Atitudini

DNA și SRI, „cuțitele lungi” ale partenerilor noștri mai mult sau mai puțin strategici din Vest și mai la vest

  Când se vorbește despre „CUȚITELE LUNGI” marea majoritate a oamenilor se duc cu gândul doar la fatidicele zile de […]

 

Când se vorbește despre „CUȚITELE LUNGI” marea majoritate a oamenilor se duc cu gândul doar la fatidicele zile de la finalul lui iunie și începutul lui iulie 1934, când trupele SS și Gestapo-ul, poliția politică nazistă, au executat cel puțin 85 de oameni, după unii, după alții câteva sute și au arestat peste 1.000 de persoane din motive politice, fără să fie judecați de către structurile legale din justiție. Victimele erau membri ai Batalioanelor de Asalt (SA), organizație paramilitară nazistă, concurentă SS-ului. Ordinul de masacrare a fost dat de Adolf Hitler, care vedea în independența SA, în predispoziția membrilor ei la violențe de stradă și în emanciparea liderului lor, Ernst Rohm, o amenințare directă asupra poziției și puterii sale.

Numai că „Noaptea cuțitelor lungi” a căpătat o semnificație aparte cu mult timp înainte de masacrul nazist, ce-i drept, reflectând tot un masacru cu origini saxone, și anume acela al britanilor lui Vortigern, măcelăriți de mercenarii angli, iuți și saxoni, chemați chiar de britani ca sprijin în războiul împotriva scoților și picților, înaintașii irlandezilor și ai scoțienilor de astăzi din „Mitul Arthurian”.  (Nota redacției „Justițiarul”: Vortigern a fost un comandant din războiul secolului al V-lea din Anglia, probabil recunoscut ca rege al britanilor sau cel puțin prezentat ca atare în scrierile lui Bede. Existența sa este totuși contestată de savanți, iar informațiile despre el sunt obscure. Saxonii erau o confederație de triburi germanice, aparținând din punct de vedere etno-lingvistic ramurii apusene. Ei se aflau, începând din secolul al III-lea, pe cursurile inferioare ale Weserului și Elbei. Anglii locuiau în sudul peninsulei Iutlanda, în vreme ce iuții, un alt neam înrudit cu celelalte două și care le-a întovărășit în migrație, se găseau în nordul Iutlandei.)

Indiferent de perioadă istorică în care o localizăm, „Noaptea cuțitelor lungi” are aceeași semnificație: trădarea și epurarea persoanelor incomode sau considerate ostile, răzbunarea fiind și ea plasată pe același palier. Ce are comun acesta succintă prezentare cu DNA și SRI? Are, dar nu una oarecare, ci una de substanță! Dacă nu vom înțelege care a fost rolul celor două instituții de forță în ultimii 14 ani, cu siguranță că nu vom înțelege niciodată ce ni se întâmplă și de ce ni se întâmplă.

Ca să limpezim și ca să cunoaștem mai bine situația, am să încep cu DNA-ul. Este o instituție care s-a înființat la solicitarea partenerilor externi, mai mult sau mai puțin strategici de la Vest și mai la vest, încălcându-se toate normele constituționale (de aceea PNA-ul, prima formă de organizare a acestei instituții atât de nocive și periculoase pentru poporul român, a fost declarat în final neconstituțional), dincolo de voința autorităților române, care au fost practic șantajate cu blocarea procesului de integrare în structurile euro-atlantice și în consecință obligate să înființeze o structură care nu era supusă controlului voinței populare, deasupra legilor și autorităților statale.

DNA era – și este în continuare! – o structură care nu se regăsește în niciunul dintre statele considerate a fi democratice și „civilizate”, în niciuna dintre țările care ne-au impus înființarea ei. Atunci de ce s-a procedat în acest mod? Dacă analizăm ce s-a întâmplat la noi în ultimii 30 de ani, ne vom da seama de scopul lor. România, în urmă acțiunilor din Decembrie 1989, a ieșit dintr-o dictatură severă și a intrat într-o etapă caracterizată prin degringoladă în urma disoluției instituțiilor care-i asigurau protecția și care au fost atacate și decredibilizate încă din primele zile ale procesului de democratizare a țării, devenind o pradă ușoară și sigură pentru cei pe care astăzi îi numim partenerii nostri. O pradă la dispoziția puternicelor companii multinaționale.

Au trimis peste noi asasinii economici, subiect pe care l-am explicat deja într-un articol anterior și nu am să-l detaliez din nou. Au trimis FMI și Banca Mondială, cămătari care ne-au determinat să ne îndatorăm din ce în ce mai mult și care ne-au obligat să privatizăm pe nimic obiective economice foarte importante, multe dintre ele strategice, impunându-ne să adoptăm niște planuri așa-zise de redresare, planuri de austeritate, care oriunde au fost aplicate au dus la dezastru în țările respective.

Aceste acțiuni s-au derulat concomitent cu cele ale serviciilor de spionaj, cu ale structurilor de forță din statele prăduitoare, care în mod direct sau mijlocit prin intermediul altor structuri, inclusiv a ONG-urilor controlate de ei ori de oamenii lor, au creat cadrul necesar declanșării și derulării jafului național, punând presiune pe autoritățile românești și diminuându-le în acest mod capacitatea și voința de acțiune.

Jaful greu de imaginat la adevărata lui valoare s-a produs și continuă să se manifeste și acum, iar actorii externi care l-au provocat aveau nevoie să fie protejați, să nu răspundă în niciun mod, mai ales că, după câțiva ani de furt nestingherit, au apărut voci, unele destul de puternice care cereau autorităților să ia măsuri pentru stoparea jefuirii țării și tragerea la răspundere a celor vinovați. Deloc neînsemnate erau și firmele românești care le creau concurență și care, din când în când, mai câștigau și ele unele licitații. În aceste condiții s-a venit cu un plan bine gândit, plan ce fusese aplicat anterior în alte state și dăduse rezultate foarte bune, strategie care aducea în prim-plan așa-zisa „luptă împotriva corupției”, cu toate că la noi corupția era mult diminuată în comparație cu cea din țările lor.

 

Deși companiile lor, care s-au înfruptat nestingherite din avuția noastră națională, sunt cele care au creat premisele apariției unui asemenea fenomen, oferind comisioane substanțiale celor care le facilitau preluarea pe nimic a obiectivelor noastre economice și a bunurilor statului român, nu au fost niciodată în prim-planul acestui proces de înstrăinare a obiectivelor economice, transferându-se responsabilitatea în totalitate asupra actorilor interni, care cu siguranță se fac vinovați de dezastrul creat în România, dar care nu au o vina cu nimic mai mare ca a actorilor externi.

În aceste condiții se impunea crearea unei structuri de forță care să facă delimitarea dorită, să asigure protecția necesară pentru companiile străine implicate și să-i execute pe toți cei care încercau să se opună intereselor ilegitime ale partenerilor noștri externi.

Așa au gândit și inițiat planul prin care s-a impus înființarea DNA. Dar această structură de forță nu era suficientă pentru atingerea obiectivelor propuse, de una singură nu putea realiză ceea ce se dorea și, în consecință, concomitent cu derularea acțiunilor prezentate mai sus, s-au derulat și acțiuni de acaparare a altor instituții de forță deja existente și anume serviciile de informații, având în centrul lor SRI. De ce s-a încercat și reușit fidelizarea conducerii acestei instituții? Foarte simplu și practic! Cine deține informațiile, deține și puterea. Iar cine deține informațiile și cătușele, este deasupra oricărei puteri.

Prin intermediul SRI, care avea acces la informații în toate domeniile și despre oricine devenea interesant, se puneau la dispoziția DNA-ului informațiile pe bază cărora se întocmeau dosarele persoanelor incomode, dar în același timp se puteau controla magistrații, cei care istrumentau dosarele, precum și cei care dădeau sentințele dorite în urmă cărora erau epurate persoanele vizate din zonele de decizie politică, administrativă și de afaceri.

În acest mod au fost eliminate foarte multe persoane care se opuneau intereselor lor, DNA și SRI transformându-se în poliție politică,  devenind „CUȚITELE LUNGI” ale partenerilor noștri străini, cu nimic mai prejos decât renumitele structuri naziste SS și GESTAPO, care prin acțiunile lor ilegale au trimis în spatele gratiilor mulți oameni fără vina, majoritatea dintre ei fiind declarați nevinovați și achitați de instanțele de judecată.

Cunoașteți bine multe cazuri, din care voi menționa aici doar două, cel al domnului Radu Rușeanu, care nevinovat fiind a stat luni bune în spatele gratiilor în arest preventiv, fiind ulterior achitat de Instanța Supremă, dar căruia nu i s-a admis, de către o instanță inferioară, cererea prin care s-a îndreptat împotriva Statului Român pentru a-și recupera banii plătiți avocaților care i-au demonstrat nevinovăția în față judecătorilor. Al doilea caz este al domnului Liviu Dragnea, care a fost condamnat de judecătorii supremi deși știau că în prima instanță a fost judecat și condamnat de un complet ilegal, menținând hotărârea acestuia, hotărâre data cu siguranță pentru faptul că cel condamnat și-a permis să afirme în mod public că partenerii noștri externi trebuie să înțeleagă că nu mai pot lua ce doresc din România fără să plătească nimic.

Acum sunt sigur că mulți dintre dumneavoastră vor înțelege de ce sunt așa de porniți cei din exterior pe Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), secție pe care nu au reușit să o controleze, să o fidelizeze și care a preluat de la DNA  dosarele construite magistraților, cu care aceștia erau șantajați și forțați să dea soluțiile dorite de „CUȚITELE LUNGI”. Mai mult, aceeași secție și-a permis și luxul de a începe anchetarea magistraților implicați în acțiuni de cercetare abuzivă, luând practic instrumentele de forță din mână celor două structuri și văduvindu-le de mijloacele necesare pentru a-și perpetua supremația, determinâd astfel involuția Statului Paralel.

În aceste noi condiții, păgubitoare pentru ei au încercat preluarea controlului asupra justiției prin alte căi și mijloace, unul dintre ele fiind impunerea la Ministerul Justiției a unei persoane fidelizate și anume a doamnei Ana Birchall, care nici nu s-a instalat bine la noul birou că a și promovat măsurile solicitate de cei din exterior, punând în pericol toate progresele făcute cu eforturi deosebite în acest domeniu. De aceea când s-a aflat despre intenția premierului Dăncilă de a o remania, a sărit că ars partenerul nostru strategic, prin vocea procurorului general al Statelor Unite, William Barr, care a anunțat imediat că a invitat-o pe Ana Birchall la Washington în luna septembrie și că „Departamentul de Justiție a lucrat îndeaproape cu Ana Birchall și o consideră un partener vital și de încredere în lupta împotrivă corupției.”, făcând numeroase  aprecieri elogioase la adresa ei, ceea ce nu se uzitează în comunicările oficiale. De ce a făcut-o? Pentru că abia reușiseră să construiască o nouă platformă prin intermediul căreia vizau controlul asupra Justiției și s-au văzut cu planurile năruite. Cine crede că vor abandonă această luptă, se înșeală amarnic. Vor continuă cu mai multă stăruința, cum de fapt au făcut-o deja.

Un priten de pe Facebook m-a întrebat, acum câteva zile, dacă va fi numită doamna Dana Gîrbovan la Ministerul Justiției. I-am răspuns că, având în vedere cum se derulează lucrurile, cum au inițiat și desfășurat atacurile în media împotrivă ei, dar și pe bază informațiilor la care am avut acces, nu cred că o va numi. Era foarte clar că se vor face presiuni asupra președintelui Iohannis să respingă această propunere. Dana Gîrbovan, pe lângă faptul că este o persoană inteligentă, bine pregătită profesional, un magistrat integru, cu coloană vertebrală, s-a poziționat permanent în fruntea luptei împotriva Statului Paralel, a amestecului actorilor politici, dar și a altor actori interni sau externi în justiție, taxând de fiecare data derapajele din această zonă, ceea ce a creat dificultăți majore realizării intereselor ilegitime ale acestora. 

Cum să fie de acord cu numirea acesteia când au perceput-o ca pe o persoană ostilă și decisă să aducă lucrurile în matcă lor firească. Nu de asemenea persoane au nevoie, persoane care nu pot fi controlate și fidelizate și de aceea i-au cerut președintelui să blocheze numirea. Dar Dana Gîrbovan nu reprezintă un pericol doar din această perspectivă. Este o persoană cu vizibilitate maximă, foarte apreciată de majoritatea cetățenilor datorită pozițiilor tranșante luate și a calităților ei, are un discurs clar și de substanță, este un bun orator, este plăcută la înfățișare și dă bine pe sticlă.  Deși acum venea la conducerea ministerului cu un statut de independent, acest portofoliu reprezenta o rampă eficientă de lansare în politică, care cu siguranță i-ar asigură accesul rapid la vârful puterii, ea putând fi oricând un redutabil contracandidat pentru oricine într-o confruntare electorală și nu numai.

Președintele s-a conformat imediat, așa cum a făcut-o de fiecare data când stăpânii lui din exterior i-au cerut câte ceva. Am dreptate, sau nu, domnule Iohannis, apărător al „CUȚITELOR LUNGI” DNA și SRI, componentele principale ale STATULUI PARALEL? Spuneți-ne dumneavoastră care este realitatea, nu de alta, dar peste puțin timp veniți să ne cereți din nou votul și nu vrem să vă dezamăgim… (Va urma)

                                                                                                           General Dumitru ILIESCU

3 Comments

 1. Hentea Mihai

  Bună ziua, ceea ce s-a descris aici e corect, numai că lipsa de acțiune a justiției a declanșat un fenomen de masă: furtul total din societățile de stat. Pe lângă directori au furat toți lucrătorii – până când s-a falimentat tot. Nu au stat deoparte nici cei din justiție, nici cei din servicii etc. Pădurile sunt tăiate în continuare.

  • IQ100

   ca la moartea personajului Bubuliona din zorba Grecu.
   Noi, romanii, NU FURAM.Noi haiducim.
   In vrenmurile haiduicilor, STRAINII si SLUGILE LOR , deseori, neromane, ne luasera tara. Haiducii “recuperau “cate ceva.
   Acum e la fel ;si-au luat tara inapoi.
   Daac ne-au furat pana si voturile, pana si copiii , pana si fetele (mai nebunatice sau mai CUMINTI!), pana si inteligenta si bunul simt ( MU!E PSWD da bine) , noi DE CE sa fim corecti??

 2. Augusta

  Ati exemplificat doar doua persoane arestate si inculpate pe nedrept. Restul, sa intelegem ca au fost vinovate? Poate ar trebui facuta o lista serioasa in acest sens, cu toti cei care au fost inculpati abuziv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.