Abuzuri

Dezvăluirile fostului procuror Maximilian Bălășescu, mărturii despre statul subteran și binomul SRI-DNA (III)

  Maximilian Bălășescu a fost unul dintre cei mai renumiți procurori, fiind printre puținii curajoși care au dat piept cu […]

 

Maximilian Bălășescu a fost unul dintre cei mai renumiți procurori, fiind printre puținii curajoși care au dat piept cu clanurile interlope țigănești ce puseseră stăpânire pe București la sfârșitul anilor  ’90. Presa scrisă din timpul trecerii la noul secol și mileniu abunda de anchetele procurorului Bălășescu, mai ales că acestea au fost urmate de arestări și trimiteri în judecată a membrilor clanurilor Duduianu, Gruia, Stoacă, „Sportivii”, Chira, Tostaoa, Sile Pietroi, Bie, Sadoveanu și Geamănu, care activau în  Bucureşti și județul Ilfov.

La începutul lunii februarie 2012, Maximilian Bălăşescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pe vremea aceea, a fost arestat pentru 29 de zile, fiind acuzat că ar fi pretins 300.000 de euro mită în „Dosarul vrăjitoarelor” – țigănia cu vedeta de carton Oana Zăvoranu și ghicitoarele care au tapat-o de bani – chipurile pentru a da o soluţie favorabilă unei persoane anchetate în acel caz de înşelăciune. Adică, taman procurorul care era considerat cel mai aprig adversar al infractorilor țigani s-a lăsat momit de dușmanii lui ca ultimul fraier. Aiurea, prosteală pentru proști! Bălășescu a fost condamnat rapid, tot în 2012, la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în urma acuzației unui denunțător, cercetat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în acel dosar penal al vrăjitoarelor. Bălăşescu a fost eliberat în 2015, după trei ani, patru luni și 16 zile de închisoare. Acum a sosit vremea ca Maximilian Bălășescu să acuze componentele statului subteran și executanții acestora care l-au trimis la pușcărie! Redăm mai jos relatările fostului procuror.

Seria a V a a statului de drept, binomul SRI-DNA, alianțe subterane, conivențe și furturi în devălmășie….

Seria asta este nucleară (vorba unui clasic în viață) pentru că nu am relatat-o decât la persoane foarte apropiate . O să scurtez mult ca să nu vă plictisesc cu lectura, vreau doar să vă avertizez că sistemul lucrează și prin interpuși.

În 13.10.2011 fac mai multe percheziții domiciliare și la domiciliul unuia dintre inculpați găsesc zeci de aparate de interceptare, înregistrare și bruiere în mediu ambiental. Se trimit toate la SRI, se face expertiză și rezultă că toată aparatură ridicată încalcă legea siguranței naționale și deținătorul Dobrescu Sebastian este un infractor dar nici pînă azi nu s-a făcut nimic.

În acel moment, cînd vine expertiza, nu fac nimic pentru că unul din ofițerii de poliție care asculta interceptările în „dosarul vrăjitoarelor”  îmi spune, după ce ascultă interceptările lui Dobrescu Sebastian „Șefu’ e jale, din interceptări rezultă că un procuror Vali și o judecătoare, prin intermediul lui Sebi, dau bani cu camătă la tigani.” Eu: „Atunci sesizăm DNA.” „Bine, îți trimit CD-ul.”

Iau CD-ul, sun un procuror de la DNA și îi spun „Cred că am ceva pentru dvs. … eu nu am competență.” Ea: „Te aștept.” Iau CD-ul și îl duc, fără adresă oficială sau ordonanța de disjungere  –  greșeala mea!  – dar lucrăm ptr o cauza comună, mi-am zis eu. După trei zile mă cheamă și îmi spune: „Ia CD-ul, nu este de competența noastră.”  Eu: „Doamnă, un procuror și un judecător dau bani cu camătă la țigani, de unde dracu’ au atîția bani?” Ea: „Nu este treaba noastră, hai să te conduc.” Cînd ies din birou, îmi spune: „Vezi-ți de treabă și nu te bagă,” Eu, ca prostul, nu-i ascult sfatul, zic doar „Bine doamnă.” și plec.

Mă gândesc și o sun pe Luminița Palade, procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. Îi spun povestea îi duc CD -ul (undeva între Crăciun și Anul nou în 2011). Personal am fost la ea în birou, îi arăt CD-ul și mă întreba: „Știi cine este procurorul, că judecătorul nu mă interesează?” Eu îi răspund: „Șefa, un singur Vali cunosc procuror, dar nu este el fiindcă nu are numărul acela, respectiv Valentin Macovei, fostul soț al Monicăi Macovei. Ea îmi spune: „Bine, poate este altcineva și este nou…” și las CD-ul.

A două zi mă sună Valentin Macovei: „Ce faci?” Eu: „Prin București, cu treabă.”  El: „Hai să vorbim ceva.” Eu: „Cum să nu, frate.” De ce îi spuneam așa? Amândoi eram masoni, într-un rit de perfecționare și între masoni este cu „frate”. El: „Unde ești?” Eu: „În centru.” El: „Hai să ne vedem la Rossetya.” Eu: „O,k în 15 minute sunt acolo.” Rossetya este un restaurant lîngă Parchetul de pe lângă Tribunalul București, pe Hristo Botev.

Ne așezăm la masă, că am ajuns ca un făcut exact în același timp. Vorbim baliverne și la un moment dat, el „Îl ai pe unul Dobrescu în «Dosarul vrăjitoarelor», ce vrei să faci?” Îi răspund: „De ce?” „Este prieten cu cineva și m-a rugat să vorbesc cu tine.” Eu: „Frate, vezi-ți de treabă, că este o jigodie.” El: „Putem să îl ajutăm.” Eu „Da, doar dacă renunță la executarea asupra P.V., că el vrea în înțelegere cu țiganii de două ori banii… 50.000 de euro.” El: „Frate, poate nu ai toate datele și pe de altă parte poate fi draguț.” Mă enervez și îi spun: „Eu nu am nevoie de nimic din partea unui hoț. Tu vrei să îl ajut, dar el să continue să o ardă pe P.V.? Îmi pare rău, nu se poate. Să se ducă la pușcărie.” Macovei se enervează: „Frate, vezi că nu știi cine îl ține de lesă și s-ar putea să îți rupi dinții de data asta.” Închei discuția: „Mă lași cu prostul tău? Eu nu am cum să-mi rup dinții.” Plecăm, fără să știu la acel moment că Vali din convorbirile de pe CD-ul meu cu interceptări este chiar procurorul Vali Macovei  – „fratele” meu, de altfel – fiind unul dintre protectorii și sponsor al lui Dobrescu Sebastian.

01.02.2012: După ce mă arestează pentru 30 de zile la ora 19:45, instanța competentă. O să aflu cînd ies, după ce un prieten  îmi trimite la domiciliu, în poștă, o înregistrare video,  că la ora 20:00 în acea primă zi din februarie 2012, când eu eram arestat, la domiciliul lui Valentin Macovei sosesc Dobrescu Sebastian și al doilea denunțător, Marius Maghiari, încărcați cu sacoșe conținând sticle de băutură, unde stau pînă dimineață la ora cinci dimineața. Au sărbătorit…

Am uitat să spun că DNA a folosit pentru prima dată – începând cu mine – denunțătorul care a aflat de la alt denunțător ce a cerut unul pentru inculpat, de asemenea, ambii denunțători care pârăsc din poveștile inventate și regizate de ei  sunt singurii martori ai acuzării!

Intersant este ce s-a întîmplat în perioada 17.01.2011-25.01 2011, data la care s-a formulat plângere împotrivă mea. Află Valentin Macovei de la prietenii din sistem că eu vreau „să îl fac”, sincer, atunci nu știusem că de el este vorba și îi face legătură cu procurorul Viorel Cerbu lui Dobrescu Sebastian pentru că trebuia să între în ofensivă. Poate că la momentul respectiv Cerbu nu avea ceva personal cu mine, dar își dorea o poziție de forță în PICCJ-DNA! Se întîlnesc cu acesta și el le spune că-i trebuie probe concrete că Max vrea bani. Ei au făcut ceva și după ce și-au cumpărat tehnică de înregistrare, interzisă de legea siguranței naționale, cu acordul lui Cerbu înregistrează doi fraieri care cer banii în numele meu. Se chinuie să facă un flagrant în 27.01.2012 care nu le iese pentru că eu nu aveam nici o conivență cu nimeni și rămân cu buza umflată. De reținut: banii pentru flagrant sunt puși la dispoziție de către denunțător!

Nu-mi amintesc cînd s-a făcut prezentarea de material, dar după ce am terminat-o, la zece minute, în sediul DNA figurează că a intrat Dobrescu Sebastian la Cerbu, probabil să vadă ce am declarat. Seara, tot datorită aceluiași prieten care mi-a trimis înregistrarea, am văzut că împreună cu Marius Maghiari au fost la Valentin Macovei acasă, la fel, având pungi cu sticle de băutură.

După ce dosarul ajunge în instanță, instanța vrea să mă audieze. Îi spun că nu mai dau nici o declarație fiindcă după ce am dat-o la DNA, la 10-15 minute tot în sediul lor, la procurorul Cerbu a venit denunțătorul. Instanța nu comentează și spune că la următorul termen, peste două săptămâni, urmează să audieze denunțătorii și martorii, dar ei erau aceiași…

Culmea, înainte de audierea denunțătorilor și martorilor Dobrescu și Maghiari (permanent aceleași două persoane), tot aceleași două persoane (Dobrescu și Maghiari) cu sacoșe de băutură în mână sunt văzute intrînd în casă procurorului Valentin Macovei (pe înregistrările „prietenului” care le-a trimis) și ieșind în jurul orelor trei dimineața . A două zi la instanță cei doi denuntarori și martori sunt audiați de instanță (adică tot aceleași două persoane ) și sunt asistate de… soția procurorului Valentin Macovei!

Încep să îmi dau seamă, să văd niște lucruri și mă apuc să comentez.

                                                               *

Într-o noapte, pe la ora doi, când fratele meu ajunge acasă, când să deschidă poarta, cineva îi pune mâna pe umăr și îi spune că vrea să discute cu el. Îi zice „Vezi că eu l-am avertizat pe fratele tău că nu este bine ce face și că o să fie arestat. Vreți să fiți arestați toți, să înfundați pușcăria? Spune-i să își vadă de treabă! S-a dus, acum eu sunt.” Din seară aceea frate-meu s-a lăsat de fumat, a vândut a două firmă de curierat din România, nu mai venea la mine în vizită și îmi răspundea la telefon că este foarte ocupat. A avut grijă de mine, să nu fumez de pe jos în pușcarie, să am ce să mănânc și să dau telefoane, dar de frică, are doi copii extraordinari (care sunt singurii mei fini) a ales să stea deoparte, să se ascundă de mine. Probabil și ca să mă protejeze, fiindcă știa cum am să reacționez cînd o să aflu.

Acea persoană care l-a așteptat pînă noaptea la ora doi să vina de la muncă a fost Valentin Macovei procuror la Parchetul de pre lângă Judecătoria Sectorului 3, fost secretar de stat, fost soț al lui Monica Macovei, cel care plătea pensie alimentară copilului lor crescut de Monica la cea mai scumpă facultate din Marea Britanie!

Păi fi-ți-ar mă-ta a dracului, îmi ameninți familia pentru banii tăi, că îi bagi la pușcarie pentru că așa vrei tu?! Când te prind te tăvălesc rău de tot. Să va intre bine în cap, eu am timp pentru voi.

Seria a VI-a a Statului de Drept, binomul SRI-DNA, interlopii și legătură lor cu magistrații

În dosarul penal 2/P/2011 cunoscut de opinia publică ca „Dosarul vrăjitoarelor” am făcut niște investigații privindu-l pe Sebastian Dobrescu pentru a afla dacă activitatea de cămătărie este îndeletnicirea zilnică a acestuia.

Astfel, am descoperit că în cursul anului 2011 pe rolul instanțelor din București și Ilfov erau peste 45 de executări silite a unor imobile pentru care oamenii plătiseră integral sau nu împrumutul. Cămătarii au un obicei ca să plătești mai mult decît este cazul, dacă ești o persoană obișnuită : când este ziua scadenței îți spun că este plecat din localitate și că se întoarce în cîteva zile, iar când să dai banii îți spun că ai depășit termenul scadenței și dobânda se dublează și trebuie să plătești mai mult. De aici apar sumele astronomice pe care împrumutatul trebuie să le dea cămătarului, deși suma împrumutată poate fi de doar cîteva sute de euro. De fapt, cam asta este și singură diferență în România între bănci și cămătari: eschivarea de la încasarea banilor datorați la termenul stabilit.

Din cele 45 de executări silite, 25-27 nu mai știu exact câte, aveau actele notariale de împrumut încheiate la cabinetul notarial a lui Jean Andrei, soțul președintei Tribunalului București, judecătoarea Laura Andrei, fiind judecător de civil la bază. Toate executările sunt câștigate și imobilele din contracte intră în proprietatea lui Dobrescu Sebastian, care le vinde foarte rapid pentru a le transforma în bani.

Din interceptările, pe care i le-am lăsat Luminiței Palade, rezulta că în unele situații la împrumuturile acordate de Dobrescu Sebastian contribuia și notarul. Nu știu în ce măsură, pentru că se discutau doar procente.

Toate discuțiile telefonice se purtau de pe un telefon al lui Dobrescu Sebastian, pe care îl interceptam și de pe alte telefoane decât cele uzuale cu notarul și procurorul, care mie mi-a spus că nu îl cunoaște bine.

Când a făcut reclamația în data de 25.01.2011 la DNA a scris, clar, într-o pagină că i-am pretins 300.000 de euro. Imediat Viorel Cerbu, prin ordonanță, dispune înregistrarea și interceptarea telefoanelor mobile și în mediul ambiental pentru o perioadă de 48 de ore. Nu le iese nimic cu mine și cu toate că doar Curtea de Apel București avea competență datorită rangului meu să dispună măsuri de interceptare și înregistrare, Viorel Cerbu știind că niciun judecător zdravăn la cap nu ar fi confirmat ordonanța lui și nu ar fi prelungit-o pentru că erau numai baliverne , se duce personal pentru confirmare și prelungire la Tribunalul București .

La Tribunalul București din 2010 singurul judecător care emitea autorizații de interceptare era președinta, judecătoarea Laura Andrei, soția notarului Jean Andrei. O „turturea” mi-a șoptit că inițial Laura Andrei nu ar fi fost de acord cu prelungirea și Cerbu ar fi spus „Păi ăsta voia să va bage la pușcărie pentru cămătărie și dvs. vreți să îl scăpați acum.

Cert este că Tribunalul București a emis autorizație pentru înregistrare și interceptare în mediul ambiental, dar fără numărul meu de telefon. În 31.01.2012 au solicitat la Curtea de Apel interceptarea pentru mine, probabil ca să asculte convorbirea cu ofițerul DNA care m-a chemat la sediu.

Și, ca să termin cu faza de urmărire penală, mai am una: În jurul orelor 19 îl prind pe cel care a pretins banii în numele meu.  Viorel Cerbu îl sună pe Marius Iacob: „Șefu’, gata l-am prins în flagrant mai vorbim că acum trebuie să numărăm banii.

Marius Iacob anunță presa că am fost prins în flagrant, cineva îl anunță pe un prieten de-al meu foarte bun, care la 19:30 mă sună „Max, ce faci?” Eu: „Bine, în oraș, mă duc la o petrecere să mă văd cu niște prieteni. De ce?” El: „Ce m-am speriat, mi-a zis acum cineva că ai fost arestat, că ai fost luat în flagrant.” Eu: „Dă-i mă dracu de proști, nu știi că de opt ani mă tot amenință că mă arestează?” „Bine că ești bine, mai vorbim.”

Viorel Cerbu i-a făcut dosar penal prietenului meu pentru favorizarea infractorului, fiindcă  m-a sunat ca să mă avertizeze. Ce idiot, doar el îi spuse lui Marius Iacob că „m-a luat”, trebuia să-i facă lui Iacob că a anunța mass media, nu prietenului meu!

După ce am fost condamnat în prima instanță la 5 ani cu executare, Viorel Cerbu, Dobrescu Sebastian și o doamnă judecător (eu știu cine a fost, dar rămâne anonimă) au sărbătorit reușita într-un restaurant din Pipera la un pui Tikka Masala. Au râs, au glumit, s-au distrat pe  mea, că ce fac eu acum fiindcă trebuie să plec la Rahova unde mă așteaptă „prietenii”.

                                                                                                                Max BĂLĂȘESCU

Citiți și articolele anterioare:

Dezvăluirile fostului procuror Maximilian Bălășescu, mărturii despre statul subteran și binomul SRI-DNA

Dezvăluirile fostului procuror Maximilian Bălășescu, mărturii despre statul subteran și binomul SRI-DNA (II)

2 Comments

 1. IQ100

  Pardooon?/”Cum să nu, frate.” De ce îi spuneam așa? Amândoi eram masoni, într-un rit de perfecționare și între masoni este cu „frate”.
  Pia asa au patit si Adrian Nascase sau M Goana, credeau ca daca sunt masoni sunt jmekeri sau independenti.
  Ce le-a trebuit??In mod normal, un om mediu ca inteligenta si cu o minima moralitate NU are ce cauta in o societate secreta.

 2. satan existã

  Am vrut sã trimit linkurile de la fiecare parte din întåmplare pe un blog foarte urmãrit însã,cånd am aflat cã personajul întåmplãrii face parte din masonerie,am renuntat la idee.
  Putinã lume stie cã tot rãul din societatea romåneascã,tot ce este uråt,inuman,deviant,spurcat are legãturã cu masoneria;reprezentantii ei sunt prezenti în toate ramurile societãtii cu scopul de a perveti,subjuga,manipula oamenii slabi de înger.
  În ceea ce priveste cazul de fatã nu pot decåt sã mã bucur cã existã rãfuieli si între ei,mã bucur cã suferã si ei nu numai oameni nevinovati;da,poate domnul din întåmplare chiar este nevinovat asa cum se laudã,însã numai prin faptul cã a aderat la aceastã organizatie ocultã îl descalificã ca om.
  Pentru cei care contestã ceea ce am scris tineti minte:Al Treilea Rãzboi Mondial(ultimul de altfel)ei îl vor declansa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *