta decand turna la Anver si dupa ce Ponta avea in primul tur 10% mai mult a picat in al doila cu 30% doar prin aceasta marsevie Basista , Johanis si Basescu sitia de 30 de ani de situatia votului din strainate si nu au facut nimic deci complici calca pe cadavre daca ereau cistiti inainte cu celputin un an ar fi propus o lege si atunci ar fi facut scandal nonstop nu in ziua alegerilor ce mai ca la colectiv Johanis stia de 30 de ani doar a fost primar si inspector scolar de deficientele protectiei contra incendilor de slaba dotrare si pregatire a pompierilor politiei jandrmaeriei ambulantei spitalelor medicilor si de deficitul de cadre si salarizare si ce a facut a tacut deci complice stia ca in spitalele din romania o sa moara cei 100 de raniti de la colectiv si cu toate acestea nu a demis pe loc pe premier si ministri si sa instituie legea martiala si pe ranisti sa-i trasporte in occident a savurat moartea lor ca sa-si faca capital politic calca pe cadavre , a stii de o crima a ascunde a minimiza in sesmna complicitate.Johanis nu este decat marioneta lui Basescu si Sorosi ca si lingai de la Resist ei habar nu au ce vor si nu au lideri fac marsuri ilegale si protesteaza noaptea ca hoti legea este pentru toti sa obtina autorizatie si sa nu ute ca psd are 7 milioane de voturi si ciolanis si base doar 1 milion daca vin cu autocarele din valeajiului acesti mineri si unguri de timisoara si cluj nu inseamna ca reprezinta o tara zilnic trebuie sa vedem in toata tara peste 10.000 de protestatari in fiecare orasi nu toti asistati sociali USL adusi cu autobuze si trenuri la bucuresti adica maxim 800.000 bine ca real nu sant decat 80.000 maxim cei care ia facut 850.000 anul trecut au fost oameni pacaliti de ordonata 13 dupa ce au vazut ca Sorosi si BAsescu sant in spate si ca defapt USR PNL PD PMP PPDD PSD sant defapt mana in mana si tacit santn de acord au plecat ramnad in piata maxim 80.000 de oameni aia platiti de Johanis Bases si Sorosi care revendica si ardealul pt unguri si Ungaria mare juma din eei fiind maghiar si tigani, tigani ii sprijina pe maghiari ca stiu ca sant mai civilizati decat romanii mai destepti si sant sefi romanilor si ei tigggani revendica oltenia muntenia moldova si dobrogea la o adica sant dispusi sa o imparta cu bulgari sarbi ucrainieni rusi turci decat cu corupti jegosi inculti analfabeti de romani. Unguri nu ar cere autonomia daca romani ar demostra ca sant mai destepti corecti si muncitori decat elvetieni chinezi filandezi japonezi nu putori jegoase analfabete agramate dar cu doctorate si masterate , romani sant vazuti in occident exact cum sant niste medici politisti vamesi functionari publici puturosi corupti inculti abuzivi cersetori prosti anagramati analfabeti. Fa un test abordeaza 5 politisti sau functionari publici vezi daca sant corupti vezi daca vorbest perfect o limba straina si limba roman vezi daca stiu legea si apoi o sa mori de ras majoriate romanilor au BAC faculate master doctorat pe spaga si chiul nici unde este nu stie nici ce profesori a avut nici ce materi atunci ce pretenti sa ai si de ce sa nu vi se zica ceea ce santeti cersetori salbatici inculti agramati analfabeti incompetenti ce mai Gyyypsi. Cand se voteaza din 1990 pana azi legi ordonate ordine regulamente abuzive mafia traspartidica USL traieste FSN si PCR traiesc toti parlamentari indiferent de culoare politica fac front comun sa scoata pe penali dupa 10 ani sau chiar 30 de ani incep in an electoral sa guite, de ce Kioves il scapa pe Ghita pe Vntul pe Hexipharm etc pe Dr. Lucan pe Dr.Oprescu de ce de ce pt ca sant toti in aceeasi barca doar lupte de culise ei sant aceeasi familie unita si fericita familia politica multicolora traspartidica FSnista PCR securista, de ce nu s-a finalizat dosarul revolutiei al lui Visinescu Flota doamna Kiovesi domnule Johanis de ce toti parlamentari isi voteaza in unaminitate salari si pensi speciale si imunitati de ce ca sant toti rude si prieteni parteneri de afacer in aceasta mafie traspartidica numita partidul securistilor al hotilor partidul Coldea de ce Coldea nu este la puscarie pentru politie politica si spionaj fiind fost agent KGB ca toti politicieni si Kioves si acum Agent mosad si CIA. Nicolae Iorga Evreu ucis de inculti de romani. De ce Ciolos Johanis Kioves a promis ca va impozita biserica si va taia finatarea cluburilor de fodbal (patroni miliardari care nu platesc taxe si impozite, cine vrea fodbal nu are decat sa sponsorizeze fodbalul dar nu din bani publici sa dea fiecre din buzunar sau samareasca pretul la bilete stadioanele si galerile au ajuns armate personale si scndalagi in politia politica pe bani nostri pt mafia politica si de ce politia si jandarmeria sa asigure securiate eu daca fac o nunta sau imormantare cu 4000 de meseni legea ma obliga sa asigur eu securiatea si sa platesc firme de paza asa si cluburile de fodbal si biserica sa platesaca cate 4000 de badigarzi de la firme de paza nu din bani nostri abuziv iar cine vrea sa le dea bani sa dea el individula ca au mii de conturi cluburile si biserica asa ca sa se duca la banca fiecre fraier si sa le doneze anual sau lunar nu sa fim furati toti 10% din romani nu le place fodbalul sau au cluburi mici preferate la fel si la culte deci doar 40% tin cu cluburile mari sau biserica ortodoxa celaalte culte sau cluburi mici de ce sa nu primeasca bani sa nu uitam ca juma sau chiar mai mult din jucatori buni vin de la cluburi mici adica cluburile mari fura jucatori de la cluburi mici cu bani furati de la noi si ne rad la teve un Dragomir un copos un Becali si alti parveniti bisnitari afoni de fodbal si religie dar mari crediciosi si fodbalisti de Pleystesen.)biserici si preoti pedofili corupti securisti vor fi executati pe stadioane si ce au facut dupa alegeri au pupa au pupat mana popilor si lea dat de 10 ori mai multi bani si imuniate decat a dat PSD popilor si biserici Constantin Brancus ucis de salbatici de romani. V-am lasat saraci si prrrosti v-am gasit si mai saraci si prosti ce mai tiggganii asta santeti. toata planeta va stie criminali Matasareanu SUA pana in Dr.Lucan Japonia si Dr.Oprescu China.
  ……………………………….
  http://www.nasul.tv/zoltan-tszepari-patronul-rcs-rds-digi-face-jocurile-de-la-budapesta-si-refuza-difuzarea-nasul-tv/

  http://www.napocanews.ro/2015/04/ungurul-zoltan-teszari-principalul-finantator-al-campaniei-electorale-a-lui-klaus-iohannis.html

  …………………………………

  Ies la iveală noi dezvăluiri incendiare despre şeful RCS-RDS, Zoltan Teszari. Omul care controlează prin Digi piaţa de cablu din România are un trecut extrem de interesant.

  Unul dintre cei mai bogați oameni din România și influenți oameni de afaceri, Zoltan Teszari, patronul companiei Digi-RCS a cerut înainte de 2000 să i se acorde titlul de luptător în revoluția din 1989. Omul de afaceri și-a cunoscut partenerii de afaceri din prezent în perioada în care a participat la Revoluția din decembrie 1989. Descoperirea a fost făcută în urma unui demers jurnalistic care a plecat de la iubitul Laurei Codruța Kovesi, scrie hotnews.ro

  Citeşte şi: ANI a dat lovitura: Lista aleşilor locali declaraţi incompatibili de agenţie

  Abia în ziua când șefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a reacționat oficial la insinuările Antenei 3 în legatură cu iubitul ei angajat la RDS-RCS, numele lui Florin Nemeș a devenit de interes public.

  ………………………….

  Din documentul afisat aflam doar ca Zoltan Teszari este membru al „Asociatiei 23 decembrie 1989 Metrou Bucuresti” si ca a primit titlul de „Luptator pentru victoria revolutiei Romane” in regimul Constantinescu, cand lotul revolutionarilor s-a marit cu cateva mii de noi certificate.

  Numele lui Teszari apare la pozitia 15502 in Anexa la Decretul 37/2000 prin care au fost acordate cateva noi mii de tiluri de Erou Martir si Luptator, publicata in 7 martie 2000 in Monitorul Oficial. De aici incolo mai trebuie gasite detaliile dosarului de revolutionar.

  Potrivit documentelor obtinute de HotNews.ro, Zoltan Teszari cere sa i se acorde titlul de luptator la revolutie pe cand ocupa functia de director general la TVS Holding cu sediul in Brasov, undeva inainte de anul 2000, in tot cazul in timpul regimului Constantinescu. In acesti ani, Teszari se afla in plina expansiune. Achizitiona firme de cablu de cartier.

  Teszari nu intreprinde personal demersurile, ci il imputerniceste pe Nicolae Samnson sa o faca. Aceasta a fost unul din revolutionarii Brasovului. S-a sinucis in 2011 in timp ce procurorii il anchetau intr-un dosar alaturi de mai multe persoane suspectate de falsificarea unor documente pentru a obtine calitatea de revolutionar.

  Dar pentru ce fapte de vitejie obtine Teszari titlul de revolutionar? Din propria declaratie depusa la dosarul de revolutionar, rezulta ca a trait evenimentele la Brasov alaturi de cei care aveau sa-i devina parteneri de afaceri: Ioan Bendei, Gheorghe Maftei si Traian Sirianu.

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  Altfel spus, cei care aveau sa-i devina parteneri de afaceri – Ioan Bendei, Gheorghe Maftei si Traian Sirianu – sunt amicii cu care se pregatea sa „serveasca ceva la restaurant” chiar inainte de evenimentele din 89. In dosarul sau de revolutionar, gasim urmatoarele declaratii de martor care sustin ca Zoltan Teszari a participat la evenimentele de la Brasov.

  Subsemnatul Teszari Zoltan, domiciliat in Oradea (…) declar urmatoarele: Ma aflam in vizita la fam. Bendei Ioan din Brasov, str. (…), venind din Poiana Brasov unde eram in cantonament sportiv. Am plecat impreuna cu niste prieteni ai d-lui Bendei, pe numele Maftei Gheorghe si Sirianu Traian cu care am plecat in oras cu gandul sa servim ceva la un restaurant dar am schimbat programul datorita evenimentelor ce se desfasurau in centrul orasului.

 8. Constantin

  1. Ce faci ca parinte atunci cand iti este omorat (fizic) copilul si stii cine e criminalul ?
  2. Ce faci ca parinte atunci cand iti omorat (psihic si moral) copilul si stii cine sunt criminalii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.