Cap limpede

Distrugerea României, trădători de ieri și de azi (I) 

           Distrugerea României – pas cu pas Nu voi începe cu începutul, ci cu decembrie 1989. […]

 

         Distrugerea României – pas cu pas

Nu voi începe cu începutul, ci cu decembrie 1989. Începutul a fost cu mult înainte, dar noi nu știam. Voi scrie despre lucruri traite, lucruri citite, lucruri pe care mi le-au povestit cei care le știau și cu lucruri pe care doar le bănuiesc (dar, cum se spune, bănuielile mele sînt întemeiate).

Pe 22 dec. 1989 aproape întregul popor român exulta de fericire, la Piața Romană era scris cu majuscule „NE-AM LUAT RAȚIA DE LIBERTATE!”. Scăpasem de dictatură, aveam libertate și democrație, caldură și curent electric fără întreruperi, și aveam banane! Doamne! Ce puteam să mă enervez cînd auzeam la TV niște tembeli care din toate necazurile pe care le aveam sub Ceaușescu, ei pomeneau doar faptul că nu găseau banane să le dea copiilor!  Pentru banane m-am dus eu să mor ca prostul?

În seara de 25 decembrie (seara Crăciunului – mă credeți că eu, cu toată memoria mea pe care o consider de excepție, nu mai țin minte dacă am petrecut Crăciunul cu familia?) alt motiv de bucurie pentru români, fuseseră executați soții Ceaușescu! Foarte proști mai eram noi! Foarte buni meseriași au fost cei de la CIA (fiindcă postul de radio „Europa Liberă”, înființat de CIA, chiar dacă finanțarea acestuia trecuse între timp în sarcina Congresului american, lucra în continuare pentru agenție).

Atîta ură se strînsese împotriva lui Ceaușescu! În primul rind (așa cum am mai scris) fiindcă el nu găsise necesar să explice poporului că trebuie să strîngem cureaua pentru a achita înainte de termen împrumutul de la FMI (care, într-adevăr, ne-a ajutat la clădirea economiei – împrumuturile făcute după 1990, nu știu la ce au fost folosite, din cînd în cînd aflăm cum se mărește datoria externă) întrucît eram jefuiți prin dobînzi.

Îl mai uram pe Ceaușescu pentru cei 60.000 de români uciși la Timișoara. Așa ne (dez)informase postul de radio al CIA.

Eram revoltați de expresia lui legată de „huliganii din Timișoara”. Ei bine, avea dreptate! Am aflat ulterior de la prietenii revoluționari din Timișoara dar și de la prietenii procurori trimiși acolo că pînă în 17 dec., cînd muncitorii au început să iasă organizat în stradă, grupuri de huligani spărgeau vitrinele de la magazine și furau sticle de băutură. Agenții unguri și sovietici precum și cozile de topor recrutate și-au făcut bine treaba.

Și am mai aflat un lucru, cînd revoluționarii adevărați s-au întîlnit față în față cu armata, din spatele acesteia s-a tras în primii, iar din spatele revoluționarilor s-a tras în armată. Vă sună cunoscut? tot așa a început și „revoluția siriană”.

Hai acum să mă întorc în timp. Ceaușescu ajunsese un ghimpe pentru sovietici, la început prin poziția din 1968 împotriva invaziei din Cehoslovacia, mai apoi prin contrele lui în cadrul Tratatului de la Varșovia. Rușii îl urau de mult.

Apoi, au ajuns să îl urască și americanii. De ce? Nu știu. Poate fiindcă achitase înainte de termen datoria față de FMI și obținuse astfel independența totală a țării – dăduse un exemplu prost!. În orice caz, nu grija față de drepturile omului în România le tulbura noaptea somnul.

Din cîte am auzit  (fiindcă în acest domeniu nu putem avea acces la documente sovietice) prin 1982 Iuri Andropov, șeful KGB (și viitor secretar general al PCUS pentru 16 luni), a avut o propunere. URSS era în pragul falimentului. Cheltuielile pentru cucerirea spațiului cosmic, cheltuielile pentru înarmare, cheltuielile pentru războaiele declanșate sau doar finanțate în străinătate, ajutoarele trimise în țările socialiste sărace (Cuba, Coreea, Vietnam dar și în Africa) secătuiseră bugetul. A propus încetarea războiului rece. Planul lui a fost continuat de Gorbaciov, care i-a luat locul. Sovieticii s-au împrietenit cu americanii și au găsit un inamic comun, Ceaușescu.

A început recrutarea trădătorilor interni. Cel mai important, Silviu Brucan (Saul Bruckner). Acesta a început în 1988 vizitele în URSS și SUA. Ca să nu rămînă urme, nu i se punea viza pe pașaport ci pe o foaie de hîrtie vîrîtă în pașaport. Cînd revenea în țară, acea foaie de hîrtie era distrusă. A fost omul KGB și al CIA. Din cite știu, începuse colaborarea cu Mossad-ul încă de pe cînd fusese ambasador în SUA și apoi la ONU (în deceniul 6).

Nu am dovezi, dar se pare că la complotul împotriva lui Ceaușescu au participat 8 servicii străine (sovieticii, americanii, ungurii, vest-germanii, francezii, sîrbii și israelienii precum și britanicii, care au fost placa turnantă între trădători și CIA).

Ceaușescu nu mai avea încredere în securitatea, dar avea în armată. De data aceasta, însă, în primul rind, armata l-a trădat. Și Iulian Vlad, prin neinformare, dar în primul rind șefii din armată.

Generalul Victor Atanasie Stănculescu, ministrul adjunct al apărării, se întîlnește la sediul ambasadei britanice din Atena cu șeful rezidenței MI 6. Șeful antenei noastre îi raportează lui Iulian Vlad, care îl scoate din funcție (nu mai știu dacă l-a demis sau l-a pensionat) acuzîndu-l că și-a permis să supravegheze un demnitar.

Generalul se întîlnește la lacul Balaton cu omologul său maghiar, dar și cu șeful GRU pentru Balcani.

În vara lui 1989, generalul importă din URSS celebrele „ciocănitoare” (arme ale războiului psihotronic) care au spart mitingul lui Ceaușescu și care au fost date la DIA (ofițerul care le-a dus cu mașina lîngă CC a ajuns apoi un apreciat general) dar și simulatoarele, care au creat psihoza teroristă și care se pare că au fost date misterioasei Rețele R despre care, oricît m-am chinuit, nu am reușit să aflu prea multe.

Am fost curios să știu dacă șeful DIA, viceamiralul Ștefan Dinu, a făcut parte din complot. Mi s-a spus că știa, dar nu a fost cooptat întrucît a fost considerat prea prost. Eram curios întrucît fără să îl văd sau să îl cunosc vreodată, am petrecut foarte multe nopți în apartamentul de la etajul doi al vilei în care stătea (str. Londra nr. 38 – sau 39? mă lasă memoria). Nu mai am putere să mă duc și să verific.

Și a venit minunata și istorica noastră revoluție parțial televizată, în premieră pe plan mondial.

Am găsit întîmplător în aceste zile un material foarte complex:

https://www.academia.edu/34758492/Revolutia_la_bucuresti

A fost foarte multă muncă, autorul a stat de vorbă cu mulți revoluționari, a studiat multe documente, a avut acces la multe înregistrări. Inevitabil, a făcut și greșeli.

Unele, minore. De pildă, scrie că în timp ce Mihai Laurențiu Gîtlan era ucis la Sala Dalles, tatăl său intra în sediul CC al PCR. Greșit. Mihai a fost ucis pe 21 dec., prietenul meu Ion Gîtlan a pătruns în CC pe 22 dec. Se instalase la biroul lui Ceaușescu și dădea ordine – apoi, și-a dat seama că nu îl ascultă nimeni. În alte cîteva cazuri, numele au fost scrise greșit.

În alte cazuri, autorul a luat de bune declarațiile unor pretinși revoluționari. Din cite știu eu (din mai multe părți) Petre Roman, Codrin Ștefănescu, Adrian Dumitrescu, Constantin Aferăriței dar și alții, nu au fost la revoluție.

I-am trimis textul lui Ion Iofciu (citat de multe ori în cuprinsul lungului articol). M-a ținut noaptea la telefon cîteva ore, comentînd aproape fiecare paragraf. El luase parte la cele mai multe dintre evenimentele descrise în material. A avut unele critici, dar nu majore.

Ce este important din ceea ce s-a scris, sînt următoarele:

– sînt prezentate numele tuturor celor uciși în București;

– sînt arătați criminalii pe care după revoluție, Iliescu i-a avansat în grad;

– au fost identificați militari care au ucis împușcîndu-i în cap pe răniți – au fost trimiși în judecată, dar judecătorii le-au justificat crimele și i-au achitat!

Citind aceste 54 de pagini care m-au aruncat în trecut, am reîntîlnit zeci de prieteni, dar și unii care nu mi-au fost prieteni ci dimpotrivă – unii racolați de serviciile străine care se prezintă ca revoluționari, alții sînt impostori.

Iar m-am băgat într-o chestie grea – nu pot să o termin acum. Va mai veni un episod cu trădătorii din 1989 și cu serviciile secrete trădătoare după 1990.

                                                                                                       Dan Cristian IONESCU

 

18 Comments

 1. Augusta

  Eu aveam 23 de ani in 1989 si eram acasa in vacanta. Imi amintesc ca atunci cand am vazut la TV executia lui Ceausescu mi s-a strans inima si am plans, am simtit ca nu era bine ceea ce se intampla de Craciun. Cand am iesit din casa lumea era bucuroasa si mi s-a parut nefiresc sa te bucuri ca cineva a fost omorat astfel. Nu poti urî oameni, ci doar comportamente. Numai dracul uraste oamenii, ne uraste si se bucura sa ne omoram intre noi. Cei care s-au bucurat de executia Ceausestilor au avut parte de o transformare in rau a sufletului lor, de o impietrire a inimii care a avut rezultate dezastruoase in relatia lor cu Dumnezeu. Dumnezeu nu vrea moartea pacatosilor, a spus-o si a repetat-o la nesfarsit. Ci sa se intoarca, sa-i para rau, sa-si schimbe viata si sa fie viu. Cei care omoara sunt criminali. Dar chiar si de crima iarta Dumnezeu daca exista o adevarata pocainta a criminalului. Talharul de pe cruce era hot si criminal si totusi Hristos l-a iertat si l-a luat cu El in rai.

  Nu ura este solutia.

  • C

   Asa este. Marea Unire a romanilor care in mod pasnic sa schimbe dictatul cu dictatura bunului simt, pt. a crea o societate armonioasa si dezvoltata, pe principiul ca Romanul trebuie sa fie stapan in tara lui, romanul adevarat, muncitor si cu dragoste de semeni.

 2. Augusta

  Din cauza urii acum suntem o tara care si-a pierdut credinta in Dumnezeu si care se indreapta vertiginos catre distrugerea totala. Solutie omeneasca nu mai exista.

  • Adrian Grigoriu

   Despre care ură vorbiți dvs. doamnă? Cine urăște pe cine? Precizați vă rog.

   • ADRIAN

    ROMANUL IL URASTE PE ROMAN CA NU-I DE ACORD CU TAMPENIA LUI !!!

 3. IQ100

  “Nu am dovezi, dar se pare că la complotul împotriva lui Ceaușescu au participat 8 servicii străine (sovieticii, americanii, ungurii, vest-germanii, francezii, sîrbii și israelienii precum și britanicii, care au fost placa turnantă între trădători și CIA).”
  Nici eu nu am dovezi.Dar Radio Europa Libera a fost in linia intai.
  La emisiunea Conspiratii se spune ca un s.secret eficient este cel despre a acrui activiate nu vezi nimic. Iar unul din serviciile despre care nu am stiut neam (nici un “ziarist” mort, nici un ginere/cuscru care sa ii ia apararea mediatica, nici un turist in Lada, nici un monument in patria mama pentru cei cazuti in Ro , nici un repatriat imapachetat direct din spiatal de catre de Iliescu) a fost cel GERMAN.
  Pana nu s-a inceput cu “investitiile austriece” si promovarea SSASS-ului.
  Nu ar fi fost accepati la imparteala , si inca avand o cota consistenta, daca nu contribuiau si la Ofensiva din 1989.

 4. nic

  Daca nu-ti ei singur, nimeni nu-ti da!
  Aruncind speranta in bratele lui D-zeu am reusit sa ajungem unde suntem astazi!

  • Adrian Grigoriu

   Ați scris, citez :” Aruncind speranta in bratele lui D-zeu am reusit sa ajungem unde suntem astazi!”

   Mă iertați dar nu am priceput ce doriți să comunicati cu această porpoziție. Sunteți vă rog amabil să precizați?

 5. Alexandru Balcu

  Eu aveam 20 de ani de-abia impliniti in Decembrie ’89. Ce pot spune cu certitudine:
  1. Lovitura de stat sau nu, a fost si o Revolta sincera si curata a oamenilor simpli. Am stiut asta cand mi-au izbunit lacrimile pornind din suflet cand am ajuns in Piata Universitatii pe 21 seara si prima data m-am prins intr-o Hora Unirii (nu mai stiu daca era in fata la biserica Sf Gheorghe sau pe iarba de la “National”). Erau lacrimi de la Dumnezeu, sunt convins si-acum.
  2. Referitor la dispretul aratat de domnul Dan Cristian Ionescu fata de bucuria românilor ca in sfarsit se gaseau banane: Pe 26 sau 27 decembrie, nu mai stiu, oricum inainte de Anul Nou, am trecut pe langa o Alimentara unde se “bagasera” portocale. Un tata cumparase o punga (ambalaj de hartie) si era cu baietelul de vreo 5-6 ani de mana. A scos si i-a dat o portocala…n-a mai apucat sa-l avertizeze, pustiul a muscat cu pofta…din portocala cu tot cu coaja. (Iar) mi-au dat lacrimile. Este nedrept si chiar aduce a rautate sa fie pomenita naivitatea si bucuria copilareasca a multor români fata de ce se intampla atunci. Eu stiu care a fost prima mea traire de libertate (pe 22, cand am realizat ca Ceausescu fugise cu elicopterul). M-am intors catre prietenul meu cu care eram in multimea de pe Magheru si i-am spus: “Gustere, esti nebun, de-acum vine Metallica si la noi”! Daca ma intreba atunci cineva ce-i ala Parlament, Senat, economie de piata, etc, m-as fi uitat la el ca vitelul la poarta noua.
  3. Armata a tras de-a rupt. Cot la cot cu militienii si Securitatea.
  4. Ceausescu cred ca a fost Mantuit pana la urma…i s-a insuflat curajul, chiar eroismul in fata mortii, recunosc ca am simtit admiratie cand am auzit ca a cantat “Internationala” in fata gloantelor. A murit crezand fanatic intr-o idee, chiar profund nociva. respect pentru asta.
  In rest, in multe privinte autorul articolului are dreptate

  • Adrian Grigoriu

   Domnule Balcu,

   Va ofer nişte răspunsuri/precizări/completari obligatorii la comentariul dvs. în ordinea stabilită de dvs.

   1) Timp de 20 de ani din 1969 până la 1989 s-a lucrat la crearea unei revolte a poporului, prin întoarcerea imaginii lui Ceauşescu de la eroul din 1968 care s-a opus cu tot poporul invaziei sovieticilor şi i-a făcut pe aceştia să nu ne mai atace la imagine de dictator, asupritor etc., duşman al propriului popor, adică etichete evreieşti. Desigur românii au fost sinceri, dar au fost dirijaţi timp de 20 de ani către a susţine cu sinceritate re iniţierea proceselor de ucidere a poporului roman.

   2) POsibil ca dvs să nu ştiţi că portocalele nu cresc în România cu atât mai puţin iarna iar de unde cresc se aduc cu vaporul în containere şi drumul durează peste 30 de zile, deci cel mai devreme acestea fuseseră importate la mijlocul lui noiembrie 1989 …… de cine? Spre ştiinţa dvs. veneau în țară mai ales iarna când nu aveam o recolta de fructe autohtonă, sute de containere cu alimente exotice, banane portocale, etc care în ultimii ani erau lăsate de securişti să putrezească în Portul Constanța.Pe lângă asta, securiştii aveau în conturi la 22 dec 1989 in jur de 30 de miliarde de dolari pe care i-au delapidat.

   3) armata şi militai au tras în 21 decembrie 1989 în grupurile de oameni agitate de invadatorii clandestini şi în agenţii strecuraţi între protestatari. Au fot peste 60,000 de agenţi infiltrai în România la începutul lui decembrie 1989 cu ştirea grănicerilor. Armata şi Miliția au fost retrase în cazărmi de Stănculescu, Militaru şi după ce l-au asasinat pe gen Nuţă şeful Miliţiei după 22 decembrie 1989 ca să lase strada la cheremul invadatorilor. Aşa s-au instalat adevăraţii criminali la conducerea statului până în prezent. Da, s-a dus o luptă între forţele patriotice şi invadatorii iar civilii care s-au amestecat inocent în acesta luptă au fost ucişi inevitabil.

   4) Aveţi informaţii false. Ceauşescu nu a cântat la execuţie Internaţionala, asta este versiunea mafioţilor internaţionali pentru a îl calomnia încă o dată. Din surse destul de sigure ultimele lui cuvinte au fost “Trăiască România Socialistă, liberă şi independentă”

   • Alexandru Balcu

    Bolsevismul, de data asta imbracand forma nationalism-comunismului, a fost si este o ideologie anti-crestina. S-a tot scris de antagonismul Ceausescu cel bun (plus Armata) vs. Securitatea cea rea. Ceausescu cel iubitor de popor care a condus represiunea impotriva taranilor razvratiti din Vrancea, care nu vroiau sa-si dea pamantul la “Colectivă”. Bineinteles, Securitatea, o institutie infiintata de jidani pentru a lichida Rezistenta anti-bolsevica din anii ’48 – ’64, a avut de la inceput microbul tradarii in venele organismului. De la parintele Emanuel Ganciu cetire: multi deplang industria grea creata pe vremea lui Ceausescu, care a fost facuta praf si pulbere cu atata usurinta. Oare aceasta nu s-a intamplat pentru ca nu a fost facuta cu Credinta? Ca nu a avut ingaduinta lui Dumnezeu?
    Sa nu spuna nimeni ca Uzina de negru de fum de la Copsa Mica a fost raiul pe pamant pentru locuitori (“Ziua era ca noaptea. Nici hainele nu puteau fi lăsate la uscat. Se înnegreau.”).
    Niciodata comunistii n-or sa fie Legionari. Ceausescu, securitatea si istoricii aserviti regimului au continuat politica jidaneasca de denigrare a Miscarii Legionare (vezi mizeriile gen “Actorul si salbaticii” si seria cu Paraipan si Miclovan ale regizorului de traista amintire Sergiu Nicolaescu). Nationalist sau nu, comunismul epocii Ceausescu nu s-a putut desprinde total de fundamentul jidanesc al marxismului. Poporul român nu e vinovat de moartea lui Ceausescu, Dumnezeu n-a ingaduit ca acesta sa-si pateze mainile cu sangele lui. Ironia sortii a facut ca tot aparatnicii din care provenea si Ceausescu, de alta etnie insa, sa-i faca felul. Nimic nou sub soare. Asta-i bolsevismul prieteni.

  • fara sacrificii nu aveam azi metrou, cu care circula cateva milioane de bucuresteni ZILNIC, nu am fi avut blocuri de locuinta confortabile unde locuiesc sute de mii de familii , TRANSFAGARASEAN, Canalul Dunare Marea Neagra etc etc.. ce inseamna sacrificii… MANCAre pe ratie CALDURA pe ratie.. si asta ca sa avem cele de mai sus fara sa avem datorii externe.. iar sacrificiul a fost al poporului care beneficiaza si azi de aceste bunuri.. iar sacrificatul a fost impuscat … !

 6. satan existã

  ***Domnule Alexandria Bacu,îndrãznesc o întrebare:ce argumente aveti cånd afirmati cã ,,Ceausesu cred cã a fost måntuit”?

  • Alexandru Balcu

   N-am nici un argument, vorbesc de argument de natura logica. Parintele Emanuel Ganciu, preot nationalist asa cum ar trebui sa fie multi, participant la Baricada de la Inter din ’89, spunea intr-o predica: daca ucigasii, desfranatii, chiar homosexualii ar mai avea o sansa la mantuire, lasii n-au nici una. Ceausescu a dovedit curaj in fata mortii. N-a fost las, sau in ultima clipa si-a invins frica, eu asta am vazut, normal ca nu stiu exact ce gandea si simtea in acel moment Ceausescu. Atitudinea lui Ceausescu in fata plutonului de executie, radical schimbata fata de frica si stupoarea ce i se citeau pe fata la mitingul din 21 decembrie, ma fac sa cred ca Dumnezeu i-a insuflat acest curaj pentru a-l mantui. Plus ca daca vroia cu adevarat sa-l piarda facea in asa fel incat Ceausescu sa cada in mainile oamenilor pe 22 decembrie. Asta-i parerea mea, data de sentimentul pe care l-am avut si cand am aflat despre sentinta si am vazut executia.

 7. satan existã

  ***Doamna Augusta,într un comentariu sustineti cã din cauza urii romånii(sau tara)si au pierdut încrederea în Dumnezeu;îndrãznesc sã vã ìntreb:nu cumva din cauza necredintei existã aceastã urã?
  Bine,e mult spus pierderea credintei în Dumnezeu;la romåni este ceva complex;pentru a avea credintã în Dumnezeu cum sustineti,în primul rånd o persoanã trebuie sã creadã în EXISTENTA Lui;de abia pe urmã începe lupta cu sinele pentru a si ajunge sã crezi în El;credeti cã sunt multi ce cred în existenta Sa?eu unul nu;iar din cei ce cred,sunt si mai putini ce si înteleg aceastã credintã;cåti din cei ce cred stiu ce este ecumenismul,cåti stiu de Sinodul din Creta,cåti stiu de ateii,masonii(satanistii)infiltrati în sånul Bisericii înfiintate de Însusi Fiul Tatãlui Ceresc?

 8. Alex Simion

  Linkul cu articolul Revoluția nu mai este valabil. Puteti sa il furnizati pe alta cale?

  • Nu, autorul articolului nu mai publică în „Justițiarul”.

 9. Elia

  Da dumnezeu iti da traista da nu iti baga in ea! Asta a vrut sa spuna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.