Cap limpede

Dincolo de propaganda oficială: Informații autentice despre Covid-19

  Informații despre Covid-19 cu referițe, furnizate de către experți în domeniu, pentru a ajuta cititorii noștri să facă o […]

 

Informații despre Covid-19 cu referițe, furnizate de către experți în domeniu, pentru a ajuta cititorii noștri să facă o evaluare realistă a riscului

„Singurul mod de a lupta împotriva ciumei este cinstea”. (Albert Camus, 1947)

                                     Rezumat

1. Conform ultimelor studii imunologice și serologice, letalitatea la Covid-19 (IFR) este de aproximativ 0,1% în total, situându-se astfel în intervalul de letalitate al unei gripe puternice.

2. Riscul de deces pentru populația activa, copii și adolecenți, chiar și în „focarele” globale, se situează în cea mai mare parte în intervalul de risc al unui acident rutier în naveta zilnică. Inițial riscul a fost supraestimat, deoarece nu au fost luate în calcul persoanele cu simptome ușoare sau asimptomatice.

3. Până la 80% din totalul persoanelor testate pozitiv rămân asimptomatice. Chiar și în rândul persoanelor cu vârste între 70 și 79 de ani, aproximativ 60% rămân asimptomatici. Peste 95% din totalul persoanelor prezintă simptome moderate.

4. Până la 60% din totalul persoanelor au deja o anumită imunitate de fundal față de Covid19 datorită contactului cu alți coronavirusi cunoscuți anterior (de la răceala comună).

5. Vârsta medie a deceselor în majoritatea țărilor (inclusiv Italia) este de peste 80 de ani și doar aproximativ 4% dintre cei decedați nu aveau boli anterioare grave. Profilul deceselor corespunde deci în mare parte mortalității normale.

6. În multe țări, până la două treimi din totalul deceselor au avut loc în căminele de bătrâni, care nu beneficiază de pe urma carantinei generale. În plus, deseori nu este clar dacă aceste persoane au murit cu adevărat din cauza Covid-19 sau din cauza săptămânilor de stres și izolare.

7. Până la 30% din restul deceselor care nu au fost cauzate de Covid19, au fost cauzte de consecințele carantinei, panicii și fricii. De exemplu, tratamentul atacurilor de cord și accidentelor vasculare cerebrale a scăzut cu până la 60%, deoarece pacienții nu au mai îndrăznit să meargă la spital.

8. Chiar și în cazul așa-numitelor „decese Covid19”, de multe ori nu este clar dacă acestea au survenit din cauza coronavirusului, doar în prezența coronavirusului (adică din bolile preexistente) sau fiind deja suspecți nu au mai fost testați deloc. Cifrele oficiale nu reflectă adesea aceste distincții.

9. Multe relatări în mass-media care susțin că persoane tinere și sănătoase au murit din cauza Covid19 s-au dovedit a fi greșite: mulți dintre acești tineri fie nu au murit din cauza Covid19, fie erau deja grav bolnavi (de exemplu de leucemie), fie aveau 109 în loc de 9 ani. De asemenea, presupusa răspândire a bolii Kawasaki la copii a fost o informație falsă.

10. Rata totală zilnică a mortalității este de aproximativ 8000 de persoane în SUA, cca. 2600 în Germania, cca. 1800 în Italia și în jur de 200 în Elveția. Rata mortalității datorată gripei în SUA este de până la 80000, în Germania și Italia până la 25000, iar în Elveția până la 2500 de persoane pe iarnă. În mai multe țări Covid19 nu a atins aceste niveluri.

11. La nivel regional pot apărea letalități ridicate, cauzate de colapsul caminelor de bătrâni și al spitalelor, în condițiile răspândirii unei infecții sau a panicii în masă. De asemenea o letalitate regionala ridicată poate fi influețată de factori de risc suplimentari precum un nivel înalt de poluare a aeruluiReglementările speciale pentru tratarea defuncților au dus uneori la probleme suplimentare în ce privește înmormântările.

12. În țări precum Italia, Spania, parțial chiar și în Marea Britanie și în SUA, valurile de gripă au dus în alți ani la supraaglomerarea spitalelor. Pe lângă aceasta până la 15% dintre medici și asistente, inclusiv cei asimptomatici au fost trimiși în carantină.

13. Curbele exponențiale de „cazuri corona” prezentate adesea induc în eroare, deoarece numărul testelor efectuate creste și el exponențial. În majoritatea țărilor, raportul dintre testele pozitive și testele totale [positive rate] fie rămâne constant între 5% la 25% fie crește lent. Răspândirea virusului a atins apogeul în majoritatea țărilor înainte de instaurarea carantinei generale.

14.Regiuni fără carantină generală și interdicții de contact, cum ar fi JaponiaCoreea de Sud și Suedia nu au experimentat până în prezent un curs mai grav decât alte țări. OMS a apreciat recent Suedia susținând ca aceasta este un „model” și că acum beneficiază de imunitate mai ridicată.

15.Teama că numărul ventilatoarelor este insuficient a fost nejustificată. Potrivit specialiștilor pulmonari, intubarea pacienților cu Covid19, care de multe ori se face din cauza fricii de virus, este adesea contraproductivă și cauzează daune suplimentare plămânilor.

16. Spre deosebire de presupunerile inițiale, diverse studii au arătat că nu există dovezi ale răspândirii virusului prin aerosoli (particule care plutesc în aer) sau prin contaminarea suprafețelor (cum ar fi mânerele ușilor și smartphone-urile). Principalele căi de transmitere sunt contactul direct și picăturile din tuse și strănut.

17. Pentru eficacitatea măștilor la persoanele sănătoase sau asimptomatice nu există o bază științifică. Experții avertizează mai degrabă, că astfel de măști afecteză respirația și devin „purtătoare de germeni” (mai multe despre aceasta).

18. Multe clinici din Europa și SUA au rămas subutilizate și uneori chiar au trebuit să înregistreze șomaj technic. Numeroase operații și terapii au fost anulate, inclusiv consultații și tratamente oncologice precum și transplanturi de organe.

19. Mai multe mijloace mass-media au fost surprinse încercând să dramatizeze situația din spitale, uneori chiar cu imagini și videoclipuri manipulatoare. În general, raportarea îndoielnică a multor mijloace mass-media a maximizat panica în rândul populației.

20. Seturile de testare pentru virusul Sars-CoV-2 utilizate la nivel internațional sunt predispuse la erori și pot da rezultate fals-pozitive și fals-negative. Testul oficial nu a fost validat clinic din cauza constrângerilor de timp și, de asemenea, poate răspunde pozitiv și la alți coronaviruși.

21. Numeroși experți de renume internațional din domeniile virologiei, imunologiei și epidemiologiei susțin că măsurile luate sunt contraproductive și recomandă imunizarea naturală rapidă a populației și protecția grupurilor de risc.

22. Pentru închiderea școlilor nu a existat nici o bază medicală, deoarece copiii rareori transmit virusul sau se îmbolnăvesc din cauza lui. De asemenea, nu există motive medicale pentru a introduce în școli, la clasele mici, măști sau reguli de păstrare a distanței.

23. Afirmația că doar Covid-19 poate provoca, spre deosebire de gripă, tromboză și embolie pulmonară nu este corectă, deoarece se știe de 50 de ani că gripa puternică crește, de asemenea, riscul de tromboză și emobolie.

24. Mai mulți experți au descris vaccinurile împotriva coronavirușilor ca fiind inutile sau chiar periculoase. În fapt, vaccinul împotriva așa-numitei gripe porcine din 2009 a dus la complicații neurologice severe și milioane de reclamații. De asemenea, la testarea vaccinurilor pentru noul coronavirus au fost observate deja complicații grave.

25. O gripă globală sau pandemia coronavirus poate dura mai multe sezoane, dar multe studii ce privesc un „al doilea val” se bazează pe presupuneri nerealiste, cum ar fi o rată constantă a îmbolnăvirilor și deceselor pentru toate grupele de vârstă.

26. Până la 41% din infecțiile cu coronavirus au avut loc chiar în spitale. Deseori asistenții medicali au semnalat greșeli fatale (malpraxis medical) în ce privește tratarea pacienților cu Covid19.

27. Numărul persoanelor care suferă de șomaj, depresie și violență domestică ca urmare a măsurilor luate, a atins cele mai mari cote, la nivel mondial. Mai mulți experți consideră că măsurile oficiale luate vor revendica mult mai multe vieți decât virusul în sine. Potrivit ONU, milioane de oameni din întreaga lume vor experimenta sărăcie absolută și foamete.

28. NSA-Whistleblower Edward Snowden a avertizat că, criza cauzată de coronavirus este folosită pentru extinderea masivă și permanentă a instrumentelor de supraveghere globală. Renumitul virolog Pablo Goldschmidt a vorbit despre „teroarea mediatică globală” și despre „măsuri totalitare”. Profesorul britanic de infecțiologie John Oxford a vorbit despre o „epidemie mediatică”.

29. Peste 500 de oameni de știință au avertizat despre „supravegherea fără precedent a societății” prin aplicații problematice de urmărire a contactelor. În unele țări, această urmărire a contactelor se realizeză deja direct de către serviciul secret. La nivel mondial, persoane civile au fost monitorizate prin drone iar în unele cazuri poliția a recurs la violențe masive.

30. Un studiu al OMS din 2019 privind măsurile împotriva pandemiilor gripale a arătat că din perspectivă medicală „în niciun caz nu se recomandă urmărirea contactelor [contact tracing] ”.

                                                              Sursa: https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/

2 Comments

  1. LevSt.

    Până la 30% din restul deceselor…au fost cauzate…, panicii și fricii…”____—–_____ exact ce spunea si marele(si la figurat si la propriu- vezi Samson ) Victor Mature, in “Easy living”, “multi oameni mor de frica, cand afla ca au o anume boala, decat de boala insasi”…Altfel, asta am spus si eu -de la inceput- “ciuma” asta a devenit grava printr-o mediere excesiva, practic este doar o alta “gripa”, poate , ceva mai “serioasa”…Iar cu izolarea, etc.(adica blocarea economiei) nu am fost de acord niciodata, deja-tot de la inceput- am creionat regulile ce ar fi trebuit urmate, izolarea celor cu semne de boala, a copiilor , batranilor si celor cu boli cronice, iar restul populatiei sa fi mers la munca, impunandu-si, local, reguli de protectie , mai ales prin distantare…

  2. Draga Revista Justitiarul ! Va citesc de multa vreme si imi place ce si despre ce scrieti! Stiindu-va drepti si corecti doresc sa va insttintez despre un fapt petrecut mai zilele trecute despre un anume mesaj formulat de mine si expediat , prin SMS la telefonul mobil, mai multor persoane. Mirarea a fost pentru mine ca din mesaj a fost sters ce era mai important pentru toti. Va scriu mesajul expediat, apoi raspunsul primit de la reprezentantul Companiei ORANGE ! Mesaj:Fragment din Discursul premierului ungar, Viktor Orban, cu prilejul Centenarului Tratatului de la Trianon ! Femeile maghiare au un loc special in demografia tarii. Au dat exact ceea ce era nevoie, osteni si maistri. Lor sa le multumim pentru supravietuire si de construire a tarii in sangele nostru. Glorie femeilor maghiare ! Speram ca generatia noastra, cea de-a patra a Trianonului, sa duca Ungaria pana la portile victoriei. Cea de-a cincea generatie trebuie sa faca ultimii pasi, sa-si adune puterile, sa se inmulteasca. Va asreapta vremuri mari. Pregatiti-va in fiecare zi ! Ungaria inainte de toate ! Asa-i dle premier” roman Ludovik Orban ?”Tot asa ati tinut si dvs un asemenea discurs la Centenar pentru romani?! Asa-i dle presedinte Klauss Iohannis?! Tot asa ati tinut si dvs un discurs la Centenar pentru romani?! Revista Art-Emis nr.49/17 iunie 2020. Ion Maldarescu.In mesajul respectiv nu a mai aparut dl. Iohannis, a fost sters de Orange !!!. Si acum raspunsul primit: Intr-adevar nu sunt permise mesajele cu indemn politic , religios, etc. Compania are aceasta regula!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.