Observator

Digi TV, trompeta propagandistică a SRI-ului și klausului, reclamă în campania electorală la Pilonul II de pensii, ai căror administratori au investit taman în acțiuni Digi!

  Cum p-ăștia de la „chilonul 2” de pensii i-a apucat fix acușica, în campania electorală, dorul de publicitate televizată, […]

 

Cum p-ăștia de la „chilonul 2” de pensii i-a apucat fix acușica, în campania electorală, dorul de publicitate televizată, m-am gândit că o imagine face oricum mai mult decât o mie de cuvinte. Tovarășii rentieri pe banii noștri spun că la pensie o să te scalzi în banii pe care cu spor ți-i produc. Iar până atunci, într-un mod înălțător, ei investesc în economia locală. Aproape că mă apucă plânsul de bucurie!

Și-atunci, mie ce-mi rămâne de făcut? Să mă întorc spre un element de bază al ieconomiei locale, una dintre investițiile preferate ale administratorilor isteți: numita DIGI. O fac deoarece pentru previziunile pe care le-am făcut în legătură cu această – să-i spunem – acțiune mi-am luat tone de mui pe vremea când „muie PSD” nu exista nici în stadiul de proiect.

Așadar, ce făcu DIGI-ul nostru? Păi în primul rând anunță o pierdere trimestrială dăcât dă 17.6 mln. EUR!!! Adicătelea o bagatelă. Eu vă spun: nu puteți voi să visați cât poate DIGI-ul să piarză. Desigur, pe vremea în care spuneam că se duce căruța la vale eram contrazis vehement de „esperții” care-mi spuneau că o să urmeze un boom din investiția în media. După cum se vede, boom-ul se transformă pe zi ce trece în bum.

Click pe imagine pentru mărire!

Nu e nicio mirare că la momentul de față cotațiile se află la minimul istoric. Dacă vă uitați la graficul postat o să înțelegeți că pentru ei asta e regula. Privind dinamica aproape că-mi vine să fac o prognoză bazată pe regula de trei simplă. Nu de alta, dar prea e evidentă viteza cu care aterizează.

Acum stau și mă pun în pielea administratorilor fondurilor de pensii private. Mă tot gândesc: o fi fost bună campania asta publicitară? Decât să decarteze banii pe la tembeleviziuni, nu mai bine ar fi cumpărat ele acțiuni la DIGI? Poate s-ar mai fi ridicat naiba cotațiile alea și-ar fi dat mai bine-n cifre. Sau, cine știe, poate și-au dat seama că e moartă scroafa-n coteț și că oricum n-o mai trezești nici cu electroșocurile, astfel încât singura soluție e aia veche de când lumea, inventată de Unchiu’ Sam: propaganda. Nu degeaba unul dintre susținătorii campaniei e AmChan, această agentură „dă bine”.

Sincer să fiu, la cum arată lucrurile și la cât de umflată e situațiunea, mă gândesc că ăștia de la pensiile private, dacă tot țineau ei să iasă pe teveu, mai bine nu mai cheltuiau banii pe producție și luau clipul lu’ Vântu și-l reșapau oleacă întrucât, zic io, mesajul se mulează perfect cu situația în cauză: „Dormi liniștit când pensia privată lucrează pentru tine. Pensia Privată – face parte din viața ta”. Hai să nu-mi spuneți că nu se leagă perfekt!

                                                                                                                            Dan DIACONU

4 Comments

 1. Dracula

  Cică un cotizant la pilonul doi,după o vechime de 30 de ani,”poate ‘avea in cont 25.000 euro.La cursul actual,suma ar fi în jurul a 70 de euro.Se merită?

  • Sarmis

   70 euro pensie lunara.Peste 3o de ani statul roman nu va mai avea fond de pensii.Doar privatii ,daca nu dispar cu gologanii.

   • gigimutu

    Sarmis,

    cred ca asta se pregateste, sa-si ia desaga, si p-aci ti-e drumul, va fi o mega teapa, de mii de ori mai mare ca fni si caritas la un loc!

 2. Gofă

  Prelipceanu ăla e ca o budă de fundul curții din Muntenia. Pus la DIGI TV să suporte dejecțiile scoase pe gură de oligofrenu Cristian T Popescu și să-i ofere hîrtia igenică la finalul “emisiunii”. Ce nu face omu ptr o bucată de pîine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.