Colimator

Digi 24 – televiziunea sistemului, trompeta propagandei iohannisto-SRI

  Televiziunea care-i dezvăluie pe mulți miniștri așa cum sînt: Neghiobi de sus pînă jos Digi 24 e o televiziune pe […]

 

Televiziunea care-i dezvăluie pe mulți miniștri așa cum sînt: Neghiobi de sus pînă jos

Digi 24 e o televiziune pe care la vremea respectivă ar fi invidiat-o FSN-ul lui Ion Iliescu, făuritorul și finanțatorul ziarului numit Vocea României. Ziariștii care lingușeau Puterea FSN-istă prin Vocea României ne lăsau impresia nouă, celor din presa independentă, că ne fac cu ochiu’ în timp ce ne ciomăgeau la ordinele Cotrocenilor. Că nici ei nu credeau în ceea ce scriu și că la o adică ar putea fi alături de noi. Spre deosebire de Vocea RomânieiDigi 24 beneficiază de slugi sincere, convinse că terfelind pe cei care nu fac temenele Cotroceniului, îndeplinesc o misiune patriotică. Rezultatele infecției care a fost și este înființarea Diviziei Presă.

Sînt mulți care deplîng existența acestui post reprezentativ pentru cîrdășia dintre presă, afaceri și politică în postdecembrism. Modelul e arhicunoscut. Un om de afaceri se lansează într-o afacere cu cîrnați. Puterea îl ajută să prospere prin contracte suspecte, prin înlesniri pe șest. Omul de afaceri obține astfel un profit baban. Din acest profit își permite să finanțeze o instituție de presă, altfel falimentară. Negustoria nu e lipsită de subtilitate. Instituția de presă nu e finanțată direct, ca pe vremuri, prin contracte de publicitate direcționate de companiile de publicitate, trei sferturi din ele unități militare sub acoperire, doar spre publicațiile amabile cu puterea, ci prin intermediul afacerii cu cîrnații. Eu însă cred că Digi 24 e necesară în România lui Klaus Iohannis. Și iată de ce:

Postul e un fel de loc de trecere al demnitarilor, al politicienilor de la putere, al tuturor celor care văd presa ca pe un instrument de scărpinat pe spinare. Sub acest semn, demnitarii regimului Iohannis merg la Digi 24 cu sentimentul, dorit de toți politicienii din lume, că pot spune tot ce le trece prin cap, prin ceafă și chiar prin burtă fără ca ziaristul din studio, angajat al televiziunii, să-i avertizeze c-au luat-o razna. Această beatitudine de a nu a avea frînă, de a spune orice, face ca la Digi 24 politicienii puterii să se dezvăluie în splendoarea încurcăturii de mațe care e creierul lor. Astfel fără să vrea Digi 24 joacă în România acestor zile un rol benefic. Cel de a ni-i dezvălui pe mulți politicieni ai puterii așa cum sînt:
Neghiobi tot timpul, 24 din 24 de ore.

Unul dintre aceștia e Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Nu demult, ministrul a fost invitatul unei emisiuni de publicitate de telenovelă. Despre cine și cum a făcut emisiunea asta, am vorbit pe larg la Jurnalul meu video de duminică 5 iulie 2020, sub titlul După telenovela cu Nelu Tătaru, m-am dus să iau 400 de picături de valeriană. N-are rost să reamintesc momentele de ridicol memorabil născute din nevoia moderatoarei de a se da zvîrlugă dar mai ales din nevoia ministrului de a se da uman. La un moment dat, ditamai ministru Sănătății, presupus a se lupta cu Pandemia și Birocrația, își plantează o lacrimă în colțul ochilor acolo unde în filmele cu bunici intră în funcțiune baticul. Motivul tulburări emoționale? Ministrul nu-și poate vedea nevasta, rămasă la Vaslui, decît la finele săptămînii. Grație lui Digi 24, am putut descoperi un demnitar care trăiește din împrumuturi de la telenovele turcești. Mai zilele trecute, tot Nelu Tătaru, a zis cu voce tare următorul text suferind vizibil de turmentarea minții din Căldură mare de Caragiale:

„Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din țara asta n-o să respectăm niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri. Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat.”

Nelu Tătaru nu e singurul membru al Guvernului care dă fuga la Digi 24 cînd e trecut de nevoia sporovăielii în direct, la tv. Pe lîngă miniștrii care primesc dispoziție de la Ludovic Orban să meargă la Digi 24, așa cum pe vremuri sindicaliștii primeau dispoziție să scrie la gazeta de perete a întreprinderii, sînt demnitari care merg la televiziunea oficială a Puterii, pentru a se simți acolo, mai ceva ca la o cină romantică cu ibovnica. Gîndul că pot spune ce le trece prin cap, că redactorul din fața lor n-are altă grijă decît să caște gura de admirație la ce spune, îi face să se dezvăluie, să se dezbrace, să se arate așa cum sînt ei: RIDICOLI.

Ce ne-am face fără Digi 24? Am fi convinși că membrii Guvernului sînt desăvîrșiți.

                                                                                          Ion CRISTOIU, cristoiublog.ro

P.S. Violeta Alexandru și Marcel Vela se dau în stambă nu numai la Digi 24, dar și pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.