Atitudini

Din nou despre cazul copiilor răpiți medicului Camelia Smicală de autoritățile finlandeze: În 29.06.2020 protest în fața ambasadei Finlandei pentru Mihai și Maria Smicală!

  Luni, 29.06.2020, orele 13, protest în fața ambasadei Finlandei pentru Mihai și Maria Smicală!      Camelia Smicală: Abuzurile […]

 

Luni, 29.06.2020, orele 13, protest în fața ambasadei Finlandei pentru Mihai și Maria Smicală!

     Camelia Smicală: Abuzurile autorităților finlandeze

Suntem hărțuiți de către absolut toate autoritățile finlandeze, poliție, justiție, protecția copilului, conform unui scenariu care depășește lejer acțiunile naziștilor.

Poliția a refuzat să investigheze PATRU tentative de omor asupra noastră, cea mai gravă fiind aceea în care Mafia mi-a turnat benzină pe motor, cu scopul de a ne arunca în aer. Deși, probele erau evidente, poliția nu numai că a refuzat ancheta penală (recunoaște că este tentativă de omor și distrugere dar refuză ancheta deoarece la locul faptei nu erau camere de luat vederi SIC!), dar încearcă disperat să șteargă urmele.

Aceeași poliție se străduiește să mă închidă pentru că am făcut public cazul și anchetează copiii interzicând prezența avocatului lor la interogatoriu. Coincidență (SIC!) protecția copilului se deplasează la sute de kilometri distanță de Tampere, pentru a vorbi cu copiii în exact aceleași momente în care poliția (tot din Tampere) interoga copiii în absența avocatului lor.

Ne-au distrus financiar cu ajutorul „justiției”. Nici măcar cel mai mare criminal în serie din istoria Finlandei nu a primit amenzi, care însumate se ridică la peste 100000 de euro. La acestea se adaugă cel puțin încă pe atât, cheltuielile de judecată la cele peste 60 de procese în care am fost târâtă.
Au încercat să îmi ridice dreptul la liberă practică. Am fost condamnată pentru că m-aș fi uitat, fără voia pacientului în documentele medicale. Aceasta se întâmpla în februarie 2015, cu TREI luni înainte să îmi fie furați copiii și este vorba despre acel executor judecătoresc care ne-a umplut de sânge în propria noastră casă. Cu trei luni înainte, nici măcar nu știam cine este (deci ce motiv as fi avut să mă uit fără acordul lui?), s-a dovedit că acesta a fost în realitate pacientul meu (a fost prezent fizic la spital în momentul în care am verificat timp de 17 SECUNDE datele lui medicale).

După ce am fost condamnată, judecătoria a luat legătura cu Colegiul Medicilor din Finlanda și a cerut să mi se retragă dreptul de liberă practică. Colegiul medicilor a refuzat, motivând că activitatea mea este impecabilă.

Nu s-au lăsat. De fiecare dată când încercam să îmi găsesc un serviciu în Tampere, se dădeau telefoane de la aceeași judecătorie și angajatorul era informat despre faptul că am fost condamnată și trebuie să mi se rezilieze contractul de muncă (am dovezi scrise în acest sens). Din aceasta rezultă că sunt urmărită și hărțuită. Hărțuirea este infracțiune în Finlanda, dar atunci când este practicată de către autorități, nimeni nu intervine.

În Finlanda nici un medic acuzat de culpă medicală (chiar soldată cu decesul pacientului) nu a fost condamnat vreodată. Eu am fost condamnată pentru că m-aș uitat timp de 17 secunde în dosarul medical al unui pacient aflat în îngrijirea mea. Nicăieri în lumea civilizată nu s-a întâmplat ca cineva sa fie condamnat la închisoare cu suspendare fără a avea drept de apel, pe decizia unui singur judecător și fără a fi luată în calcul ancheta poliției. Eu am fost.

Consider această nouă anchetă în desfășurare și modul în care se desfășoară un abuz grav, atât asupra mea, cât și asupra copiilor.

                                                                                                   Camelia SMICALĂ

PS: Informez autoritățile finlandeze care mă urmăresc și citesc aceasta că am autorizație de ziarist, că am lucrat ani buni în presă și am dovezi despre integritatea mea profesională ca ziarist de la șefii mei și pe această cale, acuz autoritățile finlandeze și de încălcarea libertății presei.

Din discuțiile cu copiii reiese că acel avocat pus să vorbească în numele copiilor i-a amenințat că mă va baga la închisoare deoarece a stabilit aceasta împreună cu procurorul, împotriva dorinței copiilor și indiferent de ceea ce au declarat aceștia. Același avocat a încercat să intimideze copiii înainte de interogatoriul poliției. Același avocat a acționat anterior împotriva intereselor copiilor și împreună cu „justiția” contribuind la condamnarea mea.

SOS Smicala – Justice for the Smicala family

 

4 Comments

 1. Zibelina Kirsi Armassalo

  Maria are 13 ani, iar Mikhail 14 ani. Vor să trăiască acasă cu propria mamă. Prin lege, opinia lor decide problema

 2. livia

  Totusi, ce a cautat un medic in Finlanda? Ce nu avea medicul Smicala la Piatra Neamt si a gasit in Finlanda? Ce a cautat , a gasit. Cand a plecat m- a intrebat pe mine? Acum de ce are nevoie de romani? Sa caute dreptatea in lumea civilizata unde s-a dus pentru o himera.

 3. cineva

  Livia, esti idioata complet.
  Sper sa nu faci copii vreodata, ca sa-ti duca mai departe Adn-ul complet bolnav.
  ” ce a cautat un medic in finlanda?”. Hai ca esti dusa rau de tot…

 4. Alexandra

  @Livia
  Si ce daca a plecat? E usor sa judeci. Nedreptatea este nedreptate oriunde. De parca in Romania nu se intampla nedreptati de acest ordin sau si mai mare? Si neamul (adica poporul si legea sangelui) nu se desfiinteaza asa usor doar pentru ca cineva a plecat in alta tara. Trebuie sa fim uniti!!! Evreii se sustin intre ei oriunde ar fi, noi ne scuipam unul pe altul si in loc sa ne sustin acuzam victimele de propriile necazuri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *