Abuzuri

Dezvăluirile fostului procuror Maximilian Bălășescu, mărturii despre statul subteran și binomul SRI-DNA

  Maximilian Bălășescu a fost unul dintre cei mai renumiți procurori, fiind printre puținii curajoși care au dat piept cu […]

 

Maximilian Bălășescu a fost unul dintre cei mai renumiți procurori, fiind printre puținii curajoși care au dat piept cu clanurile interlope țigănești ce puseseră stăpânire pe București la sfârșitul anilor  ’90. Presa scrisă din timpul trecerii la noul secol și mileniu abunda de anchetele procurorului Bălășescu, mai ales că acestea au fost urmate de arestări și trimiteri în judecată a membrilor clanurilor Duduianu, Gruia, Stoacă, „Sportivii”, Chira, Tostaoa, Sile Pietroi, Bie, Sadoveanu și Geamănu, care activau în  Bucureşti și județul Ilfov.

La începutul lunii februarie 2012, Maximilian Bălăşescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pe vremea aceea, a fost arestat pentru 29 de zile, fiind acuzat că ar fi pretins 300.000 de euro mită în „Dosarul vrăjitoarelor” – țigănia cu vedeta de carton Oana Zăvoranu și ghicitoarele care au tapat-o de bani – chipurile pentru a da o soluţie favorabilă unei persoane anchetate în acel caz de înşelăciune. Adică, taman procurorul care era considerat cel mai aprig adversar al infractorilor țigani s-a lăsat momit de dușmanii lui ca ultimul fraier. Aiurea, prosteală pentru proști! Bălășescu a fost condamnat rapid, tot în 2012, la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în urma acuzației unui denunțător, cercetat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în acel dosar penal al vrăjitoarelor. Bălăşescu a fost eliberat în 2015, după trei ani, patru luni și 16 zile de închisoare. Acum a sosit vremea ca Maximilian Bălășescu să acuze componentele statului subteran și executanții acestora care l-au trimis la pușcărie! Redăm mai jos relatările fostului procuror.

                 Să vorbim de statul de drept sau binomul DNA-SRI… 

În 23 ian 2012 mă sună un ofițer DNA care îmi spune că a două zi, în data de 24.01.2012, sunt citat telefonic la DNA-Structură Centrală în calitate de martor. Mă duc în data de 24.01 2012 (o să vedeți de ce insist pe această dată) la ora 10. Dau declarație pînă la oră 12 în sediul DNA. După ce termin declarația îmi spune ofițerul că procurorul vrea să stea de vorba cu mine. Mă întîlnesc cu procurorul „statulului de drept”, care îmi spune ai o soluție ….și ideea rămâne în aer. Eu spun „să îmi dau demisia!” „Nu am spus-o eu dvs alegeți…” „În cazul ăsta am o variantă.”,  zic eu la acel moment de presiune.

Îi văd zîmbetul, pervers, răsărit pe fața de success. Îi spun „OK, vreți demisia mea.” Îmi răspunde: „Dacă nu vreți ….” Îi spun: „Bine, am reținut. O să mi-o dau, dar nu cînd vreți dumneavoastră. ” Procurorul: „Nu este bine.” Eu: „Asta e, hai să vedem.” Am plecat din sediul DNA la 12:45 la sediul din Ilfov unde aveam de audiat.

A două zi, se înregistrează la DNA un denunț că la ora 10, în data de 24.01.2012 (cînd eu eram la DNA!!!) am cerut 300.000 de euro mită. Am fost arestat în 01.02.2012 ( după 5 zile de la denunț) pînă în 11.03 2015 ( adică după 3 ani, 1 luna și 11 zile cînd am fost liberat condiționat ). Cam acesta este „statul de drept” sau binomul SRI-DNA.

                 Ziua a doua a statului de drept sau binomul SRI-DNA

La oră 13:15, în data 01.02.3012, după 15 minute de audiere și aducere la cunoștiință a învinuirii, sunt dus la beciul domnesc (arestul central). La ora 19 sunt dus singur la Curtea de Apel București. În boxă, după mine, sunt aduși doi indivizi. Pe unul îl văzusem de trei-patru ori în viața mea, pe celălalt nu îl văzusem niciodată, acesta fiind adus primul în boxă.

Fiind procuror și știind cam cum stau lucrurile, sunt intrigat că nu îl cunosc și am crezut că sunt confundat.  Îl întreb pe individul mare, gras și tuciuriu „Ce dracu’ cauți aici?” Îmi răspunde „M-au luat ăștia de la DNA că i-am dat lu’ unu’ Maxim, procuror, mită.” Eu (cu draci pe mine ): „Boule, nu există nici un procuror Maxim , poate Max…” El (supărat ):      „Da, Max, ăla…” Eu: „Cretinule, eu sunt singurul procuror Max și nu te cunosc. ” El: „Da știu, scuze, îmi pare rău, fă ceva!!!” Tot eu trebuia să fac ceva că ei au cerut bani în numele meu fără să mă cunoscă.

Dar, să nu ne oprim aici… Cei doi declară doamnei judecător Lidia Bădescu că nu au discutat cu mine și că nu mă cunosc și au vrut să îl înșele pe denunțător. D-na judecător mă întreabă pe mine, după 20 minute: „Aveți ceva de spus, d-nule procuror?” Eu: „D-na judecător, la oră 9 a apărut la TV, pe toate posturile, că sunt arestat pentru luare de mită, dvs. aveți dosar la DNA dosar în care aveți calitatea de inculpată.” Era cercetată împreună cu judecătoarele Veronica Cîrstoiu și Dumitrița Piciarca pentru abuz în serviciu și mită de la Dinel Staicu. Ea: „Deci, nu vreți să dați nici o declarație! ” Răspund: „Vreau, dar credeți că se poate?” Judecătoarea, dictând grefierei: „Inculpatul își rezervă dreptul la declarații menționând că este arestat de TV.” (Nota redacției „Justițiarul”: Click pe fiecare document de mai jos pentru mărire!)

Urmarea? Eu am plecat în arest pentru 3 ani, 11 luni și 6 zile, ea a plecat acasă! Judecătoarea Lidia Bădescu a plecat fericită și liniștită acasă doar cît am stat eu în pușcarie. După ce eu am ieșit, DNA a mințit-o că îi dă clasare și a trimis-o în judecată. Acum este la pușcarie la Târgșor,  tot pentru cinci  ani! O  dovadă în plus pentru aranjamentele  „statului de drept” sau ale binomului SRI-DNA: ești tovarăș cu ei cât au nevoie de tine,după care poți să te duci și tu la închisoare. Ei nu te iartă, dar nici eu! (Va urma)

                                                                                                                 Max BĂLĂȘESCU

1 Comment

  1. gigimutu

    INCREDIBIL,

    CIT TUPEU AU BORFASII ASTIA, PAI DOMNU BALASESCU, LA CEDO SI LUATI MILIOANE DE EURO DESPAGUBIRI!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *