Observator

Din nou despre legătura dintre „dreapta”, cultele neoprotestante, fundațiile germane, propaganda neoliberală și distrugerea instituțiilor românești

  Ludovic Orban și propteaua de la Washington a Laurei Kovesi Președintele PNL, despre care scriam recent că a devenit […]

 

Ludovic Orban și propteaua de la Washington a Laurei Kovesi

Președintele PNL, despre care scriam recent că a devenit peste noapte un vajnic apărător al DNA dintr-un critic consacrat al acesteia, se află în centrul unui nou scandal. Acuzația e că Ludovic Orban s-ar fi aflat la originea comunicatului Departamentului de Stat în care se vorbește de legile justiției, știut fiind că liberalul s-a întîlnit de curînd cu congresmeni americani și cu oficiali ai D.S. Dacă urmărim atent cu cine s-a întîlnit Orban în SUA, lucrurile devin cu adevărat interesante.

Încă dinaintea vizitei în SUA, eram informați prin presă că liderul PNL se va întîlni cu membri ai congresului și cu oficiali înalți ai Departamentului de Stat, însoțit de trei liberali neoprotestanți, Ben Oni Ardelean, Riceard Badea și Robert Sighiartău.
Nu e clar pînă acum dacă și cu cine s-a întîlnit Orban la D.S.
Dacă ar fi făcut-o, e de neînțeles de ce nu a postat, mîndru, fotografii de la întîlnire pe siteul PNL, cum a făcut în cazul celorlalte întrevederi.

Există o poză de la Departamentul de Stat, ce-i drept, numai pe contul de Facebook al lui Robert Sighiartău, dar nu e însoțită de absolut niciun nume de oficial american, lucru de-a dreptul ciudat și nepoliticos, totodată.

Apare în schimb o altă fotografie, la fel de misterioasă, pe 17 noiembrie, în care liberalii se văd cu doi oficiali americani, fără a ni se spune, iarăși, numele acestora. (??!)
E fluturat în textul însoțitor doar numele lui Wess Mitchell, fost președinte al unui important think-tank american specializat în politica europeană, care a fost numit recent sub-secretar de stat.

orban sua

O citire superficială ar crea impresia că în poză e Mitchell; de fapt e succesorul lui, Peter B. Doran.
Cît despre celălalt oficial, e vorba de o româncă, pe nume Corina Rebegea, care lucrează de ceva vreme pentru respectivul think-tank, CEPA (Center for European Policy Analysis).

De ce oare o fi ținut PNL la secret numele celor doi?

O explicație ar fi că numele Corinei Rebegea ar fi dus la niște conexiuni.

Asta pentru că Rebegea e o membră vajnică a Bisericii „Adoratorii DNA”.

Cu 7 ani în urmă, în calitate de coordonatoare de proiecte ale Fundației Konrad Adenauer – aparținînd partidului lui Merkel -, Rebegea a fost implicată în nașterea Strategiei Naționale Anticorupție 2011-2014.

Acea strategie care a pus bazele spectacolelor televizate cu cătușe, ale arestărilor și condamnărilor pe bază de interceptări și stenograme, ale denunțurilor pe bandă rulantă și, în general, ale tuturor abuzurilor pe care de abia azi începem să le percepem la adevărata dimensiune.

Corina Rebegea

Corina Rebegea

Tot Rebegea proslăvește de cîte ori are ocazia personalitatea Laurei Kovesi, în studiile elaborate în SUA ori în paginile unor publicații autohtone precum Revista 22.

„La Washington revine tema consolidarii democratiei si a statului de drept in Europa de Est. Tema a dominat audierile organizate de Sub-comisia de Afaceri Europene din Senatul American vizand securitatea energetica a Europei de saptamana trecuta, unde numele Romaniei si al Laurei Codruta Kovesi au fost rostite cu un scop foarte clar: angajamentul American in regiune si in Romania, in particular, trebuie sa continue. Desi progresele sunt vizibile, iar Romania e un partener de incredere pentru Statele Unite, lideri precum doamna Kovesi, dar si institutii ca DNA trebuie sa primeasca in continuare un sprijin sustinut” scria analista, în 2014.

În același timp, Rebegea duce un veritabil război contra celor pe care îi etichetează drept trolli ai Kremlinului; analizele sale impun concluzia că în această categorie intră cam oricine are tupeul să creadă că România ar fi o colonie americană, că ambasadorul american la București își depășește competenețele cînd dă indicații prețioase șamd.
Nu-i de mirare că între cei arătați cu degetul de Rebegea a ajuns pînă și Ion Cristoiu, vinovat de a fi scris un articol, în „Evenimentul zilei”, cu titlul „Cum să renunțe Americanu’ la Codruța Kovesi, bulanul cu care-i ține la respect pe babuini?!”.

Sigur că Moscova are agenții săi de influență în România și își bagă coada pe rețelele sociale ori în media promovînd diverse mesaje, de aici pînă la a considera automat drept postac rusofil orice autor al unei opinii critice la adresa Occidentului e, totuși, cale lungă.

În treacăt fie spus, Rebegea are o relație strînsă și cu ambasadorul George Maior, pe care îl atrage în tot felul de simpozioane și dezbateri.

Și tot Rebegea e printre primii care s-au grăbit să popularizeze, pe Tweeter, mesajul Departamentului de Stat american, aproape imediat după apariția pe site.

cepa

La două zile după revenirea din SUA, Ludovic Orban face o mișcare-șoc, participînd la un simpozion organizat de GDS pe marginea legilor justiției, unde se întreține, extrem de cordial, cu șefa DNA, Laura Kovesi.
Ludovic Orban este judecat într-un proces de corupție în care DNA, reamintim, cere pentru el închisoare cu executare. Faptul că procurorii au făcut recurs după achitarea într-o primă instanță relevă clar că, pentru DNA, Orban continuă să fie un infractor de calibru.

Și totuși, nici Kovesi, nici Orban nu au avut probleme în a fuziona spiritual la amintita dezbatere.
Semn că întrevederea cu Rebegea, al cărei fost șef, cum spuneam, e acum sub-secretar de stat american, a făcut minuni.

Iar procesul de „umanizare” a rebelului de altădată Orban continuă. Ieri, el declara, nervos:

„Atacurile la ambasadorul SUA, în general atacurile împotriva companiilor străine, bănci, oficialI americani, europeni, reflectă primitivismul politic al celor care compun nucleul toxic care împinge majoritatea parlamentară într-o direcţie contrată evoluţiei lumii civilizate. Respingem aceste alegaţii şi ofense la adresa unor reprezentanţi ai statelor. A jigni ambasadorul înseamnă a jigni statul respectiv”.

Eh, unde sunt vremurile cînd ministrul Ludovic Orban se contra zdravăn cu amabsadorul SUA la București pînă și pe tema turnării asfaltului pe autostradă?

                                                                                                                               Bogdan Tiberiu IACOB

Sursa: http://inpolitics.ro/ludovic-orban-si-propteaua-de-la-washington-a-laurei-kovesi_18438032.html

Vă recomandăm și acest articol: Fundațiile germane și cultele neoprotestante implicate în funcționarea statului român prin agenți de influență, propagandă și fonduri substanțiale

 

 

2 Comments

 1. IQ100

  Buna ziua, care n-are cum sa fie buna..Ascult zilnic Vocea Sperantei si Vocea Evangheliei, mai alesp ca surs ade ‘audio book” pt Vechiul Tstament, mai ales de cand apostate la crestinism, pecare il consider o uriasa manipulare (vezi blogul ‘Secretele Zeilor”- articolul inventatoriicrestinismului) .Sunt multede spus si voi reveni cu ce am dedus si are legatura cu acest articol.
  Ce va pot spune sigur estre ca 1)In Februarie martie au sugerat legitimitatea ‘protestelor” sorosiste. Culmea, ei care sant anti GBLT si anti libertatea de tip demonic, anti -cica-NWO.
  2) acum la stiri, citeaz radio-uri globaliste, cum ar fi ” radio Fr.Charlie International”si dau interviuri 99% cu politicieni USR (sorosisti!!!) si PNL-pupinglobalisti.
  3) deunazi imi dau o poveste siropoasa despre o fapta buna din tineretea unui fost ministru al Raelului, o doamna, care cica lupta impotriva discriminarii scolare a copiilor saraci si in preadolescenta si ca PM; tocmai dansa, adepta declarata a zionismului si a tratamentului “diferentiat” aplicat populatiei palestiniene, indeosebi in primii ani de existenta a respectivei tari.
  Bibliografie:oricine se poate lamuridespre cultele neoprotestante citind chiar wikusherpedia, macar la Ellen White,hai, si Luther.
  Deci , pe scurt :Timeo neoprotestantos et dona ferente.

 2. IQ100

  Dci madam corina e sorosita daca nu cumfa si sia-ista.Tradare sa fie, dar sa o stim si noi!
  Off topic, adeventisti isuntt uramasi Helen-ei White, pe care o considera profet.Printre altele respectivul personaj istoric s-a lovit la cap atunci cand a fost mica dupa care a avut viziuni cu personaje imaginare ale mitologiei crestine.Tot de pe wikusherpedia putem afla ca sustinea public “cali-fornication”, mai pe sleau, masturbarea feminina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.