Lichele

Din ciclul „Cămașa de forță”: Cristian Tudor Popescu se ia la trântă cu Dumnezeu

  Cu nebunii noștri-n frunte, vom avea victorii multe!   O URARE DE PAȘTI, DE LA „CRUCIȘĂTORUL” CTP : „PAȘTEȚI […]

 

Cu nebunii noștri-n frunte, vom avea victorii multe!

  O URARE DE PAȘTI, DE LA „CRUCIȘĂTORUL” CTP : „PAȘTEȚI FERICIȚI!”

Că Popescu Tudor Cristian are o problemă nu numai cu religia, ci chiar cu bunul Dumnezeu, nu mai este o mirare pentru nimeni… Nu cred că sunt mulți jurnaliști care să se întrebe dacă Dumnezeu este de natură „corpusculară sau ondulatorie”… el, însă, după cum veți vedea mai jos, nu poate dormi din pricina acestei dileme:

Lăsând la o parte problema existenţei a ceea ce se numeşte Dumnezeu, copilului i se spune că El, Domnul, e Unic, altul la fel nu există. Deci, într-un univers în care nimic nu e unic, în care există miliarde de oameni, miliarde de stele, atomi şi galaxii în număr inconceptibil de mare, avem şi un Unul, care nu ştim cum arată, unde se află, nu îi cunoaştem nicio caracteristică energetică sau materială, nu ştim dacă e de natură corpusculară sau ondulatorie, dar zicem că e Unic.”

Simțiți un pic de INVIDIE aici? Adică, un fel de „…și EU SUNT UNIC, iar despre mine se știe de ce natură sunt, se știe cum arăt și unde mă aflu, numai că eu n-am avut șansa de a fi la fel de «mediatizat»…” El, versus Dumnezeu… de la egal la egal…

Dar dincolo de războiul lui personal cu divinitatea -care cred că nici nu știe ce adversar teribil are pe site-ul REPUBLICA.ro- mă întreb : de ce oare o fi simțind nevoia CTP-ul să-și răstoarne tineta în sufragerie la fiecare sărbătoare religioasă majoră? Pentru că asta face „crucișătorul” mamei ei de presă, jurnalist pe care cetățenii nu-l mai citesc, dar de a cărui existență își amintesc doar când vin ăia cu sondaju’ de la SOCIOPOL să-i întrebe …

Așa că nici anul acesta, de Paști, CTP-ul nu s-a putut abține și uitați ce a ieșit:

Iisus Hristos este Mântuitorul. El ia asupra Sa vina acestei lumi și suferă pedeapsa în locul ei.Asta e frumos, nobil, distins, cutremurător, dar v-ați întrebat vreodată dacă e și drept? Dumnezeu s-a întrupat în om ca să aducă pe pământ dreptatea?
Nicidecum(…)

Și, acestea fiind zise, iar publicul introdus în problemă, marele jurnalist, în al cărui raționament-beton sondajele spun că publicul are o nestrămutată încredere, o taie pe arătură:

Preluarea păcatelor altora ca pe niște creanțe transferabile este un act profund nedrept. Drept este ca fiecare să-și primească pedeapsa după faptele sale. Strâmb este ca răufăcătorul să nu pățească nimic și un inocent sau mai mulți să sufere în locul lui. A lua asupra ta vina altcuiva, când ești, asemenea lui Iisus, fără de păcat, înseamnă nici mai mult, nici mai puțin decât obstrucționarea Justiției.

O campanie hristică de mântuire en-gros face, de doi ani încoace, PSD-ALDE. Există, totuși, o oareșicare deosebire între Domnul Iisus și Domnul Dragnea(…). Lui Dragnea nici prin gând nu-i trece să ia asupra sa păcatele altora, dimpotrivă, năzuiește să le arunce pe ale lui în capul tuturor.

Deci, dragi Republicani, întrucât Domnul Dragnea ne vrea pe toți miei de sacrificiu, urarea lui pentru popor ar trebui să fie nu «Paște fericit!», ci «Pașteți fericiți!»…”

Astea sunt niște opinii provenind de la jurnalistul indicat în sondaje ca fiind cel mai CREDIBIL din presa românească.

– Nu puișor, nu e Baba Cloanța! Este un Bau-Bau cu care îl sperie tanti Prelipceanu pe soțul ei ca să pape tot rahatul servit la DIGI TV.

Poate că nici nu este, totuși, chiar așa de ciudat. Căci, ce-a mai rămas din mândra presă românească? Dânsa- în majoritate, chiar şi cea care pretinde, cu aere de mare doamnă ieşită de la ultimul lifting, că nu s-a tabloidizat- abundă în „declaraţii bombă” …„incredibil”…„scenariu halucinant”… „incendiar”… Practic, nu mai ai ce citi, pentru că înainte mai descopereai adevărul printre rânduri, dar astăzi scuturi rândurile şi cad numai litere… nici măcar o idee… Din fericire, dacă ştii exact cine cu cine ţine, cine pe cine plăteşte și cine la cine are obligaţii, poţi interpreta textele absolut jenante, de cele mai multe ori.

Nu se mai cheamă că citeşti, ci se cheamă că înveţi să faci slalom şi să-ţi fereşti ţeasta de capcanele amatorismului vopsit şi interesat .

Țin minte cum, mai demult, în decembrie 2015, ieşind încătuşat de la sediul DNA, scutul „statului de drept”, Dan Andronic, i-a ironizat pe reporterii de teren, pentru care dânsul nu mai era deloc, în clipa aceea, un coleg de breaslă, ci doar o pradă la fel de precisă ca oricare alta. Și m-am întrebat atunci: păi, de ce, Dan Andronic? De ce o canalie mare şi sătulă să ironizeze nişte canalii mici şi înfometate? Doar ei au privit, clănţănind, de pe margine …pe când dumneata …o, dumneata! ai fost PARTICIPANT! Şi-n calitate de PARTICIPANT, ai hrănit cu linguriţa şi-ai scărpinat sub bărbie fiara împăroşată numită „stat de drept”, care te-a acoperit de sucuri gastrice şi a pornit să te digere, fără grabă şi fără cruţare, într-o zi!

Însă CTP-ul poate să „pască fericit”… că lui nu i se va întâmpla una ca asta

                                                                                                              Luminița ARHIRE

Notă: Ilustrația și comentariul la fotografie aparține redacției „Justițiarul”.

 

13 Comments

 1. Avaramu

  Să ne kkm pe tine Popescu Cristian Tudor, jeg informator la servicii, pus de securiștii DIGI TV să dea lecții drogaților rezist.

 2. O minte luminata ca a lui nu va fi nici macar acceptata dar’mi’te inteleasa ?!?…. nicicum, de catre minti inguste, simpliste care au imbratisat odata o teorie despre Isus, religie, biserica si nu se mai clinteste nici nu mai gandeste ,ai departe de atat.
  CTP este un spirit viu, liber cugetator cu adevarat, gandeste continuu si …. greseste, poate! pentru ca este om.
  Conditia spirituala, de gandire si toleranta la care noi, ceilalti trebuie sa aspiram este sa ne acceptam limitele personale, sa nu mai judecam (vezi morala crestina) si/sau sa alegem ce suntem, cine suntem Luminita Arhire? … nu am auzit de tine pe cat l-am asculta pe CTP.
  Frecvent, nu sunt nici eu intru-totul de acord cu “spusele” lui CTP dar accept faptul ca am citit mai putin, am capacitati intelectuale mai limitate, informatii mai putine si deci dispunerea sa ascult pe cineva ca el. Hai sa nu combatem prosteste sau dintre parantezele credintelor noastre mai mult sau mai putin habotnice.

  • Luminița Arhire

   @ELEONORE Nu-i nimic că n-ați auzit de mine până acum. Bine că ați auzit ȘI ACUM… e suficient… nu vă forțați… mai ales că aveți „capacitati intelectuale mai limitate” și „informatii mai putine ”.Eu nu cred că „CTP este un spirit viu”… după opinia mea spiritul lui a început cam demult să miroasă a hoit. Și „mintea luminată” a ăstuia pâlpâie grav. Dar nici cu asta să nu vă bateți capul – acceptați-vă , deci, „limitele personale” și moțăiți liniștită.

   • Dora

    Adevarat

 3. CTP nu a inteles nimic din jertfa Mintuitorului – El nu s-a sacrificat pentru a-si asuma pacatele viitoare ale omenirii, ci pacatele trecute ale evreilor.
  De vina sint posturile care il invita si presa on-line care il adaposteste. Libertatea de exprimare nu poate fi nelimitata, ea trebuie sa se incadreze in limitele logicii, realitatii, bunului simt – altfel, nu constituie decit un mijloc de manipulare, de diversiune. Iar sa batjocoresti religia propriului popor este o porcarie fara seaman – poti sa declari oficial ca nu o recunosti, ca nu ti-o insusesti, dar nu mai mult, mai ales cind nu ai argumente.
  In ce o priveste pe “Eleonore”, a auzit ea ceva, dar ar fi fost bine sa citeasca textul evanghelic. Mintuitorul nu ne-a interzis sa judecam ci a spus “Nu judecati, sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati veti fi judecati si cu masura cu care masurati, vi se va masura”. Deci poti sa judeci, daca masura cu care judeci este dreapta.

  • IQ100

   “Iar sa batjocoresti religia propriului popor este o porcarie fara seaman – poti sa declari oficial ca nu o recunosti, ca nu ti-o insusesti, dar nu mai mult, mai ales cind nu ai argumente.’
   De acord.Nu mi-o insusesc , nu o recunosc
   De exemplu nu consider ca un citat din evanghelie este..litera de evanghelie . ” Mintuitorul nu ne-a interzis sa judecam ci a spus”.Consider ca Mantuitorul nu a existat istoric ,iar mantuirea ( viata vesnica , cu greseli iertate si in armonie cu Dumnezeul crestin) este un concept pur teoretic si absolut neverificabil.Deci nu are cum sa existe un personaj, real sau mitologic, care sa “mantuie”, adica sa faca ceva ce nu exista) .Atunci ‘argumentul” dumitale ” Mintuitorul nu ne-a interzis sa judecam ci a spus” il vad ca un argument al persoanei /persoanelor fizice reale care au compus ( “evanghelistul”) , aprobat ( Consiliu lde la Niceea in frunte cu satrapul local, zis Imparat, zis Constantin cel mare, ucigas in ulei fiert al fiului vitreg acuzat de complot alaturi de sotie, executata si ea, ca de aceea aparut mama sa Elena ca imparateasa) si IMPUS cu forta (Teodosie si urmatorii) acest ‘Protocol” numit ulterior Biblie si carte Sfanta.
   Cun ziceam, nu mi-o insusesc , nu o recunosc.Dar ma simt roman si nu imi place sa se bata joc de mine.
   Recentul clip cu Iisus Christos facand propaganda # , ca pt usandezi cre.tini (scuzati pleonasmul statistic)- “We want you for de U.S Army” mi se pare gre.tos de-a dreptul.
   Deasemenea, fara falsa modestie, cred ca, liber de constrangeri religioase, pot vedea mai clar je,gosenia morala a slujitorilor Scârbiciilor si Ocultei.

 4. IQ100

  Confuzie grava.De ce a te lua de crestinism inseamn a te lua de Dumnezeu?De ce, daca nu imi place CTP, ar trebui sa fie din cauza parerilor lui religioase?
  Dumnezeu, in caz ca exista, este cel din reprezentarea crestina??
  CTP se ia de crestinism, pt ca trebuie sa se ia de Romania asa cum e structurata acum.
  Dac CTP ar fi fost agent al Imperiului Roman sau Macedonean s-ar fi luat de Zamolxis.
  CTP e # ,e ‘fost” secu’, e dus cu placa de baza si politizeaza pe lozinca stalinista “Dragnea/Tito/Mao sunt de vina”
  Dar, sorry, ii dau dreptate la inceput “„Preluarea păcatelor altora ca pe niște creanțe transferabile este un act profund nedrept. Drept este ca fiecare să-și primească pedeapsa după faptele sale. Strâmb este ca răufăcătorul să nu pățească nimic și un inocent sau mai mulți să sufere în locul lui.”
  De fapt , el inca face o concesie doctrinelor religioase acceptand termenulde “pacat” difuz si predestinat nu de vina concreta ,masurabila, atribuibila si platibila cand se reechilibreaza energiile Universale,, nu la o Judecata Viitoare a vreunui Zeu….
  Poveste asta cu JERTFA (animala si umana) din iudaism , apoi cu pacatul pus pe un tap ispasitor, pe o gaina alba si apoi pe un om -dumnezeu (mitologic, la crestini) dupa parerea mea nu poate lasa limpezime de gandire in lupta cu Hidra Globalista.
  Hidra care, la diverse momenta istorice a inventat si implementat religii monoteiste.De care s-a slujit sa stapaneasca parti din lume.Da stiu, ortodoxismul e bun.Catolicii au avut Inchizitia, Cruciadele si Conquista, Protestantismul a avut sclavia moderna…(hmm, unii ar zice ca niste “baieti destepti” din spate).Dar toate aceste slujind acelasi mit al pacatului, rastignirii, mantuitorului, Fecioarei,etc etc etc…Daca am/ati accepta ca sunt concepte pur teoretice NECREZUTE nici un moment de Papi sau Conchistadori, nu ar mai fi nici o contradictie intre “mila crestina” si atrocitatile…crestine.
  Lupta impotriva satanismului neomarxism (adica o religie) nu poate fi dusa cu succes de pe pozitiile unei alte religii, (create tot de “baietii destepti” , ca diversiune) ci doar de pe ale gandirii deschise, polivalente, libere.
  ‘Ce este Adevarul ?”
  “Si adevarul va va face liberi”
  Sunt chei incluse chiar in colectia aceea de orori (VT, puneti mouse-ul pe Imparati I, II, sau Cronici 6) pe care o venerati.
  Mai era ceva prin scrisori Pavel si /sau prin Ev.Ioan, retin doar ideea
  “caci daca nu credem in Inviere atunci zadarnica a fost moartea pe cruce”,
  Exact; eu nu cred.Dar nu cred nici in moartea pe cruce.Totul devine un joc secund si o lupta crancena (in sensul de insangerata, la propriu) pt putere , inclusiv spirituala.

  • Constantin

   Adevarul este Isus Hristos ! Si calea, si viata.
   QED

   • IQ100

    Constantine, asta scrie in Bibile.Adica in Biblie scrie ca Biblia e adevarata(calea, adevarul viata, etc.).
    Cu asemenea “argumente ” discutia mai departe nu are sens.

    • ana

     Pune, te rog, capitolul şi versetul, daca vrei sa fii crezut.

 5. Constantin

  Sa il ierte Dumnezeu. Noi nu.

  • IQ100

   Asta e ca in Baltagul, cu Vitoria Lipan , la sfarsit ..(carte scrisa de un mason usor comunist si care reinterpreteaza miturile precrestine ale sacrificiului si razbunarii din Miorita). Eu nu il iert , fara sa cred in Dumnezeul crestin.Mi-e mai usor .Imi asum EU responsabilitatea ca nu il iert.
   Si cred ca Universul il pedepseste deja , AICI.Si il va pedepsi in continuare.A distruge ceva inseamna a te distruge si pe tine.
   Ii urez sa traiasca MULT, sa plateasca AICI.O sa ma “rog” (=concentrez psihic) pentru asta.Si pentru altii.Nu ii las in “plata Domnului”, asa cum intentionau creatorii crestinismului ca pacifism si supunere fata de “Cezar”, care o fi acela..

 6. Augusta

  Iq100, daca Dumbezeu Iisus Hristos este mitologie, atunci de ce ne trimite Lumina Sfanta la Sfantul sau mormant, care nu arde nimic din ce e material, timp de mai bine de o ora? Este o marturie vie si de netagaduit ca Lumina de Paste ne-o trimite Dumnezeul care a adus in lume Vestea cea Buna, Evanghelia!
  Hristos a inviat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *