Puncte de vedere

Din vremea clovnului Orban

  Am primit de la un fost factor răspunzător la vârf un text patriotic, „naţionalist”. Expeditorul spune că l-a primit […]

 

Am primit de la un fost factor răspunzător la vârf un text patriotic, „naţionalist”. Expeditorul spune că l-a primit la rândul său din Israel, unde circulă intens în comunitatea celor originari din România. Textul, sub titlul „Cine dă ordine din exterior lui Iohannis, Orban, Ciolacu, Barna?”, a fost deja publicat în urmă cu două săptămâni pe site-ul justiţiarul.ro de la Sibiu, ţinut de Marius Albin Marinescu.

Ce ne spune articolul „naţionalist”? Iată introducerea: „Cine controlează din afară PSD, PNL, USR, PMP, ALDE şi UDMR? 90 % din activităţile comerciale din România aparţin azi străinilor. Iată mai jos cifrele adevărului. În spatele perdelei groase de fum politic România a devenit Colonie. Iată cine sunt cu adevărat stăpânii noştri (nu, nu sunt americanii…) şi ce trebuie să facem pentru a dăinui ca neam. Suveranitatea României s-a topit în focul care a ars capitalul privat autohton. Imperiul Corporatist trece prin foc şi sabie Lumea Veche. Istorie, eroi, legende, culturi şi destine, toate se prăbuşesc în genunea ciclonului globalist hrănit de zeul BAN. Pentru cei care încă admiră „investitorii străini” care „plătesc bine” am o veste proastă : profiturile nu rămân în ţară iar taxele sunt minime sau neplătite cu anii.”

Urmează topuri ale principalelor firme din România (din auto, comerţ, energie, industrie, industrie alimentară şi băuturi, telecomunicaţii şi IT, bănci), cu identitatea capitalului lor. În final se propune soluţia regrupării forţelor naţionale încă vii, pe baza precarului capital românesc care mai există. Ideile sunt puţintel patetice, uneori lirice chiar, fără să indice vreo cale practică de realizare aici şi acum.

Ludovic Orban, prim-ministru interimar azi, cu gura lui mare, parcă mereu rânjită până la urechi, aduce binişor cu un clovn trist şi ratat înainte de pensionare. Şeful său, Klaus Iohannis, dimpotrivă, aminteşte flagrant ţinuta unui măcelar din Sibiul germanic de altădată, din vremea lui Vlad Ţepeş sau Mihai Viteazul, ei sau familiile lor oaspeţi ai burgului, un măcelar destul de zdravăn cât să ducă pe umeri o jumătate de bou. Ei sunt conducătorii noştri. De aceea am avut 45 de ani de comunism, de aceea am avut o revoluţie vărsată în lovitură de stat. Ca să fim conduşi de Klaus Iohannis, de Ludovic Orban, de Raluca Turcan, de Alina Gorghiu şi de toţi ceilalţi.

Ne-am săturat până peste cap de semicomunişti şi vrem feţe noi. Iar USR tot întârzie să se maturizeze şi să ne aducă, în sfârşit, neomarxismul floriancoldean, progresismul soroşist izbăvitor! În America, problema e deja binecunoscută, nu şi în Europa, adolescenţa ţine azi până spre 30 de ani, şi nu până la 18-20, aşa cum ştiam până la începutul anilor ’90. La 40 de ani, cât au cei mai mulţi activişti USR, ei sunt încă doar nişte utecişti (adolescenţi foarte întârziaţi) care se antrenează pentru mai târziu. E oare întâmplător faptul că Dan Barna vine din acelaşi Sibiu în care utecistul Nicu Ceauşescu a fost prim-secretar al judeţenei de partid?

Deci toate sondajele îi dau câştigători pe toată linia pe liberali şi pe Klaus Iohannis, omul lor providenţial. Ce contează că sunt o adunătură de neisprăviţi, de incapabili, de incompetenţi şi despre care nu vom întârzia să aflăm că sunt şi mari corupţi ? De altfel, PNL e condus din spate de toţi oamenii preşedintelui (Băsescu Traian), fostul PDL, nişte corupţi foarte experimentaţi şi foarte apreciaţi de DNA, adică lăsaţi liberi, nederanjaţi, neanchetaţi şi nearestaţi.

Dar chiar lipsesc cu desăvârşire câţiva români capabili să facă o politică demnă, competentă, în interesul întregii populaţii ? De ce suntem atât de talentaţi la oportunism, la pupincurism, la îndoit spinarea în faţa colonialiştilor noştri cinici şi detestabili? Pentru că acestora, ocupanţilor noştri, nu le putem reproşa că liderii noştri politici le uşurează sarcina cum nicăieri altundeva în Europa. Poate nici măcar în Africa subsahariană, parte a planetei încă abuzată masiv de „binefăcătorul” capital străin.

„Clovnul” Orban şi „măcelarul” Iohannis, la fel ca vaporeanul de ieri, Băsescu-Petrov, au intrat sau vor intra în istorie ca nişte noi fanarioţi nemiloşi cu poporul dar extrem de obedienţi, de darnici cu ocupanţii. Dar, în absenţa unor lideri ca Boris Johnson în Regatul Unit, Viktor Orbán în Ungaria, ca să nu mai vorbim de Xi în China sau de Putin în Rusia, cum va fi tratată, percepută de viitorime nefericita noastră naţiune?

S-a pretins, în chip absurd, că aproape 1 000 de ani am dispărut din istorie, „mileniul tăcut al românilor”. Mai bine de 100 de ani am fost cocoşaţi de veniturile din cartierul Fanar al Constantinopolului turcesc. Imperiul Habsburgic şi apoi cel Austro-Ungar ne-a călărit şi muls şi el cu secolele în Transilvania. Imperiul Ţarist şi apoi Sovietic ne-a arătat prin veacuri tot ce ne poate face. Iată că deja de o bună bucată de vreme, de zeci de ani, România pare din nou să fi dispărut de pe hartă prin acţiunea şi complicităţile inavuabile ale elitelor sale, prea de tot mărunte dar de o insolenţă vociferantă de speriat. Cu un tupeu istoric, se străduiesc doar să ne convingă cât de necesare, providenţiale sunt.

Pentru a exonera poporul român de o bună parte a răspunderii, să ne amintim că singurul vot sigur adevărat din 1990 încoace a fost cel dat în vara lui 2012, cu 7,4 milioane, împotriva impostorului Traian Băsescu, repus în funcţie de Hillary Clinton şi Joe Biden, aparent contra cost (vezi Sorin Roşca Stănescu despre Mark Gitenstein şi Fondul Proprietatea). Deşi a fost demis de 7,4 milioane de români, Petrov-Băsescu e azi în Parlamentul European şi continuă să dea lecţii, aproape zilnic, pe televiziuni mizerabile, acolite. În rest, am avut şi avem STS, institute de sondare şi media prostituate, şi cele mai mari şi mai scumpe servicii secrete din Europa, dacă nu cumva şi din lume.

                                                                                                              Petru ROMOŞAN 

2 Comments

 1. Dr Copy Paste

  Iată cine controlează astăzi imensa majoritate a Produsului Intern Brut al Coloniei România.
  TOP 10 AUTO (Producție, Distribuție, Comerț)
  1. Dacia. Capital Francez
  2. Ford. Capital SUA
  3. Continental. Capital Germania
  4. Autoliv. Capital Suedia
  5. Takata. Capital Japonia
  6. Renault. Capital Franța
  7. Porsche. Capital Austria
  8. Hella. Capital Germania
  9. Michelin. Capital Franța
  10. Mercedes. Capital Germania
  TOP 10 COMERȚ (Alimentar și Bricolaj)
  1. Kaufland. Capital Germania
  2. Carrefour. Capital Franța
  3. LIDL. Capital Germania
  4. Dedeman. Capital România
  5. Auchan. Capital Franța
  6. Metro. Capital Germania
  7. Mega Image. Capital Olanda/Belgia
  8. Profi Rom. Capital fond de investiții
  9. Selgros. Capital Elveția
  10. Rewe. Capital Germania
  TOP 10 ENERGIE (energie, petrol, gaze)
  1. OMV Petrom. Capital Austria
  2. Rompetrol Rafinare. Capital China
  3. E. ON. Capital Germania
  4. MOL. Capital Ungaria
  5. Engie. Capital Franța
  6. Electrica Furnizare. Capital de Stat
  7. Electrica. Capital de Stat
  8. Romgaz. Capital de Stat
  9. Hidroelectrica. Capital de Stat
  10. Transelectrica. Capital de Stat
  TOP 10 INDUSTRIE (Metalurgie, Siderurgie, Chimie)
  1. ArcelorMittal. Capital Marea Britanie
  2. ALRO. Capital Rusia
  3. Daewoo-Mangalia. Capital Olanda
  4. Arctic. Capital Turcia
  5. Azomureș. Capital Elveția
  6. Silcotub. Capital Luxemburg
  7. TMK-Artrom. Capital Rusia
  8. Oltchim. Capital majoritar de Stat
  9 De Longhi. Capital Italia
  10. Astra. Capital Germania
  TOP 10 INDUSTRIE ALIMENTARĂ ȘI BĂUTURI
  1. Coca-Cola HBC. Capital Grecia
  2. Ursus. Capital Japonia
  3. BUNGE. Capital SUA
  4. Heineken. Capital Olanda
  5. Expur. Capital Franța
  6. Smithfield. Capital China
  7. Agrana. Capital Austria
  8. Nestle. Capital Elveția
  9. Quadrant. Capital SUA
  10. Prutul. Capital-antreprenor
  TOP 10 TELECOMUNICAȚII ȘI IT
  1. Orange. Capital Franța
  2. Vodafone. Capital Marea Britanie
  3. RCS & RDS. Capital România
  4. Telekom. Capital Grecia
  5. Oracle. Capital SUA
  6. IBM. Capital SUA
  7. Ericsson. Capital străin
  8. UPC. Capital străin
  9. Bitdefender. Capital România
  10. Endava. Capital străin
  TOP 10 BĂNCI
  1. BCR. Capital Austria
  2. Transilvania. Capital România
  3. BRD. Capital Franța
  4. Raiffeisen. Capital Austria
  5. Unicredit. Capital Italia
  6. CEC. Capital de Stat
  7. ING Bank. CAPITAL Olanda
  8. Alpha Bank. Capital Grecia
  9. BancPost. A fuzionat cu Banca Transilvania. Capital România
  10. Garanti Bank. Capital Turcia
  Se observă acum clar cum America Republicană a lui Trump sau cea Democrată a lui Clinton nu prea există din punct de vedere al mizei economice de la noi din țară. În schimb există MASIV capitalul German, Francez, Austriac și Olandez.

  Concluziile mele:
  – Capitalul privat autohton a dispărut, Românii nu mai au puterea de a-și decide soarta, de a se dezvolta independent și de a supraviețui suveran în hotarele istorice.
  – „Partenerul nostru strategic” se stinge. Imperiul American apune, Dolarul pierde teren și curând nu va mai avea statutul de „Reserve Currency”, secând astfel perena fântână a bunăstării americane.
  – Astăzi lumina vine de la Berlin și Paris iar Guvernatorul Coloniei România este decis de Cancelarul Germaniei și de Președintele Franței
  – Partidele politice din România nu mai au doctrine ci execută programe impuse de proprietarii de capital străin
  – Toate formațiunile politice sunt controlate de către capitalul extern prin intermediul serviciilor de informații interne pe modelul sovietic dintre anii 1947-1968.
  – Legea o face cel puternic, proprietarul capitalului străin
  – Democrația reprezentativă este suspendată, puterile în Stat s-au contopit iar comanda este în mâna Guvernatorului.
  – Americanii mai fac la noi doar afaceri de familie la nivel de Ambasadori și micro grupuri de lobby
  – România și-a pierdut Suveranitatea la începutul anilor ’90 când Guvernul Petre Roman a pulverizat economia românească prin privatizare, pierzând controlul capitalului autohton.
  Ce mai poate face NEAMUL
  Citat dupa Justitiarul

 2. gigimutu

  Domnu Romosan,

  sper ca acesti doi mascarici si bulangii iohanel si orban si cu toata sleahta lor de pupincuristi penelisti sau de alte confesiuni politice sa fie istorie cit mai curind posibil, sa scapam de Romania normala a lui iohanel, ca deja ne iese pe nas!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.