Cap limpede

Doamna Maria de pe băncuță

  Afară 4 grade, doamna Maria este tot pe băncuță. Nu pricep cum de rezistă, este neomenesc. Și mai bate […]

 

Afară 4 grade, doamna Maria este tot pe băncuță. Nu pricep cum de rezistă, este neomenesc. Și mai bate și vântul, e curent și umed. Niciun cercetaș de comando din Forțele Speciale nu ar rezista noapte de noapte fără echipament de munte în frigul ăsta. Și cu nivelul caloriilor și al proteinelor extrem de scăzut, fără o mâncare caldă.

M-am interesat la un DGASPC, cică ăia nu se bagă fără acte. Femeia nu are acte, cum nu am nici eu, miliția nu vrea să-mi dea buletin, deși eu am venit cu niște acte totuși. Doamna Maria nu are nimic. Este cea mai singură ființă de pe lume.

Ziua am văzut-o că notează ceva într-un caiet, citește dintr-un cărțoi, citește și ziarele, se aranjează cu o perie, are o oglinjioară mică în pungoacele alea, mă gândesc să îi iau un troler, ascultă știrile la un radio mic cu baterii și antenă, e la curent cu ce se întâmplă în lume – după ce m-a întrebat cum mă cheamă, mai de demult, când am primit acceptul să vin să stau în pragul casei ei, adică pe băncuță, alături de dânsa, nu în picioare – a stat oleacă și s-a gândit la ceva, mi-a spus pe un ton sfătos, surprinzător de coerent „nu poți să ai încredere în Conducere”, m-a prevenit cum ar veni despre lighioanele de la Putere.

Milioane și milioane de români habar n-au de asta, sunt ca orbeții, mereu cu buzele lipite de dosul Stăpânirii. Această doamna singură și abandonată străzii are mai multă minte și înțelepciune decât 90 la sută din imbecilii de-și zic români, după buletine. Cât de români mai sunt, nu prea cred că se poate cuantifica.

Românii fac acum lucruri teribile în România, nemaiauzite. O fată este arsă pe un câmp în Giurgiu după ce a fost ucisă și îndesată într-o valiză, – Dincă are deja emuli, desigur miliția habar n-are nimic, li se rupe, în schimb sunt foarte ageri în alte privințe, nu o lasă pe doamana Maria să se întindă pe băncuță, d-aia doarme așa chirchită, în fund. Dați dracului milițienii ăștia.

N-ar veni cu o mașină ceva să o ducă la un azil, la un adăpost, pentru că n-are acte ea nu există, e invizibilă, o mogâldeață pe o băncuță în inima Bucureștiului, așteaptă să moară ca să o arunce în remorca unei mașini de gunoi și să o ducă la IML.

Asta-i România de azi, țară de monștri, lepre, lichele, stârpituri…

                                                                                                    George RONCEA

1 Comment

  1. Se gandesc oare legumele vorbitoare care-si zic romani,cat Univers exista in fiinta unei asemena fiinte ce se abandoneaza din proprie initiativa in bratele primului venit s-o salveze:Dumnezeu sau reprezentantul diavolului?In Romania,cel putin asa se vede,asemenea acestei cariatide a umilintei umane,sant multe fiinte vorbitoare,fiinte ce inca mai au simturile omului in ele.De vreo 30 de ani acesti stalpi uriasi,dar abia vizibili,ai existentei umane,s-au tot inmultit,din ei,in fiecare zi ramanand doar o daramtura.Astfel ca aceasta tara este supusa unui proces politic bestial,care,prin puterea lui de coercitie,stapaeste resturile unui popor pe cale de disparitie,resturile unor coloane care sustineau,de milenii,omenia romaneasca si dorul de dumnezeire.Ceace fac temporarii vatafi peste destinele oamenilor dela poalele Carpatilor,reprezinta cea mai murdara si umilitoare pagina din istoria acetora.Sa urmaresti o tara intreaga daca si-a pus botnita aia la gura si daca este corect pusa,demonstreaza o tiranie fara nici o justificare juridica sau medicala.Este pur si simplu un act de tortura generalizat la intreaga populatie,cu o nonsalanta patologica.Numai criminalii in serie mai pot face asemenea greseli criminale.Oare acestia nu-si dau seama de actele pe care le savarsesc impinsi,din motive personale jenante si miselesti,ca dovada de slugarnicie in fata unui dusmsn de moarte a poporului roaman?Ei nu se gandesc ca ceace fac ei acum se va rasfrange ca un tavaluc incriminator asupra lor intr-un viitor nu prea indepartat?Doamna din acel parc de refugiu in plina iarna,nu e cautata la botnita pentruca autoritatile din Romania stie in mod sdigur ca ea se va savarsii din viata in mod categoric,nu e nevoe si de masca de protectie impotriva virusului imaginar,ca ea sa moara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.