Lichele

Dîncu și iar Dîncu, că de SRI nu scăpăm!

  Dacă priviți cu atenție fotografia lui Vasile Dîncu din cotidianul.ro, aflată în deschiderea articolului semnat de Ioana Radu, veți vedea un […]

 

Dacă priviți cu atenție fotografia lui Vasile Dîncu din cotidianul.ro, aflată în deschiderea articolului semnat de Ioana Radu, veți vedea un bărbat aflat între bufnițe și alte păsări din coșmaruri și o bibliotecă de decor. Să ne fie clar, omul din imagine este intelectual, nu mecanic. Adică, între imaginile urîte și iluzia de înțelepciune, stă doctor Honoris Causa Vasile Dîncu. Cum între bufnițe și cărți, citite sau nu, înțelese în profunzimea lor sau la nivel de copertă se află și Vasile Dîncu, nu mai putem avea îndoieli. Omul este citit și este fie infernal, fie diabolic. Pentru politicienii proști, el este un fel de guru al partidelor. Pentru lumea fotbalului este un fel om al noii cooperative.

Se spune că el ar controla și CFR Cluj și Universitatea. Și că, fără el, CFR 1907 nu ar fi luat titlurile de campionă. Așa cum nu exista CFR în 1907 la Cluj, la fel nu era campioană fără Dîncu. Pentru presă, Vasile Dîncu este doar un investitor ratat. A păpat la bani cu revista Sinteza, mai ales, de la firmele de stat. Și, cu toate acestea, cei mai mulți cititori de analiză politică n-au aflat încă de reapariția revistei după perioada în care a fost editată de Ambasada SUA la București. Revista Sinteza a lui Vasile Dîncu este destul de populară pe toate drumurile județului Ilfov, unde navetiștii o văd mereu pe panourile ridicate pe marginea drumurilor și cred că Sinteza este o berărie sau un tonic muscular.

Sau chiar un îngrășămînt agricol, indicînd, fie o formă suplimentară de cheltuit bani, fie un proces de sinteză chimică. Din punct de vedere jurnalistic, Vasile Dîncu este groparul televiziunii Transilvania Live, afacere ratată, devenită foarte repede Transilvania Sleeping TV. Cea mai adormită televiziune de știri din România a fost opera gînditorului sociolog și strateg politic. Tot el a îngropat și ziarul Transilvania Reporter, născut mort și întreținut cu publicitate controlată. Vasile Dîncu a făcut și o șmecherie demnă de DNA cu vînzarea IRES, a devenit doctor honoris cauza a universității clujene și, la mustață, a ratat marea sa ambiție. Să devină academician. Contribuțiile sale intelectuale domină mai degrabă sforăria politicii decît analiza intelectuală.

El face parte din elita clujeană împinsă de lumea cazarilor spre vîrfurile puterii din România. Operațiunea pare să fi reușit din moment ce clujenii domină și SRI-ul (Eduard Hellvig și Adrian-Liviu Ivan, rector al Academiei Naționale de Informații), si Parchetul General și DNA ( Daniel Morar, Laura Codruța Kovesi, Gabriela Scutea, Crin Bologa etc), și președinția (Klaus Iohannis fiind și el un mediocru absolvent al Facultății de fizică din Cluj-Napoca). Poliția de frontieră a stat ani la rînd sub controlului clanului Buda. Celebrul Doi și un sfert n-a mișcat fără generalul Ardelean-Vulpea. Emil Boc și Ioan Rus au făcut o alianță în așa fel încît orice sumă mai mai liberă din buget să poată aluneca spre Cluj Napoca. Orchestrația politică este mult mai amplă și cere sute de pagini pentru a o descrie în toate rotițele mecansimului său.

Ce legături are Vasile Dîncu cu Florian Coldea? Presupun că Dîncu se află la baza carierei didactice a generalului și că profesorul Vasile Dîncu, împreună cu generalul Coldea, se afla la baza strategiilor politice derulate de către SRI. Nu-i exclus ca tot ei să fi lucrat și alegerea președintelui Academiei Române, spre oftica otrăvită a generalului Voicu. La urma urmelor, cercetările livrate de Vasile Dîncu au fost la baza desemnării lui Klaus Iohannis drept candidat agreat și susținut de „băieți” la prezidențiale.

Vasile Dîncu a fost un mare artist în materie de scenarii. El s-a jucat de-a întețirea unor conflicte pe care tot el le-a stins, oferind soluțiile de închidere. El a fost dirijor de combinații și de jocuri, fiind admirat cu gura căscată de personaje ca Dragnea, Boc, Tudose, Udrea, Boc și Rus etc.

Numirea lui Vasile Dîncu în funcția de președinte interimar al Consiliului Național al PSD este un prim pas pentru preluarea definitivă a acestui partid de către serviciile secrete românești. Ne îndreptăm vertiginos spre adevărată democrație a Noii Securității. Fiecare general și fiecare aripă importantă din serviciile secrete controlează cîte un partid și încearcă să-l aducă la putere.

PNL-ul este la cheremul lui Eduard Hellvig, USR-ul la Florian Coldea, Pro Romania, la SIE și la Silviu Predoiu, PLUS-ul lui Dacian Cioloș, la Virgil Ardelean și la francezi. Iar acum, cu Ciolacu și Dîncu, PSD-ul trece sub controlul generalilor de generația a doua și a treia.

Ce ne așteaptă? Sforării, afaceri frumos ambalate, călătorii în alte Seychelles și la altă Locanda dell’ Amorosa. De data aceasta, cu Marcel Ciolacu și cu alți generali, reprezentanți fideli și flămînzi ai poporului român. Omar Hayssam va ajunge mai tîrziu!

                                                                                    Cornel NISTORESCU, Cotidianul

6 Comments

 1. andrei

  Campionatele castigate de CFR sub Paszkany (2008, 2010, 2012) n-au nici o legatura cu Dancu si servicile. Paszkany a fost santajat sa vanda echipa lui Dancu.

 2. IQ100

  bufnita de la Bohemian Grove?

 3. IQ100

  ce stiu sigur este ca in perioadde mare avant #narezist, Dl dancu a girat ca redactor si semnattar o aparitie intr-un numar de revista sociologica, peste 100pagini, format mai mare decat A4, super fotografii, super hartiecerata si superinterviuri, dar al caror trend general era FAVORABIL miscarii anti guvernamentale; multe bucati din aceasta revista au fost ditribuite/abandonate intr-un parc bucurestean unde le-am gasit si noi, cativa oameni

 4. Nenea Dancu este si va ramane un anonim, cu numar de inmatriculare. Atat. Cate ‘fonctii” a avut? Ce a facut? Ce a ramas in urma lui ? Nimic. Cautati inregistrari/interviuri cu el pe youtube , concentrativa si spuneti daca ati ramas cu ceva, dupa doua -trei zile. A fost presedinte la studentii comunisti, UASCR, a fost in Parlament, a fost ministru, vice-prim-ministru…si? Nimic. Este sociolog si are o firma de sondare a opiniei publice. Cine sunt sponsorii? Ce legaturi exista intre acestia si fetitele nemaritate care lucreaza acolo? Marfa pentru gasca de PSD-ei. Club porno. Sa ne explice tovarasul Dancu de ce si-a luat amanta (Cristina Stihi) si a dus-o cu el la Bucuresti si a pus-o purtator de cuvant la Fondul Proprietatea . Fosta lui studenta, ulterior amanta, a fost dusa la Bucuresti sa-i frece cafeaua, in conditiile in care duduia , toata viata ei , pana prin 2004 a facut doar rubrici culturale de cacao la Radio Cluj. Nu a avut nici o tangenta cu privatizarea , cu economia, cu justitia. Din toti absolventii de drept sau economie, cei care aveau habar de ce se intampla acolo la Fondul proprietatea, nimeni nu a fost bun. La plecarea ei din functia de director-comunicare presa mentiona ca ” Vă dați seama? Aproape cinci ani în care (nu mi-e clar dacă din indicațiile superiorilor, din proprie intenție sau pur și simplu din cauza neprofesionalismului) a blocat cum a putut comunicarea dintre presă și o instituție de importanță națională cum este Fondul Proprietatea. Oricum, ea a coordonat unele dintre cele mai proaste strategii de PR și comunicare ale unei instituții de care m-am ocupat”. Sex pe paine. Ce interese avea tovarasul Dancu la FP?

 5. Cine l-a adus pe securistul tembel Coldea la Cluj? Cine il asteapta cu masina la aeroport, de fiecare data? Pana cand vei continua sa ne prostesti tovarase Dincu? Tu vei fi groparul PSD. Nu ai carisma, nu ai convins niciodata pe nimeni, nu ai facut nimic in viata ta, doar combinatii de rahat, comunisto-securiste. Pricepi tovarase? Im presa, inclusiv aici in Gazeta, am citit ca tu ai fost indrumator de licenta la un alt baiat de calibrul tau, Rosca Zasmencu , acum manager la Radio Cluj, pus de tine. Comisia de Etica a UBB a scris ca licenta acestuia este un plagiat grosolan , 100%, a schimbat doar titlul, cu contributia ta. Cu ce te lauzi Dancule, ce dracu te mana-n lupta. Tu nu ai oglinda acasa?
  Mia placut comentariul. am retinut expresia „Dancu – groparul PSD”. Sa nu facem valva, sa spunem ca Dancu este cel mai bun, salvatorul. Sa-i lasam dracului sa moara, mama lor de securisti….
  Lenin si Stalin

  gavra si dancu (intentionat le-am scris numele cu litera mica, doar atat merita) au fost experti in cadane. Ei intermediau multe angajari la institutiile centrale si locale. In perioada lui Nastase, tov. Dancu ducea zeci, sute de studente de la sociologie si de la comunicare sa faca practica la Guvern si ministere… si ce mai chefuri se faceau cu fetitele de la Cluj. Unele au primit locuri de munca bine platite dar, au trecut anii si au ramas nemaritate, necurtate de nimeni. Oare de ce?. Asta se numeste prostitutie tovarasi. Dragnea era pedofil, cauta doar puicute tinere. Cam toti PSD-istii fac la fel. Cred ca au invatat de la tov Putin care a divortat si s-a recasatorit cu o pustoaica.

  Eu i-as rade mustata. Cand vorbeste, parca ar avea prune in gura si vorbeste la misto (in bascalie). Suntem consateni si provine dintr-o familie de nimic, de comunisti care au batut taranii la colectivizare. Lui ii este rusine sa mai vina pe acasa? Are si motive. Sa nu mai vina pe la Runcu Salvei, judetul Bistrita Nasaud. Badea Vasile a fost omul cu colectivizarea fortata.
  Răspundeți

 6. satan existã

  Se întreabă domnul Cristoiu ce urmează mai departe;nu cred că exagerez când spun fenomenul Pitești se apropie cu pași repezi;regimul e altul,tiranii sunt aceiași;este foarte probabil ca istoria să se repete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.