Puncte de vedere

Direct din Ardeal

  Fiind ardelean, mă văd obligat să aduc o nuanțare importantă față de aparentul confort elitist regional, elitism pe care […]

 

Fiind ardelean, mă văd obligat să aduc o nuanțare importantă față de aparentul confort elitist regional, elitism pe care îl resping și îl disprețuiesc cu pasiunea omului liber! Ardeleanul de etnie românească nu este atașat de pământul strămoșilor și nici de națiune în sensul identitar. Ardeleanul nu este nici patriot nici naționalist, acesta pur și simplu nu are conștiință etnică și teritorială. Ardeleanul, în general, se definește „moral și istoricește” prin apartenența (supunere inconștientă!) la trecutul său de colonizat.

În Ardeal, culmea, există un curent care se vrea melancolic-reacționar față de etapa colonială, curent care, aparent la antipod civilizațional,  îl regăsim și în Africa. Materialismul este zeul Ardealului și este rezultatul colonizării și persecuției papisto-hegemonice la care a fost supusă Transilvania. Dar acest materialism, din păcate, predomină în toată țara, fiind o caracteristică fundamentală a victoriei ideologice cosmopolite împotriva conștiinței identitare și a mentalului colectiv.

Toată țara, prin diferite curente de influență, gândește/simte identitatea și raportul față de celălalt în contextul neo-colonial permanent, traducându-se în momentul de față prin curentul patologic de apartenență la proiectul totalitar, antinațional și antiortodox al U.E.

România despre care vorbim și pe care o proclamăm (din patriotism) ca un tot unitar fondat pe tradiție, cultură și iubire de neam, din păcate, nu există! Ca spațiu comun, România aparține celor care au îmbrățișat curentul liberal progresist „democratic” și individualist, nu pentru că acesta ar fi un model în sine, ci pentru că cei care au asimilat acest curent nihilist și genocidal reprezintă majoritatea covârșitoare a României actuale.

Ca un rapel esențial și de bun simț, nu trebuie să uităm și cu atât mai puțin să negăm eșecul istoric al tradiției și conștiinței de neam la referendumul pentru familie, eșec care a oficializat ruptura definitivă și irevocabilă între cele două Românii.

Prin urmare, lupta celor care încă mai cred în neam ca un tot unitar, dat fiind contextul și raportul real de forțe potrivnice la care asistăm, trebuie reconsiderată și deviată către esențial și vital, prin dezvoltarea și diseminarea ideologiilor identitar-ortodoxe independente de factorul fals-național și fals-popular.

În fapt, dezvoltarea unei mișcări de restaurare ideologică bazată pe Uniunea Ortodoxă, care să producă o strategie de ruptură radicală cu sistemul centralizator actual și, totodată, să promoveze alianțe supranaționale cu Frații noștri  ortodocși din Balcani și Rusia. În concluzie, înființarea și organizarea unei celule de criză, un fel de internațională-ortodoxă, bineînțeles anti-ecumenistă, este singura ripostă politică serioasă la care se pot înrola ideologii și intelectualii producători de naționalism/patriotism autentic, viril și născător de biruință.

Restul unghiurilor pseudo-politice sunt o pierdere de timp pentru noi, neamul real – clasa productivă – și timp de acțiune/genocid oferit pe tavă dușmanilor noștri, deopotrivă clasa dominantă – prădătorii nomazi comunitari minoritari și lucrătorii lor – și cărbuni acestora, neamul de sinteză.

                                                                                                                    Mihai ȘERBAN

 

6 Comments

 1. Marian

  ”Frații ortodocși” din Rusia sunt controlați și folosiți în interesul kgb. Deși opera globaliștilor, demența liberalismului progresist cu tot ce vedem în presa din vest (îndoctrinarea lgbt a copiilor, migrație necontrolată etc.) este activ încurajată chiar de Rusia. Ca să înțelegeți ce vreau să spun v-ar ajuta dacă ați viziona (găsiți pe youtube) interviul lui G. Edward Griffin luat lui Yuri Bezmenov. Clipul acesta: https://www.youtube.com/watch?v=s_qJd1rE2Ac vă poate fi și el de folos.

  • Mihnea

   Da, așa este. KGB și, mai ales, Putin este vinovat pentru valul imigraționist din Vest. Și să nu uităm de Vatican care, de fapt, controlează România în timp ce Israelul luptă să ne salveze din ghearele naționalismului ortodox. Mama lor de KGB-iști romano-catolici.

   • Marian

    Faptul că nord- europenii spălați pe creier acceptă sute de mii de migranți africani/ arabi/pakistanezi etc. nu-l împiedică cu nimic pe Putin să le dea globaliștilor o mână de ajutor! Dughin spune clar în una din cărțile lui că Europa trebuie inundată cu africani

    Probabil trăiești cu impresia că dacă globaliștii din vest sunt un pericol pt noi, atunci rușii din est sunt băieți buni care ne iubesc. Uită-te în așa-zisă Rep Moldova cât de mult ne iubesc rușii pe noi.

    • Mihnea

     Rușii nu-i iubesc pe progresiști, asta e clar. Tocmai asta spune autorul în articol când vorbește despre cele două Românii… Marian.

     • Marian

      D-abia aștept să văd cum o să faceți voi o alianță cu ”frații ortodocși” din armata a 14a rusă care ocupă Transnistria- pământ românesc. Succes!

 2. Munteanu

  V-ati dus cu comentariile direct la aliantele cu fratii ortodocsi rusi sau de alta natie ca si cand organizarea nostra a romanilor ortodocsi de buna credinta e finalizata, si totul e bine asezat in interiorul granitelor macar ca docrtina inchegata, filiale, membri etc. Sa ajungem noi acolo si dupa aia vedem cu cine ne isotim sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *