Cap limpede

Directe de dreapta cu Valerian Stan

  – Văd că d-l Iohannis nu doar refuză în continuare dezbaterea, dar mai și ține așa zise conferințe de […]

 

– Văd că d-l Iohannis nu doar refuză în continuare dezbaterea, dar mai și ține așa zise conferințe de presă având căști in urechi și întrebări și ziariști dinainte stabiliți. Omul a devenit de un comic grotesc, ceva ce țara n-a mai avut nicicând în istorie în fruntea sa.

– Dacă nu veneau alegerile, Împăratul neamț cu șapcă americană n-ar fi ținut nici singura conferință de presă din mandatul cincinal. Bună și democrația asta la ceva…

Piatra de moară a lui Iohannis (acum și în istorie) e raptul imobiliar de multe miliarde de euro în beneficiul FDGR-ului său. Dăncilă e primul înalt demnitar care are posibilitatea, în această fază a alegerilor, să vorbească, foarte documentat, despre această grozăvie, despre care oamenii știu puține lucruri concrete și exacte. Va face ea aceasta? Dacă nu, va trebui să ne punem multe întrebări și în ce-o privește. Iar cândva, în timp, va trebui să înțelegem și de ce acest subiect a fost și este unul tabu pentru aproape întreaga clasă politică.

– Să recapitulăm. Conștienți de marile vinovății de sub comunism, mai marii Securității din servicii s-au predat cu tot cu servicii, și cu bună parte a politicii și economiei, Occidentului (totul a culminat sub mandatul de un deceniu al lui Băsescu). Sub Dragnea, Guvernul PSD-ALDE a anunțat un număr de măsuri de sens contrar, de exemplu: încurajarea capitalului autohton și descurajarea lăcomiei pustiitoare a celui străin (ale cărui fraude grave au fost acoperite de DNA, sub conducerea lui Kovesi); exploatarea resurselor din Marea Neagră în condiții de avantaj echitabil reciproc cu companiile străine; declasificarea Protocoalelor prin care Bruxellesul și Washingtonul au subordonat Justiția serviciilor și DNA; reformarea serviciilor secrete, presupunând inclusiv reduceri drastice de personal și cheltuieli bugetare.

În preajma referendumului pentru familie, Dragnea a vorbit public despre presiunile făcute asupra sa de socialiștii europeni ca referendumul să nu treacă. Ce a urmat? Condamnarea urgentă a lui Dragnea, la sesizarea DNA. Pentru ce? Pentru suspiciunea că ar fi intervenit pentru angajarea nelegală a doi funcționari publici. Pentru un prejudiciu de 25.000 de euro el primește 3 ani și 6 luni. Pentru comparație, DNA a închis dosarul Flota, al lui Băsescu, cu un prejudiciu de 350 de milioane de dolari; telegrame Wikileaks niciodată contestate au confirmat implicarea SUA în realegerea din 2009 a lui Băsescu – iar implicarea UE și SUA în anularea referendumului de demitere din 2012 este notorie.

În ziua condamnării, un stat membru al UE, Marea Britanie, salută în termeni cu totul neuzuali, prin Ambasada de la București, încarcerarea fostului președinte PSD – iar peste un timp Departamentul de stat american anunță că Dragnea și copiii săi au interdicție de a mai intra pe teritoriul SUA. Principalul vinovat a fost strivit. A urmat apoi că ALDE n-a trecut pragul la euro-parlamentare, iar DNA a încercat cu disperare punerea sub acuzație a lui Tăriceanu. Apoi demiterea Guvernului și înlocuirea lui cu unul al PNL (dominat în tot mai mare măsură de facțiunea PDL a lui Băsescu). Implicarea directă a președintelui Iohannis, cu subînțelesul sprijin al serviciilor, a constituit un nou act neconstituțional, ce justifică în plus acuzațiile repetate de lipsă de loialitate față de țară. Unde suntem azi? Cred că în punctul în care tăcerea și lipsa noastră de solidaritate pot să facă cel mai mare rău.

Nu puteai dobândi șase case cum zice d-l Iohannis că le-a dobândit, și să ajungi și președinte, fără să fii om al Securității. Pur și simplu nu puteai.

-Din ciclul totul e întâmplător: „Marea Cruce de Argint” cu care austriecii l-au decorat pe d-l Iohannis e confecționată, întâmplător, din 30 de arginți.

La exact o lună după Merkel, în urmă cu doar câteva zile, președintele francez a mers la Beijing, de unde s-a întors și el cu contracte de peste 15 miliarde de dolari. Iar asta în timp ce Occidentul partener le vântură românilor gogorița că-i unfair și neloial să ai relații cu China. De la Washington, Iohannis, omul intereselor neromânești, s-a întors cu firmanul pentru încă cinci ani, cu o șapcă și cu următorul pasaj din Declarația comună: „Vom evita riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G. O frază bine întoarsă din condei, care în realitate nu-i decât un angajament de ostilitate față de chinezi. Care, dacă ar fi să insistăm pe subiect, nu are niciun suport în condițiile în care Guvernul chinez răspunde, de mult timp și insistent, acuzațiilor ce i se aduc, concertat de către SUA și unii din sateliții lor, că va supune oricâd oricărei expertize internaționale independente tehnologia Huawei.

Revenind, însă, aduc din nou aminte că la sfârșitul lui 2013, invitat de Guvernul PSD, prim-ministrul Chinei a venit la București (au venit deci chinezii la noi, și nu invers), anunțând că valoarea contractelor de investiţii pe care companiile chineze le vor semna cu cele româneşti este „uriaşă” (s-a vorbit despre circa 10 miliarde de euro). Ce a urmat? Nimic nu s-a putut concretiza din cauza presiunilor externe extraordinare, preluate cu fidelitate (asta da fidelitate!) de serviciile secrete. Presiuni în vigoare și la data la care, în 2015, Guvernul PSD s-a prăbușit după tragedia de la Clubul Colectiv. Ca de fiecare dată președintele Iohannis – prin tot ce-a făcut înainte și după tragedie – a dat și atunci toate motivele să se creadă că a acționat împotriva intereselor țării. În sensul acesta mă număr printre cei care cred că întâmplătoare n-a fost nici numirea ca prim-ministru, atunci, a lui Dacian Julien Cioloș, om al Securității și suspectat de legături cu serviciile franceze (actual europarlamentar în grupul politic al președintelui francez).

În urmă cu puține zile Orban a incriminat alegerea unui socialist la Primăria Chișinău iar azi Iohannis demiterea Guvernului Sandu. Ambii au amenințat și cu sancțiuni financiare. Toate acestea fără să indice ce este incriminabil din punct de vedere democratic, legal, constituțional etc. Poate să fie cineva atât de îngust la minte să nu înțeleagă că asemenea atitudini generează peste Prut ostilitate față de România? Că cei doi fac ce fac nu mă miră câtuși de puțin. Dar chiar nu se găsește nimeni să le spună ce trebuie?

                                                                                                          Valerian Stan

 

3 Comments

 1. Acum, planul lui IohaniSS, al PNL si al “guvernului meu” OrbaniSS, pentru castigarea alegerilor prezidentiale, este sa creeze emotii si ura si sa tot arunce minciuni alarmiste despre gauri in buget (sa vedeti ce se va devaloriza leul in urmatoarele doua saptamani din cauza asta), etc. ca sa panicheze oamenii si, apoi, sa se dea drept salvatori…
  Chestia asta a facut-o si Hitler cu NSDAP in anii 1930…
  Hitler si NSDAP au procedat identic cu IohaniSS, PNL si “guvernul meu” OrbaniSS.
  Urmariti cu atentie urmatoarele capturi video din documentarul ”Apocalipsa după Hitler”:

  https://www.facebook.com/valter.cojman/videos/2476534019066366/

  Tot IohaniSS, ca si Hitler, e deranjat de PSD(SPD in Germania) si vrea interzicerea acestuia asa cum a facut Hitler in Iunie 1933:

  https://www.justitiarul.ro/tag/hitler-a-interzis-partidul-social-democrat-spd-in-iunie-1933/

  Toate aceste lucruri le cam spun de mult…:

  http://valter-cojman.blogspot.com/2018/08/nici-o-diferenta-intre-iohannis-klaus.html

 2. IQ100

  Sunt si destepti, ambii ‘ În urmă cu puține zile Orban a incriminat alegerea unui socialist la Primăria Chișinău iar azi Iohannis demiterea Guvernului Sandu. Ambii au amenințat și cu sancțiuni financiare. ‘
  E public faptul ca inMoldova Est -ul si Westul au dat la pace, momentan.

 3. Constantin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.